25.10.13

Tijdelijke onderbreking Herdersbrug in december

Als de omstandigheden het toelaten, zal de firma Desmet Machinebouw Engineering nv uit Ooigem op maandag 9 en dinsdag 10 december 2013 in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid de hydraulische cilinder van de Herdersbrug in Dudzele vervangen. Dat zal gevolgen hebben voor de bereikbaarheid van Knokke-Heist. 
De Herdersbrug wordt onderbroken voor alle verkeer. Richting Zeebrugge volgt het vanaf de Pathoekeweg en de Zeelaan (N31) de Zeebruggelaan en de Baron de Maerelaan. Het verkeer dat vanuit de richting Alfred Ronsestraat komt, rijdt vanaf de rotonde ter hoogte van de Havenweg-Zuid via de Zonnebloemweg, de Westkapelse Steenweg en verder op grondgebied Knokke-Heist naar de Natiënlaan (N49). 
Fietsers en voetgangers kunnen evenmin over de brug. Fietsen in de richting van Zeebrugge kan enerzijds via de Ter Doeststraat, anderzijds via de Westkapelse Steenweg en de Alfred Ronsestraat. In de richting van Brugge nemen fietsers enerzijds de Pathoekeweg, anderzijds de Westkapelse Steenweg en de Dudzeelse Steenweg. 

Tijdens het werk aan de Herdersbrug gelden nog andere verkeersmaatregelen. De Lodewijk Coiseaukaai wordt weer toegankelijk, waardoor het einde van de werkzaamheden daar uitgesteld wordt tot omstreeks 15 november 2013. In de Jacob van Arteveldestraat zal eenrichtingsverkeer van de Krakeleweg naar de Pathoekeweg ingevoerd worden.