20.10.13

Proefclub Snooker Knokke van start

Onlangs werd voor het eerst een bijeenkomst gehouden van de Proefclub in de Snooker in de Lippenslaan in Knokke. Het initiatief is een samenwerking tussen de Snooker en Bierdegustaties.be. Het concept is als volgt. Je brengt een gezonde mengeling van enthousiaste proevers, deskundige begeleiding van een biersommelier en de gezellige omkadering van de Snooker samen. Je gooit enkele topbieren in de mix met als resultaat een gezellige avond bierproeven. Het bier wat uiteindelijk als beste wordt gekozen door de groep wordt voor één maand het bier van de maand in de Snooker.
Voor deze eerste bijeenkomst waren achttien mensen van de partij. Iedereen werd de nodige tekst en uitleg verschaft en vervolgens werden de vier bieren voorgesteld die geproefd werden. Omdat we in een herfstperiode starten werd toepasselijk voor vier amberkleurige bieren gekozen. Deze bieren waren De Koninck (bolleke), Dikke Mathile, Bon Secours Ambrée en Gouden Carolus Ambrio. Iedereen kreeg een uitgewerkt proefdocument waarop de bevindingen over de bieren werden genoteerd. Natuurlijk was er ook ruimte om onder elkaar te overleggen over elk bier. Na doorgedreven proeven en quoteren kwam een winnaar uit de bus. Gouden Carolus Ambrio wordt door de meerderheid verkozen en is de komende maand het bier van de maand in de Snooker.
Voor de geïnteresseerden, de volgende zitting van de proefclub gaat door in de Snooker op 24 november om 20:00 uur. Inschrijven op voorhand gebeurt via info@bierdegustaties.be