24.10.13

Brandwonden en brand voorkomen bij Rode Kruis Knokke-Heist

Vrijdagavond 15 november wordt door het Rode Kruis Knokke-Heist in samenwerking met VZW De Lindenboom een info avond georganiseerd i.v.m. het voorkomen van brand en de eerste hulp bij brandwonden. Jaarlijks vinden er in België zo’n 25.000 branden plaats. Hierdoor worden er ongeveer 1200 mensen, waaronder 300 kinderen, met zware brandwonden opgenomen in een brandwondencentrum. Kinderen van 0 tot 5 jaar vormen de grootste groep slachtoffers. 120 mensen stierven, waaronder ook kinderen. Brandwonden laten zichtbare littekens na, die een levenslange zorg nodig hebben, sociale littekens met partners, vrienden en collega’s maar ook onzichtbare littekens die een leven lang in het hart gegrift staan en grote gevolgen kunnen hebben voor een verder leven.
Hieraan wil Rode Kruis Knokke-Heist iets doen en organiseert hiervoor, in samenwerking met VZW De Lindenboom, een info avond met als thema, “BRAND!!!” Dhr Stefaan Lauwaert, Nationaal preventie- en nazorgcoördinator van brandwondenslachtoffers is de gastspreker. Als projectleider van Bravo (BRandwonden VOorkomen) gaf hij reeds vele voordrachten en kan dit item uitstekend brengen. We gaan stilstaan bij de oorzaken en de gevolgen van brand. Ook de hulp, de verzorging én de nazorg van brandwonden komen aan bod. Preventief kan er natuurlijk ook heel wat gebeuren.
Deze info-avond wordt gehouden op vrijdag 15 november in het Woon en Zorg Centrum Lindehove, Bremlaan 5 te Knokke en start om 19h30.

Inschijving vooraf is gewenst via tom.de.ketelaere@telenet.be of via het telefoonnummer 0474/57.97.42 Iedereen is welkom! De inkom in gratis.