28.8.10

Speurtocht naar vermiste zeiler voor Knokke-Heist

Om 19.30 zaterdagavond is voor de kust van Knokke-Heist een reddingsactie op gang gekomen. Dat gebeurde nadat een Prioriteit 1-melding “man overboord” werd ontvangen. Volgens getuigen ging het om de opvarende van een gekapseisde catamaranzeilboot. Ook de Nederlandse reddingsdienst, plus de MUG-helikopter en een Seaking werden bij de zoektocht ingeschakeld. Ook van op het strand werd uitgekeken naar de vermiste zeiler. De te water geraakte vrouw kon uiteindelijk op eigen krachten het strand bereiken. Een reddingsboot van de zeilclub River Woods in het Zoute sleepte de catamaran met de overblijvende opvarende weer veilig naar de wal. Niemand raakte gewond.

Mangelschots brengt z’n vrouwen naar Knokke-Heist

Onder de noemer “Erik Mangelschots en zijn vele vrouwen” stelt de 57-jarige Antwerpse schilder van 11 september tot 2 oktober tentoon in het Cultuurcentrum Scharpoord. Mangelschots schildert met olieverf op lange rechthoekige panelen en gebruikt hierbij geen schildersezel, maar een tafel, waardoor zijn werken dus liggend tot stand komen. Veel van zijn geëxposeerde werken hebben vrouwen als onderwerp. Zijn inspiratie lijkt buiten die van de dagelijkse realiteit en binnen die van droom- en fantasiebeelden tot stand te komen. Zijn eerste tentoonstelling met grafisch werk in het Jordaenshuis was in drie dagen uitverkocht. Een Antwerpse krant kopte bij die gelegenheid: “Een nieuwe Albrecht Dürer is geboren”.

27.8.10

Frankrijk won Internationaal Vuurwerkfestival Knokke-Heist

Net voor de winnaar van vorig jaar, Zweden, vrijdagavond het vuurwerkfestival in Knokke-Heist afsloot, werd de kampioen van de voorbije reeks bekend gemaakt. Het was trouwens voor de 31ste keer dat 4 landen probeerden het best de nachtelijke hemel boven de badstad in kleur en vlam te zetten. De overwinning ging naar Frankrijk, dat het haalde van de andere teams uit Denemarken, Argentinië en Canada. Hoewel Højen & Magic Fyrvaerkeri uit Denemarken uitpakte met een bijzonder origineel en vernieuwend spektakel en dankzij een eigenzinnige, ludieke muzikale montage door een breed publiek erg werd gesmaakt, was de jury vooral gecharmeerd door het globale kwalitatieve niveau van Frankrijk en Canada. Hoewel het Franse Intermède Artifices met een dynamische mix van hoge en lage vuurwerkpijlen een opvallend breed kleurenspectrum wist op te bouwen, overtrof Groupe Fiatlux-Ampleman uit Canada zijn 3 concurrenten met een indrukwekkend en oogverblindend kleurenpalet. De ei zo na perfecte synchronisatie van muziek en vuurwerk gaf voor de jury echter de doorslag. Dankzij een superscore op dit onderdeel, haalden de Parijse vuurwerkmakers het uiteindelijk nipt van Canada. De Franse zege werd vrijdagavond aan de Wandelaar in Duinbergen feestelijk afgesloten met een magistraal en subliem staaltje pyrotechniek van het bekende Zweedse bedrijf Göteborgs FyrverkeriFabrik.

Kwart miljoen dagtoeristen aan zee op topdagen in juli

Op topdagen in juli werden aan zee een kwart miljoen dagjestoeristen geteld. Dat blijkt uit de cijfers van Westtoer voor de eerste zomermaand. Niet alleen het dagtoerisme boerde goed, ook het aantal boekingen in de toeristische verhuurkantoren aan de kust steeg met zeven procent tegenover juli vorig jaar. Zowel het aantal huurders uit eigen land als uit de buurlanden nam gevoelig toe en dat zowel voor de korte als voor de lange verblijven. De gemiddelde verblijfsduur bleef ongeveer gelijk; 12,7 nachten in juli tegenover 12,8 nachten in 2009. Met een aandeel van ruim 87 procent in het aantal verhuringen blijven de Belgen de belangrijkste doelgroep.

TV-première van ‘In Bruges’ op Britse TV

Zaterdagavond wordt op het Britse Channel 4 de netwerk-première van de speelfilm ‘In Bruges’ uitgezonden. 'In Bruges', is een zwarte komedie over twee huurmoordenaars, en werd voor driekwart gefilmd in Brugge, wat in ieder geval veel sfeervolle plaatjes opleverde. Het verhaal: Hoewel Brugge voor veel toeristen een aangename bestemming is, zou het voor huurmoordenaars Ray (Colin Farrell) en Ken (Brendan Gleeson) wel eens hun laatste kunnen zijn. Hun laatste klus is niet helemaal zo gelopen als gepland en dat is de reden dat hun baas Harry (Ralph Fiennes) hen naar het schilderachtige Vlaamse stadje heeft gestuurd - om tot nader orde even flink af te koelen. De mannen voelen zich tussen de gothische gebouwen, kanalen en kasseien in Brugge helemaal niet op hun gemak en ze vullen hun dagen als toerist. Ray, die nog steeds achtervolgd wordt door het gruwelijke bloedvergieten in London, heeft een hekel aan de stad, terwijl Ken de schoonheid van de stad wel kan waarderen. Maar hoe langer het verlossende telefoontje van Harry op zich laat wachten, hoe meer hun bezoek aan Brugge verandert in een haast surrealistische ervaring, waarbij Ray en Ken bijzondere ontmoetingen hebben met inwoners, toeristen, Nederlandse prostituees, een dwerg en de mysterieuze Chloë (Clémence Poésy). Al gauw krijgen beide huurmoordenaars totaal andere opvattingen over leven en dood.

