4.6.11

Weer bruinvis gestrand

In Knokke-Heist is een bruinvis (Phocoena phocoena) gestrand. Het dier verkeerde al in staat van ontbinding. Het is al de vierde dode bruinvis die dit jaar in de badstad aanspoelt. Zondag is ook in De Panne nog het kadaver van een bruinvis aangespoeld. Aan heel onze kust werden in 2011 reeds 54 bruinvissen op het strand aangetroffen. Slechts 6 dieren waren nog in leven.

Knokke-Heistse Chocolatier bezoekt de chocolade-roots in Brazilië

David Maenhout van Chocolatier M uit Knokke-Heist heeft zopas het Atlantisch Amazonegebied in Brazilië bezocht. Hij deed dit tijdens een speurtocht naar de roots van de chocoladebonen als ‘Ambassadeur voor de Belgische chocolade’. Tijdens de expeditie werden uitgestrekte cacaoplantages bezocht in jungle-achtige gebieden die op organische manier bewerkt worden. Om de afgelegen plantages te bereiken waren enkele dagen reizen nodig met kleine binnenlandse vluchten met bijhorende extreme landingen en heuse trips door tropisch gebied. Ook werden projecten bezocht die vanuit ons land werden opgezet en ondersteund worden door chocoladeproducent Barry-Callebaut. Dat omvat onder meer het zorgen voor kleine scholen voor de kinderen van de lokale cacaoboeren en het verschaffen van gezondheidszorg.

Maurice Lippens pleit voor nationaliseren spaarbanken

Als Fortis op het hoogtepunt van de crisis ook politieke aandeelhouders had gehad, zoals Dexia, dan had de bank een hoop minder problemen gekend. Dat zegt oud-Fortisvoorzitter Maurice Lippens zaterdag in De Morgen. "Fortis was te groot voor België. De regering was meer bezig met Dexia en KBC." In het interview laat Lippens onder meer verstaan dat er destijds te weinig tijd was voor een succesvolle reddingsoperatie voor de noodlijdende grootbank. "Hadden we in plaats van twee dagen tien dagen gekregen, dan had de toekomst van Fortis er vandaag misschien anders uitgezien", vermoedt hij. Intussen vreest Lippens dat de bankiers hun lesje nog steeds niet geleerd hebben en al opnieuw bezig zijn met "trucs en misleidende informatie". Opvallend is nog dat Lippens daarom pleit voor het nationaliseren van de spaarbanken.

3.6.11

Knokke-Heist en onze kust zondag op BBC2

Het was onvermijdelijk dat het BBC programma ‘COAST’ van de Schotse historicus en archeoloog Neil Oliver ook onze kust zou aandoen. De hele Britse kust was al een paar keer de revue gepasseerd, en ook in Denemarken en Frankrijk gingen de BBC-camera’s vorig jaar op verkenning. Op de tonen van ‘Waterloo Sunset’ van de Kinks en terwijl The Clash ‘London Calling’ schreeuwen wordt nu afscheid genomen van Groot-Brittannië. Bij de eerste aflevering van de zesde serie staan zondagavond om 22u onze tijd op BBC2 namelijk onze kust en Knokke-Heist op de agenda. Het programma wordt trouwens gelijktijdig uitgezonden op BBC HD. Ondermeer werd voor deze aflevering van Coast gefilmd in de Magrittezaal van het Casino. Stefaan Callant heeft de bekende ‘man met de hoed’ van Magritte nagespeeld op de zeedijk. Vervolgens gaat onderzoeker Nicholas Crane (met zijn onvermijdelijke grote paraplu) naar De Haan. Daar komt hij bij een gezin binnenvallen terwijl ze aan het eten zijn. Het gezin woont namelijk in het huis waar eens Albert Einstein verbleef…

2.6.11

Beschadigde Oriana zaterdag in Zeebrugge

Het is een beschadigd cruiseschip Oriana dat zaterdag de haven van Zeebrugge zal aandoen. Het vaartuig van P&O heeft bij de achtersteven een flinke deuk opgelopen. Dat gebeurde toen het schip donderdagavond in het Noorse Kristiansand bij het afvaren hard tegen de stenen kade beukte. Het schip met z’n 1800 passagiers arriveert vrijdag in Southampton en vertrekt na een inspectie van de schade onmiddellijk weer voor een uitverkochte tweedaagse trip naar onze kusthaven.

