25.10.13

Campagne Music For Life van start met balpennen

Wilt u met uw vereniging of school graag meewerken aan de Music For Life-campagne van het gemeentebestuur, maar vindt u zelf niet meteen een origineel idee voor een actie? Geen nood, want vanaf nu kan u gratis Music For Life balpennen verkrijgen om te verkopen. Deze unieke balpennen zijn voortaan ook voor iedereen te koop aan alle onthaalbalies van het gemeentebestuur. Een balpen kost 2 euro. Laat uw hart spreken en maak van Knokke-Heist de warmste gemeente. 
Startschot is gegeven
Het gemeentebestuur pakt uit met een gecoördineerde Music For Life-campagne. In samenwerking van tal van verenigingen en scholen uit de gemeente, wordt een waaier van acties opgezet, zoals dus onder meer de verkoop van unieke Music For Life balpennen. Het startschot voor de campagne werd gegeven op dinsdag 22 oktober in CC Scharpoord. Daar konden tal van verenigingen en scholen hun eigen initiatieven toelichten en kregen ze ook zelf uitgebreide uitleg over de campagne en de uitverkoren goede doelen. 
Was u niet aanwezig op het overlegmoment op 20 oktober in CC Scharpoord, maar wenst u met uw vereniging alsnog deel te nemen aan Music For Life? Neem dan zeker contact op met het secretariaat van het Gemeentelijk Hulpcomité op T 050 630 430 en vraag naar An Cattoor of Stephanie Ryckaert. 
Het gemeentebestuur organiseert de campagne onder de vlag van het Gemeentelijk Hulpcomité. Dit comité bundelt de verschillende Music For Life-acties en zorgt voor een samenwerking tussen alle verenigingen en scholen. 
Opbrengst voor De Wip en Mama’s voor Kinderen
De opbrengst van alle acties gaat integraal naar Spelotheek De Wip en Mama’s voor Kinderen. De Wip en Mama’s voor Kinderen lichtten tijdens die informatieve avond ook toe wat ze precies willen doen met de opbrengst van de actie. Zo zal De Wip het geld onder meer gebruiken voor het vieruurtje, schrijfmateriaal en verjaardagscadeautjes voor de huiswerkklas. Mama’s voor Kinderen wil dan weer voedselpakketten aankopen. 
MAKZ, Het Anker en De Vuurtoren alvast mee op de boot
Gemeenschapsschool MAKZ kiest voluit voor Music For Life en werkt momenteel tal van acties uit voor donderdag 19 december (na de examens van de leerlingen). De gemeentelijke basisschool Het Anker organiseert op 20 december een spellenmarkt en schenkt de opbrengst hiervan aan Music For Life. Tot slot organiseert petanqueploeg De Vuurtoren een tornooi ten voordele van Music For Life. U kunt de evolutie van de acties binnenkort volgen op de website van de gemeente. Van zodra die pagina online is, volgt hierover meer informatie. 
Gemeentepersoneel mee in de bres
Ook het gemeentepersoneel laat zich niet onbetuigd. Zo kunt u in december op de markt soep, cakes en pannenkoeken kopen op het feestelijke standje van het personeel: op zaterdag 14 december in Knokke (Gemeenteplein), op dinsdag 17 december in Heist (Maes- en Boereboomplein) en op woensdag 18 december in Knokke (Gemeenteplein). De soepactie wordt overigens gesponsord door de lokale beenhouwers van Knokke-Heist.                         
Tot slot vindt er op 13 december in De Marge nog een pasta-avond plaats voor het personeel van de gemeente. Ook de opbrengst van deze smulavond is integraal ten voordele van Music For Life.

FOTO: College met balpennen voor Music for Life. Gezichtsbedrog of heeft Schepen Geerinckx écht een kroontje op het hoofd? 

Heeft u nog vragen? Neem contact op met het secretariaat van het Gemeentelijk Hulpcomité op T 050 630 430 en vraag naar An Cattoor of Stephanie Ryckaert.