1.8.09

Raid op Zeebrugge nu ook in paperback

Naar aanleiding van de 90ste verjaardag van de raid op onze kusthaven in de Eerste Wereldoorlog verscheen vorig jaar in Engeland het boek. “The Zeebrugge Raid 1918 - The Finest Feat of Arms”. Dit weekend is nu ook de paperback editie uitgebracht. Het boek is van de hand van auteur Paul Kendall, die er zes jaar heeft aan gewerkt. Het nieuwe boek verschaft onder meer een fascinerend inzicht in het leven van de mensen die deelnamen aan de aanval van 23 april 1918 op onze kusthaven. De Zeebrugge Raid was de gedurfde poging om de toegang tot de Noordzee voor de Duitse duikboten onbruikbaar te maken door het afzinken van blokschepen in de havengeul. In de Eerste Wereldoorlog waren Duitse duikboten verantwoordelijk voor het zinken van een derde van alle geallieerde bevoorradingsschepen.


“The Zeebrugge Raid 1918 - The Finest Feat of Arms”. Paperback: 352 pages. Publisher: The History Press Ltd (August 1, 2009) ISBN-10: 0752453327 / ISBN-13: 978-0752453323

Jonge Knokke-Heistse zondag op 800m in Belgisch Kampioenschap Atletiek

Yentl Vandenberghe van de Atletiekvereniging Knokke-Heist heeft zich zaterdag in Lede weten te plaatsen voor de finale van het Belgisch Kampioenschap atletiek. Dat gebeurde tijdens de selectieproeven in het BLOSO-stadium Putbos in de deelgemeente Oordegem. Yentl zal zondag tijdens die finale uitkomen op de 800m. De finalewedstrijden worden gehouden van 12u tot 17u30. In haar reeks werd Yentl zaterdag derde in een tijd van 2.10.79. Dit is de vierde beste tijd van alle deelnemers. Haar vorige besttijd was 2.11.22 een verbetering dus met 43 honderdsten. Het betreft het kampioenschap alle categoriën waar Yentl als juniore tot de jongste deelnemers behoort. Drie jaar geleden werd Yentl Vandenberghe door de stedelijke sportraad in Knokke-Heist verkozen tot beloftevolle jongere van 2006.

Miss Knokke-Heist finalisten lopen overal in de kijker

De finalisten van de Miss Knokke-Heist 2010 wedstrijd laten zich ook de komende weken weer her en der zien in onze regio. Zo zijn ze komende woensdag present op het Ocean Clubbing gebeuren op het Evenementenstrand in de badstad. Vrijdag staat een fotoshoot op het programma gevolgd door de Nacht van het Zoute. Komende zaterdag zijn de finalisten te gast bij VT4 voor een opname van het nieuwe VT4 spelprogramma “Hole in the Wall” met Roos van Acker. Daarna zakken de miss-kandidaten af naar Yssi’s. Later op de maand zijn de Miss Knokke-Heist gegadigden onder meer nog van de partij op het Bal du Zoute, en bij Surfers’ Paradise. Eind augustus vertrekken de finalisten dan voor een weekje Ibiza. De Miss Knokke-Heist verkiezing in het Casino is gepland voor zaterdag 12 september.

Knokke-Heistenaars in de kwart Triathlon van Berlare

Je leest er HIER meer over.

31.7.09

Andy Schleck wint Natourcriterium in Hamme

Andy Schleck heeft vrijdag het Natourcriterium in Hamme gewonnen. De 24-jarige Luxemburger, tweede in de voorbije Tour de France, haalde het licht afgescheiden voor de Noorse groenetruiwinnaar Thor Hushovd. Greg Van Avermaet finishte als derde. Boonen was vierde. Heistenaar Benny De Schrooder legde beslag op de 19de plaats. In het natourcriterium nam een select clubje van Belgische wielerjongeren het op tegen de internationale wielertop. Voor De Schrooder was het meteen al het derde criterium waarin hij reed na z’n deelname vorige week aan de Ronde van Sachsen.

Europees parlementslid aan de slag voor de Schotlandferry naar Zeebrugge

Alyn Smith, het Europese parlementslid voor de Schotse Nationale Partij, doet komende donderdag ervaring op als coördinator van het Forth Havenbestuur voor de Schotlandferry die van Rosyth naar Zeebrugge vaart. Al vijf jaar lang steekt het parlementslid tijdens de eerste twee weken van z’n vakantie de handen uit de mouwen in allerlei jobs. Tevoren was hij ook reeds een dagje zeevisser, facteur en vuilnisman. Komende donderdag wordt hij dus betrokken bij het reilen en zeilen van de internationale ferry link van Norfolkline naar Zeebrugge. Een en ander moet het parlementslid beter in staat stellen om de noden van het veergebeuren op de Noordzee met meer kennis van zaken te verdedigen in Brussel.