Gratis fietslichtjes voor zesdejaars

Leerlingen van de zesde leerjaren in Knokke-Heist krijgen van de Jeugdraad gratis fietslichtjes. Daarmee wil de raad de laatstejaars van het lager onderwijs aanmoedigen om op te vallen in het verkeer. Deze actie sluit aan op de jaarlijkse fluo-actie in de donkere maanden. De Jeugdraad geeft dan aan alle kinderen uit het eerste leerjaar in Knokke-Heist een fluo 'Smiley'.

Gouverneur wordt verantwoordelijk voor schepen in nood

De provinciegouverneur van West-Vlaanderen wordt de officiële Belgische instantie die hulp moet verlenen aan zeeschepen in nood. Dat staat in een wetsontwerp van staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe. Het ontwerp is een uitloper van de milieuramp met de olietanker Prestige 9 jaar geleden. De tanker brak toen in twee stukken voor de Spaanse kust en zonk daarna. Er vloeide 40.000 ton olie in zee en 1.000 km kust werden verontreinigd. De nieuwe wet geldt trouwens niet alleen voor noodsituaties met schepen in het Belgisch deel van de Noordzee. De regeling is ook van toepassing voor ongevallen met windmolens, boorplatformen, kunstmatige eilanden en dergelijke. Als de wet van kracht wordt zal de gouverneur de bewegingen van schepen in nood kunnen beperken. Zo zal hij hen kunnen dwingen om naar een bepaalde haven te varen, hij kan een evaluatieteam een boord sturen en de kapitein bevelen om een einde te maken aan de milieuvervuiling. De Vlaamse en federale overheden zullen zich niet tegen de beslissingen van de gouverneur kunnen verzetten. En ook privépersonen kunnen die maatregelen niet verhinderen door beslag te laten leggen op het schip. Als mogelijk toevluchtsoord voor zeeschepen in nood denkt Schouppe aan de havens van Zeebrugge en Oostende of de ankerzone van de Westhinder. Maar het schip kan ook verplicht worden om op een zandbank te stranden.

Lof voor ontvangstbalie Fotofestival

De ontvangstbalie die werd ontworpen voor het Fotofestival in Knokke-Heist gooit alvast grote ogen bij “Leave it at the Reception Desk” in Groot-Brittannië. Reception Desk World.com fungeert als archief voor baliefoto’s, die anderen ideeën kunnen opleveren. Volgens het magazine heeft de 50's-aandoende ontvangstbalie van het Fotofestival de badstad Knokke-Heist alvast op de kaart van de ‘reception desk’ wereld geplaatst.

Je leest er HIER meer over.

Stuk gevel stort naar beneden

Donderdagochtend heeft zich op de Zeedijk in Knokke-Heist een vrij ongewoon ongeval voorgedaan. Even voorbij de hoek met de Koningslaan is een stuk van de gevel naar beneden gestort. Een en ander zorgde voor schade aan luifels en een flinke ravage op het voetpad. Voor zover bekend raakte bij het ongeval niemand gewond. Inmiddels is het voetpad plaatselijk afgesloten. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de staat van het pand dat te koop staat. Het blijkt dat bij de bovenste etage over een lengte van zo'n 6 meter 10 rijen stenen van de gevelbekleding zijn naar beneden gestort.

Foto's: Fred van Soomeren

Loop van de Bevolking in Knokke-Heist

Informatie over geboorten, huwelijken en overlijdens in Knokke-Heist vind je HIER.

