22.10.13

1000 Canadese vlaggen voor 1000 gesneuvelde Canadese soldaten

Het For Freedom Museum pakt andermaal uit met de actie “1000 Canadese vlaggen voor 1000 gesneuvelde Canadese soldaten”. Bedoeling is om de Canadese vlaggen tijdens de herfstvakantie opnieuw volop in het straatbeeld te laten wapperen zodat Knokke-Heist wederom de unieke ‘Maple-Leaf-City’ wordt. 
Spectaculair eerbetoon
De voorbije vijf jaar gingen er in het museum al meer dan 1.000 exemplaren van de vlaggen over de toonbank. Heel wat inwoners nemen jaarlijks mee aan de vlaggenactie. Ook het gemeentebestuur is traditiegetrouw van de partij met meer dan 100 vlaggen verspreid over de gemeente. Samen moeten ze opnieuw een kleurrijk spektakel worden als eerbetoon aan de gesneuvelde mannen uit ’44. 
Canadian Contingent Receptie
Op zaterdag 2 november organiseert het museum uit Ramskapelle ook nog een receptie voor Het Canadian Contingent. Van aan de herberg De Vouwte in de Ramskapellestraat marcheren de militairen door Ramskapelle tot aan het museum onder begeleiding van The For Freedom Pipeband. De receptie biedt alle genodigden de kans om te verbroederen met de Canadese militairen en om hun uniek Frans uit Québec en Montreal te aanhoren. (Enkel op uitnodiging).