4.8.12

BeachVolleykampioenschap in Knokke-Heist

De Vlaamse Volleybalbond (VVB) organiseert nu zondag 5 augustus de finales van de VVB-beachkampioenschap op het sportstrand bij het Heldenplein in Heist. Er wordt gespeeld op 6 terreinen. Per Vlaamse provincie nemen de 4 best geklasseerde teams deel, zowel bij de heren als bij de dames. Er worden dus een 20-tal damesteams en een 20-tal herenteams verwacht. De grote finales zijn normaal voorzien rond 16u30. De toegang is gratis. De winnaars bij de mannen én de vrouwen krijgen elk een wildcard om van vrijdag 10 tot zondag 12 augustus deel te nemen aan de Belgische beachfinales die eveneens bij de sportarena in Heist zullen worden gehouden.

Landgenoot blaast driemaal teveel in Sluis

Een 44-jarige automobilist uit Koolkerke heeft vrijdagavond rond 21u z'n rijbewijs moeten inleveren aan agenten van de Zeeuwse politie. In de St. Annastraat in Sluis werd de man aan de kant gezet voor een alcoholcontrole. De Koolkerkenaar moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij teveel had gedronken. De bestuurder is meegenomen naar het politiebureau om een ademanalyse te doen. Hieruit werd afgeleid dat hij ruim drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Wijk-Up feest in Zeebrugge

De inwoners van Zeebrugge bereiden zich voor op het jaarlijkse Wijk-Up gebeuren. Daar krijgen de plaatselijke bewoners de gelegenheid om mekaar in een prettige atmosfeer te ontmoeten. Dit keer gebeurt dat op vrijdag 10 augustus en onder het moto “Fiesta Tropicana”. Je leest er HIER alles over.

Drukte bij tweede strandloop van het seizoen in Knokke-Heist

Aan de Heist-editie van de Carrefour Strandloop van het Stedelijk Sportcentrum hebben vrijdagavond 924 sportievelingen deelgenomen. Dat waren er iets meer dan vorige maand in Knokke. Veel lopers van buiten Knokke-Heist waren naar de badstad afgezakt om deel te nemen aan de Strandloop en vervolgens naar de Nacht van het Zoute te trekken. Voor de 5 km verschenen 212 dames en 313 heren aan de start. Aan de 10km waagden zich 78 dames en 321 heren. Voor de tweede keer werd ook een 2 km loop georganiseerd speciaal voor de kids. Daar deden 95 jeugdige lopers aan mee. Bij de heren ging de overwinning op de 10 km overtuigend naar Bart Maene. Dieter Colle en Xavier Cornelissens vervolledigden het podium. Met een 4de plaats van Yves Depoorter, een 9de plaats van Jan Stockman, een 14de plaats van Jimmy Devriese, een 15de plaats van Dirk Casselman en een 17de plaats van Jan Declerck tellen we vijf lokale atleten in de top 20. Op de 5 km was de overwinning bij de heren weggelegd voor Hans Demeyere. Ook hier nestelden vier stadsgenoten zich in de top 20. Bij de dames ging de zege op de 10 km andermaal naar Anne-Marie Danneels. Ze kon met Valerie Steen en de lokale Sophie Van Biervliet twee triatleten uit de Belgische subtop afhouden. De twee podiumplaatsen van onze lokale leading ladies werden kracht bijgezet doordat er vijf lokale dames in de top 20 eindigden. Hierbij hadden we op de 4de plaats Catherine Verhelst, een 6de plaats voor Dominique Van Biervliet, en op de 18de, 19de en 20ste plaats opeenvolgend Sofie Behaeghe, Stefanie Bulcke en Karin Bultynck. Op de 5 km ging de zege naar naar de Knokke-Heistse Lieselot De Veylder. Ook hier zeven lokale dames in de top 20.

De volledige uitslag kun je HIER opvragen. 

3.8.12

Aandeel Eni in Interconnector overgenomen

De Belgische gasnetbeheerder Fluxys en de Italiaanse gasinfrastructuurgroep Snam hebben vrijdag in Milaan het aandeel van Eni (dat in ons land Distrigas overnam) in de Interconnector onderzeese gasleiding tussen Zeebrugge en Groot-Brittannië en aanverwante participaties zoals de Hubernator overgekocht. Het gaat om een bedrag van 145 miljoen euro.

Loop van de Bevolking in Knokke-Heist

Informatie over geboorten, huwelijken en overlijdens in Knokke-Heist vind je HIER.

Toerist vraagt zon en wifi

Vroeger was de enige bekommernis van de toeristen in Knokke-Heist of de zon zou schijnen. Tegenwoordig ligt dat blijkbaar iets anders. De vraag is vandaag: “Welk weer is 't aan de kust? En is er een stukje strand met wifi?” Heel wat Nederlanders die naar de badstad afzakken nemen voor hun vertrek op Twitter al afscheid van hun vrienden, omdat ze enkele “internetloze dagen” doorbrengen in Knokke-Heist. Veel van de bezoekers weten namelijk niet dat men op diverse plaatsen in de badstad wel kan aanpikken op gratis wifi, en dus verder kan deelnemen aan de wereldbeschaving. Het blijkt trouwens steeds meer dat jongeren en zelfs een handvol niet-meer-zo-jongeren geen uur meer kunnen zonder sociale contacten via hun smartphone. Ook op het strand in Knokke-Heist wordt minder gepraat maar worden des te meer smartphones bevingerd en beduimeld. Om te vermijden dat er zand of vocht in het toestel terecht komt werd speciaal een “dry bag” op de markt gebracht voor strandgangers, zeilers en fietsers in de regen. De kleinste zandkorrel kan er niet in en men kan tot 1 meter onder water tweeten. Tenminste als men ontvangst heeft.

