6.2.10

Politie haalt drugstoeristen van bus naar Westkapelle

Bij een actie tegen drugsoverlast heeft de politie zaterdag op het Veerplein in Breskens heel wat mensen uit onze regio beboet. In samenwerking met de douane doorzocht de politie de lijnbus die passagiers ophaalt bij het fietsvoetveer. Het gaat om de bus die naar Westkapelle en Brugge rijdt. Aanleiding vormen klachten over overlast van drugstoeristen in de bus. Een hond van de douane hielp zoeken naar drugs. Verdachten werden uit de bus gehaald en uitgebreid onderzocht. Vijftien personen droegen softdrugs bij zich en kregen een boete opgelegd omdat ze drugs vanuit Nederland mee wilden nemen naar België. Overtreders moesten ter plekke vierhonderd euro per persoon betalen. Twee personen kregen een dagvaarding mee en drie drugstoeristen krijgen binnenkort een acceptgiro in hun brievenbus. De controle vond plaats tussen 15.00 uur en 21.15 uur. Elk uur werd een bus door de agenten aan de kant gezet.

Awards Fotofestival Knokke-Heist naar Vlaams-Brabant en Rusland

Zaterdagavond 6 februari heeft de professionele jury van de 32ste editie van de Internationale Fotowedstrijd Knokke-Heist de laureaten bekend gemaakt. Voor deze uitgave werden zo’n 2900 foto’s ontvangen. Dat zijn er bijna twaalfhonderd minder dan vorig jaar. De inzendingen zijn afkomstig van méér fotografen echter: 650 uit 34 verschillende landen. De GOUDEN LENS 2010 gaat naar Hans Huygens uit Grimbergen in Vlaams Brabant. Huygens won met een zwart/wit foto van een “typisch Vlaamse kermis”. Drie toeschouwers van jong tot oud beleven elk op hun eigen manier het lawaai en de drukte van een optocht die aan de kerk voorbijtrekt. “En toch straalt de foto ‘rust’ uit” zegt juryvoorzitter Stephane Verheye. De ZILVEREN LENS werd in de wacht gesleept door de 51-jarige Safiullin Salavat uit het Russische Chelyabinsk. Deze Russische persfotograaf legde beslag op de tweede plaats met (ook al weer) een zwart/wit foto van het hoofd van een baby tussen hoofden van poppen, met al even grote ogen. De BRONZEN LENS is (weer) bestemd voor Patrick Bardyn uit Oudenaken in Vlaams Brabant. Hij viel op bij de jury met een grafisch zeer sterke foto. In een “Cityscape” vormen verschillende moderne rechtlijnige materialen van beton tot metaal een indrukwekkende compositie waarbij een nonchalant opgehangen stukje textiel extra de aandacht trekt. Vorig jaar won ‘straatfotograaf’ Bardyn trouwens in Knokke-Heist ook reeds de Bronzen Lens. “Wat mij vooral boeit in de fotografie is het in een fractie van een seconde vastleggen van het magische moment waarop door een samenloop van omstandigheden mensen, gebouwen, straten, pleinen, licht, schaduw, vorm en beweging opeens een boeiend geheel vormen”, aldus Bardyn. Voor het eerst werd ook een Award toegekend voor Jong Talent. Deze onderscheiding gaat naar fotografiestudente Alexandra Bertrand uit Gent voor een foto van jongeren die uitgeteld in een sofa relaxen na een zware avond roken en drinken. Het Internationaal Fotofestival 2010 wordt gehouden van 28 maart tot 13 juni.

Chagrin d’Amour

In het kader van ‘Helse Tijden’ neemt Saint Amour voor één keer een andere naam aan: Chagrin d'Amour. Men kan het resultaat bleven op zaterdag 13 februari in Scharpoord. Het wordt even hilarisch als schrijnend, nu eens bloedernstig dan weer dolkomisch programma over het gedoe, de ingewikkelde toestanden, het bodemloos verdriet, de onvervulde verlangens, en de knagende pijn… Kortom: alles wat mensen elkaar in naam der liefde aandoen.


Door Behoud de Begeerte: Zaterdag 13 februari - 20.30 uur, CC Scharpoord
RNDZ FOU: beleef de Maand van de Liefde in Knokke-Heist

Cas Goossens interviewt Jan Beirens in Knokse Antique Café

Cas Goossens start weer met zijn interviews in Knokke-Heist. Hij ontmoet daarbij andermaal spraakmakende inwoners en 2e verblijvers. Als eerste in 2010 ontvangt hij op zondag 14 februari Jan Beirens. 87 dagen zat hij in de gevangenis op beschuldiging van corruptie, maar Jan Beirens werd vrijgesproken. De voormalige rechter bij het Gentse Hof van Beroep woont nu weer in het ouderlijke huis in Knokke. Pas toen hij in de gevangenis had hij zich namelijk gerealiseerd dat hij te lang van de zee was weggeweest. Die schade haalt hij nu in. Na `Boete zonder schuld´ verscheen in december het tweede boek van Jan Beirens 'Straat van de slechteriken". In dit boek geven Jan-van-de-zee en zijn alter ego Mallejan scherpe commentaar op de gerechtelijke mallemolen maar vooral op de al dan niet fictieve types die er de dienst uitmaken.

Zondag 14 februari 11 uur Antique Café Lippenslaan. Toegang: 5 EUR Uitpas, CJP / 6 EUR +55 / 7,50 EUR (incl. drankje)

Vooral wetenschappers worden bevraagd over Europese habitatrichtlijngebieden

Tot eind deze maand wordt een ‘publieksbevraging’ (?) gehouden over de Europese habitatrichtlijngebieden. In uitvoering van een Europese habitatrichtlijn dient België namelijk een nieuw habitatrichtlijngebied op zee aan te duiden en voor te leggen aan de Europese Commissie. De verschillende wetenschappelijke instellingen in ons land hebben op basis van louter wetenschappelijke criteria aanbevolen om een gebied in het zuidwesten van het Belgisch deel van de Noordzee aan te wijzen als potentieel habitatrichlijngebied. Onze Noordzee is immers een belangrijke habitat voor zeezoogdieren, zoals de bruinvis en heeft gevarieerde bodemgemeenschappen van zachte substraten, verrijkt met gemeenschappen van keien die lokaal in deze zandbanken aanwezig zijn. Om het voorstel bij andere wetenschappers te toetsen en een breder maatschappelijk draagvlak te creëren wordt nu een wetenschappelijke bevraging georganiseerd. Tijdens deze bevraging houdt men enkel rekening met opmerkingen van wetenschappelijke aard. Men is eveneens bereid om terug te koppelen aan mensen met socio-economische (visserij, toerisme,.) vragen of opmerkingen. Deze aspecten zal men echter pas behandelen wanneer in een later stadium beheersmaatregelen moeten worden afgesproken. Gedurende de bevragingsperiode zal de studie en selectie van de potentiële EU-Habitatrichlijngebieden in het Belgisch deel van de Noordzee (BDNZ) in Knokke-Heist ter inzage liggen op de dienst milieu-natuur.

