30.7.11

Nu ook in Knokke ontmoetingscentrum voor senioren

In Knokke beschikken de senioren vanaf nu eveneens over een ontmoetingscentrum. Dat is te danken aan een initiatief van de seniorenadviesraad. In Heist was er al enkele jaren een dergelijk centrum, de Vierbote. De nieuwe ontmoetingsplaats werd afgelopen weekend ingehuldigd en is gelegen in de St.Jorisstraat 42 in Knokke-dorp. De opening vond plaats in aanwezigheid van ondermeer burgemeester Lippens, Seniorenschepen Maxim Willems en André Breckx, voorzitter van de Seniorenraad. Senioren kunnen vanaf nu in het Knokse centrum terecht op maandag, dinsdag en woensdag van 14 tot 18 uur.Een fotoreportage over de opening van het seniorencentrum vind je HIER.

Fuerza Bruta in opbouw in Knokke-Heist

Op de oude Cavaliaparking bij het station van Knokke is de technische ploeg van Fuerza Bruta al het hele weekend druk in de weer met de opbouw van het tentencomplex. Het gaat om een zeer soliede constructie. Die moet vanaf vrijdag 5 augustus een unieke Fuerza Bruta show mogelijk maken, waarvan de New-Yorkse versie al maandenlang furore maakt in de Big Apple. Stevigheid is vereist omdat de showcast boven de hoofden van de toeschouwers moet kunnen zwemmen. De voorbije weken gingen in New-York ook heel wat beroemdheden naar Fuerza Bruta kijken. Onder meer Demi Moore, Beyoncé, Jude Law, Pierce Brosnan, Shakira, Orlando Bloom, en Serena Williams. Donderdagavond werd in New York trouwens ook het dolverliefde paar Leonardo DiCaprio en Blake Lively gespot tijdens de opvoering van Fuerza Bruta. Om niet herkend te worden droegen ze allebei een grote hoed. Maar dat heeft niet mogen helpen.

Voor info en tickets: http://www.fuerza-bruta.be/ of http://www.sherpa.be/
tel. 0900/69.001

Tom Dice op Palm Parkies in Knokke-Heist

Nu maandagavond 1 augustus is Tom Dice in Knokke-Heist te gast in de Scharpoord tuin op de Palm Parkies. Tom Dice is het pseudoniem van Tom Eeckhout: een 21-jarige jongeman uit Eeklo, die doorbrak in de tv-talentenwedstrijd X-Factor. Hij vertegenwoordigde ons land op het Eurovisiesongfestival in 2010. Dat werd een weergaloos succes. Tom Dice haalde als eerste Belgische act sinds 2004 de finale. Met zijn ballad 'Me and my guitar' werd hij uiteindelijk zesde. Nadien bereikte zijn debuutalbum 'Teardrops' meteen de gouden status. De aanvang van het optreden op maandagavond is om 20u.

Dode bruinvissen

Op het strand van Knokke-Heist is een bruinvis (Phocoena phocoena) aangespoeld. Het ging om een kadaver dat reeds in staat van ontbinding was. Zaterdag zijn ook in Koksijde en Middelkerke bruinvissen gestrand. Ook deze exemplaren werden levenloos aangetroffen.

Lifeguard Games in Knokke-Heist

Bij Surfers' Paradise was het opnieuw verzamelen geblazen voor de 8ste editie van de Lifeguard Games. Die worden jaarlijks georganiseerd door de reddersclub Knokke-Heist. De deelnemende ploegen waren ontzettend sterk voorbereid. Alle ogen waren gericht op de aangekondigde tweestrijd tussen het “dreamteam van Zeebrugge" en het “dreamteam van Knokke". Na de zwem-, peddelboard- en rescueproef was tot de laatste kajakproef de strijd gelijklopend . Knokke liet echter een steek vallen in de “boat pulling proef” en het kostte hen in de algemene ranking nipt de eindoverwinning. Die eer ging dit keer naar Zeebrugge 1 die de wisselbeker in ontvangst mocht nemen. De lifguard games worden georganiseerd net zoals in Australië en Nieuw-Zeeland, waar dergelijke events op elke club iedere zondagmorgen gehouden worden en er ook grootse interclubcompetities opgezet worden.

Agatha Christie ontdekte een Surfers’ Paradise

Het is ondertussen goed bekend dat Agatha Christie tijdens de oorlog de gevluchte Heistse vissers meemaakte in de haven van Brixham in Devon, waar de gevierde Britse misdaadauteur woonde. Wat nu pas aan het licht kwam is het feit, dat de populaire schrijfster ook één van de eerste Europeanen was die leerde surfen. Je leest er HIER meer over.