Vrouwenmagazine Elle op het strand in Knokke-Heist

Vrijdagmorgen werd op de Monroe Beach Club bij de Zeedijk in Knokke-Heist alles klaargemaakt voor een tweedaagse georganiseerd door het maandblad Elle. Het vrouwenmagazine pakt uit met petanquewedstrijden, make-up en hairstyling sessies en ook een cocktailworkshop. Hoogtepunt wordt een modeshow door Halé Bob. De kleren voor de models werden vrijdagmorgen al naar het strand gebracht. De toegang is gratis.Dodentocht ten voordele van spelotheek De Wip

Voor de tweede keer op rij zal Knokke-Heistenaar Marc Goeman deelnemen aan de 100 km "Dodentocht van Bornem". Hij laat zich opnieuw sponsoren, waarbij de opbrengst zal gaan naar Spelotheek De Wip. Dat is de uitleendienst van educatief spel- en lesmateriaal.  De voormalige groothandelaar in tabakswaren gaf zijn leven een nieuwe richting toen hij op 63-jarige leeftijd gezondheidsproblemen kreeg. Hij begon meer te bewegen: 10.000 stappen per dag. De laatste 16 maanden stapte hij al zo’n 6000 km, of gemiddeld 12,5 km per dag. Goeman vertrekt op vrijdag 10 augustus om 21 uur. Hij is te volgen op www.dodentocht.be als nr. 3550. Hij hoopt dit jaar nog flink meer geld bij elkaar te sprokkelen dan de 1000 euro die hij vorig jaar kon ophalen.


Wie Marc Goeman wil sponsoren kan dat op rekeningnr. 000-000 0004-04 van de Koning Boudewijnstichting, met vermelding van het erkenningsnr. 850100 Streekfonds/Spelotheek De Wip. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.

Zeebrugge verwacht 40.000 Polé Polé gangers

Vrijdag werd bij de Môle in Zeebrugge de hele dag nog koortsachtig gewerkt om het strand een tropische sfeer te geven voor de 15de editie van Polé Polé Beach festival. Enkele jaren geleden werd het gebeuren nog in Knokke-Heist gehouden, maar de overlast bij het Evenementenstrand en in de duinen bleek te groot. Ook in Zeebrugge was er een tijd lang twijfel. Inmiddels werd met Stad Brugge "sluiten om drie uur ’s morgens" overeengekomen. Daardoor hoopt men op minder vechtpartijen. Parkeerplaatsen en kampeerterrein zijn nu ook dichter bij de festivalsite. Ook dat moet de overlast beperken. Andere grote verandering is het feit dat er voor het eerst geen live groepen meer optreden. Er wordt enkel met Dj’s gewerkt om de zuiderse sfeer te scheppen. Van vrijdag tot zondag worden op het strand van Zeebrugge zo’n 40.000 festivalgangers verwacht.

Tentoonstelling ‘Ik wou’ in Knokke-Heist

Tot eind augustus kan men tijdens de openingsuren in de Bibliotheek Scharpoord terecht voor de tentoonstelling ‘Ik wou’. De tentoonstelling brengt een reeks portretten van Ingrid Godon en teksten van Toon Tellegen. De Vlaamse illustratrice Ingrid Godon maakt al ruim twintig jaar tekeningen en omslagen voor kinderboeken. In de tentoonstelling wandel je langs meer dan dertig portretten die je meenemen naar de tijd van toen. De inmiddels 53-jarige Godon vond haar inspiratie hiervoor in een oud fotoboek met familieportretten uit de Borinage. Die werden getrokken toen voluit naar de camera lachen met al je tanden bloot onfatsoenlijk was. We zien dan ook stroef voor zich uit kijkende kinderen en hun ouders. Godon bewerkte ze met haar eigen kenmerkende eenvoudige stijl. En zo werden de arbeidersfamilies van rond de vorige eeuwwisseling nogmaals vereeuwigd, nu met potlood en gouache. Jeugdauteur Toon Tellegen schreef bij de illustraties mijmeringen neer uit de onvervulde levens van de getekende kinderen.


Belfius introduceert Prepaid Betaalkaart in Knokke-Heist

Nu zondag 5 augustus staat de 'Belfius MasterCard Prepaid - Mocktail Bar' opgesteld op de Zeedijk ter hoogte van het Heldenplein in Heist. Van 10 tot 18u wil de bank de mensen laten kennis maken met een nieuw soort betaalkaart. Het gaat om een MasterCard Prepaid. Dit nieuwe betaalmiddel dook enkele jaren geleden op in de Angelsaksische landen en is sinds kort ook beschikbaar in ons land. De kaart werkt grosso modo op dezelfde manier als een prepaid-kaart voor een gsm. De houder beslist zelf hoeveel hij of zij op de kaart wil zetten en behoudt zodoende op elk ogenblik de controle over het budget. Men kan niet méér uitgeven dan het bedrag dat effectief op de kaart staat, en de kaart kan vanop afstand en op elk ogenblik - geheel gratis - worden opgeladen of ontladen.

Leviathan Fest in Knokke-Heist

De editie 2012 van “Leviathan Fest” gaat deze vrijdag 3 augustus in de late namiddag van start in Zaal Ravelingen in Heist. De organisatoren pakken uit met een sterke line-up met o.a. USA bands zoals “Verse” en “Soul Control”. Dit is de enige exclusieve clubshow van “Verse” voor de Benelux dit jaar. De nationale hardcore trots “Rise and Fall” uit Gent zullen er eveneens hun recentste geesteskind voorstellen. De formatie bracht onlangs hun langverwachte album "Faith" uit op het Amerikaanse Deathwisch Records. Dit is ook één van de laatste Belgische shows van de Heist-Gent based “Oathbreaker” vooraleer ze de Amerikaanse Westcoast gaan veroveren (ze spelen o.a. op het gekende "This Is Hardcore" festival in Phili). Ze brachten onlangs ook hun album "Maëlstrom" uit, ookal op het Amerikaanse Deathwisch Records. Verder zijn er de lokale helden “Maudlin”. Zij brengen hun epische dreunende songs met superieure lichteffecten.


Deuren openen om 17u30, Oathbreaker start reeds om 18u! Volgorde van optreden: Oathbreaker, Maudlin, Ritual, Soul Control, Rise and Fall en Verse.
Meer info vind je hier: http://www.facebook.com/events/312282948807763

2.8.12

Zwembad bijkomende elkweers-troef

In de toekomst moet het nieuwe Sportoase Zwembad in het Knokke-Heistse Duinenwater tijdens een minder zonnige zomer een verblijf in de badstad een stuk aantrekkelijker maken. Het slechte weer in de periode die de nationale feestdag voorafging zorgde voor minder toeristen en heel wat minder dagjesmensen. De zomerse dagen van eind juli waren wel uitstekend. Indoorattracties zoals het Cartoonfestival deden het in juli wèl goed. De verwachting is dat in de toekomst ook het Zwembad als zomers alternatief zal fungeren op minder goede dagen. Volgens Geert Hoorens, regiomanager kust van Westtoer, moet men in onze regio blijven “inzetten op nieuwe infrastructuur”.