Knokke-Heist was in juli iets warmer en zonniger en veel droger dan aan de overkant van Het Zwin.

Volgens het Heistse weerstation waren er in juli 16 regendagen en viel er daarbij 63,7 mm hemelwater. Het blijkt dat de badstad veel geluk had. Aan de andere kant van het Zwin in Cadzand viel volgens de Zeeuwse weerman namelijk in dezelfde periode 106 mm regen. De extra nattigheid was vooral te wijten aan een paar stevige onweersbuien. Ook de temperatuur in onze regio viel mee. Gemiddeld 17,8 graden, dat is 0,3 graden warmer dan normaal. Maar die waarden variëren bijna van straat tot straat. Hetzelfde geldt voor de hoeveelheid zon. In ons grensgebied werden bijna 240 u zonne-uren genoteerd. Normaal ligt dat in juli rond de 200. Wél was er vrij veel wind en die kwam vaak uit een koele richting. De wind schommelde in Heist twee derde van de keren uit de richting tussen WNW en ONO. Daarom kwamen de strandzeilen de voorbije weken ook zo van pas.

BNFW Zeebrugge lijft Rotterdamse fruit- en groentenbehandelaar in

Belgian New Fruit Wharf met vestiging in Zeebrugge heeft zopas Seabrex aangekocht. Dat is de belangrijkste fruit- en groentencargadoor, die zorgt voor de op- en overslag en distributie van fruit en groenten in Rotterdam. Het nieuw aangekochte bedrijf behandelt ongeveer 1 miljoen palletten verswaren per jaar. In Zeebrugge komt BNFW regelmatig in het nieuws vanwege de aanvoer van allerlei tropische fruitsoorten, met voorop de Nieuw-Zeelandse kiwi’s.

"Berghe's Racing" uit Knokke-Heist voor 6de keer in Dakar Rally

Heistenaar Steve Vandenberghe neemt begin volgend jaar voor de zesde maal deel aan de bekende Dakar Rally. Hij doet dat dit keer weer samen met co-piloot Patrick Hillewaere en een begeleidingsteam. De organisatoren van deze 32ste editie hebben andermaal voor Zuid-Amerika gekozen. De start wordt op 2 januari gegeven en de rally eindigt op 17 januari, telkens in Buenos Aires. Het traject door Argentinië en Chili ligt minder zuidelijk en zal in omgekeerde volgorde worden gereden in vergelijking met de route van 2009. Verder zullen de deelnemers in 2010 meer duinen moeten trotseren. In de Dakar 2009 was "Berghe's Racing" goed gestart met een 42e plaats algemeen. “Helaas werd het team uit de rally gezet op een dag waarop de etappe geneutraliseerd werd. Met de ervaring die we vorig jaar in Argentinie en Chili hebben opgedaan, zijn we ervan overtuigd dat we dit jaar een mooi resultaat kunnen behalen”, aldus Steve Vandenberghe.

1,5 procent meer reizigers met de Kusttram in juli ?

Volgens De Lijn hebben tussen Knokke en De Panne in juli bijna 1,8 miljoen reizigers gebruik gemaakt van de kusttram. Dat is volgens de vervoersmaatschappij een stijging met anderhalf procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Eerder dit jaar rezen evenwel twijfels over de manier waarop reizigers geteld worden. De Lijn schrijft de stijging onder meer toe aan het weer. Als het geen strandweer is, maken veel toeristen gebruik van de tram om zich naar evenementen en attracties te verplaatsen. Uit onderzoek zou verder blijken dat 7 van de 10 passagiers op de kusttram niet in een kustgemeente wonen. Voor het maritiem themapark Seafront in Zeebrugge en het provinciaal natuurpark Het Zwin in Knokke-Heist werden volgens De Lijn circa 60 procent meer combikaarten verkocht.

Frère gelooft in Pernod Ricard

De Knokke-Heistse tweedeverblijver en beursguru Albert Frère gelooft fors in Pernod Ricard. Of de 83-jarige het goedje zelf drinkt is niet bekend, maar zopas bleek dat GBL, de spilholding van de miljardair, inmiddels een belang van 8,8 procent heeft in het bedrijf van de bekende aperitiefdrank. Frère investeerde daartoe 88 miljoen euro in het kader van een kapitaalverhoging van de Franse drankengroep. Daar bovenop kocht de holding nog eens voor 65 miljoen euro aandelen.