29.7.11

Knokke-Heistenaars 5de in Catamaran WK Dart 18

Vrijdagavond is bij de Royal Belgian Sailing Club voor de kust van de badstad de tiende en laatste wedstrijd gevaren in het Delphis Dart 18 Catamaran WereldKampioenschap. Op de laatste dag werd nog fel voor de titel gestreden. De 9de race werd van begin tot eind geleid door Patrick Demesmaeker en z’n 10-jarige zoon Henri uit Knokke-Heist. Die wedstrijd leverde niet minder dan 4 Belgische duo’s op in de top tien. In de eindstand van het WK konden de Britten echter niet van de eerste plaatsen gehouden worden. De tiende en laatste race werd gewonnen door Dave en Louise Roberts uit Engeland. Patrick en zoon Henri uit Knokke-Heist finishten op een tweede plaats, gevolgd door David Lloyd en Joanna Jones-Pierce op een derde plaats. Helaas eindigde Norman-Rogers 11e waardoor Alan en Fiona Kernick uit Engeland met de Wereld titel naar huis gingen. Zij hebben een voorsprong van maar liefst 9 punten op Dan Norman en Melanie Rogers. Voor de Fransen Thierry & Christine Wibeaux was de derde plaats weggelegd. Knokke-Heistenaars Patrick en Henri Demesmaeker legden echter beslag op een schitterende vijfde plaats. In 7de positie ook landgenoten: Harry-Michel Peeters en Marie Demesmaeker.

1 GBR Alan Kernick, Fiona Kernick, 7770, UKIDA
2 GBR Dan Norman, Melanie Rogers, 7788, Sheppey SC
3 FRA Thierry Wibaux, Christine Wibaux, 7921, CV Angouleme
4 FRA Emmanuel Dodé, Fred Moreau, 7935, SR VANNES
5 BEL Patrick Demesmaeker, Henri Demesmaeker, 7822, RBSC

7 BEL Harry-Michel Peeters, Marie Demesmaeker, 7776, RBSC
De volledige uitslag
Foto: Fred van Soomeren

Reddingsoefening in scène gezet in Knokke-Heist

Vrijdagmorgen werd op het strand ter hoogte van de Appelzakstraat in Knokke-Zoute met succes een grote reddingsoefening gehouden. Dat gebeurde op initiatief van gouverneur Paul Breyne. Met de oefening werd de nieuwe afsprakenregeling uitgetest die nu voor reddingen aan onze kust geldt. Drie mensen waren met een kano een kilometer van de kust afgedreven en raakten niet meer terug. Eén van hen zwom naar de kust om hulp te vragen, maar kreeg een hartaanval. De drenkelinge werd door twee redders uit zee gehaald. Ondertussen waren ook verpleegkundigen met de Mug-Heli uit Brugge op het strand gearriveerd. Met de inzet van reddingsbootjes, twee politieboten en de Seaking werden vervolgens ook de andere twee drenkelingen aan wal gebracht. Met de oefening werd ook nagegaan hoe de communicatie tussen de verschillende hulpdiensten verloopt.

Een uitgebreid fotoverslag van de reddingsoperatie kun je HIER bekijken.
En HIER ook de reportage van Fred van Soomeren over hetzelfde onderwerp.

FC Knokke speelt zaterdag tegen Ingelmunster

Na twee weken vrij intensieve training begint FC Knokke zaterdag weer met het serieuze voetbal. De ploeg treedt op eigen veld aan tegen Ingelmunster. Het gaat om een wedstrijd in de Beker van België. De aftrap is om 19.30u. De wedstrijd wordt ondermeer ook gezien als een goede manier om de conditie van de ploeg na te gaan voor de competitie. Volgende week heeft FC Knokke ook nog wedstrijden tegen Jabbeke en Oudenburg op het programma staan.

Mishandelde jongeren naar Ter Linden Ziekenhuis in Knokke

Op de Boulevard de Wielingen in Cadzand-Bad werden twee Nederlandse jongeren van 19 mishandeld door een groep onbekenden. Het incident gebeurd in de vroege ochtenduren. De avond tevoren was één van de jongens zonder reden door een hem onbekende jongen met een stuk van een parasol geslagen. Rond 04.30 u liepen de twee jongens over de Boulevard de Wielingen toen twee auto's stopten. Hieruit kwamen zo'n 8 personen en werden de twee jongens in elkaar geslagen. Beiden zijn voor verder onderzoek per ambulance naar het Ter Linden ziekenhuis in Knokke afgevoerd. Vermoedelijk heeft één van de jongens een gebroken neus opgelopen, verder letsel is onbekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Opleiding Surfers’ Paradise nu ook voor de iets oudere jeugd

Surfers’ Paradise heeft beslist om in te spelen op de vraag van jongeren boven de 18 om kennis te maken met diverse watersporten tijdens een Surfkamp. De club organiseert al 11 jaar dergelijke sportkampen voor jongeren tussen de 8 en 18 jaar. Vanaf nu wordt ook speciaal aan de wat oudere jeugd gedacht. Van maandag 28 augustus tot vrijdag 2 september en van maandag 5 tot vrijdag 9 september worden twee “Student Surfcamps” gehouden. De deelnemers kunnen telkens een week lang een 11-tal water- en strandsporten beoefenen. Ze krijgen een wetsuit ter beschikking, evenals windsurfmateriaal, surfboards, instructie en verzekering. Deelnemen kost 275 euro (lunch inbegrepen). Ook internaat is mogelijk tegen 375 euro (overnachting en vol pension inbegrepen). Inschrijven kan via www.surfersparadise.be, waar je ook alle info terugvindt.