Nederlanders geven een 10 aan hotel in Knokke-Heist

Bij de VakantieReisWijzer in Nederland heeft Hotel Binnenhof in Knokke-Heist zopas een 10 gescoord en de omschrijving "aanrader". Dat sloeg op kamers, eten, kindvriendelijkheid, ligging, service en de verhouding prijs/kwaliteit. Diverse gasten lieten hun bevindingen registreren… “Het is gewoon een heel gezellig hotel, leuke bar. De bediening is heel goed en ook zijn ze heel gezellig, altijd eventjes tijd voor een babbeltje. Het ontbijt is geweldig, de kamers heel mooi en heel proper, echt een geweldig hotel”, aldus de gasten. Hotel Binnenhof is rustig en residentieel gelegen op slechts 50 m van het Albertstrand, en dichtbij het Casino en het Cultureel Centrum.  Trouwens, tegenwoordig wordt in het buitenland heel wat promotie gemaakt voor hotels in Knokke-Heist, tot zelfs in Rusland.

Fase twee C-Power windmolenpark afgewerkt

Projectontwikkelaar C-Power heeft zo’n 29km buiten de kust van Knokke-Heist de tweede fase van het windmolenpark op de Thorntonbank afgerond. Dat gebeurde twee weken vroeger dan gepland. Na het pilootproject met zes turbines van 5 MW in 2009, begon C-Power vanaf maart dit jaar met de installatie van 30 nieuwe turbines van 6,15 MW elk. Dit brengt de totale capaciteit van het park op 215 MW. Op dit moment zijn al 14 nieuwe turbines actief. Bij helder weer zijn de windmolens te zien vanop de zeedijk in Knokke-Heist. Voor de laatste 18 windturbines die volgend jaar operatief worden, werden inmiddels reeds alle funderingswerken uitgevoerd. C-Power is het eerste windenergiepark ter wereld met zo'n grote turbines zo ver op zee.

Olifanten op het strand. Insmeren iemand ?

Net voor de bewolking toesloeg trokken twee olifanten woensdagnamiddag nog vlug even naar het strand in Cadzand-Bad om er pootje te baden. De andere recreanten keken wel even vreemd op van de gigantische badgasten. Ze gingen er in een wijde boog omheen staan. De olifanten gingen de zee in vlakbij strandpaviljoen Caricole. De uitbaatster Ingrid van Liere was er als de kippen bij om de dieren op gevoelige chip vast te leggen. “Als ze hier maar geen kuilen gaan graven” riep een van de badgasten vrolijk. Toen niemand voldoende zonnebrandcrème bij zich had om de dikhuiden in te smeren en geen van de badgasten een strandhanddoek had die groot genoeg was, zijn de olifanten na een half uurtje stoeien in het water weer naar huis getrokken. Thuis is bij circus Belly Wien, dat tijdelijk in Cadzand z’n tenten heeft opgeslagen.

Foto met dank aan Ingrid van Liere

Op de bres voor insecten in de Zwinregio

Bijen, vlinders en andere insecten stellen het vandaag niet zo goed. Ook in Knokke-Heist ziet men tegenwoordig veel minder vlinders en bijen. Ze zijn nochtans erg nuttig en een onmisbare schakel in de natuur. Om alvast klaarheid te scheppen in het vlinderbestand organiseert Natuurpunt dit weekend voor de zesde keer de nationale vlindertelling 'Vlinder Mee'. Om de gevolgen van het natte en koude en weer van april tot juni goed te kunnen inschatten, roept Natuurpunt iedereen op om op 4 en 5 augustus vlinders te tellen in de tuin of op het terras. Op woensdag 8 augustus zijn ook kinderen van 9 tot 12 jaar in de badstad aan zet. In het Natuurcentrum Het Zwin kunnen ze van 14 tot 16 u alles leren over het bouwen van een eigen ‘Insectenhotel’.


Zwin Natuurcentrum, Graaf Léon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist – 050 60 70 86 – info@zwin.be –www.zwin.be Prijs: 8 euro

Vlaamse vissers bijzonder “braaf”

De Vlaamse vissers hebben zich vorig jaar aan de opgelegde quota gehouden. Dat blijkt tenminste uit informatie van de Europese Commissie. Andere landen overtraden de regels wel en mogen in 2012 minder vis binnenhalen. De schade die is toegebracht aan de overbeviste soorten wordt door de Commissie streng aangepakt. Lidstaten die herhaaldelijk dezelfde soort hebben overbevist zien in 2012 hun quotum voor het eerst met 50 procent extra verlaagd. Frankrijk haalde te veel tong binnen en het Verenigd Koninkrijk overtrad zijn quota voor onder meer kabeljauw en haring. De grootste terechtwijzing is er voor Spanje, dat liefst 27 soorten overbeviste in 2011. "Niemand mag de illusie koesteren dat overbevissing wordt getolereerd", zegt commissaris voor Maritieme zaken en Visserij Maria Damanaki in een mededeling. "De belangrijkste doelstelling is de duurzaamheid op lange termijn van de Europese visserij."

Nacht van Het Zoute

In Knokke-Heist krijgt nu vrijdag 3 augustus de Nacht van Het Zoute z’n beslag. Boetieks, juweliers en kunstgaleries nodigen er hun klanten uit op de inmiddels welbekende nocturne. Een en ander heeft ook gevolgen voor de verkeersafhandeling. Vanaf 6 uur ’s morgens tot middernacht geldt in de hele feestzone een parkeerverbod. Het gaat hier voornamelijk om de Kustlaan vanaf het Driehoeksplein tot aan de Sparrendreef, en de zeedijk van de Duindistelstraat tot aan de Westhinderstraat plus de zijstraten. Vanaf 10 uur is er alleen plaatselijk verkeer mogelijk in de Kustlaan tussen het Albertplein en de Sparrendreef. Vanaf 16 uur mag daar helemaal niet meer worden gereden. Dan geldt eenrichtingsverkeer tussen de Duindistelstraat en de Elizabetlaan. Het gemeentebestuur heeft uit voorzorg ook een Bijzonder Nood en Interventieplan uitgewerkt.