30.7.09

Over Ria van café-restaurant De Parlevinker in Retranchement

Dit korte stukje moet je gewoon lezen in De Stem.

Met ‘belgerinkel naar de winkel’ en het stadhuis in Knokke-Heist

Donderdagavond werd in het Stadhuis van Knokke de prijsuitreiking gehouden van het Unizo-initiatief ’Met Belgerinkel naar de Winkel’. De campagne, waarbij mensen met de fiets bij de plaatselijke handelaars gingen winkelen, liep van 16 mei tot 20 juni. In totaal hebben 117 handelaars deelgenomen en werden door de klanten 2.000 volle spaarkaarten afgeleverd. Dat is dubbel zoveel als vorig jaar. Tijdens de actie zijn klanten in de badstad zo’n 12.000 keer op de fiets gesprongen om ruim 28.000 km af te leggen. Daarmee hebben ze samen liefst 750 kilo CO2 uitstoot voorkomen. Luc Lierman, schepen voor Duurzame Energie, mocht 25 prijswinaars gelukkig maken met geschenken en 120 waardebons van 5 tot 20 euro. Ook was het aan hem om aan twee dames twee fietsbellen te overhandigen waar telkens damesfietsen aan bevestigd waren. De fietsen gingen naar Katrien Anseeuw en Nadine Vankeirsbilck; de derde en vierde prijs waren respectievelijk voor Jean-Marie Vankeirsbilck en Regina Vandecasteele. Resultaat: een raadzaal vol gelukkige prijswinnaars.

Loop van de Bevolking

Over geboorten, huwelijken en overlijdens in de voorbije week in Knokke-Heist lees je HIER meer.

Ellemieke Vermolen kookt op TV

De in Knokke-Heist wonende presentatrice Ellemieke Vermolen gaat koken op tv. Het idee voor het programma heeft een jaar bij de satellietzender SBS6 liggen sudderen, maar nu is er plots groen licht. “Het is een droom die uitkomt” zegt de diva. Ellemieke, die getrouwd is met sterrenkok Serge Herman, zal het kookprogramma “Verrassingschef” samen met haar broer Jeremy op de buis brengen. Eerder publiceerden ze samen ook al een kookboek. Het nieuwe programma zal in het najaar te zien zijn.

Dieven met heel ‘selecte’ smaak aan het werk in Sluis

Tussen woensdag en donderdag waren in onze buurgemeente Sluis dieven met een nogal selecte smaak aan het werk. Ze kenden blijkbaar ook de buurt goed. In de Nieuwstraat werd uit een afgesloten garage een antieke eetkamer gestolen. En in een kerk in het grensstadje werden uit een vitrinekast een handvol zogeheten ‘relikwieën’ ontvreemd. De waarde van de gestolen voorwerpen is niet bekend.

Het Knokke-Heistse dierenasiel gaat de markt op

In Knokke-Heist wordt de werking van het dierenasiel beter onder de aandacht van het publiek gebracht. Daartoe zullen de medewerkers van uitbater Dalkia op 5 augustus aanwezig tijdens de woensdagmarkt op het Verweeplein. Men kan er dan kennismaken met verzorgers, en uitleg vragen over de begeleiding en verzorging van de dieren. Ook komt men bij de stand van het dierenasiel meer te weten over de opvang en het plaatsen van afgestane honden en katten, en het inschakelen van de vrijwilligers. Geïnteresseerden zijn uiteraard ook welkom bij het dierenasiel zelf aan de verbrandingsoven in de Sluisstraat.


Voor wie de stand van het dierenasiel op de markt bezoekt is een mooie prijs te winnen na het correct invullen van een wedstrijdformulier. De stand vindt u terug voor het gemeentehuis en dit van 8 tot 12 uur op woensdag 5 augustus.

Heistenaar De Schrooder in Natourcriterium in Hamme

Vrijdagavond neemt een select clubje van Belgische wielerjongeren het op tegen de internationale wielertop. Dat gebeurt in Hamme. Onder de jonge wielrenners ook Heistenaar Benny De Schrooder, die net de Ronde van Sachsen achter zich heeft. Op de lijst van de grote namen in Hamme: Tom Boonen, de nummer twee van de Tour Andy Schleck en de winnaar van het puntenklassement en van de rit naar Barcelona Thor Hushovd. In totaal maken ruim 30 renners hun opwachting voor dit Natourcriterium.

