23.10.13

Tweede gratis Poppyzoektocht in Knokke-Heist

Als aanloop naar het 40ste Canadese Bevrijdingsweekend van 2-3 november en de  7de editie van Mo(nu)ment voor Vrede en Verdraagzaamheid op 11 november, organiseert het gemeentebestuur van Knokke-Heist opnieuw een poppyzoektocht in het For Freedom Museum in Ramskapelle. Via de plaatselijke scholen zijn alle kinderen van het basisonderwijs uitgenodigd om samen met hun vriendjes en/of ouders het museum in Ramskapelle gratis te verkennen. De kinderen kunnen tot 7 november hun antwoordformulier indienen bij de dienst Jeugdcultuur in de Marge of dienst Communicatie in het stadhuis op het Verweeplein. 
De kinderen van het lager onderwijs krijgen de opdracht om een kruiswoordraadsel over de bevrijding van de Zwinregio oplossen. De kleuters speuren naar felgekleurde dieren die tussen militaire etalagepoppen en voertuigen verstopt werden. Aan de wedstrijd zijn mooie prijzen verbonden. De deelname is gratis. 
Het gemeentebestuur en de conservators van het For Freedom Museum hopen op deze manier de drempel van het museum te verlagen en meer bezoekers, zowel jong als oud, op een (ont)spannende manier kennis te laten maken met de opmerkelijke militaire privé-collectie van Freddy Jones en Patrick Tierssoone die in de voormalige gemeentelijke basisschool van Ramskapelle is ondergebracht. 

Voor meer info: www.forfreedommuseum.be