18.8.12

McEnroe versloeg Borg op Optima Open

De derde dag van Optima Open in Knokke-Heist werd zaterdag afgesloten met een Frans duel. Op de tenniscourt niemand minder dan tennislegendes Guy Forget en Henri Leconte. Forget, die al voor de derde keer op Optima Open speelt, haalde de overwinning binnen in twee sets met 6-3 6-4. Henri Leconte nam zijn verlies echter sportief op. Eerder voerde de langverwachte strijd tussen de tennislegendes Björn Borg en John McEnroe het Knokke-Heistse publiek terug naar de Wimbledon finale uit 1980. Toen schreef Borg de finale op zijn naam. Vandaag wist John McEnroe zijn oude rivaal echter te verslaan met 7-6 en 6-4 in 90 minuten en dat in een verzengende hitte. John McEnroe zei achteraf: ‘Uiteraard is een Wimbledon finale winnen niet hetzelfde als hier winnen op Optima Open maar ik heb dit toernooi toch enorm leren appreciëren. Door de jaren heen beleef ik steeds meer plezier in het spelen. Ik daag Björn nog steeds graag uit op het veld.’ Voorafgaand aan de match tussen Borg en McEnroe stonden Thomas Enqvist en Mark Philippoussis op de central tenniscourt van de Royal Zoute Tennis Club. De Zweed en de Australiër namen het tegen elkaar op voor een plaats in de finale. De strijd werd beslecht bij zo’n 35 graden met als eindresultaat 6-3 6-7 en 10-5 in een Champions tie-break in het voordeel van de Zweedse Enqvist. Deze laatste zal het zondag om 14.30 in de finale opnemen tegen Goran Ivanisevic. Daarna staat nog een Legends Double op het programma met duo McEnroe/Borg en Wilander/Leconte. De laatste tickets voor de laatste dag van Optima Open 2012 zijn enkel nog verkrijgbaar via het ticket office aan de hoofdingang van de Royal Zoute Tennis Club. McEnroe-Borg de Video highlights zie je HIER.

“Meteo België houdt toeristen met opzet weg van onze kust” zegt Lippens

Nadat burgemeester Lippens een maand geleden de Amerikaanse TV haalde met z’n dreigement om het meteorologisch instituut Meteo België te vervolgen, heeft nu ook de Amerikaanse Public Radio het verhaal verder uitgespit. Ze laten ondermeer “Leo” Lippens het verhaal doen. Daarbij komt nu de beschuldiging dat Meteo België mogelijk met opzet aan desinformatie doet. Ze proberen volgens hem toeristen weg te houden van onze kust omdat het instituut financiële belangen heeft in reisbureaus waar reizen naar andere landen geboekt worden. Het weeragentschap ontkent dat met klem. De directeur zegt trouwens zelf z’n vakantie aan de kust door te brengen. In dezelfde reportage op de Amerikaanse radio zegt Maarten Van Autreve van Hotel La Reserve dat de bezetting 20 tot 30 procent lager ligt dan wat men in het seizoen gewoon is.

Het volledige verhaal kun je HIER lezen en het gesprek met ‘Leo’ Lippens op de Amerikaanse Radio kun je er ook beluisteren.

Het Rode Kruis werft vakantiedonoren in Knokke-Heist

Tijdens de zomermaanden is het elk jaar opnieuw een probleem om de bloedvoorraad op peil te houden in ons land. Veel bloedgevers zijn dan immers met vakantie. Het Rode Kruis in Knokke-Heist spant zich dan ook in om die vakantiegangers aan te spreken. Zo heeft een jonge dynamische ploeg vrijwilligers van de afdeling Knokke zopas liefst 28 nieuwe donoren kunnen overtuigen om in een tent op de Zeedijk bloed te geven. In totaal hebben zich 136 donoren aangeboden. Het hadden er trouwens veel meer kunnen zijn, want op een gegeven moment moesten de vrijwilligers stoppen met het uitdelen van flyers. Er was namelijk te weinig personeel van de bloedtransfusiedienst aanwezig om bloed af te nemen bij de vele donoren. De bereidwillige bloedgevers moesten soms ruim een uur wachten voor ze aan de beurt waren. Pas laat in de namiddag kwam nog versterking opdagen. Tevoren heeft de Rode Kruis afdeling ook actie gevoerd bij de site van het Cartoonfestival.

Zondag Vuurwerkfestival

Zondag gaat de 33ste editie van het traditionele Vuurwerkfestival in Knokke-Heist van start. Het eerste land aan zet is Oostenrijk. Volgende week volgen om de twee dagen nog nog Frankrijk, Italië en Mexico. Polen, de winnaar van vorig jaar, mag het festival afsluiten. Het vuurwerk start iedere keer stipt om 22u vlakbij De Wandelaar aan de Zeedijk in Duinbergen. De deelnemende landen worden beoordeeld op kleurenspel, synchronisatie, compositie, harmonie en originaliteit.

Waarvoor de iPhone niet allemaal dient

In Knokke-Heist lost de iPhone ook niet alledaagse problemen op. Stel je voor je zit met vrienden op een sjiek terras langs de Zeedijk te eten en het wordt donker. Afgezien van wat theelichtjes is er geen verlichting bij je tafeltje en je wil toch zien waar bijvoorbeeld de kaviaar zich verstopt houdt. Eenvoudig, dan schakel je toch even het licht van je iPhone in. De glazen op tafel fungeren daarbij dan als lichtverstrooiers. O, en dan was natuurlijk nog een extra iPhone nodig om bijgaande foto te kieken.

17.8.12

Dag twee van de Optima Open opwarmer voor duel Borg-McEnroe op zaterdag

Op de tweede dag van Optima Open 2012 in Knokke-Zoute werd de eerste match gespeeld tussen de Australiër Mark Philippoussis en Carlos Moya. De Spanjaard Moya, winnaar van de vorige editie, versloeg Philippoussis in drie sets met een spannende Champions tie-break (6-3 1-6 en 10-6).Het tweede duel, speelde zich af tussen Henri Leconte en Goran Ivanisevic. Deze laatste won en haalde meteen ook de finale binnen met een score van 6-2 en 7-6. De laatste match vrijdag was een pro set tussen het duo John McEnroe en Thomas Enqvist tegen de Zweed Mats Wilander en Guy Forget. Een dag voor het grote duel tussen Björn Borg en John McEnroe, schreef het duo McEnroe/Wilander de overwinning op hun naam met 8-6. ‘Na mijn blessure van vorig jaar, ben ik uitermate tevreden om hier terug te zijn in deze club. Ik wacht al een jaar op het duel met Björn Borg van morgen (zaterdag). We kennen elkaar zo goed dat ik intussen met mijn ogen dicht tegen hem kan spelen.’, aldus John McEnroe. Inderdaad het is zaterdag eindelijk tijd voor de match waar alle tennisliefhebbers al sinds vorig jaar naar uitkijken: de clash tussen Björn Borg en John McEnroe. Maar eerst is het zaterdag de beurt aan Thomas Enqvist en Mark Philippoussis om het Knokke-Heistse publiek te vermaken. Als afsluiter van de dag zorgen de Fransen Guy Forget en Henri Leconte beslist voor een prachtige derde match.