Parkeerkaart soms ook voor mensen van buiten Knokke-Heist

In het kader van het nieuwe parkeerplan zullen in bepaalde gevallen ook mensen van buiten Knokke-Heist een ‘bewonerskaart’ kunnen aanschaffen. Het blijkt namelijk dat een aantal pendelaars uit Zeebrugge en uit Moerkerke gebruik maken van het station van Heist of Knokke. Het gemeentebestuur heeft daarom beslist, dat wie een spoorabonnement met opstapplaats Knokke, Duinbergen of Heist kan voorleggen, een parkeerabonnement van 10 euro per jaar kan aanvragen. Dat laat de pendelaars dan toe om op de stationsparkings in de groene zone te blijven staan zonder een ticket te nemen. De woonplaats is van geen belang. Het gaat daarbij echter enkel om de officiële parkings aan de stations. De omliggende straten in de groene zone en de Cavaliaparking bij het station van Knokke vallen daar niet onder. Wèl de stationsparking kant Knokkestraat.

5.2.10

Molenhoekstadion klaar voor derby Westkapelle-Heist

Zondagnamiddag wordt op stadion Molenhoek het derby gespeeld tussen VVWestkapelle en FC Heist. Westkapelle staat bovenaan de rangschikking met 5 punten voorsprong op de nummer twee, plus een wedstrijd minder gespeeld tegen middenmoter Oedelem. FC Heist zit onder die middenmoot maar probeert het naar eigen zeggen zondag toch waar te maken tegen het goed boerende Westkapelle. Vooral voor Heist staan er drie belangrijke punten op het spel.

Godetia vertrekt maandag op missie naar Afrika

Het commando- en logistiek steunschip A 960 Godetia vertrekt maandag uit de marinebasis in Zeebrugge voor een opdracht van 2 maanden naar de kust van West- en Centraal-Afrika. Er zijn 90 personeelsleden aan boord. De missie zal volgende maand ook ingeschakeld worden voor het Afrikaanse programma African Partnership Station. Het marinepersoneel zal daarbij in Kameroen, Congo, Benin en Togo een 20-tal plaatselijke instructeurs opleiden. Verder op het programma een intensief trainingsprogramma en het leveren van humanitaire hulpgoederen. Bij vertrek uit Zeebrugge zullen zich aan boord ongeveer 200 kubieke meter hulpgoederen bevinden, geschonken door verschillende ngo's. De terugkeer van de Godetia is voorzien op 9 april.

Herstel vriesputten in wegasfalt

De aanhoudende vrieskou van de laatste weken heeft gezorgd voor talrijke putten in de asfaltlaag van de rijwegen in Knokke-Heist. Om verdere beschadigingen aan het wegasfalt te voorkomen en de veiligheid van de weggebruikers te garanderen heeft het gemeentebestuur beslist alle putten in de gemeentewegen te herstellen. Zodra de weersomstandigheden het toelaten zal een aannemer de herstellingswerken uitvoeren.

Metingsvaartuig gezonken in Zeebrugge

In Zeebrugge is vrijdagvoormiddag in de oude vissershaven een peilboot gezonken. Dat gebeurde vlakbij de Russische Foxtrot duikboot ter hoogte van Seafront. Het gaat om een 11m lang catamaranvaartuig van de firma Geoxyz. De Geosurveyor III werd amper een jaar geleden te water gelaten en heeft dure apparatuur aan boord ter waarde van een kleine 200.000 euro. Het schip wordt ingezet als hydrogafisch schip en als windfarm support. Meetvaartuigen worden onder meer in opdracht van de Vlaamse overheid en andere bedrijven ingezet om de diepte van havens en havengeulen te controleren en ook het gebied rond de windmolenparken. De peilboot was aangemeerd aan de kade bij laagwater en is bij wassend tij blijven steken, waarna het is gezonken. De Civiele Bescherming is vrijdagmiddag begonnen met het opruimen van brandstof die in de haven terecht kwam. Rond 15u was ook het vaartuig geborgen. In maart 2008 is ook reeds het metingsvaartuig ‘Beasac V’ van het bedrijf Eurosense tijdens een storm bijna afgezonken in de haven van Zeebrugge.

Knokke-Heist kandidaat trainingslocatie WK 2018-2022

Knokke-Heist zal zijn kandidatuur indienen als trainingslocatie voor het WK voetbal 2018 en 2022. België en Nederland zijn kandidaat voor de organisatie van het WK. Mocht het lukken om het wereldkampioenschap naar de lage landen te halen dan zijn er uiteraard trainingsfaciliteiten nodig. Tijdens Euro 2000 stelde de badstad de sportaccommodaties ter beschikking voor de training van verschillende ploegen. Knokke-Heist had toen 1 week de Noren en 3 weken de Tsjechen te gast. Het Franse team, dat uiteindelijk Europees kampioen werd, verbleef 2 weekends in de badstad. De enorme aandacht in de media had positieve gevolgen voor de internationale uitstraling van Knokke-Heist. Niet te verwonderen dus, dat de badstad zich ook dit keer kandidaat stelt als trainingslocatie in de hoop binnen enkele jaren ’s werelds grootste voetbalsterren aan het werk te zien in Knokke-Heist.

Nieuwe logiesdecreet heeft gevolgen voor Knokke-Heist

Toerismevoorzitter Daniël Despiegelaere onderzoekt momenteel de gevolgen van het nieuwe logiesdecreet voor Knokke-Heist. Vanaf nu moeten namelijk alle vakantiewoningen aangemeld worden bij Toerisme Vlaanderen of een vergunning aanvragen. Meldingsplicht is er voor vakantiewoningen en gastenkamers met maximum twee kamers en voor maximum acht toeristen. Dat geldt ook voor openluchtrecreatieve terreinen met maximum twee verblijfplaatsen. Voor al wat meer is en voor de hotels is een vergunningsplicht van kracht. Er zijn wel enkele uitzonderingen zoals occasionele verblijven zoals bijvoorbeeld in jeugdhuizen of naar aanleiding van evenementen, en inrichtingen die gebruikt wordt voor de werking van een erkend jeugdwerkinitiatief. Vakantiewoningen moet voor 31 december van dit jaar zijn aangemeld bij Toerisme Vlaanderen. Daarna kan men een vakantiewoning niet aanbieden op de toeristische markt als deze niet aangemeld of vergund is. Men kan de vakantiewoning vrijwillig laten vergunnen. Dat biedt heel wat voordelen omdat Toerisme Vlaanderen enkel promotie voert voor vergund toeristisch logies.