1.8.12

Jaguar kunstvol gewrapt in Knokke-Heist

De voorbije dagen was in de badstad een kunstige Jaguar te zien, onder andere bij het Albertplein. De wagen was helemaal ‘gewrapt’ met werk van kunstschilder Denis De Gloire. De 53-jarige schilder uit Waregem is ondermeer gepassioneerd door Color Constructions. Zeer opvallend zijn de kunstig beschilderde limousines. Verschillende van deze voertuigen zullen als shuttleservice ten dienste staan van de bezoekers tijdens de 37e Internationale Kunst- & Antiekbeurs “Art Nocturne Knocke". Zo wordt kunst op een originele en functionele manier tot bij het grote publiek gebracht. De beurs kan bezocht worden van 10 tot 19 augustus, dagelijks van 16 tot 21 uur.

Derde Kitsch Club On The Beach in Knokke-Heist

Nu zaterdag 4 augustus palmt de Kitsch Club voor de derde maal het strand van Knokke-Heist in voor een exclusieve editie van “Kitsch Club On The Beach 2012” Dit jaar heeft de discotheek in het Casino Knokke geopteerd voor een iets kleinere maar meer exclusieve editie van het event. Het gebeuren krijgt z’n beslag in het tentencomplex op het evenementenstrand ter hoogte van het Bosje van Heist. Dit keer staat “Kitsch Club On The Beach” volledig in teken van het Jungle Fever thema… Op het Kitsch Club Podium staan straks N8N, Gus & Sense, Neon en Monsieur Moustache. Zij brengen een mish mash van urban, disco, funk, 80s, balearic, electro, house en disco. De buitenstage wordt vanaf 20u verzorgd door de Gentse Club 69 met residents Hits&Tits en Thang. Om 22h gaan ook de deuren van de cathedraaltent open voor het publiek.


Reservatie tafels via beach@kitschclub.be. Kaarten in voorverkoopt 25 euro bij Beverly Screens, Kongostraat 2, of in de Kitsch Club zelf. Minimum leeftijd 21 jaar.
Meer info op Facebook

105 jaar haven van Zeebrugge

Onze kusthaven opereert al 105 jaar. De haven van toen is echter nog slechts op een paar punten te herkennen in de huidige Port of Zeebrugge. In de zomer van 1907 werd de haven ingehuldigd door Koning Leopold II. Een kwarteeuw en een wereldoorlog later werd het ontstaan van onze kusthaven al herdacht met allerlei feestelijkheden, waar ook de vissers uit Heist en Zeebrugge aan deelnamen met een "Parade van de Visschersvloot". Bij de MBZ heeft men over die viering op 31 juli 1932 nog een poster in het archief.

Met dank aan Joke Swyngedouw

Politie neemt deel aan Snelheidscampagne BIVV

De lokale politie Damme/Knokke-Heist neemt de hele maand augustus deel aan de nieuwe snelheidscampagne van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV). Met slogans als ‘Te snel rijden is een afknapper’ en ‘Hardrijders zijn volwassen kleuters’ wil het BIVV het positief imago van snelheid doorbreken. Onderzoek van het instituut toont aan dat veel bestuurders regelmatig harder rijden dan de toegelaten snelheid. Een overzicht per snelheidszone schept meteen duidelijkheid. In de zones 30 is 93 procent van de chauffeurs in overtreding. Daarvan rijden er 7 op 10 harder dan 40 km/u. In de bebouwde kom rijdt 61 procent van de bestuurders te snel, waarvan 22 procent met meer dan 10 km/u. In de zones 70 is de situatie iets positiever. Op 1 jaar tijd daalde in deze zones het aantal overtreders van 61 naar 50 procent. Maar in de zones 90 rijdt 29 procent van de chauffeurs te snel. Daarvan rijdt 15 procent er meer dan 97 km/u. Uit enquêtes van het BIVV blijkt ook dat snelheid vooral bij jonge mannen een positief imago heeft. Veel 18- tot 29-jarigen beschouwen overdreven snelheid als een banale overtreding die hen niet in gevaar brengt. Helaas is het tegendeel waar. Eén dodelijk verkeersongeval op 3 is op de Belgische wegen te wijten aan een te hoge snelheid.

Surf voor meer informatie over de campagne naar www.lokalepolitie.be/5446


Opendeurweekend nieuw Zwembad op 11 en 12 augustus

In Knokke-Heist zal burgemeester Lippens op zaterdag 11 augustus om 11 uur in het gloednieuwe Zwembad van  Sportoase in Duinenwater het officiële sein geven voor de allereerste duik. Die zal exclusief kunnen genomen worden door zo’n 200 sportievelingen. Die hebben eind vorig jaar een “eerste-plons-ticket” gekocht ten voordele van Music for life. Sommigen zullen met de hele familie de duik wagen. Ze zijn de enigen die op de openingsdag in het complex zullen kunnen zwemmen. ’s Namiddags vanaf 14 uur opent Sportoase Duinenwater dan zijn deuren voor het grote publiek. Tot 18 uur worden de bezoekers rondgeleid om er kennis te maken met het sportbad, het instructiebad met beweegbare bodem en het indrukwekkende glijbanencomplex. Daarnaast ook het recreatieve bad met golfslag en de ruimten met sauna en wellness-faciliteiten. De zaal voor fitness en indoor cycling draait dan eveneens op volle toeren. De aanwezigen krijgen zelfs de gelegenheid om gratis deel te nemen aan de demolessen. Ook op zondag 12 augustus kan iedereen van 10 tot 18 uur een kijkje nemen of actief deelnemen aan een waaier van activiteiten. Vanaf maandag 13 augustus opent het zwembad Sportoase Duinenwater echt zijn deuren. Het complex is dan dagelijks open van 8 tot 22 uur van maandag tot vrijdag en van 8 tot 18 uur in het weekend.

Historische zeilreis van Zeebrugge naar Bremerhaven

Half Oogst doet de “Clipper Stad Amsterdam” de haven van Zeebrugge aan. De 76 meter lange en 10 meter brede driemaster heeft een paar jaar geleden voor de Vpro en Canvas over de wereldzeeën de route gevaren die Darwin van 1831 tot 1836 aflegde met de HMS Beagle. Op zondagochtend 19 augustus zullen in Zeebrugge reizigers inschepen aan boord van het zeilschip voor een reis langs de Noordzeekust. Die eindigt drie dagen later in het Duitse Bremerhaven. Tijdens de tocht kunnen reizigers die dat willen trouwens ook wacht lopen met de bemanning om zo vertrouwd te raken met het leven aan boord van een clipper.