Tickets voor Optima Open 2012 zijn verkrijgbaar via www.optimaopen.be of www.ticketnet.be en in Fnac en Free Record Shop.

Weer lichaam op het strand in Knokke-Heist

Vrijdagmorgen vroeg hebben wandelaars op het strand van Duinbergen een lijk aangetroffen. Het lichaam bevond zich ter hoogte van de Anemonenlaan, op de grens met Heist. Het gaat om de 32-jarige man uit Eeklo waar de hulpdiensten eerder deze week tweemaal uitgebreid naar gezocht hebben. Hij had een afscheidsbrief nagelaten. Het ging dus om een wanhoopsdaad. Donderdag in de vroege uren werd voor de kust van de badstad trouwens ook naar een vermiste vrouw gezocht. Na de ontdekking van het lichaam op het strand was de politie van Knokke-Heist snel ter plaatste met twee combi’s om de eerste vaststellingen te doen. Men heeft het lichaam toen onmiddellijk met een zeil afgedekt. Naderhand werd een tentconstructie geplaatst in afwachting van het verder onderzoek door het parket van Brugge. Strandgebruikers werd door de politie op afstand gehouden. Tegen de middag had het parket het onderzoek afgerond en werd het lichaam afgevoerd met de uitvaartdienst. Zondagmorgen was op het strand van Knokke ook reeds een lijk aangespoeld.

Finishers Triatlon 2012

Op zondag 26 augustus zullen in Knokke-Heist een 500-tal sportievelingen het beste van zichzelf geven op de 8e editie van de Finishers Triatlon. Zoals de naam laat vermoeden, ligt de nadruk op het aangaan van de uitdaging en deze te beëindigen. Inschrijven is niet meer mogelijk, maar het organisatieteam rekent op een massale belangstelling om deze triatleten aan te moedigen. De Finishers Triatlon wil personen vanaf 12 jaar op een niet-competitieve manier kennis laten maken met triatlon. Er zijn 2 formules: 1/8 triatlon en 1/16 triatlon. Alle 3 de disciplines worden na elkaar afgelegd. Voor de geïnteresseerden worden de tijden alfabetisch genoteerd, maar er worden geen huldigingen gehouden. De finish halen is het enige doel.

De 1/16 triatlon is weggelegd voor deelnemers vanaf 12 jaar. De eerste start is voorzien om 9.30 uur. Er wordt 400 m gezwommen in openluchtzwembad De Raan. Hierna worden er in en om Duinbergen en het Directeur Generaal Willemspark 4 ronden van 2,8 km (11,2 km in totaal) op een gesloten parcours gefietst. Tot slot lopen de deelnemers 4 km op de Zeedijk tussen Heist en Duinbergen met aankomst op het evenementenstrand. De 1ste start van de 1/8 triatlon is voorzien om 12.15 uur. Deze formule is voorbehouden voor personen vanaf 16 jaar. De deelnemers zwemmen 600 m in De Raan, fietsen 8 ronden van 2,8 km (22,4 km in totaal) en lopen tenslotte nog 6 km op de Zeedijk tussen Heist en Duinbergen (keerpunt thv het J. Stubbenpark).

Geen wandelplankier over de Zwingeul?

In antwoord op een vraag van de Zwingodin heeft de gemeente Sluis ondermeer geantwoord op de vraag of het bij de uitbreiding van Het Zwin nog mogelijk zal zijn om de Zwingeul over te steken. De Zwinmonding zal breder en dieper worden. Er gaat meer water in en weer uit dan nu. De gemeente Sluis en de gemeente Knokke-Heist hebben gevraagd een plankier aan te leggen voor een 'bij laag water blijvende wandelverbinding' tussen Cadzand-Bad en Knokke. Het ziet er echter niet naar uit dat een dergelijk plankier op korte termijn gerealiseerd kan worden. De eigenaar van het Zwin aan Belgische zijde, het Agentschap Bos en Natuur, is namelijk geen voorstander van een plankier. Over de veiligheid voor zwemmers in Zwingeul zegt een woordvoerder van de gemeente Sluis, dat het gevaar niet zal afnemen. Niet duidelijk is of het ook echt gevaarlijker wordt…

Gotha Club Knokke krijgt filiaal in Brussel

De Gotha Club in Knokke krijgt een filiaal in Brussel. In onze hoofdstad houdt de succesvolle nachtclub Louise Gallery er namelijk mee op. Na tien jaar geeft uitbaatster Evelyne Devroye de fakkel door aan Daniel Camus. Die wil er tegen het najaar een tweede Belgische Gotha Club van maken. De ex-voetballer bracht het concept, ontstaan in Cannes, eerder al naar Knokke-Heist. De Gotha Club profileert zich als een glamoureuze place to be en organiseert feestjes rond internationale sterren. Eerder was aangekondigd dat de Brusselse Gotha Club onderdak zou krijgen in de voormalige bioscoop Marignan langs de Leuvensesteenweg in Sint-Joost. Maar dat gaat niet door. De oude bioscoop raakt immers niet tijdig gerenoveerd om de glamoureuze nachtclub te huisvesten.

Zin in een fietstocht?

Voor wie voor het einde van de zomer nog even de benen wil strekken en er met de fiets op uit wil zijn de mogelijkheden eindeloos. Een tocht tussen de grote Vuurwerkbadplaatsen in de Benelux is alvast een uitdaging. Het vertrek is in Knokke-Heist, waar dit weekend het Vuurwerkfestival begint, de aankomst is in Scheveningen, waar het festival net is afgelopen. De afstand bedraagt 174 km. De reisweg kun je HIER bekijken.

Straatorgels in Heist

De heemkring "Heyst Leeft" maakt zich klaar voor het eerste draaiorgelfestival dat zondag in de badstad georganiseerd wordt. Zondagnamiddag kan men langs de Zeedijk, de Graaf d’Ursellaan en op diverse plaatsen in het centrum van Heist straatorgels aan het werk zien en horen. In de tuin van het museum Sincfala is de ganse namiddag het grote mechanische orgel Marenghi uit Nederland in actie. Het dateert uit 1912. Als afsluiter komen de tien orgels samen op het Heldenplein voor een algemene presentatie om 17 u. De orgels zijn niet alleen het beluisteren waard maar zijn ook stuk voor stuk erfgoed en dus ook het bekijken waard.

Meer info vind je HIER

Loop van de Bevolking in Knokke-Heist

Informatie over geboorten, huwelijken en overlijdens in Knokke-Heist in de voorbije periode vind je HIER.