Meer info over het nieuwe Logiesdecreet vind je HIER.

Nieuw bestaan voor klokkenluider Alain Van Geeteruyen in Thailand

De bekende Knokse uitbater van restaurant Panier d’Or en klokkenluider voor misstanden, Alain Van Geeteruyen, is uitgeweken uit de badstad. Dat deed hij naar eigen zeggen “onder druk van het gemeentebestuur, dat het niet nam dat hij tegen de oneerlijke concurrentie van de badkarhouders protesteerde”. In het Thaise Relax Bay Resort op Koh Lanta is hij ondertussen “opnieuw begonnen”. Op de Lanta-archipel in het zuidelijk deel van de Andaman Zee heeft hij geïnvesteerd in een “eco resort”. Het is een gastenverblijf met eenvoudige bamboekamers op een paradijselijk eiland. De zonsondergangen zijn er volgens verschillende bezoekers “onvergetelijk”. Via het internet blijft Van Geeteruyen evenwel op de hoogte van wat er in de badstad gebeurt. Ook onderwerpt hij vanuit Thailand bepaalde Knokke-Heistse dossiers aan verder onderzoek.

4.2.10

Crystal Forest concept voor Swarovski Knokke

Om de enorme groei van Swarovski in de Benelux te ondersteunen krijgen veel van de Swarovskiwinkels een restyling. Om te beginnen worden de stores in Knokke-Heist en Antwerpen aagepakt. Dat gebeurt volgende maand al. In de winkel in de badstad komt het zogeheten ‘Crystal Forest concept’ wat Swarovski nu wereldwijd langzaam doorvoert. Het gaat bijzonder goed met Swarovski. Vorig jaar groeide de omzet in een gelijkblijvend aantal winkels met 6 procent. Niet mis, in tijden van crisis. Opvallend is dat het merendeel daarvan sieraden betreft, vertelt Brand Manager Marcel Herben: “Veel mensen hier hebben bij de naam Swarovski nog steeds de associatie met kristallen beeldjes, maar meer dan tachtig procent van wat we nu verkopen, betreft sieraden. Op dat gebied concurreren we wereldwijd met de beste merken.” Aan het eind van 2010 zal Swarovski in de Benelux meer dan 55 nieuwe winkels hebben. Dat voorspelt Herben. Daarvoor moeten er zeker 15 nieuwe winkels bij; op dit moment staat de teller op 49 winkels. In 2009 werden er 8 nieuwe winkels geopend.

Aangespoelde lichaam is van Knokke-Heistenaar

Onderzoek heeft uitgewezen, dat het lichaam dat dinsdagmorgen is aangespoeld op het strand ter hoogte van het Zwin, dat van een 55-jarige man uit Knokke-Heist is. De identificatie heeft twee dagen geduurd omdat het slachtoffer enkel een pyjama aan had en geen identiteitsgegevens bij zich droeg. Volgens het Brugse parket is het zo goed als zeker dat het om een wanhoopsdaad gaat.

Heraanleg voetpad in Knokse Boslaan

In de laatste week van februari wordt gestart met de vernieuwing van het trottoir in de Boslaan. Het gaat om het voetpad aan de kant van de onpare huisnummers in het straatdeel tussen de Eikenlaan en de Magere Schorre. Op maandag 22 februari wordt gestart met de opbraak van de oude voetpaden. De uitvoeringstermijn bedraagt 25 werkdagen. Eandis maakt van de gelegenheid gebruik om een nieuwe gasleiding te plaatsen en het waterbedrijf zal de huisaansluitingen op de drinkwaterleiding nazien. De opritten naar de garages van de private woningen blijven voorlopig onaangeroerd. Na 12 april begint de heraanleg van de stoep. Gedurende de werkzaamheden zal plaatselijk verkeer mogelijk blijven.

Tennissen voor Haïti

Op zaterdag 27 en zondag 28 februari wordt in het sportcentrum Laguna een vriendschappelijk tennistoernooi georganiseerd ten voordele van SOS Haïti. In elke poule spelen vier koppels (al dan niet gemengd) telkens een wedstrijd van een half uur zodat iedere speler gegarandeerd 2 uur tennisplezier beleeft. Ook niet geoefende spelers of oud-gloriën zijn van harte welkom om hun sportief-ludieke talenten op het court te demonstreren. Op zondagnamiddag wordt de finale en de prijsuitreiking muzikaal omlijst door het ensemble King Jazz. Wie wil deelnemen aan dit dubbeltoernooi kan zich inschrijven aan de balie van het sportcentrum Laguna in Duinbergen of kan mailen naar tennis.haiti@hotmail.com


De deelnameprijs bedraagt 12 Euro. Inschrijven kan tot 24 februari.

Loop van de Bevolking in Knokke-Heist

Informatie over geboorten, huwelijken en overlijdens de voorbije week in de badstad vind je HIER.

"This is no Townsend-Thoresen" zegt Interbrand over TOYOTA

Je leest er meer over in de Britse krant The Telegraph.