Lobelia vertrokken in Zeebrugge als onderdeel van Navo-eskader

In de Zeebrugse marinebasis is donderdag de tripartite mijnenjager M921 Lobelia vertrokken voor een missie van vier maanden. Het schip maakt deel uit van het NAVO-eskader ‘Standing NATO Mine Counter Measure Group 1’ (SNMCMG1). Het internationaal samengestelde eskader zal hoofdzakelijk actief zijn aan de oostkust van de Verenigde Staten. De Navo-vloot zal achtereenvolgens havens in Engeland, Spanje, de Azoren, de Maagdeneilanden, Canada, de Verenigde Staten, Bermuda, Frankrijk, Duitsland en Denemarken aandoen. Het is voor het eerst dat een Belgisch marineschip uitvaart onder bevel van een vrouwelijke commandant. Enkele maanden geleden werd eerste luitenant-ter-zee Pascale Van Leeuwen benoemd tot gezagvoerder van de mijnenjager. Er zijn 36 bemanningsleden aan boord. Het schip wordt op 18 december terug in Zeebrugge verwacht.

Bewoners van Heulebrug leren mekaar zondag kennen tijdens "Midsummer Apéritief"

Je leest er meer over bij Activiteiten

Promotie voor elektronische identiteitskaart met gratis kaartlezer in Knokke-Heist

Nu praktisch iedereen in het bezit is van een elektronische identiteitskaart wil Knokke-Heist de mogelijkheden ervan beter kenbaar maken. Daarom wordt op vrijdag 14 augustus een promotiestand opgesteld op de Zeedijk in Knokke. Bezoekers van de stand krijgen dan een gratis kaartlezer mee naar huis. Gewapend met een elektronische ID-kaart en een kaartlezer biedt de eigen pc namelijk allerlei nieuwe mogelijkheden. Op steeds meer commerciële en officiële websites, zoals het e-loket van Knokke-Heist, kan men er gegevens mee opvragen of bestellingen doen. Bij Police-on-Web is het mogelijk om zo woningtoezicht aan te vragen of aangifte te doen van bepaalde misdrijven. Door de eID in de gleuf van de kaartlezer te steken, stuurt men immers een elektronische handtekening naar de dienst waarmee men in verbinding staat. En de jaarlijkse belastingaangifte kan men eveneens dankzij deze nieuwe technologie afhandelen via taxonweb.be

29.7.09

Op de plaats van “Gustave Siska” in de Knokse Oosthoek komt een wellnesshotel

Na 85 jaar nadert in Knokke-Heist het einde voor één van de nog resterende Siska’s. Het was in 1924 dat Gustave, de jongste zoon van Moeder Siska, z’n eigen wafelhuis opende op de hoek van de Zoutelaan en de Bronlaan in de Knokse Oosthoek. Toen hij met z’n gezondheid begon te sukkelen liet hij de zaak over. Tom Vanackere baatte het wafel-restaurant met speeltuin 22 jaar lang uit. De handelshuur van het pand wordt echter door de eigenaar niet vernieuwd. Op de plaats van Gustave Siska komt in de toekomst namelijk een wellnesshotel. Straks blijven er in de badstad dus enkel nog Marie Siska en de Kinders Siska over.

Met een jeugdstage laat de Marine in Zeebrugge jongeren van ‘het leger’ proeven

Momenteel is bij de Zeemacht in Zeebrugge een zomerstage voor jongeren aan de gang. Sedert het afschaffen van de legerdienst in ons land is het leger voor veel jonge mensen namelijk een grote onbekende. Jeugdstages blijken volgens Defensie dan ook dé ideale kennismaking met de Marine. Op de agenda van de jongeren staat trouwens veel meer dan enkel zeegebonden activiteiten zoals: dinghyvaren, een trip met een marineschip en een landing op het strand. De 19 jongeren die momenteel de zomerstage doormaken brachten ondermeer ook een fietsbezoek aan het Zwin in Knokke-Heist.

Naar Knokke-Heists voorbeeld ook steeds meer golfkarretjes in Hasselts stadsbeeld

Omdat, net als in Knokke-Heist, steeds meer golfkarretjes in Hasselt rondtoeren, werkt het gemeentebestuur dààr aan een gedragscode voor gebruikers van dergelijke wagentjes. Vooral op plaatsen in het centrum waar veel voetgangers zijn mogen die “geen hinder ondervinden van de nieuwe rage” aldus verkeersschepen Beenders. Volgens de politie in Knokke-Heist rijden er momenteel trouwens reeds meer dan 300 golf- of gelijkaardige wagentjes in de badstad. Toenemend mensen vinden de vlotte elektrische karretjes blijkbaar bijzonder praktisch. Dat enige extra regelgeving niet kon uitblijven lijkt vanzelfsprekend.