Vossen komen in onze regio in een verzamelpocket terecht

Omdat het aantal vossen in het binnenland steeds verder toeneemt, verhoogt ook de druk van deze dieren op onze regio. Ze komen hier trouwens in een verzamelpocket terecht begrensd door de Noordzee en de Westerschelde. Vlak over de grens in Zeeuws-Vlaanderen is het aantal vossen maar liefst met twintig procent gestegen. Dat staat in een rapport van het Nederlandse team Coördinatie Vossen dat eind augustus verschijnt. Volgens de Wildbeheereenheden komt er geen einde aan de stijging, zolang er niet consequent mag gejaagd worden op de vossen. Ook in de grensoverschrijdende Zwinregio komen derhalve steeds meer vossen voor.

Zomerlezing over de media

Onder de titel “Leve de media?” spreekt Dr. Leo Neels maandag 20 augustus in het kader van de Zomerlezingen om 10 uur in Pavillon du Zoute. De media leveren de eerste kladversie van de geschiedenis. In een democratie genieten ze een bijzonder statuut, en zijn ze onmisbaar geworden. Als ‘controle’ op degenen die de macht uitoefenen. Of werden ze zelf een ‘macht’: de ‘vierde macht’, naast de bekende drie machten: de wetgevende, de uitvoerende en de rechterlijke macht? Wie controleert dan deze vierde macht? De 64-jarige Leo Neels is doctor in de Rechtsgeleerdheid aan de KULeuven. Sinds januari 2003 is hij algemeen directeur van pharma.be, de federatie van de Belgische Farmaceutische Industrie. Hij was advocaat aan de balie van Antwerpen en vennoot bij Loeff Claeys Verbeke en Allen & Overy. Van 1990 tot en met 1993 leidde hij VTM als directeur-generaal en hij was er lid van de raad van bestuur tot 1996. Hij is onafhankelijk bestuurder en voorzitter van de raad van bestuur van het persagentschap Belga sinds 1994.

15 EUR; Uitpas: 12,50 EUR

16.8.12

Het Zwin Knokke-Heist focust op vogels

Vanaf nu tot eind september beschikt het Zwin Natuurcentrum weer over een vogelringstation. In het station worden trekvogels gevangen, gewogen en geringd. Het ringen wordt uitgevoerd door een gediplomeerd vogelringer van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen. Het Zwin laat de bezoekers ook meekijken achter de schermen. Tot eind augustus geven de medewerkers dagelijks van 10 tot 12 uur publiekspresentaties met uitleg over de vogeltrek. In september vinden de presentaties plaats op zaterdag- en zondagmorgen. In ons land worden jaarlijks meer dan 500.000 vogels geringd. Enkele duizenden daarvan worden in het Zwin gevangen, gewogen en geringd, en worden nadien onmiddellijk losgelaten zodat ze hun reis verder kunnen zetten. Op woensdag 22 augustus kunnen kinderen van 9 tot 12 ook naar het Zwin om neskastjes te bouwen voor het volgende broedseizoen.

FOTO’s door Christel Bedert vind je HIER.

Bezoek Zwin en Vogelringstation: kinderen van 6 t.e.m. 11 jaar: 3,20 euro; vanaf 12 jaar - volwassen: 5,20 euro; 60+: 4,40 euro Reserveren is niet nodig. Inschrijven en betalen kan ter plaatse.
Nestkastjes bouwen: prijs 8 euro. Meer info: 050 60 70 86 – info@zwin.be – www.zwin.be

Moya en Enqvist kicked off Optima Open in Knokke-Heist

In Knokke Zoute begon de derde editie van de Optima Open donderdagnamiddag alvast in aanwezigheid van een stralende zon. De Spanjaard Carlos Moya, winnaar van de vorige Optima Open 2011, daagde de Zweed Thomas Enqvist uit voor de eerste match van het toernooi. Negentig spannende minuten later, was de overwinning voor Enqvist met 3-6, 6-3, en 10-12 in de tie-break. Op hetzelfde moment bracht Björn Borg, onderweg naar Knokke-Heist, een bezoek aan het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola in Brussel om er de zieke kinderen te ontmoeten en te stuenen. Hij kreeg er meteen ook een les tafeltennis van de Belgisch Kampioen Jean-Michel Saive, die net terug is van de Olympische Spelen in Londen. Met de wedstrijd tussen Guy Forget en Goran Ivanisevic kregen de tennisliefhebbers donderdag voor de tweede keer op rij een staaltje tennis van topniveau voorgeschoteld. De Serviër schreef de overwinning op zijn naam met een score van 6-2, 2-6 en een tie-break van 10-8. Het laatste duel van de dag was er eentje om niet meer te vergeten. Voor de eerste keer in de geschiedenis van Optima Open stonden er immers ook dames op het veld. In een gemengd dubbelspel gaven beide teams het beste van zichzelf maar uiteindelijk moesten Dominique Monami en Henri Leconte het onderspit delven voor het duo Appelmans en Mats Wilander met een score van 6-8. De tribunes van Optima Open staan vrijdag klaar om opnieuw de liefhebbers van legendarisch tennis te ontvangen met voor de eerste keer dit jaar John McEnroe en de Australiër Mark Philippoussis op de court.

Tickets voor Optima Open 2012 zijn verkrijgbaar via www.optimaopen.be of www.ticketnet.be en in de Fnac en Free Record Shop.

Weer nachtelijke speurtocht, nu naar verdwenen vrouw

In de vroege uren van donderdag werd voor de kust van Knokke opnieuw een zoekactie gehouden. Dat was de derde in evenveel dagen. Dit keer werd gezocht naar een vermiste vrouw. Omdat de dame nog niet lang verdwenen was is het zoekgebied beperkt gebleven. De coördinatie werd verzorgd door de reddingboot Sterken Dries van de Vrije Blankenbergse Zeereddingsdienst. Bij de zoekactie waren ook een politieboot, de loodsboot Ravelingen, het Nederlandse reddingsvaartuig 'Winifred Lucy Verkade-Clark' betrokken. Systematisch werd het zeeoppervlak met zoeklichten afgezocht. Daarnaast werd tussen 2 en 4u donderdagmorgen ook de Seaking helikopter uit Koksijde en diverse hulpeenheden op het strand van Knokke ingezet. De actie werd rond 4u afgeblazen.

Zwevende klaslokalen in Ramskapelle

Nog maar twee weken en de jeugd mag terug naar school. Ook in Knokke-Heist worden daartoe de nodige voorbereidingen getroffen. In dat verband verschenen in het luchtruim boven Ramskapelle zopas zelfs zwevende klaslokalen. Om tegemoet te komen aan de strengere eisen qua brandveiligheid, werd in de deelgemeente namelijk een houten schoolgebouwtje vervangen door klascontainers. Dit gebeurde met inzet van een enorme hijskraan. De twee gehuurde containerklassen van 6 op 3 meter werden tegen elkaar geplaatst zodat de graadsklas van het eerste en tweede leerjaar nu over een oppervlakte van 36 vierkante meter educatieve klasruimte beschikt.