Brandweer voorkomt brand

Door snel optreden heeft de brandweer van Knokke-Heist vrijdagmorgen een brand kunnen voorkomen in de Koninginnenlaan. In boetiek La Gaviotta, vlakbij de Lippenslaan, was plots een powerkabel van de electriciteit beginnen smeulen. Het pand kon door de snelle interventie gevrijwaard worden en er is geen noemenswaardige schade. Momenteel wordt onderzocht wat de oorzaak van de fout in de powerkabel is.

Zaterdagavond Poplife op Evenementenstrand in Knokke-Heist

Op het Evenementenstrand bij het Bosje van Heist maakt Poplife zaterdagavond 30 juli om 22u de dienst uit. Het is voor het eerst dat ze Knokke-Heist aandoen. Poplife maakt al jaren zijn reputatie waar als één van de hipste jongerenparty's in Gent. Keer op keer vullen ze er de Vooruit met enthousiaste party-people.


Tickets : Online : http://www.poplife.be/ & Free Record Shops 10 Euro VVK 15 Euro ADD
Meer info: http://www.poplife.be/; http://www.knokke-heist.be/

Luxe Golfkar gestolen in Knokke-Heist

In de vroege uren van vrijdag zijn in Knokke-Zoute dieven ingebroken in een garagebox vlakbij de Zeedijk. Ze hebben er een luxe-golfkar buitgemaakt. Van dit type compleet ingesloten en weersbestendige golfkar rijden er naar verluidt slechts twee in de badstad. Het dure voertuig lag in de garagebox vast aan een ketting, maar dat heeft niet mogen baten. Mogelijk werd de luxe-golfkar op bestelling gestolen. Personen die iets hebben opgemerkt worden verzocht om de politie te contacteren.

Bevelsoverdracht in Zeebrugge

Korvetkapitein Guy Terryn heeft vrijdag op de Marinebasis in Zeebrugge het commando overgenomen van het permanente NAVO-mijnenbestrijdingseskader, de zogeheten Standing NATO Mine Countermeasures Group 1 (SNMCMG1). Terryn wordt volgende maand 46 en is afkomstig uit Henegouwen. Het NAVO-eskader staat in voor het mijnenvrij houden van de Noordzee en de Baltische Zee en allerlei andere opdrachten. Vanaf nu neemt ons land de leiding van dit eskader op zich. De formatie wordt gevormd door een commandoschip en vijf of zes mijnenjagers van diverse NAVO-leden. Het permanente NAVO-mijnenbestrijdingseskader staat sinds begin februari onder bevel van de Admiraliteit Benelux.

Knokke-Heistenaars momenteel 6de in Dart 18 WK

Ondanks een aantal valse starten werden donderdag op het Delphis Dart 18 WereldKampioenschap bij de RBSC in Knokke-Heist liefst drie wedstrijden gevaren. Omdat de wind van richting veranderde moesten voor wedstrijd 8 van het kampioenschap ook de boeien verlegd worden. Na acht wedstrijd heeft het Britse duo Alan en Fiona Kernick hun leiderspositie verder verstevigd. In het klassement leggen Britse ploegen momenteel trouwens beslag op de eerste drie plaatsen. Het eerste Belgische team is Patrick Demesmaeker uit Knokke-Heist, die samen met z’n 10 jaar oude zoon Henri prima presteert en donderdagavond op de 6de plaats stond. Het eerste Nederlandse duo bestaat uit Nicolette van Gorp en Ruud van Gisbergen, die 17de staan. Vrijdag is de laatste dag van het Wereldkampioenschap. 's Morgens werd de 9de wedstrijd van het WK trouwens gewonnen door de Knokke-Heistenaars Patrick & Henri Demesmaeker. Die wedstrijd leverde ook 4 Belgische teams op in the Top 10.Leaderboard na 8 races: 1. Alan Kernick – Fiona Kernick (GBR), 15 pts. 2. Dan Norman – Melanie Rogers (GBR), 23 pts 3. Dave Roberts – Loiuse Roberts (GBR), 31 pts 4. Emmanuel Dodé – Fred Moreau (FRA), 36 pts 5. Thierry Wibeaux – Christine Wibeaux (FRA), 41 pts

Bezoek aan Marie Siska in Knokke-Heist wordt verkeersveiliger

In de Knokse Oosthoek wordt het bezoeken van Marie Siska straks een stuk veiliger. Bij het bekende wafelhuis met speeltuin is het namelijk fors drukker geworden door het verdwijnen van Gustave Siska en de sluiting van Kinders Siska. Dit laatste wafelhuis is inmiddels definitief dicht én verkocht. Vooral voetgangers ervaren heel wat problemen om ter hoogte van Marie Siska veilig de Zoutelaan over te steken. In opdracht van het Schepencollege zal de Politie daarom langs weerskanten van de toegang tot het wafelhuis een arcering laten aanbrengen om het in- en uitgaand verkeer te accentueren. Vaak staan voor het wafelhuis ook hele reeksen bussen zodanig geparkeerd dat men geen uitzicht heeft bij het verlaten van de parking. Er komt ook een oversteekplaats voor voetgangers zodat het gemotoriseerd verkeer verplicht is om voorrang te verlenen aan de zwakke weggebruikers.