De Noorse gasterminal in Zeebrugge wordt nog veiliger

Ingenieursbedrijf en projectontwikkelaar Foster Wheeler gaat de Zeebrugse terminal van de Noorse gasnetbeheerder Gassco nog een stuk veiliger maken. Dat zal gebeuren door de installatie van een zogeheten “blow-down” systeem. Dat moet het veilig verminderen van de gasdruk mogelijk maken mocht zich een noodgeval voordoen in de terminal. De extra veiligheidsinstallatie zal tegen eind dit jaar in Zeebrugge operationeel zijn.

Panamarenko maakt comeback in Knokke-Heist

De Antwerpse kunstenaar Panamarenko, bekend van zijn vliegmachines, maakt binnenkort zijn comeback in Knokke-Heist. De 69-jarige kunstenaar, die al een tijdje afscheid genomen had van de kunstwereld, zal binnenkort langs de zeedijk kunstwerken en tekeningen tentoonstellen. Hij doet dat in de Galerie Samuel Vanhoegaerden van 7 augustus tot 20 september. In september komt het werk van Panamarenko ook in Duinkerke onder de aandacht. Het regionaal fonds voor hedendaagse kunst (FRAC) van de regio Nord-Pas de Calais organiseert dan vier tentoonstellingen rond de Vlaamse kunstenaar. Startdatum is 19 september.

TTKnokke-Heist lid Wim Synaeve loopt voor Keniaanse weeskinderen

Je leest er HIER alles over.

Weer recordjaar voor suikerbietenoogst in de polder rond Knokke-Heist?

Landbouwdeskundigen verwachten een topopbrengst voor de suikerbietentelers in onze regio. Iets beter nog dan vorig jaar. Deze hoge opbrengstverwachting is te danken aan het feit dat heel wat bieten een kleine week vroeger dan normaal konden worden uitgezaaid. Dankzij de hoge temperaturen in april en mei groeide het gewas snel. Veel zon is bovendien belangrijk voor het bereiken van een hoog suikergehalte. De opbrengst verschilt van veld tot veld. Men hoopt voor onze regio echter op gemiddeld bijna 13 ton suiker per hectare. In de polder rond Knokke-Heist worden zo’n 270 hectaren suikerbieten geteeld. Dat is meer dan de velden waarop aardappelen geplant worden.

Californiërs missen ongehinderd zicht op zee in Knokke-Heist

Toeristen uit Californië zijn nog steeds onder de indruk bij een bezoek aan Knokke-Heist, maar betreuren dat ze op de zeedijk nergens nog ongehinderd zicht op de ‘oceaan’ hebben. Daarmee bedoelen ze uiteraard de Noordzee. Hoogtepunten in wat ze noemen "de topmode-badplaats” waren volgens de vier leden van de Californische familie Bankson: het mooie stadhuis, de propere toiletten, de designer boetieks en de cafés. Daarnaast ook Marie Siska en de frieten die men overal geserveerd krijgt. Het zicht op zee werd volgens de Amerikaanse bezoekers echter te zeer afgeschermd door strandtenten, ligzetels, zeilen en ‘plastic muurtjes’. Geen mooi zicht volgens de Californiërs. De breedte van het strand viel wel in de smaak, en ook de vele mensen die ervan genoten, al was het dan wat op z’n Europees… Hier lees je hun verhaal. Momenteel is trouwens blijkbaar ook een team van "My Denmark TV" op bezoek in de badstad.

28.7.09

In het grensgebied komen de verdwenen historische dijken weer terug

In het brede grensgebied rond Knokke-Heist en Sluis wordt de komende vier jaar werk gemaakt van het herstel van verdwenen historische dijken. Zopas heeft het college in Sluis in dat verband beslist voor elke dijk die in aanmerking komt een aanlegvergunning te verlenen voor de uitvoering van het project 'Dijkherstel eerste fase'. De bedoeling is om de dijken en de oude verdedigingsforten in het grensgebied te opwaarderen als toeristisch product. Daarbij wordt ook het ecologisch aspect niet uit het oog verloren.

Foto's en film over voorbije Zeezwemmen en Strandloop in Knokke-Heist

Deelnemers aan de voorbije GB Strandloop in Knokke hebben nu de mogelijkheid om hun persoonlijk aankomstfilmpje te bekijken. Daarnaast kan men ook de foto’s van de GB Strandloop Knokke zien. Verder staan de foto’s van het zeeezwemmen inmiddels eveneens online, dankzij de goede zorgen van de Sportdienst. Nabeschouwingen en nog meer materiaal terzake lees je bij ORO NieuwsMAGAZINE.