Aanschuiven en straks Zwemlessen bij Sportoase Duinenwater

Al sinds maandag is het in Knokke-Heist aanschuiven bij Sportoase Duinenwater. Iedereen wil blijkbaar het nieuwe zwempaleis uitproberen. Soms leidt dat tot lange rijen wachtenden. Sommige mensen keren dan ook weer naar huis terug in de hoop dat er de volgende dag minder volk zal staan aanschuiven. Als de drukte wat geluwd is wil de vzw ZwemAcademie alvast per 1 september starten met een permanent programma zwemlessen. De ZwemAcademie werd de afgelopen jaren bekend door de cursussen in het openluchtzwembad De Raan. Met het nieuwe programma wil de ZwemAcademie voorzien in de behoeften van de lokale bevolking en dit in nauwe samenwerking met de gemeente en Sportoase Duinenwater. Vanaf het seizoen 2012-2013 biedt de Zwem Academie vijf formules aan: ‘Start to Crawl’, ‘Crawl to Finish’, ‘Crawl to the Top’ en ‘Crawl voor Kids’ plus het ‘Seniorenzwemmen’.

Meer weten? Surf naar www.zwemacademie.be of mail naar info@zwemacademie.be
Foto met dank aan GeleRobbie
Foto's van de opening van Sportoase van de hand van Christel Bedert kun je HIER bekijken.Optima Open 2012 van start in het Zoute

Donderdagnamiddag gaat in Knokke-Heist de nieuwe editie van de Optima Open van start. Op het programma onder meer een mixed dubbelspel tussen onze eigen Sabine Appelmans en Mats Wilander tegen Dominique Monami en Henri Leconte. Vrijdag 17 augustus belooft eveneens een topdag te worden met onder anderen Mark Philippoussis, Carlos Moya (winnaar van de vorige editie van Optima Open), Goran Ivanisevic en John McEnroe op het tenniscourt. Zaterdag 18 augustus doen Björn Borg en John McEnroe hun legendarische Wimbledon-finale uit 1980 nog eens over. Als afsluiter van het toernooi staat op zondag 19 augustus, naast de finale, nog een pro set double op het programma met Henri Leconte en Mats Wilander tegen Björn Borg en John McEnroe. Optima Open maakt deel uit van de ATP Champions Tour, een serie van internationale toernooien voor de ‘living legends’ van het tennis die het professionele circuit tenminste twee jaar verlaten hebben en 35 jaar of ouder zijn. Uitslagen van de dubbelspelen worden niet in de ranking opgenomen. Tickets voor Optima Open 2012 zijn verkrijgbaar via www.optimaopen.be of www.ticketnet.be en in Fnac en Free Record Shop. Tickets voor zaterdag 18 augustus zijn volledig uitverkocht.

Programma

Donderdag 16 augustus 2012
Moya (1) vs Enqvist (1): aanvang om 14 uur
Ivanisevic (2) vs Forget (2): aansluitend aan eerste match
Pro set doubles Appelmans/Wilander vs Monami/Leconte : aanvang niet voor 17u30 (telt niet voor ATP ranking)

Vrijdag 17 augustus 2012:
Philippoussis (1) vs Moya (1): aanvang om 14 uur
Leconte (2) vs Ivanisevic (2): aansluitend aan eerste match
Wilander vs McEnroe: aanvang niet voor 17u30 (legends pool, telt niet voor ATP ranking)

Zaterdag 18 augustus 2012
Enqvist (1) vs Philippoussis (1): aanvang om 14 uur
Borg vs McEnroe: aansluitend aan eerste match (legends pool, telt niet voor ATP ranking)
Forget (2) vs Leconte (2): aanvang niet voor 17u30

Zondag 19 augustus 2012
Winnaar pool 1 vs winnaar pool 2: aanvang finale om 14u30
Pro set doubles Borg/McEnroe vs Wilander/Leconte: aansluitend aan finale

Verkeersmaatregelen Internationaal Vuurwerkfestival

Zoals iedere jaar brengt het Vuurwerkfestival in Knokke-Heist een massale volkstoeloop teweeg. Om verkeerschaos min of meer tegen te gaan, worden een aantal maatregelen genomen. De hele periode van het Vuurwerkfestival mag er op de zeedijk tussen de Lentelaan en de Majoor Quaillestraat, en op De Wandelaar, niet geparkeerd worden. Tussen 20 en 23 uur mag geen verkeer binnen in Duinbergen benoorden de Elizabetlaan (behalve bestemmingsverkeer). Rond het stadhuis Heist wordt een zone afgebakend voor het opstellen van ambulance- en brandweervoertuigen die desnoods vandaaruit kunnen uitrukken. Toeschouwers worden zoals elk jaar aangeraden om gebruik te maken van de speciaal voorziene randparkings in de omgeving van de Laguna Beach en de Knokkestraat, en in de mate van het mogelijke te komen met de fiets of het openbaar vervoer. Het vuurwerk wordt gehouden op 19, 21, 23, 25 en 27 augustus, telkens om 22 uur aan De Wandelaar in Duinbergen. Dit jaar mogen gerenommeerde vuurwerkmakers uit achtereenvolgens Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Mexico het beste uit de hedendaagse pyrotechniek vertonen en meedingen voor de eerste prijs. Op maandag 27 augustus worden de winnaars bekendgemaakt, en bewijst de winnaar van vorig jaar, Polen, nog eens z’n kunnen. Ondertussen wordt in Duinbergen het strand klaargemaakt voor het opstellen van het pyrotechnisch materiaal.

Herkansing voor Oranje in Knokke-Heist

Zowat het hele land was woensdagavond trots toen de Rode Duivels de Nederlandse ploeg met 4-2 wisten te verslaan. Komende zondag staat in Knokke-Heist echter een heruitgave van die partij op het programma, maar dan wel op het strand bij het Heldenplein. Zoals eerder meegedeeld is de badstad dit weekend gastheer voor de finalemanche van het Belgische Kampioenschap Beach Soccer. Nadat de winnaar bekend is treden enkele gewezen vedetten in de arena voor een spektakelrijke België-Nederland in het zand. Voor Nederland komen onder andere Pierre van Hooijdonk, Rob & Richard Witschge, Aron Winter en Andre Ooijer in actie. Zij moeten tegen Gilles De Bilde, Danny Boffin, Gert Verheyen en co trachten om sportieve revanche te nemen voor het gezichtsverlies van Oranje. Dat moet daarbij ook nog gebeuren tijdens een van de warmste dagen van het jaar...

