24.10.13

Tiende jeugdpoëziewedstrijd Marnixring ‘De Blinckaert’

De jeugdpoëziewedstrijd ingericht door Marnixring ‘De Blinckaert’, in samenwerking met Bibliotheek en Cultuurcentrum Scharpoord is aan z’n tiende editie toe. Het onderwerp voor deze 10e editie situeert zich ook in de feestsfeer. Het thema dit jaar is ‘Toeters en bellen’.
Vorig jaar telde men liefst 750 deelnemers. Ook dit jaar hoopt de organisatie heel veel leerlingen van de derde graad lager onderwijs en de eerste graad middelbaar onderwijs in de regio Brugge – Oostkust - Zeeuws-Vlaanderen. warm te maken om poëzie te schrijven. Deelnemers uit het lager en middelbaar onderwijs worden afzonderlijk beoordeeld door een deskundige jury. Naast de bijzondere prijzen voor de eerste 3, ontvangen de  9 winnaars uit beide categorieën boekenbonnen van €25 tot €100. Tevens krijgen de winnaars hun ‘poëtisch hoogstandje’ op een prachtige affiche en op postkaart afgedrukt.
Op de prijsuitreiking die z’n beslag krijgt in Cultuurcentrum Scharpoord op 29 januari 2014, wordt net als vorig jaar ook nog een publieksprijs toegekend. Deze prijsuitreiking belooft dit jaar ook muzikaal bijzonder te worden: een selectie van de winnende gedichten van de afgelopen 10 jaar worden op muziek gezet en gebracht door Simon De Cuyper en Arne Vanhaecke.
Hoe kan nu worden deelgenomen?
De deelnemer moet schoollopen ofwel in de derde graad lager onderwijs, categorie A, of de eerste graad middelbaar onderwijs, categorie B. Het gedicht is Nederlandstalig, geen groepswerk en heeft als thema ‘Toeters en bellen’. Dit thema mag zeer ruim geïnterpreteerd worden. De titel wordt het best zelf gekozen. Het gedicht wordt geschreven, getypt of geprint in zwarte inkt op een A4-blad met onderaan vermelding van de categorie, de schuilnaam en de geboortedatum van de auteur. Het gedicht mag enkel bestaan uit tekst. Illustraties of tekeningen zijn niet toegelaten.
Samen met het gedicht wordt een briefomslag, met vermelding van categorie, schuilnaam en geboortedatum, bezorgd met daarin het behoorlijk ingevulde formulier ‘Inlichtingen’. Dit formulier kan in de bibliotheek bekomen worden, werd samen met het wedstrijdreglement naar de scholen gestuurd en kan ook gedownload worden  (bibliotheek.knokke-heist.be) . Gedicht en envelop met formulier worden gezonden aan of afgegeven in Bibliotheek Scharpoord, Meerlaan 32  - 8300 Knokke-Heist. Op de envelop wordt vermeld: poëziewedstrijd. Bij verzending voldoende frankeren!

Uiterste datum van indienen is 13 november 2013. Nadere inlichtingen zijn te bekomen in Bibliotheek Scharpoord (tel.050.630400) of op de facebookpagina van de Marnixring (https://www.facebook.com/MarnixringKnokkeHeist‎)