Westerschelde mag voorlopig niet verder worden verdiept

De vaargeul voor zeeschepen tussen de Scheldemonding benoorden Knokke-Heist en de haven van Antwerpen mag voorlopig niet verder worden verdiept. Dat heeft de Nederlandse Raad van State dinsdag bepaald in een voorlopige uitspraak. De Zeeuwse Milieufederatie en de Vogelbescherming hadden hierom gevraagd omdat ze bang zijn voor aantasting van de natuur door de werkzaamheden. De Raad van State in Den Haag oordeelt nu dat het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit onvoldoende heeft aangetoond dat er geen schade wordt veroorzaakt. Het gevolg van deze uitspraak is dat vooralsnog geen werkzaamheden mogen worden uitgevoerd. De Raad van State doet in deze zaak een definitieve uitspraak later dit jaar.

Grote belangstelling voor het Open Enkel Tornooi Tennisclub Duinbergen

Zopas werden de finales betwist van het RVT Building Open Enkel Champagne Tennis Tornooi op de terreinen van TC Duinbergen. Tornooileider Nicolas Boi boekte daarbij liefst 379 inschrijvingen. Elk seizoen schrijven er zich tennisliefhebbers in vanuit alle hoeken van ons land. Het gemeentebestuur van Knokke-Heist ondersteunt TC Duinbergen als organisator van het grootste enkel tornooi van de Belgische kust. Heel wat TCD speelden met goed gevolg in de finale:

Dames 30 Ann Lierman w.v. Allegaert Mimi met 4/6-6/0-3/0 (opgave)
Dames 4 Isabelle Verstraete w.v. Caroline Van Den Broucke met 4/6-6/1-6/4
Heren 3 Thomas Vuyts w.v. Jean-Baptiste Louagie met 6/3-6/4
Heren 4 Nicolas Maelfait w.v. Bas Arnauw met 6/4-2/6-6/4
Heren 5 Bas Arnauw w.v. Alexander Meukens met 7/5-6/2
Heren 35/2 Philippe Marchal w.v. Luc Dieltiens met 6/1-3/6-6/4
Heren 45/2 Philippe Marchal w.v. Jan Depauw met 6/0-6/2
Heren 55/1 Serge Lemoine w.v. Paul Moeyaert met 6/0-6/7-6/3

Volgende tornooi op TC Duinbergen : Open Enkel Jeugd SCAPA SPORTS ( vrijdag 31 juli tot zondag 9 augustus 2009) Info T 050 51 05 73 of www.tennisclubduinbergen.be

Karel Declercq Cabaret zet “België in z’n Blootje” in Knokke-Heist

Het Davidsfonds Westkapelle en Knokke organiseren voor het eerst een cabaretoptreden tijdens de zomervakantie. Dat gebeurt om 20u op woensdag 19 augustus in de tent op het Evenementenstrand ter hoogte van het Bosje van Heist. Op het programma: Karel Declercq Cabaret met “België in z’n Blootje”. Declercq legt de ziel bloot van ons komische land. Je leest er alles over bij Activiteiten.

De verkoop van appartementen in Knokke zit weer op peil

Uit een onderzoek voor De Standaard blijkt dat de verkoop van appartementen in Knokke weer op peil is. De gemiddelde vraagprijs voor een appartement bedraagt bijna 700.000 euro. In Het Zoute gaan de prijzen zelfs tot boven de 20.000 euro per vierkante meter. In Heist daarentegen kan men plaatsen vinden waar ‘slechts’ 3.000 euro per vierkante meter moet betaald worden. Een appartement van 90 vierkante meter kost dan 270.000 euro. Maar dat is pas de beginprijs. Nieuwe appartementen in Zeebrugge liggen trouwens ook goed in de markt. Voor een appartement moet men daar volgens vastgoedmakelaars tegenwoordig zo’n 350.000 euro neertellen.

Drie sterren voor een charmehotel in Ramskapelle

Knokke-Heist heeft er een 3-sterrenhotel bij. Dat brengt het totale aantal hotels in de badstad op 36. Samen zijn ze goed voor 822 kamers. Met de nieuwe aanwinst gaat het om De Huyshoeve in Ramskapelle. Het hotel met z’n 10 kamers ligt aan de ‘Riante Polderroute’ en kreeg onlangs z’n sterren toegekend vanwege Toerisme Vlaanderen. Het nieuwe hotel, uitgebaat door de familie Huys, focust zowel op een toeristisch als op een zakenpubliek. Daarom beschikt de accommodatieverschaffer over een vergaderzaal en alle moderne faciliteiten.