Volgens Lippens regeren de groene ayatollahs in Vlaanderen

De Associatie van Knokse Polderboeren (AKP) komt in het geweer tegen het groots opgevatte ontpolderingsplan voor Het Zwin. De AKP heeft het onafhankelijke advies- en consultingbureau ATP Consulting (Antwerpen) gevraagd om de Zwinplannen en het bijhorende MER-rapport kritisch tegen het licht te houden. De conclusies over een dreigende verzilting laten aan duidelijkheid niet te wensen over. De landbouworganisaties proberen trouwens sinds deze zomer via 'stil overleg' met diverse Vlaamse overheden de ontpoldering van Het Zwin tegen te gaan. De agrariërs hebben bij de ministers van Landbouw, Leefmilieu en Openbare Werken van het Vlaamse Gewest een reeks argumenten aangedragen waarom het onder water zetten van de Willem Leopoldpolder onwenselijk is. Er gaan niet alleen tientallen hectaren goede landbouwgrond verloren, maar de verzanding van Het Zwin wordt ook niet tegengegaan. Bovendien bedreigt verzilting ook honderden hectaren buiten het te ontpolderen gebied. Het Vlaamse Gewest gaat onderzoeken of die vrees van de boeren terecht is. "Wij zullen daar bovenop blijven zitten", benadrukte Dijkgraaf Jan Vandepitte, voorzitter van de AKP. Hij wijst er verder op dat Knokke-Heist de komende jaren liefst 10 procent van alle landbouwgrond (zo'n 5.000 hectare) moet opofferen. "Door de heraanleg van de autostrade Antwerpen-Knokke, door de plannen met de Zwinbosjes en door tal van nieuwe bouwprojecten in Knokke (kliniek, golf, zwembad), zal veel landbouwgrond verdwijnen," aldus Vandepitte. Burgemeester Lippens begrijpt de bezorgdheid van de landbouwers. "Knokke en het Zwin zijn gewoon het slachtoffer van het verdrag dat Nederland en Vlaanderen gesloten hebben over de verdieping van de Westerschelde," aldus Lippens. "Overleg met de basis is er hier amper of niet geweest. Vlaanderen wordt gewoonweg gedomineerd en geregeerd door groene ayatollahs." Lippens bevestigt nog dat hij ernstig overweegt welke juridische stappen hij nog kan zetten. Hij denkt ondermeer aan een rechtsprocedure bij de Raad van State.


Meer over dit onderwerp lees je in Knack.

Overheid waarschuwt tegen openhouden strandterrassen in Knokke-Heist

Het Departement Ruimtelijke Ordening, Woonbeleid en Onroerend Erfgoed heeft in een aangetekend schrijven de stranduitbaters in Knokke-Heist aangemaand komend seizoen geen strandterrassen of overdekte consumptieruimte open te houden. Wie dat toch doet riskeert volgens het RWO een boete tot 5.000 euro. De strandconcessionarissen zijn verplicht zich te houden aan het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan in de geest van de uitspraak van de Raad van State. Die uitspraak dateert van september 2008. Volgens die beslissing is enkel raamverkoop toegelaten op het strand. Ook mag er in de strandpaviljoenen geen binnenruimte zijn voor de consument. Knokke-Heist blijft echter voorstander van de strandterrassen en hoopt dat de wetgeving in positieve zin kan worden aangepast. In alle andere landen zijn strandterrassen wèl toegelaten. De afwijkende Vlaamse wetgeving ondermijnt de concurrentiepositie van onze kust.

Jean Boudin Krak van Knokke-Heist

Jean Deloddere, de uitbater van restaurant Le Boudin Sauvage op de Graaf Jansdijk in Knokke, werd door de lezers van de Krant van West-Vlaanderen verkozen tot dé Krak 2009 van Knokke-Heist. Naast zijn activiteiten in de horeca, is de geboren Heistenaar vooral bekend van surfclub Surfer’s Paradise en zijn inzet om de bevolking in de badstad aan het sporten te krijgen. Jean is een van de oprichters van surfclub Surfer’s Paradise. Dat hij tot dé Krak van Knokke-Heist zou verkozen worden had Deloddere naar eigen zeggen helemaal niet verwacht. “Ik zal nu proberen om die titel waar te maken” aldus nog de plaatselijke ‘krak’.

3.2.10

Open-Vld Knokke-Heist ijvert verder voor beter parkeerplan

Na de goedkeuring van het Knokke-Heistse parkeerplan door de meerderheid vorige donderdag is volgens de Open-Vld de mist allesbehalve opgetrokken. Dit plan moet in werking treden op 10 februari, wat betekent dat op zeer korte termijn nog heel wat signalisatie moet worden aangebracht zonder dewelke de wettigheid van het systeem in gevaar komt. Mensen die al een parkeervergunning hebben gekocht voor één of andere zone wordt gevraagd om de instructies van het gemeentebestuur af te wachten. Hetzelfde geldt voor de inwoners van bezuiden de Isabellavaart. De Open-Vld Knokke-Heist blijft erbij dat dit plan te snel en ondoordacht wordt ingevoerd en dat over het algemeen het parkeren nodeloos duur wordt gemaakt. De partij wil zich dan ook blijven verzetten tegen dit plan. De Open-Vld vraagt daarbij dat de inwoners, tweedeverblijvers en bezoekers die de mening van de partij over dit parkeerplan delen de internetpetitie tekenen op http://www.ipetitions.com/petition/parkerenknokkeheist/.

Momenteel hebben bijna 900 mensen dat al gedaan.

Eind mei doet Ronde van België weer Knokke-Heist aan

Woensdag is de 80ste editie van de Ronde van België voorgesteld. De wedstrijd wordt verreden van 26 tot 30 mei. De wielerronde begint in Oost-Vlaanderen met start en aankomst in Eeklo. Daags nadien gaat het vanuit het Meetjesland richting kust, met passages in Deinze, Lichtervelde, Ichtegem en Blankenberge, om zo in Knokke-Heist aan te komen. De finish wordt gehouden op de helling van 'de Wandelaar' in Duinbergen. Vanuit de badstad wordt vrijdag 28 mei koers gezet richting Mechelen; met 191 km meteen de langste etappe. Zaterdag wordt de tijdrit gehouden in Herzele. De Ronde wordt afgesloten met de lastige bergrit met start en aankomst in Herstal over 173,7 km.


Rittenschema:
Woensdag 26 mei: Eeklo / Eeklo (156 km)
Donderdag 27 mei: Eeklo / Knokke-Heist (156,8 km)
Vrijdag 28 mei: Knokke-Heist / Mechelen (191 km)
Zaterdag 29 mei: Herzele (individuele tijdrit over 16,7 km)
Zondag 30 mei: Herstal / Herstal (173,7 km)

Weer Knokke-Heists koppel in ‘Mijn Restaurant’

In de nieuwe editie van het populaire VTM-programma ‘Mijn Restaurant’ is opnieuw een culinair koppel uit Knokke-Heist te zien. Chef Kristof de Kroon en Silke Van Quathem vormen al anderhalf jaar een paar. Voor de 28-jarige Kristof is koken al vele jaren een passie, die hem reeds tot in Londen bracht. Hij deed er ervaring op als freelance-chef en mocht er voor 'the stars' koken. Onder meer wordt hij geïnspireerd door Jamie Oliver. Momenteel werkt Kristof als chef in restaurant La Sapinière in Knokke. Een eigen zaak runnen, is echter zijn grote doel. Silke heeft ervaring in de zaal én heeft een diploma KMO-management op zak. Het restaurant dat ze samen gaan uitbaten voor het tv-programma is gelegen in Nieuwpoort. Het pand 'Duynenhuis' in de oude stadskern, in de Oostendestraat, moet de droomlocatie worden voor de West-Vlaamse kandidaten. Ze gaan voor de fusionkeuken met moleculaire toetsen. Woensdagmiddag hebben de deelnemers de sleutel van hun pand gekregen en kunnen dus met de voorbereidingen aan de slag.