Zaterdagavond Channel 4 om 23u (Belgische tijd) en op Channel 4+1 een uur later.
FTA-station gratis te ontvangen via satelliet Astra 2 op 10714 Horizontaal (22000 5/6)

Verzanding obstakel voor jachthaven in Cadzand-Bad?

Half september wordt duidelijk of onze buurbadplaats Cadzand-Bad een jachthaven krijgt. Exploitatieplannen van drie ondernemersgroepen voor zo'n haven haalden het een tijd geleden niet bij de gemeente Sluis. Die heeft daarom besloten om, als laatste poging, een werkgroep in te stellen die de haalbaarheid van de komst van zo'n haven in kaart moet brengen. Eén van de hobbels vormt de mogelijke verzanding van de haven. Om die tegen te gaan, is structureel een groot bedrag nodig. Sluis heeft eerder aangegeven geen publiek geld in de haven te willen stoppen. Het Waterschap Zeeuws-Vlaanderen wil ten laatste halverwege volgende maand weten of ze bij kustversterkingswerkzaamheden in 2012 rekening moet houden met de aanleg van een haven. De geplande strekdam zou daarvoor namelijk een andere vorm moeten krijgen.

Knokke-Heist officieel Fair Trade Gemeente

Donderdagavond werd Knokke-Heist officieel tot Fair Trade Gemeente uitgeroepen. Het feit werd de voorbije weken trouwens al op mysterieuze wijze aangekondigd door de oranje stoelen die overal in het straatbeeld verschenen. De badstad is meteen de 18de gemeente in onze provincie om het Fair Trade predicaat in de wacht te slepen. Vijf jaar lang heeft Knokke-Heist zich ingezet om aan de diverse criteria te voldoen. De lokale horeca, nijverheid, de scholen, verenigingen en de landbouwers worden door een Trekkersgroep van 11 vrijwilligers aangespoord om te blijven initiatieven. Die betreffen een eerlijke prijs voor de producenten in het Zuiden én een duurzame landbouw in de eigen regio. Een viering rond het behalen van de titel Fair Trade Gemeente is gepland tijdens de Vrijetijdsmarkt op het Verweeplein op 5 september.

26.8.10

Knokke-Heist is klaar voor de Zwintriathlon

Op woensdag 1 september maken het Nederlandse Sluis en Knokke-Heist zich op voor de Generali Zwintriathlon. Niet minder dan 1.000 ingeschreven triatleten uit 7 verschillende landen gaan dan de uitdaging aan om 1 km te zwemmen, 45 km te fietsen en 10 km te lopen. Onder hen 275 Knokke-Heistenaars. Met titelverdediger Bart Aernouts, Rutger Beke, Luc Van Lierde en Stijn Goris staan alvast 4 triatleten aan de start, die al eens mochten proeven van de overwinning op de Zwintriathlon. Challengers zijn ondermeer Frederik Van Lierde, Dennis Devriendt, Michael Dewilde en de Amerikaans proftriatleet Jesse Thomas. Bij de dames wordt het vermoedelijk een duel tussen titelverdedigster Tine Deckers en ex-winnares Sofie Goos. Met een kwartier voorsprong starten in de “Battle of the sexes” andermaal een beperkt aantal dames, die mogen ambiëren om als eerste over de meet te komen voor de top van de heren. Wie daarin slaagt wint een extra premie van € 1.000. Ook verschijnen 22 ludieke deelnemers op het appel. Onder hen teletubbies, Zorro, en een 8-tal Kabouters Wesley.

Toeristische sector matig tevreden over de zomer

Bij het einde van de schoolvakantie is de toeristische sector aan onze kust matig tevreden over het aflopende seizoen. Vooral de horeca noemt de zomer positief. Ook de opkomst voor de evenementen was goed. In Knokke-Heist noemt men het zelfs ‘uitstekend’. De badkarhouders moesten het echter vooral van het mooie weer in juli hebben. In augustus lag het strandbezoek een stuk lager. De studenten strandpersoneel hebben deze maand heel wat minder uren moeten kloppen. Naast het weer speelde ook de crisis mee. De badgasten huurden meestal slechts een strandzetel als ze zeker waren van het weer. De stranduitbaters hopen dan ook op mooie weekends in september.