28.7.11

Afscheid van een bekende Knokke-Heistenaar

Donderdagavond hebben zangers en fans in de Telstar Studio’s in het Nederlandse Weert afscheid genomen van Johnny Hoes. De zanger, die 28 jaar lang in Knokke-Heist woonde, bezweek vorige week op 94-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartinfarct. Johnny Hoes heeft in zijn lange leven meer dan 5000 meezingers en levensliederen gezongen, geschreven en geproduceerd. In 1961 had hij zijn grootste hit met 'Och, was ik maar bij moeder thuis gebleven'. Met 450.000 exemplaren is dat nog steeds de bestverkochte Nederlandstalige single ooit. Verder ontdekte hij vele tientallen artiesten zoals Eddy Wally, de Zangeres zonder Naam en richtte hij in 1963 met zijn kinderen de platenmaatschappij ‘Telstar’ op. Honderden fans passeerden donderdagavond in de grote hal bij Telstar de kist die bedekt was met witte rozen. Daarbij een levensgrote foto van Johnny Hoes met z’n vrouw Jacqueline, en tientallen foto’s samen met bekende artiesten die hij lanceerde. Er werd ook volop gelachen, want zo had hij het gewild. Fans en artiesten penden ontroerende woorden in het condoleanceregister dat in de Telstarhal ter ondertekening lag. Eddy Wally, geveld door een herseninfarct, werd bij het afscheid vertegenwoordigd door zijn dochter Marina. Wally werd in 1966 beroemd met de door Hoes geschreven hit 'Chérie'. Hugo Colpaert, de manager van Eddy Wally roemde Hoes donderdagavond als iemand die 'dingen op papier kreeg met zo'n kleurrijke woordenschat dat Jan en Alleman in België en Nederland het begrijpt en zelfs meezingt'. Geboren in het Rotterdamse Katendrecht kwam Hoes in 1983 in Knokke-Heist wonen aan het Albertplein. Een paar jaar later verloor hij z'n vrouw Jacqueline aan kanker. Toch integreerde Johnny Hoes zich meteen in het volkse gebeuren van de regio. Samen met voormalig toerismedirecteur André Desmidt kwam zo'n 15 jaar geleden de hit "Hei, Hei, Heist viert Carnaval” tot stand. Johnny Hoes was in de badstad verder goed bevriend met zangeres Yvonne Leliaert. Hoes zong ook "Knokke, O Knokke", "Jantje van Sluis" en "Zeeuwse Mosselen". Vrijdag werd de overledene in besloten kring gecremeerd. Wie TV-Vlaanderen in huis heeft kan dit weekend bij TV-Oranje terecht. Deze satellietomroep houdt namelijk een Johnny Hoes Weekend. De zender met muziek van eigen bodem vertoont het hele weekend clips van 'De koning van de smartlap' en van artiesten uit zijn ‘stal’. Daarnaast zal TV Oranje de documentaire 'Johnny Hoes – Och was ik maar…' twee keer uitzenden. Dit bijzondere filmportret van Hoes is te zien op vrijdag 29 juli om 21.00 uur en zondag 31 juli om 17.00 uur. Misschien is het in Knokke-Heist nu ook wel tijd voor een Johnny Hoesstraat, of het vernoemen van een rondpunt naar hem, rond zoals een plaat.

Don Ken tentoonstelling opent op Nacht van het Zoute

Op 5 augustus, ter gelegenheid van de Nacht van het Zoute, opent bij Robinsons Art Gallery in Knokke-Heist een tentoonstelling met verfrissend nieuw werk van de Belgische kunstenaar Don Ken. De expositie ‘Puzzles and Mirrors’ omvat ondermeer schilderijen waarin Disney- en andere tekenfilmfiguren verwerkt zijn. De werken van Oostendenaar Don Ken worden aangevuld met rake slogans die ten volle doen beseffen dat (zelf)relativering een levenskunst is. De expositie van Don Ken loopt bij Robinsons Art Gallery aan de Kustlaan 229 in Knokke-Zoute van 5 tot 22 augustus. In de galerie aan de Zeedijk 757A worden gelijktijdig werken van Karel Appel en CoBrA getoond.

Robinsons Art Gallery is open van donderdag tot maandag, doorlopend tussen 11 en 18 uur.

700ste lid en Jeugdtornooi voor TC Duinbergen

In de badstad heeft de TennisClub Duinbergen zopas z’n 700ste lid ingeschreven. Het gaat om Jakob-Jan Vanmechelen uit Knokke-Heist. Die had z’n zoon Brecht trouwens reeds twee jaar geleden ingeschreven bij de bekende tennisclub vanwege de vele jeugdactiviteiten. Het 700ste lid kan alvast aantreden in een sweater in de TCD-kleuren, die hij als instap-geschenk uit handen van voorzitter Danny Bailyu mocht ontvangen. Vanaf vrijdag 5 augustus tot zondag 14 augustus loopt bij TCD trouwens het Wilson Tennis Pro Shop Jeugdtornooi. Van donderdag 19 augustus tot zaterdag 27 augustus wordt het Caves de France Open Dubbel tornooi gehouden.