Feestteam op Mega Carnavalbal in Heist

Zaterdag 6 februari is het in Heist weer tijd voor het Mega Carnavalbal. Afgelopen jaren zetten artiesten zoals de Zware Jongens, De Gebroeders Ko en de Deurzakkers zaal Ravelingen op stelten. Dit jaar is het de beurt aan het Hollandse Feestteam. Op het Mega Carnavalbal kan men de nieuwste carnavalhits horen tot in de vroege uren. Dit jaar is er ook een 'VIP Treatment'. De eerste 150 bezoekers krijgen een loterijticket. Het winnende biljet krijgt een VIP pakket met daarin een gesigneerde cd en een fotoshoot met het Feestteam en een omslag met drankbonnen.


De deuren gaan open vanaf 20u30. Tickets voor het Mega Carnavalbal zijn in voorverkoop verkrijgbaar voor 6 Euro in de Scheurleg, Favorite, De Ster en Sam Nightshop. Aan de deur betaal je 8 Euro.

Foto-identificatieproject van Sincfala weer van start

Ook in het nieuwe jaar zetten het Museum Sincfala en de Seniorenraad in Knokke-Heist de identificatie verder van oude foto's uit de museumcollectie. In 2009 daagden op de maandelijkse identificatiedag gemiddeld een 30-tal personen op. Er kwamen ook geregeld nieuwe mensen een kijkje nemen. De bedoeling van het project is de identificatie van de duizenden foto’s uit de museumcollectie van Sincfala. Op dit ogenblik zijn al ruim 4.000 van de ongeveer 12.000 beelden uit de collectie ingescand en in handige boekjes gebundeld. Die worden in kleine groepjes bekeken en door iedereen van commentaar voorzien. Ondertussen zijn er al een 120-tal identificatieboekjes beschikbaar. Vrijdag 5 februari is in Ontmoetingscentrum De Vierbote in Heist de eerste bijeenkomst van het jaar gepland van 15 tot 17 uur. Mensen die oude foto’s hebben kunnen ze meebrengen en onmiddellijk laten inscannen.

Na 5 februari zijn voor het voorjaar alvast de volgende data vastgelegd: 5 maart, 7 mei en 4 juni, telkens van 15 tot 17 uur. Je kan het overzicht van de inhoud van de eerste 50-tal identificatieboekjes hier bekijken.

Tatiana Silva in exclusieve zijde op Nacht van Exclusief

Zoals eerder gemeld wordt Miss België 2005, Tatiana Silva, het gezicht van de 13de Nacht van Exclusief, waarvan de drie gala-avonden dit jaar plaatsvinden op 18,19 en 20 maart in het Casino Knokke. Gisteren raakte bekend, dat de avondjurk waarmee Tatiana in de badstad zal flaneren gemaakt is van exclusieve Thaise zijde en afgewerkt met goudbrokaat en gouden kant. Bij de jurk horen ook kevervleugels, dezelfde als kunstenaar Jan Fabre gebruikte voor de bekleding van het plafond in het paleis van Laken. Bij de jurk hoort een gouden tiara, bezet met diamanten en afgewerkt met edelstenen. De tiara werd in Thailand gemaakt naar ontwerp van de Belgische couturier Geert De Puysseleyr.

2.2.10

Leerkrachten Margaretaschool kookten voor Haïti

Maandagavond bewezen de leerkrachten van de Margaretaschool in Knokke, dat ze niet alleen kunnen lesgeven, maar ook kunnen koken. De school organiseerde namelijk een solidariteitsmaaltijd voor Haïti. Daartoe lieten de leerkrachten zo'n 25 kilo gehakt, tomaten en andere groenten aanrukken, plus 30 kilo pasta. Maar liefst 300 leerlingen, tussen 3 en 12 jaar en 20 leerkrachten gingen in op de uitnodiging en bleven dinsdagmiddag op school spaghetti eten. De opbrengst van de maaltijd komt volledig ten goede aan het project SOS Haïti.

'Il Trionfo' viel opnieuw in de prijzen

Restaurant 'Il Trionfo' uit Knokke-Heist heeft tijdens het slotgala in de Limburghal in Genk de Horeca-award gewonnen in de categorie “Betere Buitenlandse Keuken”. Er waren 133 genomineerden. De jury beloonde met de award “de passie voor traditionele Italiaanse keukentechnieken, gekoppeld aan mediterraanse uitbundige gastvrijheid” van de culinaire familie Pungitore. In de keuken loofde de jury het afzonderlijk bereiden van groenten voor minestrone, en het comfort voor de klant in de zaal. Het restaurant verminderde het aantal zitplaatsen en gaf haar gasten zo meer privacy. Il Trionfo won vorig jaar ook een Horeca Award. Het sleepte eerder ook de ‘Drie Vorken’ in de wacht, als beste Italiaans restaurant buiten de Italiaanse landsgrenzen.

Zeebrugs opleidingscentrum van de VDAB wordt uitgebreid

Het opleidingscentrum van de VDAB in de haven van Zeebrugge wordt de komende jaren flink uitgebreid. Er komen nieuwe gebouwen en ook de vaarsimulator wordt volledig vernieuwd. In het centrum in de Lanceloot Blondeellaan worden verschillende opleidingen gegeven voor mensen die in de haven aan de slag willen. Vorig jaar was het centrum goed voor meer dan 100.000 opleidingsuren. Het succes van de opleidingen heeft echter ook tot plaatsgebrek geleid. De uitbreidingswerken gaan begin maart van start.