Diploma’s en ereteken uitgereikt in Knokke-Heist

Net voor de gemeenteraad werden donderdagavond in Heist door burgemeester Lippens diploma’s uitgereikt aan de laureaten van de arbeid. Daarnaast was er ook de militaire herinneringsmedaille ‘Afrika 60’ voor Wilfried Viaene, dit voor zijn deelname aan de gewapende humanitaire operaties die in de tweede helft van 1960 door de paracommando’s werden uitgevoerd in Kongo en Rwanda-Urundi. De brevetten van Laureaat van de Arbeid waren bestemd voor Freddy Boelens, Ann D’Haese en Hans Van Os.

Knokke-Heist, jarenlang trefpunt van dure benzinezuipers, steeds meer bakermat voor elektrisch rijden

Alhoewel men in Knokke-Heist nog steeds overvloedig aan car-spotting kan doen voor exclusieve en dure benzinezuipers, wordt de badstad steeds meer de bakermat voor elektrisch rijden. Ondernemers, de gemeentelijke overheid en particulieren kiezen steeds vaker voor energiezuinige wagens op elektriciteit. Dat gaat van golfkarretjes tot elektrische scooters en kleine elektrische auto’s. Tegenwoordig gaat ook de elektrische Elite scooter zeer vlot van de hand. Zodanig zelfs dat er een wachttijd van twee maanden is. Dat komt omdat de lithium ijzerfosfaatbatterijen niet snel genoeg aan te slepen zijn. Ondertussen werkt het Knokke-Heistse bedrijf Invest-Mobile, dat de elektische voertuigen introduceerde, aan de verdere expansie. Binnenkort gaan vestigingen open in Hasselt en Antwerpen en ook voor Duitsland en Frankrijk staan plannen op stapel.

Verkeersomleiding omgeving Meerlaan in Knokke

Op maandag 6 september starten de wegwerkzaamheden in de Meerlaan in Knokke. Het gaat om rioleringswerken en de heraanleg van de wegenis. Eerder werden al nieuwe nutsleidingen onder de voetpaden aangebracht. Voor de rioolwerken komt in een eerste fase het straatdeel aan de beurt vanaf het kruispunt met de Sportlaan tot aan de Eeuwfeestlaan. Het verkeer zal omgeleid worden via de Elizabetlaan, Koningslaan en Paul Parmentierlaan. Het cultuurcentrum Scharpoord blijft dus in die eerste fase van de werken bereikbaar via de Meerlaan-noord en Lispannenlaan. Door de werken in de Meerlaan zal de Gasmeterstraat tijdelijk niet bereikbaar zijn. Ten einde de bereikbaarheid van het Bernardusinstituut en de Margaretaschool te garanderen zal de rijrichting in de Sportlaan worden omgedraaid en zal er in de Handboogstraat éénrichtingsverkeer (in de richting van de Koningslaan) worden ingevoerd. Bovendien zal er in de Sportlaan en Handboogstraat parkeerverbod van kracht zijn.

Zondag weer tijd voor de Belfort Oldtimerrit

Nu zondag staat in de regio weer de Belfort Oldtimer Meeting op het programma. Vele tientallen oldtimers in alle maten en soorten rijden dan de streek af. Het gaat stuk voor stuk om wagens van voor 1965. Het is meteen al de 9de editie van het evenement. De deelnemers verzamelen op de Groote Markt in sluis, en vertrekken om 10.30u voor een uitgebreide toertocht in het grensgebied. De rit gaat over landelijke wegen en ook langs de kust.

Loop van de Bevolking in Knokke-Heist

Informatie over geboorten, huwelijken en overlijdens in Knokke-Heist vind je HIER.

Wie z’n fiets kwijt is in Knokke-Heist kan nu ook op internet zoeken

Eigenaars van fietsen die in Knokke-Heist werden teruggevonden kunnen vanaf nu hun tweewieler mogelijk ook terugvinden via het internet. Het gemeentebestuur en de politie in de badstad hebben namelijk besloten om gebruik te maken van de website www.gevondenfietsen.be. De teruggevonden fietsen staan er met een foto en omschrijving. Wie z’n fiets zoekt doet er ook goed aan een kijkje te nemen in een naburige deelnemende gemeente. Tot nog toe moest men in de politiebureaus fotoboeken met teruggevonden fietsen inkijken. Deze zomer werden in Knokke-Heist 230 achtergelaten of gestolen fietsen teruggevonden. Hiervan is slechts één tiende gegraveerd. Personen met een gegraveerde fiets worden per brief op de hoogte gebracht dat hun fiets terecht is. Van de niet gegraveerde fietsen raken er volgens de Preventie Dienst momenteel slechts een kleine tien procent weer bij de rechtmatige eigenaar. Daar moet publicatie op de website nu verandering in brengen.

Knokke-Heist als spannende zomerliteratuur

In de rubriek ‘De zomer van het spannende boek’ heeft Plus Magazine zopas weer 6 thrillers op een rij gezet die men in de nadagen van de vakantie zeker zou moeten lezen. Ze zijn stuk voor stuk geschreven door Vlaamse auteurs. Opmerkelijk is daarbij dat twee van de boeken zich afspelen in Knokke-Heist. Met de thrillers die de badstad als achtergrond gebruiken gaat het om ‘Wacht maar tot ik wakker word” van Piet Baete en ‘Crisis in Lippensville’ van Jos Pierreux.

Je leest er HIER meer over.