Gele roest op wintertarwe

In Knokke-Heist is ‘gele roest’ vastgesteld op sommige wintertarwe. Ook op andere plaatsen in West-Vlaanderen en Limburg werden aantastingen aangetroffen. Het ras Oakley toont zowel in Knokke-Heist, Zwevegem als Snaaskerke een behoorlijke aantastingsgraad met cijfers van respectievelijk 85, 56 en 51 bladeren op 200. Als algemene stelregel geldt dat wanneer op meer dan 2% van de bladeren gele roest wordt waargenomen, best onmiddellijk een fungicidebehandeling wordt uitgevoerd met een curatief middel. Gele roest is evenwel niet te verwarren met bladvergeling die momenteel kan optreden bij de tarwe ten gevolge van de aanhoudende droogte. Bij een aantasting door gele roest moeten gele tot oranjegekleurde sporen aanwezig zijn op de bladeren, deze sporen kunnen gemakkelijk afgewreven worden.

1.6.11

Nieuwe strandjutters

Deze zomer beschikt Knokke-Heist over nieuwe 'strandjutters' en strandpasserellen. In het kader van het Europees project ‘120 KK’ kocht het gemeentebestuur zopas twee nieuwe strandbuggies aan. Het aluminium ontwerp zorgt ervoor dat de buggy licht en sterk is. De grote holle banden en armsteunen maken het voertuig veilig en drijfbaar. Een transfer is gemakkelijk door de hoogte van de zetel en de eenvoudig te verwijderen armsteunen. Deze strandrolstoelen kunnen via een uitleensysteem vooraf gereserveerd worden bij de reddingsdiensten.

Geld tegen overstromingen

Vlaams minister Joke Schauvliege trekt 10 miljoen euro uit om schade door overstromingen in de toekomst te beperken. 3,4 miljoen gaat naar het ruimen van waterlopen. Het gaat onder meer om de Zwinnevaart en Isabellavaart in Knokke-Heist. De Vlaamse Milieu Maatschappij zal ook nieuwe neerslagradars bouwen. Die radarketen moet heel Vlaanderen bestrijken en moet ervoor zorgen dat neerslag en eventuele overstromingen nog beter kunnen voorspeld worden.

Seniorenclub ‘Willen is Kunnen’ sluit werkingsjaar af

In Knokke-Heist heeft de Seniorenclub “Willen is Kunnen” een succesvol werkingsjaar afgesloten. Er werden 20 ontspanningsnamiddagen georganiseerd die bestonden uit kampioenenkaartingen en ook allerlei andere gezelschapsspellen. Naast twee koffietafels was er ook nog een banket en verder het uitdelen vann pakjes koffie en paaseieren. Bestendig sociaal dienstbetoon aan de leden en aanverwanten was en blijft verzekerd. Al deze activiteiten en diensten werden aan de leden aangeboden voor slechts 6,00 euro lidgeld, wat ook volgend jaar zo blijft. Het nieuwe werkingsjaar gaat van start op de dinsdagen 30 augustus en 20 september in het lokaal “Taverne/Restaurant ’t Choufke, Kursaalstraat, 59 in Heist.

Foto: Bij de vrouwen werd Nicole Delmulle Nicole kampioen met 178 punten, terwijl Maria Vantorre de titel van baljuw bekwam met 148 punten. Bij de mannen werd Robert Desmidt kampioen met 159 punten en Maurice Vermeersch baljuw met 157 punten. Verder werden Edith Vanhecke, Jacqueline Vandepitte en Louis Schittekatte bedacht met geschenken of een bloem, als dank voor een vol jaar inzet voor de vereniging. Drie verdienstelijke bestuursleden ontvingen eerder al een Provinciale onderscheiding: Wilfried Viaene, Oscar Vantorre en Roger Brouckaert.