Jury quoteert inzendingen voor Internationale Fotowedstrijd Knokke-Heist

Komende zaterdag buigt de jury van de Internationale Fotowedstrijd Knokke-Heist 2010 zich over ruim 2900 foto’s die voor de wedstrijd werden ingezonden. Het gaat om werk van zo’n 650 fotografen uit 34 verschillende landen. Stars & Models is dit keer het overkoepelende hoofdthema van het Fotofestival. De jury bestaat stuk voor stuk uit deskundigen op het vlak van fotografie en kunst. Voorzitter is Stephane Verheye. Met de andere juryleden gaat het om fotograaf Arno Roncada, galeriehouder Stephane Simoens, Guido Packolet Artdirector van Knack, Eric Min Freelance curator en schrijver over fotografie, Julie Vandebroucke van Arteconomy, Ludovic De Vlam kunstadviseur en Freddy Van Vlaenderen van het centrum voor Beeldexpressie. In 2010 stimuleert het Internationaal Fotofestival ook inzendingen van jong fototalent, dit voor fotografen van 16 tot 25 jaar. Voor deze personen wordt een extra prijs uitgeschreven. Het Internationaal Fotofestival 2010 wordt gehouden van 28 maart tot 13 juni.

Verkeershinder in de Parmentierlaan

Op vrijdag 5 februari wordt vanaf 9u tot uiterlijk 18u de Parmentierlaan in Knokke afgesloten ter hoogte van de Fincentlaan. Dat is nodig omdat met behulp van een mobiele kraan een grote torenkraan moet gemonteerd worden bij de bouwwerf ter hoogte van huisnummer 45 in de Parmentierlaan. Dat zal voor de nodige verkeershinder zonder. Met name zal de Margaretaschool bij het einde van de lessen tijdelijk niet bereikbaar zijn met de wagen.

IJslandse Poëzie op zondagse Bibbabbel

Zondag 7 februari komt van 10 tot 12 uur in de Bibliotheek Scharpoord ‘IJslandse Poëzie’ aan bod. Claude van de Berge, Arlette Walgraef en interviewer Jooris Vanhulle tekenen voor de zondagse Bibbabbel. Van de Berghe schrijft tijdloze poëzie. Ziel, kosmos en oneindigheid zijn sleutelbegrippen in zijn poëtisch oeuvre. Hij verbleef herhaaldelijk in IJsland. Het zilveren landschap speelt de hoofdrol in zijn vorige bundels IJsland en Asland. Zondag leest hij voor uit eigen werk. De zang en muziek, beïnvloed door de noordelijke muzikale tradities, wordt gebracht door zijn echtgenote Arlette Walgraef. Ondertussen worden sfeervolle natuurfoto's geprojecteerd. Ze zijn van een intense schoonheid. Ze vormen als het ware de visuele echo van het onuitsprekelijke. Recensent Jooris Vanhulle praat met auteur en fotografe in het kader van de poëziemaand.


Reservatie: Tel. 050 630 400 of e-mail bibliotheek@knokke-heist.be

Lichaam aangespoeld in Knokke

Dinsdag werd op het strand in Knokke door een wandelaarster een lijk aangetroffen. Het gaat om het lichaam van een manspersoon. Het lichaam is aangespoeld op het stuk strand ter hoogte van het Zwin. Volgens de eerste berichten zou het lijk niet lang in het water gelegen hebben en gaat het om iemand van rond de 40. Het parket van Brugge probeert momenteel de identiteit van het slachtoffer na te gaan. Op dit moment is het nog niet bekend of het om een ongeval, een vermiste persoon of een wanhoopsdaad gaat.

Black Cat Bone Squad @ The Alley

Vrijdag 12 februari kan men om 22 uur in The Alley 98 terecht voor een gratis live concert van The Black Cat Bone Squad. Een typische uitlaatklep vóór carnaval losbarst. De sound of ... de echte stoere rockabilly, zoals The Stray Cats, de schwung van de jaren 60 - 70. Muziek waarbij je niet kunt stilstaan, gebracht door een band van eigen bodem: The Black Cat Bone Squad. Met z'n drieën spelen ze de pannen van het dak. Dus vooraleer we de klakker ter hand nemen, nog vlug even dit optreden meepikken!

Knokke-Heist wil dringend weer terrassen op Place m’as-tu vu

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist heeft dinsdag bij hoogdringendheid een publieke oproep gelanceerd voor het exploiteren van een terras op het Knokse Albertplein, beter bekend als ‘Place m’as-tu vu’. De gemeente werd de voorbije maanden geconfronteerd met een verlies aan horecazaken rond het bekende plein, dat hierdoor een stuk van haar eigenheid verliest. Zien en gezien worden op het plein is namelijk in de badstad een belangrijk toeristisch recreatief gebeuren. Het gemeentebestuur wenst een nieuwe dynamiek te genereren op dit plein. Het creëren van nieuwe terrasfuncties vormt daarbij het uitgangspunt. Men zal echter kunnen blijven vrij flaneren over het plein. De gemeente gaat nu een domeinconcessie toekennen voor minimum 2 jaar. Burgemeester Lippens probeert dit alles zo snel mogelijk rond te krijgen. Hij wil voor de zomer nog terrassen op het plein en liefst nog tegen de Paasvakantie. Het autonoom gemeentebedrijf ‘Agso’ in de badstad is belast met organiseren van de bestekken en de inschrijvingen.

Meer info AGSO
Tel : +32 (0)50 518588GSM : +32(0)475 435444
Rudi.neirynck@knokke-heist.be

Heist wordt veilig gemaakt voor de Carnavalisten en hun wagens

In Heist wordt de weg vrijgemaakt voor de vele duizenden Carnavalisten en de 31 grote wagens en 12 kleine carnavalwagens die binnenkort door de straten zullen trekken. Het gemeentebestuur en de Politie hebben de aannemers van werken op de openbare weg verwittigd dat ze op het traject van de Carnavalstoet in Heist in de Carnavalperiode geen werkzaamheden mogen uitvoeren. Dat geldt ook voor de feestcentrumstraten. Alle bestaande werken moeten tegen uiterlijk vrijdag 12 februari beëindigd zijn. Dit houdt in dat alle sleuven en putten op een duurzame manier gedicht moeten zijn. Verder moeten ook allerhande werf-, bouwmateriaal en losse signalisatieborden verwijderd worden.