25.8.10

Prijs wedstrijd compostmeesters uitgereikt

Zopas werd ook in Knokke-Heist de prijs uitgereikt aan de winnaar van de wedstrijd “Juni Compostmaand”. De wedstrijdvraag luidde: ‘Op 13 maart 2010 beplantte een VLACO-medewerker een braak en onkruidvrij perceel met de bodembedekker Goudaardbei. Hoeveel procent van dit perceel zal de beplanting innemen op 3 juli 2010?’ Het antwoord op de prijsvraag was: 81,4 %. In de badstad werd de prijs gewonnen door Kristof Pierets. Hij won een compostvat vol tuingereedschap ter waarde van 250 euro.

Oproep aan de handelaars en horeca in Knokke-Heist

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist vraagt met name de handelaars om hun afval pas ’s morgens buiten te zetten in plaats van na sluitingstijd. Het stormachtige weer van de voorbije dagen heeft namelijk een ware ravage aangericht met het afval dat ’s avonds al werd buitengeplaatst. Verder wordt ook gevraagd om ’s avonds laat en ’s nachts geen flessen in de glascontainers te gooien. Er zijn namelijk klachten over lawaaihinder.

Kunsttrofee voor winnaars Memorial Van Damme

Kunstenaar Olivier Pauwels, die exclusief vertegenwoordigd wordt door Robinsons Art Gallery uit Knokke-Heist, heeft het trofee-kunstwerk ontworpen voor de 34ste editie voor de ‘Memorial Van Damme’. De winnaars van elk atletieknummer worden vrijdag in het Koning Boudewijnstadion bedacht op zo’n kunstwerk. De 36-jarige kunstenaar ontwierp de speciale trofee ‘The Runner’ uit recuperatiematerialen.


Mug-heli blijft inzetbaar voor Sluis

Sluis zal dan toch blijven beroep doen op de Mug-heli uit Brugge. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders geantwoord op vragen van gemeenteraadsleden. In feite moeten ook de Zeeuws-Vlaamse gemeenten in de toekomst de traumahelikopter uit Rotterdam oproepen, omdat daar een sneller toestel werd in gebruik genomen. Het gemeentebestuur van Sluis zegt nu echter, dat het ambulancepersoneel bij ongelukken zelf kan kiezen voor hulpverlening vanuit Brugge. Die Mug-heli zal namelijk altijd sneller ter plaatse zijn dan een toestel uit Rotterdam.

‘Spoed aan Zee’ voorgesteld in Ter Linden Ziekenhuis

In het Ter Linden Ziekenhuis in Knokke werd woensdagnamiddag uitleg verschaft bij de docusoap ‘Spoed aan Zee’, die vanaf komende maandag te zien is op VT4. De informatie werd verstrekt door hoofdgeneesheer Luc Huyghe en spoedarts Fréderique Usé. De voorbije weken hebben camera’s de verpleegkundigen en artsen in Ter Linden Knokke-Heist en het Fabiola Ziekenhuis in Blankenberge op de voet gevolgd. Dat ging van het behandelen van een zonnesteek, en een arm- of beenbreuk, tot veel erger. Omdat de bevolking in de badsteden tijdens de zomer vele malen verdubbelt hebben de kustziekenhuizen een specifieke aanpak naar de toeristen ontwikkeld. Er is dan ook niet enkel de geneeskundige hulpverlening. Patiënten en familieleden worden ook geholpen bij hotelopvang. Verder kunnen via de ‘tolkenlijst’ mensen worden opgeroepen voor anderstalige communicatie met de ziekenhuisgasten. Door een dergelijke aanpak worden de patiënten snel en efficiënt geholpen, zodat zij binnen de kortste keren hun vakantie kunnen verder zetten.


VT4 maandag 30 augustus: Spoed aan Zee om 22.10u:

Koen is hoteluitbater en komt ten val met zijn motor. Zijn enkel is gebroken, en dat is een zware tegenvaller. Tijdens de drukke zomerperiode kan hij een gips en krukken missen als kiespijn. Nathan is gevallen met zijn fiets en heeft een paar oppervlakkige schaafwonden. Zijn bompa is vooral ongerust over de mentale gezondheid van Nathan. Hij werd gehypnotiseerd door Rastelli en doet sindsdien een beetje raar. Yvonne is gevallen tijdens het petanquen. Haar arm is gebroken en moet de volgende dag worden geopereerd. Daarvoor moet ze nuchter blijven en moet ze haar dagelijkse Westmallebier laten staan. En dat is een hele opgave.

Win een verrassingspakket!

Viel er een affiche van deKunstAcademie bij je in de bus? Hang hem dan op een leuke plaats, neem er een foto van en e-mail die naar dekunstacademie@knokke-heist.be. Wie de meest originele foto bezorgt, wint een leuke prijs. Nog geen affiche? Ga dan een exemplaar halen in deKunstAcademie.