Vlaams Gewest belemmert haventrafiek en verkeer naar Knokke-Heist

De dienst Maritieme Toegang start op 14 juni met de schilderwerken aan Brug nummer 3 van de Vandammesluis in Zeebrugge. Van het zeewaartse bruggenpaar gaat het om de brug die nog niet blauw geschilderd is. De werken zullen tien maanden lang voor een absolute verkeerschaos zorgen. Die wordt vooral veroorzaakt door de voorrang die aan het tramverkeer gegeven wordt op momenten dat de landwaartse bruggen opgehaald zijn. Het is dan ook compleet onbegrijpelijk dat de verantwoordelijke dienst de werken tijdens de zomer laat uitvoeren. Dan hebben de trampassages namelijk hun hoogste frequentie. Niet alleen het toeristenverkeer maar ook het havenverkeer zal grotendeels onmogelijk worden gemaakt door deze incompetente keuze van het tijdstip om de werken uit te voeren. Ook het gemeentebestuur van Knokke-Heist noemt het een raadsel waarom de overheid de aannemer niet oplegt om de klus te klaren tussen september 2011 en juni 2012. In die periode zal de tram namelijk iets minder vaak de verkeersstromen onderbreken.

Herbergen reageren wisselend op rookverbod in Knokke-Heist

De krant Het Nieuwsblad heeft in het Vlaamse land een telefonische enquête gehouden bij 1.000 herbergen rond het nakende rookverbod. In Knokke-Heist werden 5 cafébazen opgebeld. Daaruit blijkt dat de ondervraagde herbergen in Knokke, Duinbergen en Westkapelle maatregelen zullen nemen om in orde te zijn met de nieuwe wetgeving. De ondervraagde cafés in Heist zullen dat niet doen. Door het rookverbod vreest één café op de zes de deuren te zullen moeten sluiten. Vanaf 1 juli mag in geen enkel café in België nog gerookt worden. Dat mag alleen nog in aparte rookruimtes, waar enkel meegebrachte drank mag geconsumeerd worden. In rokersruimtes mag niks geserveerd worden.

Knokke-Heistse ooievaarsjongen worden geringd

Op woensdag 8 juni worden naar jaarlijkse gewoonte de ooievaarsjongen in het Zwin geringd. In enkele nesten zijn de jongen duidelijk te zien en kon men vaststellen, dat ze oud genoeg zijn om te ringen. De meeste nesten zijn grote takkenplatforms in de toppen van de zeedennen. Dat maakt het moeilijk om de jongen te bereiken. Daarom wordt naast een hoogtewerker ook een boomverzorger ingezet. Deze is vertrouwd met het klimmen in hoge bomen en heeft een veilige uitrusting. De jongen zullen even uit het nest gehaald worden om ze te controleren en van een officiële ring te voorzien. Vanuit de hoogtewerker is het mogelijk alle nesten te overzien en een inventaris op te maken van het aantal jongen. Elk jaar probeert het Zwin zoveel mogelijk jongen van een pootring te voorzien. Op de ring staat een uniek nummer, dat met behulp van een verrekijker kan worden gelezen. Zo kunnen de Zwin-ooievaars op hun trektocht door vogelliefhebbers worden opgemerkt en herkend. Het ringwerk maakt deel uit van het wetenschappelijk onderzoek op de vogeltrek van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen. Het levert verder ook gegevens op voor het educatief-wetenschappelijk project ‘ooievaars zonder grenzen’. Dat is een samenwerkingsproject tussen dierenpark Planckendael, het Zwin, Natuurpunt en de Vlaamse Overheid.

31.5.11

Maatjes beter dan vorig jaar

Volgende week gaat het haringseizoen officieel van start. Op dinsdag 7 juni vindt om 19 uur in het Casino Knokke -in primeur voor ons land- de officiële presentatie van de eerste nieuwe maatjesharing plaats. En komende donderdag volgt dan de 18de maatjesparty op het Verweeplein (18u). Ondertussen werd de nieuwe haring al gekeurd. Het blijkt dat de kwaliteit beter is dan vorig jaar. De vis die nu binnenkomt glimt mooi en heeft een goede vetlaag. De ladingen haring die momenteel in Scheveningen worden aangevoerd zijn gevangen door Zweedse en Noorse vissers. De Nederlandse schepen zijn pas afgelopen weekend uitgevaren en komen aan het eind van deze week terug. De haring die nu gekaakt wordt, is bestemd voor de export en gaat voornamelijk naar Duitsland en ons land. Het eerste vaatje haring wordt komende dinsdag geveild, daarna komt de Hollandse Nieuwe op de markt. Het grote publieksfeest rond de start van het haringseizoen, Vlaggetjesdag, is bij onze noorderburen op 11 juni.