Voor info en inschrijvingen kan je terecht op www.tennisclubduinbergen.be en
T 050 51 05 73

Eerste Noorse paardentocht in Knokke-Heist

Komende zondag organiseert het echtpaar Luc Dryepondt en Carine Sabbe uit de badstad voor de eerste keer een koetsentocht met ‘fjorden’ in het Knokke-Heistse achterland. De ‘fjord’ is een van de drie inheemse paardenrassen in Noorwegen. Het is meteen ook een van de oudste en zuiverste rassen ter wereld. Met zijn tweekleurige manen, grijze neus en zebrastrepen, is dit intelligente paard een opvallende verschijning. Aan het begin van de 20ste eeuw werd het dier vooral ingezet als werkpaard. Tegenwoordig is de ‘fjord’ meer een hobby- en vrijetijdspaard. Een vijftigtal koetsen, getrokken door deze raspaarden, verzamelen zondag om 10u in de Greveningedijk ter hoogte van de Sluisstraat 76. Daarna volgt een tocht door de Westkapelse en de Zeeuwse polders. Het evenement gebeurt in samenwerking met het Belgische Fjordenpaardenstamboek. Filip Gardeyn opruimer van dienst staat met zijn gemotoriseerde bezemwagen garant om heel het traject paardenpoepvrij te houden.

Loop van de Bevolking in Knokke-Heist

Informatie over geboorten, huwelijken en overlijdens in Knokke-Heist vind je HIER.

Richard Sands op de Mighty 690

Wie herinnert zich nog Richard Sands op XETRA 'borderblaster' The Mighty 690? Zijn programma’s werden destijds op vrijdagavond ook in Knokke-Heist uitgezonden. HIER kun je luisteren naar een programma uit november 1982.

Facebookgroep

Duits politiek boegbeeld verkast naar Knokke-Heist

Fractieleider Ernst Lauterjung van de SPD in het Duitse Solingen zet eind volgend jaar een punt achter 44 jaar politieke loopbaan en komt in onze badstad wonen. Dat bloklettert donderdagmorgen het Solinger Tageblatt. Velen hadden gedacht dat de 64-jarige Lauterjung in 2015 z’n kans zou wagen om ‘Ober’-burgemeester van Solingen te worden. In de plaats daarvan zegt het SPD-boegbeeld binnenkort de politiek vaarwel en wordt Knokke-Heistenaar. Z’n vrouw Ingrid is trouwens afkomstig uit de badstad en wil terug naar haar roots. Ze heeft haar Café Rubens in Solingen al overgelaten. En dan nog wel aan iemand van linkse signatuur. Of Lauterjung, als hevige Schalke-fan in de badstad het plaatselijke voetbalgebeuren zal volgen is voorlopig nog onbekend.

Mosselen vanaf nu “duurzaam”

Mensen die in de Knokke-Heistse mosselrestaurants hun favoriete zilte zeebanket bestellen kunnen dat nu zonder gewetensbezwaren doen. De Zeeuwse mosselen die er geserveerd worden zijn vanaf vandaag donderdag namelijk officieel een “duurzaam” product. De mosselen zijn dan ook voorzien van een MSC duurzaamheidscertificaat. Drie jaar geleden werd met de sector afgesproken dat nieuwe methodes zouden worden ontwikkeld voor het opvangen van mosselzaad, zodat de schade aan de zeebodem tot een minimum zou beperkt worden. Toenemend laat men het mosselzaad bij onze noorderburen nu op touwen vallen, die dan worden opgehaald. Over de gehele linie voldoet de Nederlandse mosselsector inmiddels aan de minimum eisen voor een MSC certificering. Wereldwijd is momenteel amper 6 procent van de visvangst voorzien van dat keurmerk.

Weer en stroming spelen Zeil-WK parten

In Knokke-Heist wordt door topzeilers momenteel nog steeds gestreden in het Delphis Dart 18 Wereldkampioenschap. De voorbije dagen kregen de deelnemers af en toe af te rekenen met regen en ook windstilte met sterke stroming, waardoor soms een wedstrijd moest worden afgeblazen. Na vijf wedstrijden staat het duo Alan Kernick en Fiona Kernick uit Groot-Brittannië aan de leiding. Om te compenseren voor de onderbroken wedstrijden worden de komende uren ook inhaalwedstrijden gepland bij de Royal Belgian Sailing Club in de badstad.

Leaderboard na 5 races: 1. Alan Kernick – Fiona Kernick (GBR), 9 pts. 2. Emmanuel Dodé – Fred Moreau (FRA), 11 pts. 3. Thierry Wibeaux – Christine Wibeaux (FRA), 13 pts. 4. Dan Norman – Melanie Rogers (GBR), 16 pts. 5. Dave Roberts – Loiuse Roberts (GBR), 18 pts.

Een fotoreportage van het Wereldkampioenschap van de hand van Fred van Soomeren kun je HIER bekijken.