Auditiefinale in Scharpoord levert kinderhoofdrol op voor Nederlandse

De auditiefinale die vorige maand in het Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist gehouden werd voor de musicalproductie "Beauty and the Beast" heeft een hoofdrol opgeleverd voor een Nederlands meisje. Zopas werd bekend gemaakt dat de 10-jarige Milou Gevers uit de Noord-Brabantse gemeente 'Son en Breugel' volgend jaar een van de kinderhoofdrollen gaat spelen in de Vlaamse versie van de musical. Het stuk van de Musicalgroep Milo uit de badstad gaat in september 2013 in première. De repetities gaan in oktober van start. Het wordt voor het Nederlandse meisje veel heen en weer rijden naar Knokke-Heist. Maar omdat de rol een droomwens is zal dat geen enkel probleem opleveren, zegt Milou.  Eerder had het meisje bij onze noorderburen al twee keer zonder succes geprobeerd een musicalrol in de wacht te slepen. Ze deed namelijk een auditie bij Rick Engelkes voor de musical Dik Trom, waar ze tweede werd en bij Albert Verlinde voor een rol in de musical Annie. Maar onder het motto ‘Drie keer is scheepsrecht’ schreef het meisje zich tijdens de schoolvakantie op eigen initiatief in voor de audities van ‘Beauty and the Beast’ in Knokke-Heist.

Maand lang werken in de Nieuwstraat

Komende maandag 20 augustus wordt de Nieuwstraat in Knokke afgesloten tussen de huisnummers 106 en 113. Dat is het straatdeel beter bekend als de Zes Bochten. Een maand lang wordt op die plaats namelijk gewerkt aan de riolen en aan de wegenis. Tegen vrijdag 21 september moet weer vrije doorgang mogelijk zijn. Tijdens de periode van de werken zal de Esdoornstraat enkel bereikbaar zijn vanuit de richting Natiënlaan.

15.8.12

Knokke-Heistse Jeugdclub ’t Verzet gaat zich verzetten

Vanaf zaterdag 1 september verhuist Jeugdclub ’t Verzet naar de Duinenwater site. Dan wordt wordt afscheid genomen van de huidige locatie bij het oud voetbalveld van Westkapelle. Vlakbij het nieuwe Sportoase en Lakeside Paradise werd een nieuw jeugdcentrum gebouwd. Dat gebeurde in opdracht van het gemeentebestuur van Knokke-Heist. Jeugdclub ’t Verzet bestaat straks uit een jeugdcafé, een polyvalente zaal voor 350 personen en drie nieuwe repetitielokalen voor minstens 10 Knokke-Heistse rockbands. De polyvalente zaal heeft een oppervlakt van 330 m² en kan gehuurd worden door particulieren, verenigingen en andere organisaties. In de zaal is een berging, bar, douche, coördinatieruimte en vestiaire geïntegreerd. Het nieuwe jeugdcentrum beschikt ook over een terras gericht op het Duinenwatermeer en de polders. Het moet een hot spot worden in het uitgangsleven in de badstad. De jeugdclub wil meer dan ooit een vrijhaven worden voor alle jongeren uit de gemeente waar men welkom is om te chillen, vrienden te ontmoeten, te dansen, muziek te maken, enz. Op vrijdag 7 en zaterdag 8 september organiseert de Jeugdclub z'n openingsweekend. Op vrijdag is er een Rock Verzet met optredens van Flatcat en Brave Like a Cowboy. De homies DJ Randy Randy en DJ Rock ’n Roll Gio sluiten af met een stevige set rockklassiekers.

Op vrijdag gaan de deuren open om 20u. Toegang is 7 euro aan de deur.
Zaterdagnamiddag is het programma gratis.
Op zaterdagavond kan je voor het Bal der Jeugdclubs aan de deur of in voorverkoop een steunkaart kopen voor 7 euro (inclusief twee drankjes tijdens de receptie).
Een combiticket voor vrijdag en zaterdag is 12 euro in voorverkoop (inclusief twee drankjes tijdens de receptie op zaterdag)
Tickets te verkrijgen bij Jeugdclub ’t Verzet, Nightshop Sam en Jann Ric.

Weekend aan zee vermoedelijk ideaal net-niet-tropisch

Vanaf donderdag gaat het met de temperaturen verder in stijgende lijn. Aan onze kust worden net geen tropische temperaturen gehaald. Het kwik mag dan in het binnenland hier en daar boven de 30 graden uitstijgen zaterdag en zondag, bij ons aan de Oostkust wordt het (gelukkig) vermoedelijk niet warmer dan 28 graden. Een landelijke tropische dag is dus onwaarschijnlijk maar niet helemaal uitgesloten. Veel zal zondag afhangen van de timing van mogelijke onweersbuien, want daarna stroomt duidelijk koelere lucht binnen. Laten die buien echt lang op zich wachten zondag, dan zijn in het meest extreme geval overal tropische temperaturen mogelijk.

14.8.12

Tweede zoekdag voor Knokke-Heist

Ook dinsdag 14 augustus is voor de kust tussen Zeebrugge en Knokke-Heist, en in het grensgebied met Nederland opnieuw gezocht naar een 32-jarige man die in het gebied vermist wordt. Maandagnamiddag was ook al uitgebreid en zonder resultaat gespeurd naar de verdwenen persoon. Reddingsboten uit ons land en Nederland werden ingezet en ook een Seaking uit Koksijde. Dit keer werd in een nog ruimer gebied gezocht. De zoekzone strekte zich uit van de grens bij Cadzand tot aan de Wielingen 9 boei. Na enkele uren werd de zoektocht afgeblazen zonder dat enig spoor gevonden werd.

Jimmy Frey treedt op in Knokke-Heist

Op 26 augustus treedt Jimmy Frey op in Knokke-Heist. Dat is alvast geen verrassing. Alhoewel hij in Brugge geboren werd als Ivan Moerman, bracht hij een deel van z’n jeugd in Heist door. De 73-jarige zanger is op zondag 26 augustus om 21u30 te zien en te horen bij de Rox Ambassadors Plaza op het strand aan het Heldenplein in Heist. De inkomprijs bedraagt 10 euro. Kaarten in voorverkoop zijn te verkrijgen bij de Rox Arena, Coiffure Chris en Crazy Corner.

Betere resultaten voor Bob-campagne

In het kader van de "zomer-BoB-campagne" heeft de lokale politie van de zone Damme/Knokke-Heist sinds maandag 2 juli al 235 ademtests afgenomen. Daarbij werden op 6 weken tijd 14 bestuurders positief bevonden. Twee chauffeurs waren in de zogeheten alarmfase. In totaal werden reeds 7 rijbewijzen ingetrokken. De laatste weken blijken de chauffeurs dus heel wat gedisciplineerder. De lokale politie plant ook in de rest van augustus, zowel overdag als ’s nachts, nog heel wat kleinschalige controles.