Opstelling Optima Open bekend

De volledige bezetting van de tweede editie van de Optima Open is bekend. Naast Björn Borg en John McEnroe zullen straks in Knokke-Heist ook nog vier andere levende legendes van de partij zijn. Het gaat om Mats Wilander, Guy Forget, Henri Leconte en Richard Krajicek. Zij zullen het tegen mekaar opnemen tijdens een driedaags toernooi van 19 tot 21 augustus in de Royal Zoute Tennis Club. De Optima Open maakt deel uit van de ATP Champions Tour. Dat is een serie van internationale toernooien voor topspelers die minstens twee jaar uit het profcircuit zijn.


Programma
Vrijdag 19 augustus

+14u30: Borg vs Krajicek

Gevolgd door Wilander vs Leconte

Niet voor 17u45: McEnroe vs Krajicek

Zaterdag 20 augustus

+14u30: Leconte vs Forget

Gevolgd door Borg vs McEnroe

Niet voor 17u45: Wilander vs Forget

Zondag 21 augustus

+14u30: Finale Optima Open 2011

Gevolgd door match voor de derde plaats

Rekruteringsoffensief van Defensie aan de kust.

Tijdens de maanden juli en augustus zal tussen Knokke-Heist en De Panne een kusttram in camouflagekleuren rijden. De zogeheten camouflagetram zal bemand zijn door tweetalig rekruteringspersoneel van Defensie. Ze zullen jongeren zal aanspreken over vacatures bij het leger. Voor volgend jaar worden namelijk meer dan 1500 militairen gezocht. Ook tijdens de Vlootdagen in Zeebrugge zullen bijzondere rekruteringsacties te zien zijn om jongeren warm te maken voor een job bij het leger.

Senior Sportief in Knokke-Heist

Op maandag 6 juni organiseert de vzw Stedelijk Sportcentrum Knokke-Heist de 2de editie van Senior Sportief. Het evenement wil een ontmoetingsplaats zijn voor senioren die in beweging willen blijven. Op deze sportieve dag kunnen 50-plussers op een recreatieve en gezellige wijze samen hun geliefkoosde sport beoefenen of met een nieuwe sport kennismaken. Op het programma staat een aantrekkelijke mix van 17 sporten, waaronder Afrikaanse dans, matcurling, fietsen, zumba, petanque, boogschieten, ... Men kan zich nog inschrijven tot 1 juni in de gemeentelijke Sportdienst, in Cultuurcentrum Scharpoord of in ontmoetingscentrum De Vierbote.

Fietsrekken bij de Zeilclub in Duinbergen

Bij de watersportclub aan de baai van Duinbergen komen er fietsrekken. Dat is meer dan nodig want het wemelt er vaak van de fietsen. Die worden al vele jaren ‘s zomers kriskras op de zeedijk gestald, met grote hinder voor de wandelaars en de… fietsers. Op vraag van de Zeilclub zelf zal Knokke-Heist er nu fietsrekken plaatsen. Die komen naast de toegangstrap tot de zeilclub, aan weerszijden van de zitbank. De rekken zullen zeker ook hun nut bewijzen bij evenementen aan De Wandelaar, zoals het Vuurwerkfestival.