Visualantics zoekt info over filmfestival “Exprmntl” in Knokke

Visualantics uit Brussel is op zoek naar informatie over het controversiële filmfestival “Exprmntl” dat plaats vond in Knokke in 1948, 1963, 1967 en 1973. Het productiehuis werkt namelijk aan een documentaire over deze festivals. Ze werden beschouwd als een van de belangrijkste avant-garde festivals van de filmkunst in Europa. Vooral ontstond er destijds ophef rond de editie die werd gehouden van 25 december 1967 tot 1 januari 1968 in het Casino Knokke. Yoko Ono kwam er samen met enkele andere dames en heren naakt op scene en dat verwekte toen heel wat ophef. Deze voor die tijd, opzienbarende feiten werden door de Rooms-preutse media toen omschreven als ”schandalig” en “de naakte invasie van Knokke”. In de periode voor ze John Lennon leerde kennen was Yoko Ono een bekende fluxus kunstenares. En zo kwam ze op het experimenteel filmfestival in Knokke terecht waar van haar de film ‘Number Four’ werd vertoond. Hugo Claus liet er zijn beruchte toneelbewerking van Marieke Van Nijmegen ’Masscheroen’ opvoeren. In het stuk werd de mythische heilige drievuldigheid uitgebeeld door 3 naakte mannen. Claus kreeg hiervoor 4 maanden gevangenisstraf aangesmeerd en een forse geldboete. De advocaat van Claus, de bekende Gentse strafpleiter John Bultinck, zou er later in slagen om in beroep de straf om te zetten in een voorwaardelijke straf. Yoko Ono werd bij verstek veroordeeld tot 3 maanden gevangenis en een geldboete. Ze heeft de straf nooit moeten uitzitten omdat ze op het ogenblik van de uitspraak niet in België was en dus niet kon worden aangehouden. Toen ze later tijdens een reis met John Lennon, Europa en dus ook België per auto doorkruiste vertelde ze Lennon wat er in Knokke was voorgevallen en dat ze mogelijks gearresteerd kon worden voor de feiten. Ze doorkruiste naar eigen zeggen België op de vloer van de auto... Wie over dit en andere zaken in verband met de Knokse filmfestivals meer info en documenten heeft kan terecht bij: Visualantics, Brecht Debackere, tel. 02 560 21 27 of brecht@visualantics.net

Recordhoogte voor bergkampers uit Knokke-Heist

Het Bergkamp dat 81 scholieren en begeleiders uit Knokke-Heist momenteel in Zwitserland beleven loopt op z’n eind. Het Bergkamp is een organisatie van de vzw Knal! en heeft opnieuw voor een aantal unieke bergavonturen gezorgd. Omdat het op woensdag 1 augustus de Zwitserse nationale feestdag is werd dinsdag door de scholieren zoveel mogelijk aangetreden in een rood T-shirt. Meteen was het ook tijd om de aanval in te zetten naar de hoogste bergtop die tijdens een bergkamp van de Knokke-Heistenaars al werd bedwongen. Rond de middag bereikten de jongeren de top op 2935 meter boven de zeespiegel. Op de terugweg hadden de jongens vooral oog voor het natuurschoon en de meisjes voor een jonge Zwitserse herder die de Alpenkoeien naar de stal bracht. Weer in het dal werd de dag afgesloten met een spel, waarbij de vampieren het dit keer blijkbaar gehaald hebben van de weerwolven. Daarna was er vuurwerk. Dat werd door de Zwitsers afgestoken op de vooravond van hun nationale feestdag. Vrijdag worden de bergkampers terug in Knokke-Heist verwacht.

Compagnie Het Zoute uit Knokke koopt rust in Cadzand

Jonge toeristen in West-Zeeuws Vlaanderen zijn vanaf volgend jaar voor hun nachtelijk vertier volledig aangewezen op dancings in Knokke-Heist. Discotheek Joy in Cadzand-Bad sluit op 1 januari 2013 namelijk definitief de deuren. Het blijkt inmiddels dat Joy-eigenaar Ralf Flemm is uitgekocht door Compagnie Het Zoute. De projectontwikkelaar is namelijk vlakbij de discotheek het appartementencomplex Duinhof aan het bouwen. Lawaaierige jongeren en rustzoekende bewoners van 131 appartementen gaan niet samen. Dus gooide de Compagnie een aantrekkelijk bedrag op tafel om het discotheekpand over te kopen. Een mogelijk nieuwe discotheek op het evenemententerrein in Cadzand-Bad komt er evenmin. Ook dat terrein is blijkbaar gekocht door de Knokke-Heistse projectontwikkelaar. Straks misschien ook een naamverandering. Dan wordt Cadzand simpelweg Knokzand.;;

Blankenbergs Shantykoor bij Sincfala in Knokke-Heist

Donderdagavond is het Shantykoor van de partij op de Museumavond bij Sincfala in Heist. De museumavonden zijn een zomerse traditie. Op donderdag 2 augustus om 18.30 en 19 uur start een gids met een rondleiding doorheen het museum, daarbij inbegrepen een bezoek aan de tijdelijke tentoonstelling” Boterhammen met zand”. Kinderen kunnen op eigen houtje op schattentocht met Fonske. Behendigheid is troef met een circuit van volksspelen. Deze spelen zijn er natuurlijk voor jong en oud. Voor een drankje kun je tussendoor terecht aan de museumbar. Om de avond af te sluiten serveert Museum Sincfala om 20 uur telkens een optreden. Dit keer is het de beurt aan het Shantykoor uit Blankenberge. De museumavonden zonder dit zeemanskoor is als een café zonder bier. Dertig goed gesmeerde kelen houden de wind in de zeilen.
Toegang: 2 EUR -12 jaar: gratis.   Voor meer info: www.sincfala.be

Enkel dames aan de kabel bij Lakeside Paradise

Nu zondag 5 augustus organiseert Lakeside Paradise in Knokke-Heist de allereerste “women only” sessie. Enkel dames worden toegelaten op de kabelbaan om te kneeboarden, waterskiën of wakeboarden. Het terrein wordt dan trouwens hermetisch afgesloten op verzoek van heel wat vrouwelijke sporters. De enige mannelijke aanwezigen zijn de cable operators en de instructeurs die alle kandidaten met raad en daad zullen bijstaan. De sessie duurt zondagmorgen van 10 tot 12. Daarna volgt een brunch waarop mensen van beiderlei kunne zijn toegelaten… In de toekomst staan er trouwens nog meer speciale sessies op het programma. Dat gaat van een “full moon session” met verlichte baan, tot oefenrondes voor de allerkleinsten met begeleiding. Ook vervolmakingslessen met Europese Top boarders liggen in het verschiet voor “advanced riders”.