Online verkoop tickets nieuwe cultuurseizoen in Knokke-Heist verloopt vlot

Woensdagmorgen is de online verkoop van toegangskaarten voor het nieuwe cultuurseizoen in Knokke-Heist blijkbaar onder goed gesternte van start gegaan. In het Cultuurcentrum had men duidelijk lering getrokken uit de problemen van het verleden. Dit keer kreunde het systeem wel even maar het boeken van de tickets voor Geert Hoste verliep effenaf vlot. Op amper drie kwartier waren alle tickets die online beschikbaar waren voor de drie optredens van Hoste de deur uit. Morgen, donderdag wordt de balieverkoop van de rest van de kaarten gehouden. De kick-off wordt gegeven om 8.30 uur. Om alles vlot te laten verlopen, wordt er gewerkt met volgnummers. Een display toont wanneer men aan de beurt is. Ondertussen kan men plaatsnemen en in alle rust de seizoensbrochure doornemen. Vrijdag 27 augustus begint de online verkoop van de tickets voor alle overige voorstellingen en educatieve activiteiten van het Cultuurcentrum.

De voorstelling Vulkaan van Geert Hoste vindt plaats op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 november in de Schouwburg van Cultuurcentrum Scharpoord. De voorstelling begint telkens om 20.30 uur.

Rioolbreuk in de Edward Verheyestraat te Knokke

Er is momenteel verkeershinder in Knokke-dorp wegens een rioolbreuk in de Edward Verheyestraat ter hoogte van de Sebastiaan Nachtegaelestraat. Op die plaats zal, gedurende de herstelwerken tot vrijdagavond, eenrichtingsverkeer van kracht zijn in het gedeelte tussen de Sebastiaan Nachtgaelestraat en de Van Steenestraat, richting Van Steenestraat. Verder zal in de Edward Verheyestraat tussen de rotonde van de Smedenstraat en de Van Steenestraat enkel plaatselijk verkeer toegelaten zijn.

24.8.10

Lippens: “Vlindertuin verhuist van het Zoute naar Scharpoord, en terugkeer Cavalia”

Tijdens het opmaken van een voorlopige seizoenbalans in Knokke-Heist heeft burgemeester Lippens aangekondigd, dat men van plan is om de Vlindertuin te verhuizen naar de tuin van Scharpoord. Deze meer centrale ligging moet de bezoekersaantallen ten goede komen. De plannen zijn trouwens niet helemaal nieuw. In 2003 kondigde het toenmalige SP.a-parlementslid André Van Nieuwkerke namelijk al aan, dat de Compagnie Het Zoute de Vlindertuin wilde verhuizen ten einde de huidige gronden langs de Bronlaan te kunnen verkavelen. Wat het aflopende seizoen betreft stelt Lippens, dat de badstad weer massaal dagtoeristen over de vloer gekregen heeft. Onder meer doen steeds meer Nederlanders Knokke-Heist aan. Ook Franse toeristen kwamen gretig, aangespoord door de “Knokke-le-Zoute specials” van het magazine “Paris Match”. “Werkelijk onbetaalbare publiciteit” noemde Lippens het, “we zijn op de goeie baan”. De populariteit van Knokke-Heist hangt samen met de kwalitatieve evenementen die worden aangeboden, zoals de Optima Open. Ook de werking van de surfclubs blijkt een “formidabele plus voor de gemeente”. Dat er vermoedelijk minder hotelovernachtingen genoteerd worden heeft volgens de burgervader te maken met het feit dat er elk jaar minder hotels en minder kamers zijn. Daar komt op termijn verandering in. Ook blijken huiseigenaars minder geneigd kamers te verhuren, dan vroeger. Ondertussen probeert Knokke-Heist ook voor de komende jaren grote evenementen aan te trekken, die weinig kosten aan de gemeente. In 2011 wil men de Optima Open terug en ook een zomervullend showgebeuren. Mogelijk wordt dat een verbeterde versie van de “Africa, Africa, Circus Show”. In Canada wordt onderhandeld met Cavalia om in 2012 de compleet nieuwe show naar de badstad te brengen. Voor 2013 wordt gedacht aan een spektakel van de hand van Franco Dragone, die ondermeer in Las Vegas de show ‘A New Day” met Céline Dion realiseerde. “Ik heb nieuw geloof in Knokke-Heist” aldus Lippens.

Identificatie Zeebrugse strandvrouw moeilijk

Het lichaam van een vrouw die op 17 augustus in de duinen van Zeebrugge gevonden werd is nog steeds niet geïdentificeerd. De procureur des Konings in Brugge hoopt dat iemand haar herkent op basis van de volgende beschrijving. Het gaat om een blanke vrouw, tussen 25 en 35 jaar oud. Ze heeft lang zwart haar en verzorgde teennagels. Mogelijk heeft ze een of meerdere kinderen gehad.


Ze droeg :

- een zwarte gilet van het merk C’Kenza (foto),

- een wit T-shirt met een fantasie-insnijding op de rug en een zwarte voering met de opschriften « I got you forever » en « Seduction » (foto),
- een zwarte BH van het merk Hunkemöller, maat EU75AA of Fr/Es 90AA of UK34AA,
- een zwarte slip van het merk Zeeman, maat Small,
- een witte legging met aan de broekspijpen 3 sierbandjes met hartmotieven en 5 sierknoopjes (foto),
- een witte harembroek of sarouel met 2 broekzakken (foto).