Bezoekerrecord voor 50ste Cartoonfestival in Knokke-Heist

Het gunstige tentoonstellingsweer en het feit dat de toegang gratis is hebben ervoor gezorgd dat het Cartoonfestival op het strand in Knokke-Heist op amper twee weken al meer dan 20.000 bezoekers over de vloer kreeg. Eerste Schepen Maxim Willems gaf eerder aan dat in het verleden te weinig mensen de tentoonstelling bezochten. Met een paviljoen op het strand bij het Casino en gratis toegang wil hij het bezoekersaantal opkrikken naar zo’n 65.000. Andere pluspunten die de cartoonale extra aantrekkelijk maken zijn de selectie van Geert Hoste over 50 jaar Cartoonale en de cartoonroute. Daarbij kan men zich op 50 plaatsen in de badstad in een cartoon laten fotograferen. De cartoonale kan men nog tot 18 september bezoeken in het strandpaviljoen bij het Casino Knokke. Meer info op www.cartoonfestival.be

27.7.11

KSK-Heist op stage bij KFC-Heist

De vriendschapsbanden die het plaatselijke KFC-Heist vorig jaar heeft aangegaan met hun bijna-naamgenoten van Tweede Nationaler KSK-Heist worden uitgebreid. De ploeg van Heist-op-den-Berg houdt dit keer namelijk met de A en B kern een driedaagse stage in de badstad. Vrijdagavond 5 augustus is vanaf 19u op stadion De Taeye in Heist een gezamenlijke training en een vriendenwedstrijd tegen de Beloften van KSK gepland. Zaterdag 6 augustus zal KSK-Heist van 9u30 tot 12u30 trainen op het terrein van de kustploeg. En om 18u staat een wedstrijd tussen de eerste elf van KSK-Heist-op-den-Berg en Derde Nationaler KVV-Coxyde op het programma. Na de wedstrijd is een verbroedering gepland en maken de wit-blauwen meteen kennis met gebakken pladijsfilet. Zondagvoormiddag is het de bedoeling dat vanaf 9u30 nog een training wordt afgewerkt. Na een paar uurtjes vrij in de badstad gaat het voor de bezoekers dan weer richting Heist-op-den-Berg.

Prima resultaten voor Westkapelse ruiters

Op het interprovinciaal ruitertornooi hebben de ruiters van de Landelijke Rijvereniging Westkapelle opnieuw enkele opmerkelijke resultaten geboekt. De club eindigde in de groepsdressuur achttal midden op een 1ste plaats, in de klasse zwaar op een 2de plaats en in de categorie licht op een 4de stek. Gastvrouw Carine Cauwels sleepte een zilveren medaille in de wacht voor haar prestatie in de discipline dressuur midden. An-Sofie Martens ging in de categorie dressuur licht eveneens met een zilveren plak naar huis en kwam in de discipline springen licht zelfs als winnares uit de bus. Lisa Vanhaecke eindigde bij de Beginnelingen 2 als 4de en Shana Moyaert werd 5de bij de Beginnelingen 1. Diederik Desoete behaalde in de individuele dressuur midden 1 een 5de plaats en Siska Vandecasteele mag trots zijn op haar 6de plaats bij de dressuur midden 2. De demonstraties pas de deux door commandant Godfried Storme en hulpcommandant Diederik Desoete en de levende piramide met 3 zware Brabantse trekpaarden in volle galop werd op luid applaus onthaald.
Een diareportage over het Ruitertornooi kan men HIER bekijken.

Nieuwe kraan voor Zeebrugse voorhaven

Het gigantische zwareladingschip 'Zhen Hua 26' wordt donderdag in Zeebrugge verwacht met aan boord een extra havenkraan. De grote kraan is gebouwd in China en het transport heeft er zo’n 3 maanden over gedaan om onze kusthaven te bereiken. De voorbije dagen heeft de Zhen Hua trouwens een nog grotere kraan afgeleverd in Amsterdam. De nieuwe kraan wordt in Zeebrugge gelost in het Albert-II dok bij kaai 128 in de westelijke voorhaven. Het onder Hong-Kongse vlag varend schip blijft tot eind juli in onze kusthaven en vertrekt dan met bestemming Marseille.

Beach Hockey tornooi Knokke-Heist in Britse krant

De Britse krant Ilkley Gazette heeft het vandaag over het Ben Rhydding team dat Engeland vertegenwoordigde op het BMW International Beach Hockey tornooi in Knokke-Heist. Je leest er HIER meer over.

Remember The Mighty 690 ?

Aircheck uit de eerste helft van de jaren 80.

Oplichtster uit Knokke-Heist moet ruim 800.000 euro terugbetalen

Een 55-jarige vrouw afkomstig uit Knokke-Heist moet van de Brugse correctionele rechtbank een som van ruim 800.000 euro terugbetalen aan tientallen mensen die ze oplichtte. De vrouw gaf zich jarenlang uit als het nichtje van topindustrieel Jan De Clerck. De vrouw maakte aan onze kust tientallen mensen wijs dat ze geld nodig had om miljarden van de familie De Clerck los te krijgen. Die stonden vast op de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat. Om het vertrouwen van haar slachtoffers te winnen, ensceneerde de vrouw telefoontjes met de familie De Clerck en hooggeplaatste magistraten die zogezegd met het consignatiedossier bezig waren. De oplichting kwam in 2008 aan het licht. De vrouw werd in 2010 door het Gentse hof van beroep voor gelijkaardige feiten van oplichting al veroordeeld tot zeven jaar cel. Door de Brugse correctionele rechtbank werd de Knokke-Heistse nu nog eens veroordeeld tot drie jaar celstraf en een boete van 550 euro. Aan de tientallen slachtoffers die zich burgerlijke partij stelden, moet de vrouw 813.000 euro terugbetalen.