Vooraf boeken is noodzakelijk via: info@lakesideparadise.be

31.7.12

Sluise roeier in de finale in Londen

De uit de Sluise deelgemeente IJzendijke afkomstige roeier Roeland Lievens heeft dinsdag met de lichte vier-zonder stuurman bij de Olympische Spelen in Londen de finale bereikt. Samen met de broers Vincent en Tycho Muda en Tim Heijbrock eindigde de 19-jarige Lievens als derde in de halve eindstrijd. De Nederlandse boot was niet snel weg in de halve finale en leek lang naast een finaleplaats te zullen grijpen. In de laatste vijfhonderd meter kwamen Lievens en zijn ploeggenoten sterk terug en eindigden achter de Engelse en de Zwitserse boot als derde. De eerste drie plaatsten zich voor de finale die donderdag wordt geroeid.

Voorlopige resultaten zomer-BoB-campagne

In het kader van de "zomer-BoB-campagne" heeft de lokale politie van de zone Damme/Knokke-Heist sinds maandag 2 juli al 192 ademtests afgenomen. Daarbij werden op bijna een maand tijd 12 bestuurders positief bevonden. Twee chauffeurs waren in de zogeheten alarmfase. In totaal werden reeds 7 rijbewijzen ingetrokken. De lokale politie plant ook in augustus, zowel overdag als ’s nachts, nog heel wat kleinschalige controles. Naar aanleiding van de nationale actie “Bob is de ‘VIP’ op elke BBQ” zullen ook bezoekers van grote feesten in het land gesensibiliseerd worden. Bob-teams zullen onder meer iedereen die dat wenst preventief een blaastest laten afleggen. Wie negatief blaast wordt beloond met een leuk Bob-geschenk of een originele foto. De positieve blazers krijgen een kaartje met meer info over op- en afbraak van alcohol in het bloed. Ook na de zomer-BoB-campagne blijft de plaatselijke politie zich trouwens inzetten voor meer verkeersveiligheid. In Damme en Knokke-Heist kan je het ganse jaar door, op elk moment van de dag, op alcohol en drugs worden gecontroleerd.

Kunstwerk van geridderde Brit Gormley op strandhoofd in Knokke-Heist!

Knokke-Heist heeft aan een kunstmecenas die in het Zoute woont maar anoniem wenst te blijven, de toelating verleend om op strandhoofd 14 ter hoogte van Surfers’ Paradise een kunstwerk te plaatsen van de wereldberoemde Engelse beeldhouwer Antony Gormley O.B.E. Het beeld heeft de vorm van een gestileerde menselijke figuur van 1,91 meter hoogte. Het is van massief gietijzer en weegt 630 kg. De Afdeling Kust heeft alvast een gunstig advies verleend. Het is meteen het 5de kunstwerk dat straks permanent op het strand van de badstad te bewonderen is. Eerder werden al kunstwerken van Jean-Michel Folon en Catherine François neergepoot op strandhoofden in het Zoute. Daarnaast komt men in Duinbergen ook de gestileerde Mirador-strandreddersstoel van Kris Martin tegen. Tenslotte prijken langs de hele Zeedijk al jaren de kleurrijke windsocks van Griet Dobbels. Het nieuwste beeld dat in Knokke-Heist met de voeten in het water komt te staan is van de 62-jarige Britse beeldhouwer Antony Gormley O.B.E. Zijn bekendste werk in Groot-Brittannië is de “Angel of the North” bij Gateshead langs de A1 autosnelweg naar het noorden. Die ‘engel’ torent 20 meter hoog met een vleugelwijdte van liefst 54 meter. Gormley ontving in 1994 de Turner Prize en werd in 1997 door de Britse koningin onderscheiden met de Order of the British Empire. In 1999 ontving hij ook de gegeerde South Bank Prize for Visual Art.

Visserijvloten krimpen te langzaam zegt Europa

Elk jaar worden de visserijvloten in de Europese Unie een stukje kleiner; zo’n 2 tot 4 procent. Dat gaat naar de zin van de Europese Commissie veel te langzaam. In dit trage tempo wordt het probleem van de overcapaciteit niet snel genoeg getackeld, zeker niet als technologische vooruitgang de capaciteitsreducties weer voor een deel teniet doet. De Commissie ontwikkelt momenteel dan ook rekenkundige richtlijnen om meer helderheid te kunnen krijgen over de verhouding tussen vloten en vis. Het ziet er naar uit dat de kleine Belgische vloot op termijn mogelijk nog een stuk gaat inkrimpen.

Corvette ZR6X Extreme Widebody gemachoïseerd

In Knokke-Heist werd voor het eerst een Corvette ZR6X Extreme Widebody gespot die tegen een betaalbare prijs meer macho gemaakt was. Je leest er HIER meer over.

Flore Ruysschaert op droomreis in Azië

Zoals gepland maakt de Knokke-Heistse Flore Ruysschaert momenteel een herstelreis naar het Verre Oosten. Ze doet dat samen met haar Gentse VUB-vriendin Joske Rijmen. Flore, studente psychologie, kreeg vorig jaar te horen dat ze een Ewing-sarcoom had. Dat is een zeldzame vorm van botkanker op de ribben. Na veel chemo, operatie en bestraling, is ze momenteel hersteld en zelfs in staat om haar droomreis naar Azië te ondernemen. Om dat mogelijk te maken was wat hulp nodig. Toen Flores oud-lerares, Annick Pintelon te horen kreeg dat Flore zwaar ziek was, nam ze samen met haar partner Ronny Wenmaeckers de beslissing om de Ronde van Vlaanderen ten voordele van Flore te rijden. Ook werd een fuif op het getouw gezet. De reis van Flore en Joske is niet echt georganiseerd, ze maken er eerder een persoonlijk avontuur van. Enkel de eerste dagen in Bangkok waren geboekt en een verblijf in Cambodja in “The Rose Apple”. Deze B&B, aan de voet van de Unesco World Heritage Site van Angkor Wat, wordt uitgebaat door de geëimigreerde Knokke-Heistenaar Tim Blondeel, samen met vriendin Ohn Sophearith Phlok. Ondertussen vertoeft Flore met haar vriendin ergens in Zuid-Thailand. Ze worden op zondag 12 augustus weer in de badstad verwacht.