Sincfala Heist organiseert tijdsreizen tijdens de Krokus

Tijdens de krokusvakantie kriebelt het voor de vijfde keer op rij in meer dan 80 Vlaamse en Brusselse musea. Ook in Sincfala, het Museum van de Zwinstreek, is dat het geval. Het is één van de locaties waar leden van de Gezinsbond met hun kinderen tegen een verminderd tarief een bezoek kunnen brengen. De kinderen krijgen er uiteraard een aangepast programma voorgeschoteld. Ze worden begeleid door ‘Fonske’, de mascotte van Sincfala. In het Oud Schoolgebouw luisteren kleuters van 4 tot 6 jaar naar het verhaal van Fonske en groeit het mannetje op van kleine vissersjongen tot oude visser. In het museumgedeelte over de geschiedenis van de Zwinstreek reist Fonske met een schaap door te tijd. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar geeft hij allerlei denk- en doe-opdrachten doorheen heel het museum.

Toegangsprijzen:
tot 12 jaar: 1 euro - Gezinsbond: gratis .
volwassenen: 3,50 euro - Gezinsbond: 1,75 euro

Concert van Kiwanis Knokke Zoute voor het goede doel

Kiwanis Knokke Zoute organiseert op vrijdag 16 april een paasconcert met jong Vlaams talent en “Het Kamerorkest”. Dat gebeurt voor het goede doel in de Magrittezaal van het Casino Knokke. Solisten zijn die avond de Bornemse Alix Lagasse op viool en Ieperiaan Mirek Coutigny aan de piano. Ze spelen concerto’s van Chopin, Mendelssohn en Donizetti, onder begeleiding van "Het Kamerorkest" met Ivan Meylemans als dirigent. “Het Kamerorkest” is trouwens de nieuwe naam van het voormalige Collegium Instrumentale Brugense. De opbrengst van de avond gaat naar de sociale projecten van Kiwanis Knokke-Zoute, zoals Mama’s voor kinderen, VLOT in Zeebrugge, Ravelijn, Berkjes en Make a Wish.

Deuren 20.00 uur en aanvang om 20.30 uur.
Toegangskaarten: 30 euro, studenten 15 euro
VVK: 0475 32 15 93 / info@immovandewalle.be
CC Scharpoord

1.2.10

Vijftiende Surfcampjaar bij Surfers’ Paradise

Het is alweer 15 Jaar geleden dat Surfers’ Paradise in Knokke-Heist als eerste langs onze kust van start ging met echte surfcamps voor jongeren van 8 tot 18 jaar. Sedertdien zijn ze niet meer weg te denken uit het sportaanbod in juli en augustus. Maandag zijn de inschrijvingen voor komend seizoen van start gegaan. Met instructeurs gaat het zoals steeds om gekwalificieerde en gemotiveerde top-watersporters die hun passie op een veilige en gedreven manier overbrengen op de talrijke deelnemers. Voor de participanten is kunnen zwemmen de enige vereiste. Als basis beschikt iedereen over een wetsuit, windsurf- en surfboard. Daarnaast wordt er, telkens volgens de weersomstandigheden gekozen uit : waterskieën en wakeboarden (bij geen wind en platte zee condities), boogieboarden, skimboarden, skateboarden, powerkiten, hamboarden, stand up peddleboarden, indo boarden, beachvolleyballen, beachsoccer, beachtennis, speedsailen, zeeraften, kayakken, hawaiian outrigger... Bij middel van de surfcamps, de speelpleinwerking en andere initiatieven leren bij Surfers’ Paradise jaarlijks zo’n 3.000 jongeren voor het eerst proeven van de surfsport.
Voor alle verdere info mail naar info@surfersparadise.be of bel de Surf-O-Foon 050/615960.

ONZ Knokke-Heist bevordert samenwerking onder zendamateurs

De Knokke- Heistse radio zendamateurclub ONZ heeft zopas het voortouw genomen om de samenwerking tussen zendamateurs van diverse organisaties te bevorderen. Vanaf nu zijn de zendamateurs aangesloten bij de VRA (Vlaamse Radio Amateurs) ook welkom in het clublokaal van de ONZ club in het Walletje, die leden omvat van de UBA en BMars. Dat zijn mensen die aangesloten zijn bij Unie van Belgische Amateur-radiozenders en de Belgian Maritime Amateur Radio Society. De UBA is evenwel jarenlang gekant geweest tegen elke vorm van samenwerking. Yves Tourain van de Knokke-Heistse club hoopt evenwel dat deze cohabitatie van gelijkgezinde amateurs navolging zal kennen en het ontwikkelen van nieuwe ideeën zal in de hand werken.

Werkstraf voor betrokkenheid bij fatale drugsparty

Een 35-jarige Antwerpenaar heeft van de rechter in Brugge een mildere straf gekregen voor zijn betrokkenheid bij de dood van David Vandendriessche uit de badstad. Deze 29-jarige Heistenaar overleed in september 2004 aan een overdosis. De Antwerpenaar werd in december 2007 door de Brugse rechtbank bij verstek veroordeeld tot drie jaar effectieve celstraf voor onopzettelijke doodslag, maar hij tekende verzet aan tegen dit vonnis. De rechter gaf hem gisteren honderd uur werkstraf in plaats van een celstraf. Het slachtoffer, David Vandendriessche, was destijds na het innemen van een cocktail van drugs en alcohol onwel geworden op een feestje bij hem thuis. Z’n drie gasten, waaronder de Antwerpenaar, grepen echter niet in toen hij bewusteloos raakte. Pas toen de toestand van de Heistenaar te ernstig leek te worden, brachten ze hem naar het ziekenhuis. Hij overleed echter voor ze daar aankwamen.

Herdenking watersnoodramp van 1953

Op verschillende plaatsen in onze buurprovincie Zeeland werd maandag 1 februari stilgestaan bij de watersnoodramp van 1953. Volgens de officiële tellingen kwamen er tijdens de ramp, in de nacht van 31 januari op 1 februari, bij onze noorderburen 1836 mensen om het leven. In ons land vielen 25 slachtoffers. In Knokke begaf de dijk op een aantal plaatsen. En in Heist werd toen een grote bres in de zeewering geslagen ter hoogte van het toenmalige Hotel Des Bains. Op diverse plaatsen in Zeeland werden vandaag kransen gelegd, werden gedichten voorgedragen en werd 1 minuut stilte. gehouden In de Zeeuwse gemeente Oosterland is in het dorpshuis een foto-expositie te zien met beelden uit de tijd van de ramp. In Ouwerkerk werd een dvd gepresenteerd over de watersnoodramp.