‘Fuerza Bruta’ in aantocht naar Knokke-Heist

Nu vrijdag 29 juli start de technische ploeg van het showspektakel Fuerza Bruta met de opbouw van het tentencomplex op het asfaltterrein naast het station van Knokke. Daar komt een tentenstructuur van 36 meter lang, 38 meter breed en 14 meter hoog. De constructie is speciaal ontwikkeld voor deze show waarbij ingenieuze elektronische apparatuur de ophanging en sturing van alle bewegende elementen regelt. Als alles volgens wens verloopt zou maandagmorgen 1 augustus het dak van dit reusachtige tentencomplex op volle hoogte komen en een hele maand lang de Knokke-Heistse skyline domineren. De voorstellingen vinden plaats vanaf 5 augustus. De artiesten en de administratieve medewerkers van Fuerza Bruta logeren heel de maand in de Laguna Beach. Het spektakel maakt trouwens gebruik van een draadloos Wifi-netwerk, dat van cruciaal belang is voor de show. Niet alleen de controle van de toegangstickets via barcodescanners, maar ook de mengpanelen en lichteffecten worden via Wifi aangestuurd.

Gezocht: Jobstudenten
Human Supports, een recruteringsbureau voor horecapersoneel, is voor augustus op zoek naar jobstudenten die willen meewerken aan het Fuerza Bruta. Jongeren die de uitdaging willen aangaan om de handen uit de mouwen te steken in een unieke internationale en artistieke omgeving, kunnen contact opnemen met Nancy Corbeels via oostende.horeca@humansupports.be of tel. 059 36.00.36.
Tickets
De ticketverkoop draait momenteel op volle toeren. Inmiddels zijn een aantal shows zelfs al vrijwel uitverkocht. Boeken kan via http://www.sherpa.be/ of 0900/69.001 of bestel uw tickets (45 EUR exclusief reservatiekosten) via de gratis publieke pc’s in de bibliotheek Scharpoord of de infokantoren van Toerisme. Het gemeentepersoneel helpt u graag op weg! Voor Vip-tickets en speciale arrangementen op maat, contacteer http://www.sherpa.be/ Bedrijven vanaf 20 personen kunnen rechtstreeks contact opnemen met traiteur Cardinal, Lieven Bauwensstraat 22b, 8200 Brugge, info@cardinal.be , T: +32/(0)50/39.06.21, http://www.cardinal.be/

26.7.11

Hoge huur- en koopprijzen drijven inwoners ook uit naar Nederland

Niettegenstaande het feit dat de Compagnie het Zoute de tweede fase van het Reserve-project in Knokke heeft uitgesteld, blijkt toch dat dure appartementen en villa’s in de badstad opnieuw vlot verkocht worden. Het is echter evenzeer waar, dat inwoners die deze hoge prijzen niet aankunnen steeds vaker verhuizen naar de buurgemeenten. Niet alleen Zeebrugge, Blankenberge en Damme komen daarbij tegenwoordig in aanmerking. Uit nieuw onderzoek van de Stuurgroep voor Experimenten Volkshuisvesting (SEV) blijkt dat het aantal streekgenoten dat vlak over de grens is gaan wonen de voorbije jaren verdrievoudigd is. Onze noorderburen zien dat graag gebeuren, want in veel van de kleine dorpskernen zoals Retranchement staan huizen leeg. Vaak zijn de huizen in Sluis en de andere Zeeuws-Vlaamse gemeenten tot 60.000 euro goedkoper dan bij ons. De Zeeuws-Vlaamse burgemeesters willen nu dat er een grensoverschrijdend pilootproject komt om Vlamingen probleemloos naar Nederland te laten verhuizen. Ondermeer moet het makkelijker worden om over de grens aan een hypotheek te komen.

Vande Lanotte breekt lans voor klasseloze maatschappij in Knokke-Heist

Komende woensdag 3 augustus mag Johan Vande Lanotte de spits afbijten van de reeks zomerlezingen van het Cultuurcentrum in hotel Pavillon het Zoute. Hij zal er om 10u de sluier lichten van zijn “Vlugschrift over Welvaart en Geluk”. Vande Lanotte zal in Knokke-Heist pleiten voor "een nieuw maatschappelijk en economisch model waarbij iedereen kansen krijgt, zich kan ontplooien en een bijdrage levert aan de samenleving". De maatschappij moet volgens hem dan ook getransformeerd worden van een winsteconomie naar een welvaartseconomie. Het ultieme doel van Vande Lanotte is de creatie van een 'klasseloze maatschappij'. Johan Vande Lanotte is 56 en werd geboren in Poperinge. Na een loopbaan als politicus voor de SP.a is hij tegenwoordig Minister van Staat en buitengewoon hoogleraar aan de Universiteit Gent.
Tickets: 15 EUR/Uitpas: 12.50 EUR
Info: Cultuurcentrum Scharpoord, tel 050 630 430

Zeebrugse Kadhafi-jager Narcis zaterdag weer thuis

Na een missie van 6 maanden meert de Zeebrugse mijnenjager "Narcis" zaterdag weer af in de thuishaven. De voorbije drie maanden werd het schip voor de Libische kust ingezet in het kader van de NAVO-operatie ‘Unified Protector’. De mijnenjager met z’n 40-koppige bemanning was belast met het toezicht op het VN-wapenembargo voor Libië. Verder moest ook de vaargeul naar de haven van Misrata mijnenvrij gehouden worden om het transport van hulpgoederen veilig te laten gebeuren. Maandag vertrekt in Zeebrugge de mijnenjager "Lobelia" om de bewakingstaak voor de Libische kust over te nemen.