Verlengd hemelvaartweekend belooft

Van Knokke-Heist tot De Panne is sprake van een goede bezetting van de hotels voor het verlengd hemelvaartweekend. Sommige hotels zijn al volzet. Het voorspelde mooie weer is daar natuurlijk niet vreemd aan. Donderdag schommelt het kwik rond de twintig graden. Daarna wordt het nog warmer en de kans op neerslag blijft klein. Vrijdag kan de temperatuur zelfs 23 graden halen. Zaterdag en zondag wordt het waarschijnlijk boven de 25 graden, waarmee het zomers mag worden genoemd. De meeste bezoekers boeken in Knokke-Heist dan ook drie nachten vanaf donderdag. Onder meer worden heel wat Nederlanders verwacht. Niet minder dan 400.000 noorderburen trekken donderdag namelijk hun grenzen over voornamelijk voor een korte vakantie in Duitsland, Frankrijk en ons land.

Heraanleg Herenweg in Westkapelle

De komende dagen wordt gestart met de heraanleg van de Herenweg in Westkapelle. Dat gebeurt in het kader van de verdere ontsluiting van de bedrijvenzone ’t Walletje. Tussen de Westkapellestraat en de Noordwatergang krijgt de Herenweg een nieuwe riolering. Meteen wordt ook het elektriciteitsnet ondergronds gebracht. Verder wordt nog de duiker vernieuwd aan de Noordwatergang. De toegang tot de sportsite Molenhoek zal tijdelijk moeten gebeuren via de Westkapellestraat. Het werk zal nagenoeg één maand in beslag nemen.

30.5.11

Knokke-Heistse school wint de energieprijs van Bostoen

In Heist heeft de Gemeentelijke Basisschool Het Anker de wedstrijd van de nv Bostoen gewonnen voor het meest creatief aangeklede energiehuisje. In totaal waren er 63 inzendingen, wat uiteindelijk resulteerde in 10 genomineerden. 'Huisje Chlorofyl' van Het Anker kreeg 2689 stemmen, dan zijn er bijna duizend méér dan de nummer twee in de wedstrijd. In de jury zetelde onder meer kunstcriticus Jan Hoet. Komende dinsdag wordt de prijs uitgereikt in de basisschool in Heist. Bostoen zal verder een gratis energie-audit uitvoeren in Het Anker. Deze audit licht de school door op haar energieprestatie en geeft advies over hoe en waar deze verbeterd kan worden. Met de actie wil Bostoen nv kinderen op jonge leeftijd stimuleren om energiebewust te leven om zo de toekomstige generatie bouwers te sensibiliseren rond milieuvriendelijk wonen.

Familie Canadese bevrijder op bezoek in Knokke-Heist

Nabestaanden van de Canadese bevrijder Murray Williams waren de voorbije dagen op bezoek in Knokke-Heist. Williams werd zwaar gewond op 31 oktober 1944 bij de bouw van de bailybrug over het afwateringskanaal in Retranchement. Hij verloor er beide voeten door een booby-trap die door de Nazis was achtergelaten. De constructie van de Hickmanbrug was de laatste stap voor de bevrijding van Knokke-Heist. Veel later, in 1979, bezocht Murray Williams de badstad samen met andere oorlogsveteranen, en was ontroerd door de gastvrije ontvangst door de bevolking. Het is pas dan dat hij voor het eerst over z’n oorlogservaringen praatte. Ondertussen is hij overleden. Schepen Danny Lannoy bracht Margaret Williams en familie naar de Hickmanbrug en naar het For Freedom Museum. Daar werd het gezelschap rondgeleid door Freddy Jones.

Knokke-Heistse stelt tentoon in Sluis

Vanaf 25 juni toont Galerie de Twaalf Apostelen te Sluis een uitgebreid overzicht van het werk van Sibylle Bil uit Westkapelle. Deze speciale jubileumtentoonstelling staat volledig in het teken van haar loopbaan als schilder. In de veelal grote schilderijen in olieverf, vormt de abstracte weergave van natuurlijke elementen de basis voor de opbouw van het werk. Tot 19 juni zijn in de galerie trouwens ook alle 116 inzendingen van de schilderwedstrijd van Artists Materials Sluis te zien. Galerie de Twaalf Apostelen in de Kapellestraat is geopend van zaterdag tot woensdag van 11 tot 17 uur.