Finale Belgium Beach Soccer in Knokke-Heist

De finalemanche van de Belgium Beach Soccer League wordt andermaal in Knokke-Heist gespeeld. Van 15 tot 19 augustus wordt het strand bij het Heistse Heldenplein weer een paradijs voor strandvoetballers en hun fans. De aftrap in deze strandvoetballiga werd eind mei gegeven met het eerste provinciale kampioenschap in Lommel. Later passeerde de karavaan nog in Kortrijk, Antwerpen en Brussel. Eind juli trok de liga naar de kust om de drie finalemanches af te werken. Oostende en Middelkerke kwamen al aan de beurt, de laatste halte is nu Knokke-Heist. Niet alleen wordt gestreden voor de titel Beste Strandvoetbalteam van België. Ook een resem bekende ex-voetballers zakt namelijk af naar de badstad. De Belgische Zandduivels zullen het tijdens het slotweekend van de BBSL opnemen tegen hun Nederlandse collega’s. Nederland stuurt ronkende namen als Pierre Van Hooijdonck, Regi Blinker, Andre Ooijer, Rob en Richard Witschge de arena in. De kleuren van de Rode Duivels zullen verdedigd worden door onder andere Gilles De Bilde, Yves Vanderhaeghe, Bertrand Crasson, Gert Verheyen en Danny Boffin.

Programma zondag 19 augustus – Rox Ambassadors Plaza Heldenplein
15.00 u. Halve Finales
16.00 u. Kids penalty cup met Gilles De Bilde, Gert Verheyen en Geert De Vlieger
17.00 u. Kleine Finale Belgisch Kampioenschap/
17.30 u. Finale Belgisch Kampioenschap
18. 00 u. België – Nederland /LAF All Stars Game /
19. 00 u. Prijsuitreiking en After Party

Eerste hybride autoschip in Zeebrugge

De voorbije dagen deed de 'Emerald Ace' voor het eerst de haven van Zeebrugge aan. Het schip is meteen de eerste hybride carcarrier die in onze kusthaven afmeerde. Het schip stoot op z’n ligplaats namelijk geen CO2 uit, omdat de generatoren worden stilgelegd. De 200 meter lange en 32,26 meter brede 'Emerald Ace' werd eerder dit jaar door rederij MOL in de vaart genomen. De 'Emerald Ace', met een capaciteit voor het vervoer van 6.400 standaardwagens, werd gebouwd bij Mitsubishi in Japan en is uitgerust met een generator voor zonne-energie van 160 kW. Via zonnepanelen wordt de energie opgeslagen in een grote kamer vol lithium-ion batterijen, die het schip aan de kade van de nodige stroom voorzien.

921 inschrijvingen voor Scapa Sports Iron Kid 2012

Op vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus pakt de sportdienst reeds voor de 10de maal uit met de Scapa Sports Iron Kid. Het is een sportgebeuren waarbij jongeren centraal staan. De Scapa Sports Iron Kid wil jongens en meisjes van 3 tot 12 jaar op een niet-competitieve manier kennis laten maken met triatlon. De uitdaging aangaan en beëindigen is de opdracht.  Door de grote vraag van de voorbije jaren werd er besloten om de Scapa Sports Iron Kid op te splitsen over 2 dagen. Zo kan men meer deelnemers toelaten. In totaal hebben zich ondertussen 921 deelnemers ingeschreven. De 9-12 jarigen hun triatlon afwerken op vrijdagavond en wordt de triatlon 14-daagse zo waar gestart met een nocturne. Net zoals een echte triatlon bestaat de Scapa Sports Iron Kid uit 3 verschillende onderdelen: zwemmen, fietsen en lopen. Bij deze “Just 4 Fun”-formule worden de 3 disciplines afzonderlijk afgewerkt. Iedereen krijgt telkens ruim de tijd om zich klaar te maken voor de volgende proef. De afstanden verschillen naargelang de leeftijd en de deelnemers worden onderverdeeld in 4 leeftijdscategorieën. De oudste deelnemers (9 – 12 jaar) bijten op vrijdagavond vanaf 18.00 uur de spits af. De 7 – 9 jarigen gaan de zaterdagmorgen vanaf 9.30 uur aan de slag. De 3 - 5 jarigen komen zaterdagnamiddag vanaf 13.00 uur aan de beurt, gevolgd door de 5 – 7 jarigen. Openluchtzwembad De Raan vormt het centrale punt bij dit sportfestijn. Alle Iron Kids finishen op het evenementenstrand, dat voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot een heuse Kids Plaza: een oase van ontspanning, spel en entertainment voor jong en oud. Op zaterdag zijn er voor de kids diverse. workshops en springkastelen. Het organisatieteam rekent op een massale belangstelling om deze jonge triatleetjes aan te moedigen. Afspraak op vrijdag 24 en zaterdag 25 augustus in en rond openluchtzwembad De Raan.

Weer Vier Maanden BrugEllende in Zeebrugge

Over een paar weken kijken we tussen Knokke-Heist en Zeebrugge weer tegen 4 maanden brugellende aan bij de Pierre Vandammesluis. Automobilisten in de regio en vrachtchauffeurs zijn trouwens nog niet bekomen van de probleemjaren bij het schilderen van de bruggen. Oorzaak van de nieuwe overlast is het feit dat van 3 september tot omstreeks 21 december werken zullen worden uitgevoerd aan de sluisbruggen. Dat gebeurt door Egemin nv uit Zwijndrecht in opdracht van het Zeebrugse havenbestuur. Er wordt gewerkt in vier fasen. Tijdens elke fase zijn de bruggen waaraan gewerkt wordt niet toegankelijk voor de weggebruikers. De nummering van de bruggen begint van landzijde naar de zee. De landwaartse bruggen 1 en 2 zijn gelegen aan de Isabellalaan. De zeewaartse bruggen 3 en 4 vindt men ter hoogte van de Kustlaan.

Verloop van de werken

Fase 1: Van 3 september t/m 1 oktober : brug 3 aan de Kustlaan.  Het autoverkeer richting Knokke-Heist rijdt over de rechterrijstrook van brug 4. Het verkeer op brug 4 richting Zeebrugge rijdt over één rijstrook. Fietsers en voetgangers gebruiken het fiets- en voetpad van brug 4.

Fase 2: Van 1 t/m 29 oktober : brug 1 aan de Isabellalaan. Het autoverkeer richting Knokke-Heist rijdt over de rechterrijstrook van brug 2. Het verkeer op brug 2 richting Zeebrugge rijdt over één rijstrook. Fietsers en voetgangers gebruiken het fiets- en voetpad van brug 2.

Fase 3: Van 29 oktober t/m 27 november : brug 4 aan de Kustlaan. Het autoverkeer richting Zeebrugge rijdt over de rechterrijstrook van brug 3. Het verkeer op brug 3 richting Knokke-Heist rijdt over één rijstrook. Fietsers en voetgangers gebruiken het fiets- en voetpad van brug 3.