Meer info via hun blog “Oosterse Avonturen

Navo eskader onder Belgisch commando

Ons land neemt donderdag het commando over van het permanent NAVO-mijnenbestrijdingseskader SNMCMG1. De bevelsoverdracht gebeurt tijdens een militaire plechtigheid op de Zeebrugse marinebasis. Korvetkapitein Yvo Jaenen volgt zijn Noorse collega, commandant Erik Hansen, op als commandant van het eskader. Het commando- en logistiek steunschip A960 Godetia zal fungeren als stafschip van het eskader. Het vaartuig verlaat op maandag 6 augustus de thuishaven Zeebrugge voor opdrachten in de Noordzee, de Baltische Zee en het noordwesten van de Atlantische Oceaan. Tot het eskader behoren naast de Godetia ook onze mijnenjager Narcis en mijnenjagers uit Noorwegen, Nederland, Duitsland en Estland. De nieuwe samenstelling kun je HIER bekijken. Op het programma van SNMCMG1 staan de oefeningen "Northern Coast / Danex 2012" en "Joint Warrior", maar ook de operaties "Beneficial Cooperation 2012" en "HOD" (Historical Ordnance Disposal) in de baai van de Somme. Het eskader zal aanleggen in Den Helder, Gent, Frederikshaven, Oslo, Edinburgh, Glasgow, Le Havre, Cork, Saint-Malo en Londen. Op 15 december keert de Godetia terug naar Zeebrugge.

Wint Eddy Wally testverkiezingen in Knokke-Heist?

Omdat de Knokke-Heistenaars op zondag 14 oktober voor het eerst elektronisch stemmen organiseert het gemeentebestuur in september testverkiezingen. Dit blijkt nodig omdat heel wat mensen, vooral ouderen, vrezen dat elektronisch stemmen te ingewikkeld voor ze zal zijn. Sommigen zeggen nu al dat ze niét zullen gaan stemmen wegens “te moeilijk”. Daarom 15 testdagen in Knokke-Heist waarop iedere burger de elektronische stemprocedure stap voor stap kan doorlopen. Een medewerker van de dienst Burgerzaken is telkens aanwezig bij de stemapparatuur om de mensen bij te staan en vragen te beantwoorden. Tijdens de testverkiezingen zal uiteraard niet op de traditionele partijen kunnen gekozen worden. In de plaats kunnen de proefpersonen hun stem uitbrengen op bekende landgenoten zoals zangers en sportfiguren. De testverkiezingen worden gehouden in de deelgemeenten Knokke, Heist en Westkapelle, doch wegens plaatsgebrek niet in de kern Ramskapelle

De testsessies worden gehouden op de volgende dagen:
* Van maandag 3 september tot en met vrijdag 7 september: in de zaal Pierre Bayaux in het stadhuis op het Verweeplein in Knokke.
* Van maandag 10 september tot en met vrijdag 14 september: in de inkomhal van het Sociaal Huis op het Kraaiennestplein 1 in Heulebrug Heist.
* Van maandag 17 september tot en met vrijdag 21 september: in de vergaderzaal van het sportcentrum Molenhoek Westkapelle.
Telkens van 9 tot 12 en van 14 tot 16 uur.
Hoe men elektronisch stemmen moet kan men ook HIER bekijken

Sluise roeier vandaag in halve finale in Londen

De uit de Sluise deelgemeente IJzendijke afkomstige roeier Roeland Lievens heeft zich bij de Olympische Spelen in Londen geplaatst voor de halve finale. In de lichte vier zonder stuurman eindigde Lievens met de broers Vincent en Tycho Muda en Tim Heijbrock op de tweede plaats in de serie en dat was voldoende. Vandaag gaat de net 19-jarige roeier uit onze buurgemeente proberen de eindstrijd te halen. De wedstrijd kan men volgen op Kanaal 4 van de BBC Olympic Streams. Een overzicht van de Olympische BBC Kanalen vind je HIER.

30.7.12

FC Knokke verliest nipt van Eernegem

Zondag werden in het kader van de Beker van België de eerste wedstrijden gespeeld voor de “Cofidis Cup 2012-2013” In de badstad werd daarbij door FC Knokke aangetreden tegen SK Eernegem. De bezoekers wonnen uiteindelijk de wedstrijd met 4-5. Maar het had ook anders gekund. Het scoreverloop leest namelijk als een thriller. Na 20 minuten spelen stond FC Knokke 3-0 voor. Bij de rust was het 3-2 geworden. Daarna nam Eernegem de bovenhand, maar FC Knokke kwam terug en het werd 4-4. Tenslotte scoorde Engels voor Eernegem het overwinningsgoal en werd het 4-5. Afwachen wat de competitie brengt.

Augustus Strandloop in Knokke-Heist

Nu vrijdag 3 augustus wordt in Heist de tweede strandloop van het seizoen gehouden. Dit keer starten de lopers op het strand van Heist-West ter hoogte van het nieuwe sportstrand op de voormalige site van de Zeilclub van de Vlaamse Vereniging voor Watersport. Participanten kunnen kiezen tussen de afstanden 5 of 10 km. Kinderen kunnen zich ook uitleven over een afstand van 2 km. Er rennen trouwens telkens begeleiders mee met de piepjonge lopers. Aan de Knokke-editie van de Carrefour Strandloop van het Stedelijk Sportcentrum hebben in juli bijna 900 sportievelingen deelgenomen. De loop in Heist West start vrijdag om 19.30u. De kinderloop begint om 18.45u.

Meer info en inschrijven kun je HIER

Krulbollen straks op Unescolijst Immaterieel Erfgoed ?

Op stadion Olivier in Knokke hebben de gemeentelijke technische diensten een gloednieuwe outdoor krulbolbaan aangelegd.  Hoewel de officiële opening ervan maar voorzien is in september werd de nieuwe infrastructuur al meteen uitgetest door de plaatselijke spelers. De reacties zijn unaniem lovend. Naast de baan zijn ook zitbanken geplaatst zodat de spelers er comfortabel kunnen uitrusten en het bolder- en wereldgebeuren bepraten. Er kan dagelijks van 14 tot 18 uur gespeeld worden. De toegang is gratis. Ondertussen wordt in de Sluise deelgemeente IJzendijke geprobeerd om het krulbollen een plaats te geven op de Unescolijst voor immaterieel erfgoed. Als het krulbollen op die lijst prijkt, krijgt de sport meteen meer erkenning en ook meer cachet.

