23.10.13

Rioleringswerken Heiststraat in Zeebrugge

De Heiststraat wordt in Zeebrugge wordt al maanden met slepende traagheid vernieuwd. Ondertussen heeft de aannemer RTS uit Zedelgem de tweede fase van de heraanleg aangevat en werkt hij momenteel in het gedeelte vanaf de Vindictivestraat (kruispunt inbegrepen) tot aan de Wilgenboomstraat (kruispunt half en half inbegrepen). De uitvoering neemt een drietal maanden in beslag. 
Verkeersverloop
Waar de aannemer werkt, is de Heiststraat volledig voor het verkeer onderbroken. Voetgangers en fietsers, met de fiets aan de hand, hebben verder doorgang in de straat. Waar gewerkt wordt, geldt parkeerverbod. Garages/opritten zijn niet bereikbaar. Denk eraan om uw wagen tijdig ergens anders te plaatsen.De Heiststraat wordt doodlopend aan nummer 119 en 169. In het Zandrietpad zijn de paaltjes, ter hoogte van de Heiststraat, weggenomen zodat de doorgang voor personenwagens mogelijk is. De Vindictivestraat wordt doodlopend aan de Heiststraat. De Vindictivestraat is enkel voor personenwagens bereikbaar via het Zandrietpad. De paaltjes en bloembakken ter hoogte van het Admiraal Keyesplein zijn weggenomen zodat het plein bereikbaar is via de Westhinderstraat en de Eiensluisstraat-Blokschepenstraat. Inrijden gebeurt via de Blokschepenstraat en uitrijden via de Westhinderstraat.
Afwerking fase 1
Vóór het herfstverlof wordt tussen de Eendenweg en de Vindictivestraat een funderingslaag aangebracht op de rijweg zodat dit straatdeel terug voor het verkeer bereikbaar wordt.
Fasering
Na fase 2 volgen nog twee fasen:fase 3: vanaf Wilgenboomstraat (kruispunt inbegrepen) tot Zustersstraat (kruispunt niet inbegrepen) fase 4: vanaf Kustlaan (kruispunt niet inbegrepen) tot Zustersstraat (kruispunt inbegrepen) 
Wat met het huisvuil tijdens de werkzaamheden
Heiststraat
Waar de aannemer werkt aan de riolering, kan de ophaalwagen van het huisvuil niet rijden. Plaats uw vuilniszakken op de dichtstbijzijnde straathoek waar de ophaaldienst langskomt. 
Admiraal Keyesplein en Vindictivestraat
Omdat de ophaalwagen van het huisvuil niet via de Vindictivestraat kan rijden om het huisvuil van het Admiraal Keyesplein en de Vindictivestraat op te halen, moet het huisvuil van beide straten aangeboden worden aan het poortgat in de Wielingenstraat. Dit is de dichtstbijgelegen plaats die de ophaalwagen kan bereiken om dit huisvuil op te halen. 
U wenst meer informatie over de werkzaamheden ?

Met vragen over de rioleringswerken en heraanleg kan u terecht bij de stedelijke Wegendienst, Hoogstraat 37, 8000 Brugge (t 050 44 85 85).