Fase 4: Van 27 november t/m 21 december : brug 2 aan de Isabellalaan. Het autoverkeer richting Zeebrugge rijdt over de rechterrijstrook van brug 1. Het verkeer op brug 1 richting Knokke-Heist rijdt over één rijstrook. Fietsers en voetgangers gebruiken het fiets- en voetpad van brug 1.

Het scheepvaartverkeer door de sluis wordt gedurende zes uur lamgelegd op 3 en 4 september, op 1, 2, 29 en 30 oktober en op 27 en 28 november

Wegwerkzaamheden in de Van Steenestraat

Op donderdag 16 augustus wordt in Knokke in opdracht van Eandis begonnen met sleufwerken in het trottoir in de Van Steenestraat aan de overzijde van het politiecommissariaat. De voetgangers zullen gebruik kunnen maken van het voetpad langs het politiekantoor. Er zal niet geparkeerd mogen worden bij de werfzone. Tegen eind augustus moeten deze werken volledig voltooid zijn. Daarna volgt het oostelijke trottoir van de Edward Verheyestraat, tussen de Van Steenestraat en het Gemeenteplein.

Moeten er nog telegeleide vossen zijn?

Nu Knokke-Heist bekomen is van de ludieke meeuwenbestrijdingsmiddelen blijkt dat men het nog erger had kunnen maken. Goeie zaak dat men een Frans voorbeeld niet gevolgd heeft. Daarbij werden de meeuwen voorzien van een laxatief. Dat had echter een averechtse uitwerking. Niet de meeuwen werden verdreven maar wel de recreanten. Hoe dat in z'n werk ging kun je HIER bekijken.  

Beach Hockey en Olympische spelers bij Rox Ambassador Plaza

Op woensdag 15 augustus van 18 tot 20 uur kan jong en oud in de Rox Ambassador Plaza ter hoogte van het Heldenplein in Heist genieten van een demo beach hockey. Tevens verwelkomt Knokke-Heist een delegatie van Belgische hockey-spelers die ons land vertegenwoordigden op de afgelopen Olympische Spelen. De Belgische hockeyteams presteerden meer dan behoorlijk op de Olympische Spelen. De mannenploeg behaalde een knappe vijfde plaats in Londen en komt dit vieren in Knokke-Heist. Na afloop van de eerste reeks in het BK Beach Soccer staat er om 18u Beach Hockey op het programma, gevolgd door een Beach BBQ.  Om 21.30 uur volgt nog gratis outdoor cinema op groot scherm.

Knokke-Heistste Europees kampioene Triatlon

Martine Aerts, lid van het Triathlon Team Knokke-Heist, heeft zopas in het Duitse Wiesbaden met succes deelgenomen aan het Europees kampioenschap 70.3 Ironman. Het ging om de halve afstand met achtereenvolgens 1900m zwemmen, 91 km fietsen en 21km lopen. Martine Aerts heeft op schitterende wijze haar categorie “dames tussen 50 en 54 jaar” gewonnen. Ze mag zich dus een jaar lang Europese kampioene noemen. Het fietsonderdeel was loodzwaar met niet minder dan 1450 hoogtemeters in het Taunusgebergte. Na het fietsonderdeel lag Martine in tweede positie maar tijdens de halve marathon liep ze geleidelijk in op de leidster om haar in de laatste van 4 ronden definitief voorbij te steken. Ze finishte in een totaaltijd van 5u 49 min en 44 sec. In oktober neemt Martine voor het eerst ook deel aan de legendarische Ironman van Hawaï.

Vandaag reeds 45 jaar sinds Zeezender Wonderful Radio London verdween

Tegenwoordig worden we overspoeld door vrije media. Het is in onze regio ooit wel anders geweest. Na het einde van de Tweede Wereldoorlog legde de reactionair-conservatieve Belgische regering het zwijgen op aan alle vrije en commerciële radiozenders, die tot mei 1940 te horen waren. De luisteraars kregen vervolgens enkel saaie eenheidsworst voorgeschoteld. Begin de jaren 60 zond het NIR (later brt en vrt) zowat een half uur popmuziek uit per week (het Soldatenhalfuur niet meegeteld). Toen kwamen de zeezenders. In onze regio eerst Veronica en Uilenspiegel en daarna voor de Britse kust zenders als Radio Caroline, Radio London, Swinging Radio England, Britain Radio, Radio 390, Radio City en nog veel meer. Op 15 augustus 1967 maakte de Britse Marine Broadcasting Offences Act een einde aan vrijwel alle offshore stations. Alleen Caroline ging nog door tot maart 1968 toen de beide schepen gekaapt werden door Nederlandse schuldeisers. Caroline keerde later terug en is nu nog steeds via satelliet te horen. Ook Radio London kreeg via het internet een nieuw leven beschoren als Big L. Na 45 jaar wordt de tijd van toen vandaag en morgen nog eens bovengehaald. De zeezenders hadden in de jaren 60 en 70 ook in onze kustregio enorm veel luisteraars. Ze waren meteen ook de aanzet tot de komst van de lokale omroepen in ons land. Hoe het 45 jaar geleden was kun je nog een keer meebeleven via de volgende links. (Om 16u deze dinsdag wordt de closedown van Radio London (Big L) om "3 o' clock" nog eens herhaald). For no man will ever forget Monday August 14th 1967!

http://www.bigl.co.uk/
http://www.bigl.co.uk/listen-live-player.php

Nieuw kunstgras voor Agoraspace Duinbergen

De Agoraspace op het Astridplein in Duinbergen kreeg zopas een nieuwe kunstgraslaag. Het speelcomplex wordt blijkbaar zeer vaak en soms té intensief gebruikt. Het herstel heeft Knokke-Heist zo’n 14.000 euro gekost. Het gemeentebestuur blijft het de moeite waard vinden om behalve in het zwembad en de drie sportstadions met bijhorende sporthallen, toch te blijven investeren in de kleinere sportinfrastructuur. Die is namelijk bijzonder geschikt voor vooral de jeugdige inwoners van de diverse deelkernen.

Tweede Knokke-Heist Koerst

Competitieve fietsers in de badstad bereiden zich nu al voor op de tweede editie van “Knokke-Heist Koerst”. Onder het motto ‘smeir moh junder kieten in” ligt inmiddels het parcours van de wedstrijd vast. Die wordt vrijdagavond 28 september gehouden. Net als vorig jaar is de start aan de Boudin Sauvage. Het gaat dit keer om een mannen- en een vrouwenkoers. De heren moeten 12 ronden van elk 4,4 km afleggen waarbij telkens over de Poggio gereden wordt. De dames doen acht keer dezelfde afstand. Bij de eerste editie van het gebeuren vorig jaar hadden zich 92 renners ingeschreven. Er was toen trouwens bijzonder veel volk komen opdagen om het evenement mee te beleven. Uiteindelijk ging de overwinning en de turkooize trui naar Jan Bogaert. De start op vrijdag 28 september is om 17.45u. Deelnemers moeten inwoner van Knokke-Heist of aangesloten zijn bij een Knokke-Heist erkende wieler-of thriatlon vereniging.