Lifestylebeurs Xenses 2012 straks weer in Knokke-Heist

In het Casino Knokke gaat op vrijdag 3 augustus de lifestylebeurs Xenses 2012 van start. Een 20-tal standhouders presenteren er, voor wie het betalen kan, ondermeer diamanten, kunst, mode, luxe en vastgoed. De voorbije jaren was het mondaine evenement een groot succes bij mensen die schouders willen wrijven met BV’s en de beau monde. De lifestylebeurs loopt tot maandag 20 augustus. Xenses is alle dagen open van 14u tot 22u behalve op de VIP avonden van 2, 9 en 14 augustus. Op die dagen gaan de deuren om 19u al dicht.

Fincentlaan in Knokke wordt heraangelegd

Na de zomer wordt in het centrum van Knokke de Fincentlaan heraangelegd. De werken worden in twee fasen uitgevoerd door het aannemersbedrijf J.Huys & Zonen. Eerst aan de beurt is het straatdeel tussen de Koningslaan en de Parmentierlaan. De werken voor deze eerste fase gaan op maandag 1 oktober van start met het opbreken van de voetpaden. Op woensdag 17 oktober volgt het vernieuwen van de nutsleidingen door Eandis, het Waterbedrijf en Belgacom. Op 25 november beginnen dan de eigenlijke rioleringswerken. De werken in de tweede fase, tussen de Parmentierlaan en de Lippenslaan, zullen eind december worden vastgelegd.

Franse tennisser wint Men’s Summer Tour 2012 in Knokke-Heist

Na een week kwalificatiematchen in het kader van de 3de manche van het ITF 10.000$ tornooi werd zondag de finale gespeeld op de terreinen van TC Duinbergen. In een Frans duel won Olivier Patience (425ste op de wereldranglijst) van zijn landgenoot Alexandre Penaud (720ste) met 6/4-6/1. Tevoren was Wenduinenaar Joris De Loore uitgeschakeld in de halve finale tegen Olivier Patience. Hij verloor met 7-6, 6-7, 6-1. Sponsor BNP Paribas is van plan om ook volgend jaar weer een 10.000$ tornooi te organiseren aan onze kust, aldus tornooileider Christophe Verhaeghe. Het bestuur van TC Duinbergen hoopt dan ook in 2013, het jaar van de 35ste verjaardag van de club, opnieuw een manche te mogen ontvangen van de Rising Stars Tennis Tour.

Foto: Alexandre Penaud (l) – Jan Cornelissen, scheidsrechter – Olivier Patience (r)

29.7.12

Dieven ingerekend

De politie in Knokke-Heist heeft een winkeldief opgepakt. De man had kort tevoren in Boetiek Lacoste zes polo’s en twee shorts gestolen. Het was pas nadat de dief de boetiek had verlaten, dat de diefstal werd opgemerkt. Op de camerabeelden in de winkel was te zien hoe de man de kledingstukken in een zogeheten 'rooftas' stopte. De bijgeroepen politie kon de dader arresteren toen hij even later weer voorbij de winkel passeerde. De dief wilde bij ondervraging z’n identiteit niet vrijgeven. Ook in Sluis heeft de politie een winkeldievegge in de kraag gegrepen. De 33-jarige vrouw uit Anzegem was door winkelpersoneel betrapt bij het ontvreemden van twee stuks mascara.

“Surfers Paradise 25 Years” voorgesteld.

Zaterdag op de middag werd in Knokke-Heist het boek “Surfers Paradise 25 Years” voorgesteld. Dat gebeurde in de bibliotheek van het Cultuurcentrum Scharpoord onder grote publieke belangstelling. In zijn openingswoord schetste Eerste Schepen Maxim Willems kort de lijdensweg die in de loop van een kwarteeuw doorheen een limbo van wèl en niét wettelijkheid gevoerd heeft naar de legalisering die nu op stapel staat bij de Vlaamse overheid. Hij dankte in dat verband de ministers Muyters en Crevits voor hun inspanningen op dat vlak. Daarna was het de beurt aan Frank Vanleenhove en z’n zwijgzame compagnon Jean van het eerste uur om de geschiedenis van Surfers’ Paradise te schetsen. Het was in 1987 dat burgemeester Lippens de legendarische Californische Beach Boys voor een life optreden naar het strand bij de oude Swimming Pool uitnodigde. Daar kwamen toen zo’n 15.000 mensen op af. Op diezelfde plek, die door Frank als “hallowed ground” wordt bestempeld, opende een jaar later Surfers’ Paradise z’n deuren. Hij was alvast niet ontmoedigd toen de burgemeester dat stuk strand “het hol van Pluto” noemde. Men ging door met als doel iedereen de mogelijkheid te bieden om aan water- en strandsporten te doen. “Het begon met één strandkabine en een verrekijker om de surfers in het oog te houden” zegt Frank. Daarna werd in Antwerpen een oud hondendressuurlokaal op de kop getikt waarin de nieuwe club werd ondergebracht. Meteen waren er zo ook de eerste toiletten op het strand. Het was eveneens de tijd dat Keith Haring er leerde surfen. Als tegenprestatie tekende hij het logo van Surfers’ Paradise. Later dacht de Keith Haring Foundation dat de club geen recht had op de tekening, maar Keith Haring had een brief gestuurd, dat de surfclub mocht doen wat men wilde met het logo… De Foundation haalde bakzeil. Daarna groeide en bloeide de club elk jaar verder. Maar met de overheid liep het mank. Omdat iemand in Brussel een lijn had getrokken op een kaart lag de Surfclub plots 30m voor een natuurgebied… Het boek “Surfers Paradise 25 Years” bevat een compleet pers- en foto-overzicht van de voorbije kwarteeuw bij de surfclub. Ook aan bod komen de vele kampioenschappen en allerlei innovaties. Speciale aandacht is er uiteraard voor Keith Haring, de surfacademy, het voetbal en volleyteam, SOS Surfers’ Paradise, en de Zwintriatlon teams. Een van de blikvangers is trouwens een interview van Christel Bedert, dat eerder ook in Knokke Actueel verscheen. Het boek is een kleurenuitgave op A3-formaat met een harde kaft. Er werden er voorlopig 700 van gedrukt.

Meer info en bestellen kan HIER.