Huyshoeve, Spelemanstraat 154, 8300 Knokke-Heist, +32(0)50/51.51.25 info@huyshoeve.com

De Rotary Club Knokke-Oostkust maakt zich op voor de jaarlijkse verwendag voor andersvaliden

Op woensdag 19 augustus organiseert de Rotary Club Knokke-Oostkust andermaal een grootse verwendag voor andersvaliden uit onze regio. De activiteiten krijgen hun beslag in een grote tent op de parking van de Zeebrugse visveiling. De kinderen en jongvolwassenen kunnen er genieten van circus- en kermisattracties, ritjes met een huifkar, gevarieerde animatie en een dansnamiddag met Disco Amigo. Deze hoogdag voor de jongeren wordt mogelijk gemaakt door leden en sponsors van de Rotary. Daartoe richten ze op zaterdag 15 augustus een Kreef-T-dansant in met buffet en dansavond op de terreinen van de ZV. Er worden zo’n 1.000 gasten verwacht. Het is meteen de tiende keer dat het evenement wordt ingericht. De Rotary, met afdeling in Knokke-Heist, is een internationale organisatie die steunt op vriendschap, ethiek, liefde voor de vrede en sociale betrokkenheid.

Touring waarschuwt gemeenten als Knokke-Heist over niet reglementaire verkeersdrempels

De Mobiliteitsorganisatie Touring waarschuwt gemeenten dat ze aansprakelijk kunnen worden gesteld bij schade door verkeersdrempels die niet volgens de regels worden aangelegd. Ook in Knokke-Heist liggen er nog een aantal oude verkeersdrempels die te hoog zijn. In het verleden werd in de gemeenteraad reeds aangedrongen om de drempels in kwestie aan te passen. Volgens Touring kunnen bij sommige drempels auto’s beschadigd raken, ook als ze er traag over rijden. De organisatie is van oordeel dat er betere oplossingen bestaan dan drempels om de weggebruikers aan te zetten de snelheidslimieten te respecteren.

27.7.09

Knokke-Heistse bergkampers van Knal goed in Zwitserland aangekomen

De 80 bergkampers van het jeugdproject Knal uit Knokke-Heist zijn rond 17.30u maandagavond in goede orde aangekomen op hun Zwitserse vakantiebestemming in het groepshotel "La Renardière”. Onder hen 66 jongeren uit de badstad en hun begeleiders. De groep was maandagmorgen om 5.30u vertrokken. De busreis is probleemloos verlopen en op de bestemming in Moléson-sur-Gruyères mochten ze meteen genieten van een zomerse 26 graden. De 4 koks zetten vanavond spaghetti op het menu, mét Gruyère-kaas uiteraard. De groep wordt op vrijdag 7 augustus terug in de badstad verwacht.

Tweede Strandloop van het seizoen kondigt zich aan in Heist

Op vrijdag 7 augustus wordt in de badstad de tweede GB strandloop van de zomer georganiseerd. Deze massasportklassieker start op het strand voor het Heistse Heldenplein. Deelnemers kunnen kiezen tussen 5 of 10 km lopen op het hard zand in de richting van Knokke. Voor de 5-km-lopers is het keerpunt bij het Casino. Wie voor de lange afstand kiest keert bij de Wielingen in het Zoute. De lage inschrijvingsprijs maken van de strandloop een ideaal familiaal sportgebeuren. De Sportdienst hoopt dan ook zo’n 1100 deelnemers te mogen verwelkomen.

Meer info bij Activiteiten

Eerste weekend van augustus Natuurpuntwandelingen in Knokke-Heist

Ook komend weekend (1 & 2/08) pakt Natuurpunt in de badstad weer uit met een aantal leerrijke begeleide natuurwandelingen. Je leest er meer over bij Activiteiten.

Tweede editie van Ocean Clubbing in Knokke-Heist

Op woensdag 5 augustus kan het publiek in Knokke-Heist op het Evenementenstrand kennis maken met Sander Kleinenberg, een dj van wereldniveau. Dat en veel meer gebeurt tijdens de tweede editie van ‘Ocean Clubbing’. Je leest er alles over bij Activiteiten.