Meent u het slachtoffer te herkennen of weet u meer over deze vrouw, aarzel dan niet contact op te nemen met de speurders via het gratis nummer 0800 91.119. Tips zijn ook welkom via opsporingen@politie.be

Theophiel De Groote overleden in Heist

In zijn appartement in de Parkstraat in Heist is Theophiel De Groote overleden. De bekende reder op rust was vorige maand 95 geworden. In mei had hij samen met z’n echtgenote Simonne Debuck z’n albasten huwelijksjubileum gevierd. Vanwege z’n inzet bij de evacuatie van de Franse stranden bij het begin van de oorlog en de rol die hij gespeeld heeft bij het veilig maken van de vaarroute naar Antwerpen in 1944 was Theophiel een levende legende in de badstad. In totaal heeft Theophiel 23 jaar gevaren waarvan meer dan 18 jaar als schipper. Hij was 33 jaar lang reder. Verder is Theophiel meer dan 43 jaar voorzitter geweest van de “Onderzoeksraad voor de Zeevaart”. Vorig jaar kreeg Theophiel 3 hartinfarcten na elkaar. De voorbije weken ging het steeds moeilijker om te praten. Theophiel De Groote is thuis overleden in het bijzijn van z’n familie. Hij wordt vrijdag (27/08) om 10.30u begraven in de kerk van Heist.

Meer over Theophiel De Groote

Peeters wil ronde tafel over de Grijze Garnaal

Vlaams minister-president en minister voor de Zeevisserij Kris Peeters gaat eind dit jaar een ronde tafel organiseren over de Vlaamse grijze garnaal. Die ronde tafel moet de basis vormen voor één centraal beleid voor wat hij de "kaviaar van de Noordzee" noemt. Peeters kondigde het initiatief dinsdag aan tijdens ‘Dag van de Vlaamse Noordzeegarnaal’. Hij wil van iedereen horen hoe ze de toekomst van de garnaal in ons land zien. . "Het gaat om garnaalvissers, verwerkers, de mensen die de promotie op zich nemen en de kwaliteit bewaken. Na deze bijeenkomst zal er één centraal actieplan komen. Dit is de enige weg om de Vlaamse grijze garnaal verder op de culinaire kaart te plaatsen." Vorig jaar werd in de drie Vlaamse visveilingen ruim 440 ton garnalen aangevoerd (Oostende 262 ton, Zeebrugge 160 ton en Nieuwpoort 18 ton). Peeters uitte trouwens andermaal zijn tevredenheid rond de overname van de Oostendse vismijn door de Zeebrugse Visveiling.

Belgische topbasket in Knokke-Heist

Woensdagavond opent Basketbalclub Namedis Chape Knokke-Heist in 'De Stormmeeuw' het nieuwe basketseizoen. Dat gebeurt om 20u met de topwedstrijd van Generali Okapi Aalstar tegen Stella Artois Leuven Bears. Meteen een unieke gelegenheid om de nieuwe Amerikaanse aanwinsten van beide ploegen te kunnen bewonderen. Voor Generali Aalstar verwachten we vuurwerk van nieuwkomers Chris Young, Tyren Johnson, Stanley Burrell, Chris Copeland en Loren Stokes. Ook Stella Artois Leuven Bears start het nieuwe seizoen met hooggespannen ambities. Ze hebben niet alleen Belgische coach van het jaar Jurgen Van Meerbeeck aangetrokken. Ook hun Amerikaanse aanwinsten Chris Devine, Dior Lowhorn, John Tofi, Quale Jared, Freeman Brandon en Dagunduro en de Nigeriaan Benson Egemonye zijn de verrassing van het seizoen. Tevoren, om 17.30 u, spelen de Dames van BC Namedis Chape Knokke-Heist een vriendschappelijke wedstrijd tegen eerste nationaler Blue Cats Ieper. De Knokke-Heistse Dames rekenen op veel supporters om weerwerk te kunnen bieden tegen de supertalenten van Ieper. Ze zullen die avond ook voor het eerst aantreden in hun nieuwe uitrusting.

Ticketverkoop nieuwe cultuurseizoen start in Knokke-Heist

Deze week start de ticketverkoop voor het nieuwe cultuurseizoen in Knokke-Heist. Woensdag 25 augustus om 8u ’s morgens begint de online verkoop van de helft van de beschikbare tickets voor Geert Hoste. Donderdag wordt de balieverkoop van de rest van de kaarten gehouden. Vrijdag 27 augustus begint de online verkoop van de tickets voor alle overige voorstellingen en educatieve activiteiten van het Cultuurcentrum. En zaterdag om 9u start ook de balieverkoop van alle resterende toegangskaarten. Vanwege de drukte kunnen tot 29 augustus in Scharpoord geen uitpassen gekocht of verlengd worden.


Voor meer informatie: Cultuurcentrum Knokke-Heist, Meerlaan 32, 8300 Knokke-Heist, 050 630 430, http://www.ccknokke-heist.be/

Pat Cash van Knokke-Heist naar Machu Picchu

Na de eerste Optima Open in Knokke-Heist hebben de tennislegenden inmiddels hun gastverblijf in Brugge verlaten. Björn Borg, Pat Cash en vermoedelijk ook de andere deelnemers zijn zeer bereid om het ook volgend jaar weer uit te vechten in onze badstad. Knokke-Heist is alvast bereid om in 2011 opnieuw gastheer te spelen voor de Belgische manche van de ATP Champions Tour. Met een lading Belgische pralines in z’n valies is de snoepergrage Pat Cash inmiddels vertrokken om zich in te zetten als boegbeeld van Orchard, een Brits kankeriniatief. Om fondsen te werven organiseert hij volgend jaar een 5-daagse trek door de Andes naar de verloren Inca-stad Machu Picchu.