The Porkchops gratis op het Verweeplein

Op woensdagavond 1 juni organiseert Dino's op het Verweeplein een gratis optreden van de plaatselijke coverband the Porckhops. Zanger-gitarist Frank The Butcher, muzikaal ondersteund door Manu Ide (gitaar), Pascal d'Anvers (drums), Eddy Verlinde (piano - harmonica - vocals) en Dirk Delmaere (basgitaar) brengen er stevige nummers van o.a. Rolling Stones, Pink Floyd, Jimmy Hendrix, Jerry Lee Lewis, Herman Brood, Lynyrd Skynyrd, ZZ Top, Red Hot Chillipeppers en andere muzieklegendes. Aanvang 21u.


Tweede steenlegging bij De Noordhinder in Knokke-Heist

Bij het woon- en zorgcentrum De Noordhinder in Heist stond burgemeester Lippens zopas in voor de “tweede steenlegging”. In de eerste fase werden 47 kamers afgewerkt. Nu werd door de Autonome Vereniging Het Dak de tweede fase gelanceerd. Er worden 108 woongelegenheden bijgebouwd. De NV Depret staat in voor de uitvoering van de werken. Voorlopig zit de aannemer vóór op de planning waardoor de afwerking reeds eind volgend jaar voorzien is in plaats van in 2013. Tot nu toe wijst ook alles erop dat de bouw gerealiseerd wordt binnen het voorziene budget van 20 miljoen euro. De bewoners zullen straks kunnen gebruik maken van heel wat nieuwe faciliteiten. Zo zijn de kamers dubbel zo groot als de huidige. Verder komt er ook een verbeterd kinelokaal, een gezellige loungeruimte en een kapsalon.

Franky Nobus opnieuw wijkburgemeester in Duinbergen

In de Belle Vue in Duinbergen werd zondag de tiende editie van de wijkburgemeesterverkiezing gehouden. Daarbij werd Franky Nobus voor de derde keer verkozen als burgemeester. Hij moest het opnemen tegen drie vrouwelijke kandidaten. In volgorde van stemmenaantal waren dat: Yvette, Cécile en Sandra. Een en ander betekent dat Franky Nobus meteen ook de derde Gouverneur van de deelgemeente is.

Veel Knokke-Heistenaars in Poldertriatlon

Vele tientallen Knokke-Heistenaars hebben zondag deelgenomen aan de Poldertriatlon in Oostkerke. Het evenement werd gewonnen door Kris Coddens. De Torhoutenaar haalde het met anderhalve minuut voorsprong op Stefaan Lanszweert. Dave Vanhove werd derde. Frederik Boussy kwam als eerste Knokke-Heistenaar over de meet in een persoonlijke besttijd van 2u en 21 seconden. Bij de vrouwen zegevierde Joke Coysman afgetekend voor Peggy Claerbout en Annemie Danneels uit Knokke-Heist.

Met de eerste vijf Knokke-Heistenaars ging het om:
11 Frederik Boussy
37 Bart Verbraeken
54 Thijs Blondeel
59 Nick Van Kranenburg
65 Yann Thai-Thuc

De volledige uitslag vind je HIER.

29.5.11

Kustatlas volgende week online

Komende maandag 6 juni wordt de digitale Kustatlas online beschikbaar. De Kustatlas is een webpublicatie van het Coördinatiepunt Duurzaam Kustbeheer. Op de site zal men interactieve kaarten van onze kustregio vinden. Men zal de kaarten trouwens in pdf-vorm kunnen downloaden. Daarnaast verschaft de weblocatie ook allerlei cijfers en grafieken. Alle aspecten van de kust komen aan bod zoals natuur en milieu, toerisme en recreatie, visserij, landbouw en industrie. Verder ook erfgoed en cultuur, alsook veiligheid en zeewering. Hier kan men alvast de kaart in verband met visserij en landbouw bekijken.