Werken zullen fietstoegang tot Lichtenlijn in Heist verbeteren

Vanaf komende maandag wordt gewerkt aan de zuidelijke fietshelling van de wandel- en fietsbrug over de Elizabetlaan in Heist-West. De aanrijroute uit de richting Zeebrugge zal daarbij worden aangepast. De toegankelijkheid van de Lichtenlijnbrug moet er voor fietsers een stuk makkelijker door worden. De brug werd een jaar geleden in gebruik genomen en heeft 2,5 miljoen euro gekost. De werken worden uitgevoerd door Herbosch-Kiere en zullen ongeveer drie weken in beslag nemen.

Meer vloeibaar gas in Zeebrugge maar geen werk voor de Methania

Ondanks de toegenomen aanvoer van vloeibaar aardgas in Zeebrugge blijft het Belgische LNG-schip Methania ongebruikt voor de Britse kust liggen. Samen met 5 containerschepen die geen werk hebben ligt de Methania al vele maanden zo’n 7 km buiten de haven van Falmouth voor anker. Jarenlang bracht het ruim dertig jaar oude schip Algerijns aardgas naar de LNG-terminal. In de tweede helft van vorig jaar probeerde Distrigas het schip nog in te zetten voor een wereldwijde leurhandel met vloeibaar aardgas. Bedoeling was om met een volle lading naar klanten te varen in havens waar de LNG-prijs het hoogst was. Die poging is mislukt. Een tijd geleden heeft Greenpeace de Methania trouwens op een lijst geplaatst van vijftig schepen die de organisatie wil opvolgen omdat ze misschien zullen worden gesloopt. De milieu-organisatie wil dat dergelijke schepen eerst compleet gedecontamineerd worden voor ze naar de sloop gaan in een of ander Aziatisch land.

Heistenaar Benny De Schrooder rijdt Ronde van Saksen uit

De Duitser Patrik Sinkewitz is zondag in het Duitse Dresden de eindwinnaar geworden in het algemeen klassement van de Ronde van Saksen. Deze tour was gespreid over 5 étappes met een totale afstand van 861 km. De eerste paar dagen sprintte Heistenaar Benny De Schrooder van het Vlaams-Ierse An Post-Sean Kelly Team in de voorste legionen. Uiteindelijk eindigde De Schrooder zondag op de 47ste plaats in het Algemeen Klassementen. In totaal hebben 102 renners deze Ronde in het vroegere Oost-Duitsland uitgereden.


26.7.09

Lola Beach brengt de PoléPolé-sfeer weer naar het Evenementenstrand in Knokke-Heist

Op zaterdag 1 augustus vindt op het Evenementenstrand bij het Bosje van Heist de 2de editie van Lola Beach plaats. Vanaf 18 uur kan men in een exotisch decor terecht voor muzikale ambiance. Die wordt gebracht door de dj-sets van “TLP & Guests”. Het geheel wordt omschreven als een “spetterende clubnight op het strand” met daarbij allerlei eetstandjes, bars en chill-outhoekjes.


Meer informatie bij Activiteiten

Cadzandse ondernemers willen dat de Compagnie van Lippens nog meer gaat ontwikkelen in onze buurbadplaats

Nadat eerder bekend werd dat de Compagnie Het Zoute op het Duinhof-Zuid in Cadzand-Bad appartementen gaat bouwen willen de ondernemers in de grensbadplaats, dat nog meer in handen van het Lippensbedrijf gegeven wordt. Zo hoopt Bart Gorthmanns van het Strandhotel in Cadzand dat door de samenwerking met de Knokse vastgoedmaatschappij er eindelijk schot komt in de nieuwbouwplannen voor zijn hotel. Verder zien sommige ondernemers in de Compagnie ook het geschikt bedrijf om in Cadzand-Bad het Duinplein met de verouderde winkelgalerij te ontwikkelen. Op de herwaardering van die site zit de badplaats al jaren te wachten. Eerdere plannen hadden het over 84 appartementen, 11 woningen en 21 winkelruimten.

De jaarcijfers van Sincfala in Heist tonen groeiende bezoekersaantallen

Uit het jaarverslag van het Sincfala Museum in Heist blijkt voor vorig jaar een fikse stijging in het aantal bezoekers. In totaal ging het om meer dan 10.000 mensen die in de collectie of speciale tentoonstelling geïnteresseerd waren. Dat is een toename met liefst 40 procent. De drukste maanden waren januari, mei en juni. Opvallend is dat minder groepen bij het museum afstapten. Met de individuele bezoekers ging het echter flink in stijgende lijn. Ook de opendeurdagen brachten veel volk over de vloer. Een van de drukste bezoekperiodes hing vorig jaar samen met Oosthoekkermis in Heist.