23.8.10

Nog geen akkoord over veiliger kitesurfen aan de kust

Maandag konden de kustburgemeesters het nog niet eens worden over de maatregelen die nodig zijn om het kitesurfen aan onze kust veiliger te maken. Dat bleek na afloop van de vergadering. De provincie had eerder de burgemeesters van de badplaatsen gevraagd de nodige regelgeving uit te werken. Dat gebeurde na een dodelijk ongeval met een kitesurfer. Het voorstel rond de nieuwe veiligheidsmaatregelen zal tijdens het volgende conclaaf van de kustburgemeesters opnieuw op de agenda staan.

Controle gemeentelijk serverpark in Knokke-Heist

Zoals bekend deed zich donderdagnacht een lek voor in het stadhuis van Knokke. Daardoor is heel wat water terecht gekomen in het serverlokaal. De dienst ICT heeft goed gereageerd en heeft heel wat kunnen heropstarten. Toch wordt momenteel gewerkt met minder beschikbare middelen. En om binnenkort niet voor verrassingen te staan, wordt er op dinsdag 24 augustus een volledige controle gedaan van het serverpark. Deze controle betekent dat men ook als burger vanaf 10u30 hinder kan ondervinden. Bepaalde apparaten en programma's zullen namelijk niet werken. De problemen kunnen zich dinsdag vooral voordoen in het stadhuis Knokke, aan de balie van de dienst Toerisme, in de dienst Jeugd, Basisonderwijs en de speelpleinen. Woensdag 25 augustus zal ook de telefooncentrale worden gecontroleerd. Dit zou echter een hinder van slechts 10 minuten betekenen.

Redding verdwenen badgasten wordt anders aangepakt

Naar aanleiding van een reddingsactie op zee die te laat op gang kwam in Bredene wil gouverneur Breyne dat zoekacties naar badgasten in de toekomst anders worden aangepakt. Tijdens de reddingsactie zouden heel wat fouten zijn gebeurd, onder meer op vlak van communicatie. Rond de verdrinking van een jongetje van 6 is het parket van Brugge trouwens een onderzoek gestart na een klacht van de 101-alarmcentrale. De West-Vlaamse gouverneur raadde iedereen aan om duidelijk te zijn bij het melden van een vermissing. Zo uitgebreid mogelijke informatie is nuttig en levert tijdwinst op. De gouverneur zei verder dat er ook een intern onderzoek aan de gang is bij de verschillende alarmcentrales naar de kwaliteit van de dienstverlening.

Weer feestelijke startdag voor Chiro Heist

Ook dit jaar pakt de Chiro Heist uit met een feestelijke startdag. Dat gebeurt op zondag 12 september. Zoals steeds is de jeugd van 6 tot 16 jaar welkom vanaf 14u. Ze kunnen dan op een speelse manier kennis maken met de Chiro. In de Noordstraat kan men terecht voor workshops, springkastelen, grimme en chiro spelletjes. Vanaf 16u zijn ook de inschrijvingsstand en de Chirowinkel open. Daarna wordt nog een duel touwtrekken georganiseerd tussen de leiding en de gasten. Het hoogtepunt van het feest wordt dit jaar de slotshow: een optreden van de coverband Averechts. Daarna volgt een Chirofeest met Knal!

Toerisme Knokke-Heist plant passantentellingen

De dienst Toerisme is van plan passantentellingen te organiseren in de belangrijkste handelsstraten van Knokke-Heist. Derhalve is men op zoek naar handelaars die een teller aan hun gevel wensen te hangen. Zo'n teller wordt op ongeveer 3m hoogte bevestigd en bestaat uit een arm van 2 meter hoogte en ca 1,5 meter breedte. Het toestel wordt aangesloten op het elektriciteitsnet. De kosten voor de bevestiging en het wegnemen is voor rekening van de dienst Toerisme. Het verbruik van het apparaat is minimaal. De teller zal 2 jaar blijven hangen. Het toestel registreert passanten die op het voetpad langs de teller passeren. Handelaars kunnen ook gratis laten registreren hoeveel mensen er blijven stil staan voor hun etalage. Voor evenementen wordt gebruik gemaakt van mobiele tellers. Het wordt zo mogelijk het aantal passanten te meten gedurende een bepaalde periode.


Er worden kandidaten gezocht in verschillende straten, nl. Kursaalstraat, Graaf d'Ursellaan, Lippenslaan, Dumortierlaan en de Kustlaan. Voor meer info, neemt u best contact op met roland.schils@knokke-heist.be of tel. 050/630.386

Vijf miljoen kilo extra mosselzaad

De Zeeuwse mosselkwekers vissen dit seizoen in totaal 5 miljoen kilogram extra mosselzaad op. Het is afkomstig van een gebied in de zogeheten Voordelta. Tot nu toe is al 30.000 mosselton weggevist, maar er ligt nog 20.000 mosselton, ofwel 2 miljoen kilogram. Die laatste partij wordt deze week bovengehaald. Een en ander betekent dat de komende paar jaar handel en conusment verzekerd zijn van een groot mosselaanbod.