Radiofiguur overleden in Blankenberge

In Blankenberge is Willy Pierard overleden. Hij was in radiokringen beter bekend als Dick James. Jarenlang zette hij zich in voor Radio Blankenberge, dat toen net als Radio Dynamo en Radio Paradijs onder de koepel van Combo bvba werd uitgebaat. Willy Pierard is amper 61 jaar geworden. Hij genoot onder meer bekendheid vanwege zijn Beatleshows. Willy Pierard wordt vrijdag 5 februari om 10u begraven in de Blankenbergse Antoniuskerk.

Daniël De Vlamynck gehuldigd en Thierry Coryn herkozen

In het Bevrijdingsmuseum werd afgelopen weekend de nieuwjaarsreceptie van CD&V Knokke-Heist. De leden hebben Thierry Coryn opnieuw verkozen als voorzitter van de plaatselijke afdeling. Dat gebeurde met 98% van de stemmen. Ook werd Paul Peeters bevestigd als voorzitter van de CD&V-senioren. In zijn toespraak heeft Thierry Coryn het nieuwe parkeerplan verdedigd, maar tevens gepleit voor rotatieparkings aan de stations en pendelbussen naar de Zeedijk. Hij drong verder aan op een ‘horeca-plan’, dat de pleinen in Knokke-Heist moet vrijwaren voor bouwpromotors die het uitbaten van horecazaken verbieden. “Via een ruimtelijk uitvoeringsplan moeten we onze pleinen en andere ankerpunten in de gemeente vastleggen als horecazones”, aldus Coryn. De CD&V-voorzitter riep ook op om werk te maken van de projectzones in Heist rondom het stadhuis en het Heldenplein. Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd ook het 15-jarig schepenmandaat van een jarige Daniël De Vlamynck gevierd. Hij werd gehuldigd als de man die het Belgische Kampioenschap wielrennen, de ENECO-tour en zoveel andere kampioenschappen en cups naar Knokke-Heist heeft gehaald. En als de schepen die de sportcentra Laguna en Molenhoek heeft gerealiseerd.

Evaluatie mogelijke onteigening in Willem-Leopoldpolder

Donderdag 4 februari wordt om 19.30 u in Scharpoord een vergadering gehouden over de mogelijke onteigening van landbouwbedrijven in de Willem-Leopoldpolder met het oog op de uitbreiding van het Zwin. Kort geleden hebben de bedreigde polderlandbouwers van Knokke-Heist trouwens een associatie gesticht. Doelstelling is het behoud van de Willem-Leopoldpolder in de huidige vorm. Intussen komen vanuit de burgerij, de landbouw en van bij de politieke verantwoordelijken honderden vragen en reacties inzake een mogelijke onteigening. De landbouwers menen intussen te begrijpen dat het draagvlak voor deze uitbreiding van het Zwin bijzonder gering is. Om meer klaarheid te krijgen in deze belangrijke aangelegenheid hebben ze landbouwexpert Luc Busschaert opdracht voor evaluatie gegeven. Deze geeft op de geplande vergadering een stand van zaken, waarna in alle openheid over het voor en tegen zal worden gediscussieerd. Uiteraard zouden de landbouwers graag hun gronden en bedrijven behouden voor deze en de volgende generaties. Niet alleen hoe zij daartegenover staan, maar ook hoe u erover denkt, zal aan bod komen.

Laan der Liefde op de zeedijk in Knokke en Heist

Liefde en erotiek is momenteel de rode draad doorheen de eerste editie van Boulevard d’Amour in Knokke-Heist. In een laan van strandcabines op de Zeedijk-Knokke en de Zeedijk-Heist brengen een 15-tal Vlaamse auteurs, illustratoren en kalligrafen een unieke lofzang aan de liefde en de zee. Men kan er onder meer exclusief de laatste onafgewerkte roman van Herman Brusselmans lezen, voor hij zich even terugtrok in Knokke-Heist. Of men kan plaats nemen voor het kunstproject ‘Answering Songs’ olv Gerda Dendooven. Voor wie het liever intiem houdt is er romantiek met poëzie van Do Van Ranst, Koen Stassijns of Daniël Billiet. Daarnaast kan men ook op de Boulevard d’Amour terecht voor een piepshow met erotische tekeningen. Men mag ook actief aan de Laan der Liefde meewerken door zélf een gedicht ‘aan je liefste’ te posten in een speciaal hiervoor ingerichte strandcabine.

FC Knokke op 1 punt van de klassementsleider

In het zondagvoetbal heeft FC Knokke in Eerste Provinciale 0-0 gelijk gespeeld tegen de ploeg van Lauwe. Knokke blijft tweede in de rangschikking, maar staat nu met 37 punten op slechts één punt van Boezinge. De klassementsleider verloor namelijk van Eernegem. In Derde Provinciale B speelde FC Heist op eigen terrein 1-1 gelijk tegen Middelkerke. Westkapelle versloeg in Beernem het plaatselijke elftal met 0-1. VVW staat aan kop inhet klassement met 41 punten, dat is 5 meer dan tweede gerangschikte Zandvoorde. Heist blijft op 12 met 19 punten. In Vierde Provinciale B versloeg Daring Brugge de ploeg van Moerkerke met 4-1. Loppem veegde op eigen veld de vloer aan met het elftal van Zeebrugge Zeehaven. De eindstand 6-0. Moerkerke staat 7de met 24punten. Zeebrugge 12de met 15 punten.

31.1.10

Zaterdag wordt ‘Wimpie 1’ aangesteld tot Heistse Carnavalprins

Komende zaterdag, 13 februari, is het Wim Deweirdt die op het Heistse stadhuis officieel wordt aangesteld als Carnavalprins ‘Wimpie 1’. Dat gebeurt om 16u in de namiddag. Zaterdagavond sleepte Wim tijdens het traditionele Carnavalbal in zaal Ravelingen zo’n 60 procent meer stemmen in de wacht dan z’n rivale Francy De Clerck, die het op de titel van prinses gemunt had. Als tweede in de wedstrijd wordt zij echter 'erejonker'. Wimpie 1 heeft ondertussen Sabine als 'roosje' gekozen. Zondag 14 februari -uitgerekend op Valentijnsdag- trekt ook weer de Carnavalstoet door de straten van Heist. De start is om 14.30 u op het Maes-en Boereboomplein. Nieuw voor stoet is alvast het feit dat de wagens maximaal 4 m hoog zijn. Dat om problemen met de bovenleiding van de tram uit de weg te gaan. De generatoren van de wagens bijvullen mag om veiligheidsredenen enkel nog bij stadion De Taeye. De avondstoet met verlichte praalwagens op dinsdag 16 februari begint om 19.30 u. Dat is een half uur vroeger dan oorspronkelijk gepland.