25.10.13

Jeugdraad Knokke-Heist deelt opnieuw fluo Smileystickers uit

De Jeugdraad Knokke-Heist is gestart met de jaarlijkse fluoactie. Alle leerlingen uit het eerste leerjaar krijgen een fluo smileysticker. De bedoeling is dat ze die op een zichtbare plaats plakken, bijvoorbeeld op hun boekentas, zodat ze voldoende opvallen op de weg van en naar school.
Heel wat scholen in Knokke-Heist bekommeren zich om de veiligheid van de kinderen in het verkeer en stimuleren en promoten het gebruik van fluojasjes. Met de hippe fluostickers wil de Jeugdraad de kinderen extra aanmoedigen om zeker in de donkerste maanden van het jaar zichtbaar te zijn in het verkeer. In mei vorig jaar kregen alle plechtige communicanten al gratis fietslichtjes. Op die manier wil de jeugdraad alle kinderen wijzen op het belang van zichtbaarheid in het verkeer. 
6 jaar geleden kregen alle leerlingen van het lager onderwijs een fluo spookje. Om ervoor te zorgen dat ook de jongste kinderen gezien worden, deelt de Jeugdraad sindsdien jaarlijks een hippe fluosticker uit aan de leerlingen van het eerste leerjaar.