Inschrijven kan voor 24 september via deze link:www.knokke-heist-koerst.be
13.8.12

Vruchteloze zoekactie voor de Oostkust

Voor de kust van Knokke-Heist werden maandag in de late namiddag een bijzonder uitgebreide zoekactie gehouden. Er werd gezocht naar een 32-jarige man die als vermist was opgegeven in het gebied tussen de haven van Zeebrugge en de grensstrook tussen Knokke en Cadzand-Bad. Omdat het om een groot zoekgebied ging besloot de Belgische Kustwacht assistentie te vragen aan de stations van de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij in Cadzand en Breskens. Vanaf Zeebrugge werd gezocht door boten van de Belgische zeevaartpolitie, het loodswezen, de plaatselijke reddingsbrigades en de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst. Het loodsvaartuig 'Ravelingen' fungeerde als 'On Scene Coördinator'. Ondertussen werkte ook een Seaking helikopter uit Koksijde het gebied af vanaf de waterlijn tot ver in zee. Op het strand van Knokke-Heist kwam ook de brandweer in actie. Toen er na het lage tij er nog steeds niets gevonden was, heeft men nog een keer de gehele kustlijn in detail afgezocht. Daarna werd de zoekactie stopgezet en konden alle eenheden naar hun basis terugkeren.


Nog steeds onzekerheid over lichaam op Zwinstrand

Over de identiteit van het lichaam dat zondagmorgen bij de Zwinstranden in Knokke-Heist is aangespoeld tast het parket momenteel nog steeds in het duister. Het lijk vertoont geen uitwendige tekenen van verwonding. Wèl waren de benen van het slachtoffer samengetaped. Dat kan wijzen op een misdaad, maar men houdt ook rekening met de mogelijkheid van zelfdoding. De Zeeuwse politie is op de hoogte gebracht van de zaak omdat het mogelijk om een Nederlands staatsburger kan gaan. Als er binnen de 24u niet meer duidelijkheid is dan zal het parket een autopsie gelasten. Het andere lijk dat in het weekend aan de kust werd aangetroffen bevond zich in een appartement in Blankenberge. De vrouw kwam door messteken om het leven. Het slachtoffer werd op 27 juli voor het laatst levend gezien. Over de dader verkeert men in het ongewisse.

Midsummer Carnival moet slechte zomer doen vergeten

Wie aan Heist denkt, denkt aan carnaval. Het enige nadeel van carnaval aan de kust is het feit dat deze plaats vindt tijdens de wintermaanden. Voor de tweede keer zorgt het Hof der Prinsen echter voor de exotische sfeer van Rio in de zomer. Maar liefst 13 cafés slaan op zaterdag 18 augustus in samenwerking met het Hof Der Prinsen de handen in elkaar voor het tweede “Midsummer Carnival”. Vorig jaar waren bijna 1500 carnavalisten present bij de eerste editie. Dit jaar verwachten de oud prinsen nog meer deelnemers. “We hebben 6 nieuwe cafés om nog meer mensen de kans te geven van het carNIval te genieten” zegt initiatiefnemer Olivier Bodyn.  Al gaat de vergelijking met het echte carnaval niet helemaal op. Zo mag men enkel geschminkt worden en zijn maskers, confetti en carnavalswagens verboden. Verkleden kan natuurlijk wel.

Met de deelnemende cafés aan het “Midsummer Carnival” gaat het om Café Derby, Café The White House, Café ‘t Ankertje, Café Albatros, Café Tussen Land & Zee, Café Terminus, Café Londen, Café Mandala, Café De Oosthoek, Café Ferry Bank, ’t Keldertje, De Bolle en De Kubus. Men kan er op 18 augustus vanaf 17 uur verkleed terecht.

Meer info: Olivier Bodyn 0486 51 59 45

Eerste baantjestrekkers vroeg present bij Sportoase

Maandagmorgen om 8u boden zich reeds de eerste betalende baantjestrekkers en zwemrecreanten aan bij het nieuwe Sportoase complex in Knokke-Heist. Sommigen deden dat nog vlug voor ze naar hun werk vertrokken. Het nieuwe zwemparadijs in de badstad pakt trouwens uit met gelijke tarieven voor iedereen. In sommige gemeenten verschilt de prijs voor inwoners en niet-inwoners. Deze laatsten betalen dan wat meer, omdat hun naburige gemeente niet bijpast in de kosten. Het college heeft bij de onderhandelingen met Sportoase er steeds op gestaan dat iedereen, inwoner, toerist of tweede verblijver tegen dezelfde en marktconforme tarieven wordt toegelaten. Dit komt alleen maar ons toeristisch karakter ten goede. AGSO zal zelf instaan voor de exploitatie van de parking die enkel en alleen kan gebruikt worden voor bezoekers van de drie centra op de site. Ook hier is de prijs zeer democratisch gehouden en is gezocht naar een formule om sluikparkeren tegen te gaan. Men wil niet dat de Duinenwatermeerparking een tweede randparking zou worden.

Life is a Beach in Knokke-Heist

De badstad heeft een aantal topdagen achter de rug. De toeristen en dagjesmensen hebben zich duidelijk laten inspireren door de mooie weersvoorspellingen.Van Zeebrugge tot in Het Zoute stond dan ook een lange rij van automobielblik langs de weg. De parkeermeters slikten vrolijk de zonnetaks. De stranden in de badstad lagen afgeladen vol en bij de meeste terrasjes was het wachten tot er ergens een plaatsje vrijkwam. Voor late beslissers was het zo goed als onmogelijk om nog een hotelkamer te bemachtigen. Toch bleven vele duizenden her en der overnachten in de badstad. ’s Morgens was het dan ook op sommige plaatsen in zéér lange rijen aanschuiven bij de bakker. De recreatieondernemers hopen dat de zomer de komende weken een inhaalbeweging blijft maken en dat de drukte blijft aanhouden.

Volle bezetting voor eerste kids sessie op Lakeside Paradise

Zondagmorgen was bij Lakeside Paradise in Knokke-Heist het volle complement van 35 kinderen tussen de 6 en 10 jaar present voor de allereerste “kids sessie” op het meer. Er was extra beveiliging op het startponton, een jetski in het water en een kabelsnelheid die tot 25 km per uur gereduceerd was. Na enkele aarzelende starten en rondjes op het kneeboard duurde het niet lang voor de kinderen allemaal rond het meer draaiden. Enkelen grepen trouwens al naar de waterskies en gleden ook daarmee succesvol over het "Duinenwatermeer". Zowel kinderen als ouders waren zodanig enthousiast dat meteen beslist werd om elke zondagmorgen van 10 tot 12 een kids sessie in te lassen. Inschrijven kan vanaf nu telefonisch op 050/606035 of per mail op info@lakesideparadise.be