25.10.13

N-VA stelt vragen over gulle cheques voor Kings of Golf en Zoute Grand Prix

Alhoewel de N-VA in Knokke-Heist blij is met de meerwaarde die de Zoute Grand Prix betekent voor de gemeente, bracht de partij donderdagavond onder de aandacht dat de gemeente naast de noodzakelijke logistieke ondersteuning zoals politie, technische dienst, brandweer, opbouw, afbraak enz. de Zoute Grand Prix ook financieel ondersteunt met een blanco cheque van maar liefst 200.000 euro. De N-VA is voorstander van dit soort evenementen en vindt het logisch dat er logistieke en financiële ondersteuning wordt voorzien. Luc Dieltiens:” In kalme weekends brengt dat veel volk op de been, het is een evenement geworden met internationale uitstraling waar de gemeente Knokke-Heist mee van profiteert. Wij zijn echter niet akkoord dat de gemeente 200.000 euro als blanco cheque aan dat evenement geeft. We willen meer duidelijkheid over waar dat geld aan wordt besteed en vinden het de normale gang van zaken dat we evenementen, zoals de Zoute Grand Prix, die een grote som belastinggeld ter beschikking krijgen, moeten evalueren in de gemeenteraad.”
N-VA boos over blanco cheque van 112.000 euro voor ‘Kings of Golf’
De N-VA in Knokke-Heist staat ervan versteld dat het gemeentebestuur zonder overleg  112.000 euro belastinggeld heeft gespendeerd aan ‘Kings of Golf’. Dit is een privé-evenement, georganiseerd door een privé-organisator op een privé-locatie.
Voor de besteding van dit exuberante bedrag werd noch op de gemeenteraad noch in de Raad voor Toerisme ook maar enig overleg gepleegd. Het evenement dat nota bene plaatsvond op het privé-golfterrein van burgemeester Lippens in het Zoute, duurde slechts een halve dag en wist ook niet veel bezoekers te trekken. De N-VA plaatst bovendien grote vraagtekens bij de meerwaarde van het evenement voor de gemeente Knokke-Heist.  De N-VA meent dat de organisatoren van dergelijke evenementen een open boekhouding moeten voeren en dat zij het gemeentebestuur een overzicht moeten kunnen geven van alle inkomende en uitgaande gelden. Zo weet de bevolking waar het belastinggeld naar toe gaat. Enkel op die manier kun men immers evalueren of een financiële tussenkomst überhaupt nodig is.
Woedende burgemeester

Burgemeester Lippens was woedend over de tussenkomst van de N-VA waarbij hij zich persoonlijk geviseerd voelde. Hij benadrukte dat de evenementen een bijzonder grote internationale uitstraling hadden. Verder zorgen ze, net als de golf, voor heel wat hotelovernachtingen, restuarantbezoeken en dergelijke meer voor de badstad. Hij beschuldigde de oppositie van “agressief negativisme”.