22.8.10

Ivanisevic won in het Zoute

In Knokke-Heist heeft de 38-jarige Kroaat Goran Ivanisevic zondagnamiddag op de Center Court in het Zoute de finale van de Optima Open gewonnen. Dat deed hij door z’n Australische tegenstander Pat Cash te verslaan. Ivanisevic won met 3-6, 6-3 10-4. De Kroaat verstevigt hiermee zijn 2e plaats op de ATP Champions ranglijst. Eigenlijk was de motivatie van Ivanisevic z’n wens om later in het jaar z’n rankings-rivaal Thomas Enqvist voorbij te steken. In de strijd voor de derde plaats versloeg Guy Forget zondag Henri Leconte in het Zoute met 6-2, 7-5. Pat Cash noemde het een “goeie finale” en vond het spijtig dat hij nu het historische Brugge, waar hij logeerde, moet verlaten.

Knokke-Heistse Eurosongzanger Luís zelfs populair in Parijs

Het gaat verder in stijgende lijn met de populariteit van de Knokke-Heistse Junior Eurosong-kandidaat Luís. Niet alleen pakte het Brugsch Handelsblad vrijdag uit met een paginagroot interview. Zondag was het weer raak. En dan nog wel in de Franse hoofdstad. In de loop van de namiddag werd Luís bij een bezoek met z'n ouders en zus Fauve aan Disneyland Parijs herkend door “hele horden Vlaamse meisjes” die z’n naam “tierden”. Ze wilden direct allemaal met de jonge zanger uit de badstad op de foto. De voorrondes van de Junior Eurosong gaan op 27 september van start. Vanaf maandag 30 augustus is de jonge Knokke-Heistenaar ook te zien in een docusoap op Ketnet over de voorbereidingen voor Eurosong.


Wanneer is Luís te zien op Ketnet?
Maandag 30 augustus tot en met zondag 26 september: docusoap
maandag - vrijdag @ 17u45 (7min): eerste uitzending - herhaling @ 19u15
zaterdag @ 18u40 (35min): alle afleveringen van de voorbije week na elkaar - herhaling zondag @ 9u35

Voorrondes van Junior Eurosong
Maandag 27 september @ 17u45: voorronde 1 (15min) - herhaling @ 19u10
Dinsdag 28 september @ 17u45: voorronde 2 (15min) - herhaling @ 19u10
Woensdag 29 september @ 17u45: voorronde 3 (15min) - herhaling @ 19u10
Donderdag 30 september @ 17u45: voorronde 4 (15min) - herhaling @ 19u10
Di - Vrij herhaling @ 8u30 herhaling van de aflevering van de vorige dag

Finale van Junior Eurosong
Vrijdag 1 oktober @ 17u45: finale LIVE (35min) - herhaling @ 19u10
Zaterdag 2 oktober @ 18u40 (herhaling)
Zondag 3 oktober @ 9u45 (herhaling)

Dolfijn Rudolf van Duinbergen naar Blankenberge?

De dolfijn Rudolf, die een maand lang regelmatig voor het Knokke-Heistse strand te zien was, wordt sedert 21 augustus ook waargenomen voor de kust van Blankenberge. Het dier werd werd opgemerkt tussen het staketsel aan de haveningang en de Pier. Toeristen die een uitstapje op zee maakten met de amfibie, hebben de dolfijn van dichtbij kunnen bewonderen. Ook op het strand kon met Rudolf goed zien, aldus Jasmina Dekrem.

Ivanisevic en Cash spelen tennisfinale in het Zoute

De Kroaat Goran Ivanisevic en de Australiër Pat Cash hebben zich geplaatst voor de finale van de Optima Open in Knokke-Heist, een onderdeel van de ATP Champions Tour. Goran Ivanisevic rekende in zijn poule af met de Fransman Guy Forget en de Nederlander Richard Krajicek. Pat Cash toonde zich beter dan de Fransman Henri Leconte en de Zweed Bjorn Borg. Leconte en Forget duelleren in de kleine finale. Omwille van de minder goede weersvoorspellingen vindt de finale in Knokke-Heist zondagnamiddag al om 14 uur plaats.

In Cadzand-Bad werd een badgaste 'gered'.

Rond 20u zaterdagavond werd in onze buurbadplaats Cadzand-Bad groot alarm geslagen nadat bleek dat een oudere badgaste vermist was. Eerder waren twee Oost-Europese dames gaan zwemmen ter hoogte van de Boulevard de Wielingen. De oudste van de twee was echter niet terug aan land gekomen. Onmiddellijk werden duikploegen van de brandweer, de ambulancedienst en de reddingsmaatschappij opgeroepen om hulp te verlenen. Ze moesten echter niet in actie komen. Een half uur later kwam het bericht dat de vrouw toch op eigen houtje aan land was geraakt. Ze werd door het ambulancepersoneel behandeld voor duizeligheid en afgevoerd naar het ziekenhuis.