Knokke-Heistse scouts naar Wereldjamboree

Veertien leden van de Knokke-Heistse Open Scouting 102e FOS Albatros nemen deel aan de 22ste Wereldjamboree. Het internationale scoutskamp wordt om de 4 jaar georganiseerd. Dit keer is Zweden het gastland. Na vier dagen voorkamp in Denemarken is vanaf nu de eigenlijke Jamboree aan de orde in het Zuid-Zweedse Rinkaby, niet ver van Kristianstad. Het Belgisch scoutcontingent telt er meer dan 1800 deelnemers en in totaal worden er 38.000 scouts verwacht. Het is onder de leiding van Arno Meyns , Indy Stepman, Tom Cardon en Nancy de Ceuninck, dat de verkenners Goedroen Lamote, Olivier Govaert, Robin Lansoght, Tanguy Tourain, Mathieu Lammens, Pieter Van Torre, Laure Meyns, Gilles de Lange, Tom de Lange en Roelandt Van Dierendonck het open scouting avontuur hebben aangevat. De terugkeer van de Knokke-Heistse scouts is voorzien op 7 augustus.

De Android App van de Jamboree voor je smartphone vind je HIER.
Via de WEBCAMS kun je het Jamboreegebeuren meebeleven.

Photo Hall foto’s straks ook online te bekijken

Alle foto’s die in Knokke-Heist in bruikleen gegeven werden voor de Photo Hall Tentoonstelling ‘Annemieke en de Smarties’ zullen binnenkort kunnen geraadpleegd worden op de website van het Sincfala Museum. Ondermeer een goeie zaak voor wie de tentoonstelling eerder dit jaar heeft gemist. Men kan trouwens nog steeds Photo Hallfoto’s binnenbrengen om de reeks te vervolledigen. De foto’s geven een uniek tijdsbeeld van de inwoner en de toerist langs onze kust in de periode van 1933 tot 1980. Ruim 100 bruikleengevers hebben ondertussen reeds meer dan 1600 foto’s bij het Sincfala Museum afgeleverd. Curator Johan de Vos maakte er een feeërieke tentoonstelling van, die perfect paste in het kader van het Internationaal Fotofestival Knokke-Heist.

Vlaamse gemeenschap moest inspecteur uit Knokke-Heist opnieuw benoemen

De Vlaamse gemeenschap heeft een inspecteur van het basisonderwijs die ontslagen was wegens een veroordeling voor diefstal, opnieuw moeten benoemen. Volgens de Raad van State werd de man ten onrechte ontslagen omdat de feiten zich afspeelden in zijn vorige functie. Toen was hij directeur van een gemeentelijke basisschool in Knokke-Heist. In 2007 moest hij zich voor de rechter verantwoorden voor verduistering van schoolgeld. In eerste aanleg en in beroep kreeg hij een jaar voorwaardelijk. Kort na de klacht had hij deelgenomen aan de selectieproeven voor inspecteur van het basisonderwijs. In 2007 deed hij zijn stage en was hij intussen op proef aan de slag. Het departement Onderwijs ontdekte echter het vonnis en stuurde hem de laan uit. Hij tekende verzet aan bij de Raad van State. In april 2009 kreeg hij gelijk, in september vorig jaar werd het ontslag definitief vernietigd. Zopas is de man vast benoemd als inspecteur, zoals bevolen door de Raad van State.

Nieuwe vrachtroro voor groeiende onbegeleide vracht in Zeebrugge

De gestage groei van de onbegeleide vracht heeft P&O Ferries een nieuwe eenheid doen charteren. Het gaat om een bijzonder efficiënt vrachtschip van de Finse veermaatschappij Bore Ltd. De nieuwe MV Bore Song uit de RoFlex-klasse zal vanaf september worden ingezet op de verbinding Zeebrugge-Teesport. Het schip behoort tot de jongste generatie roro-vaartuigen. Het heeft een bijzonder flexibele vrachtcapaciteit, efficiënt brandstofverbruik en een lage uitstoot. Het vaartuig beschikt op de garagedekken over 2.863 meter parkeerruimte. Het hoofddek heeft een hoogte van 7,4 meter waardoor ook hoge vracht kan worden geaccommodeerd. Containers kunnen daar ook twee hoog worden gestapeld. Het schip kan derhalve veel meer vracht aan boord nemen dan de Norstream die momenteel op de route naar Teesport wordt ingezet. De Norstream zal in september verkassen naar de dienst met bestemming Tilbury in de Theemsmonding. Voor die route is ook toenemende belangstelling.

Veilige weideafsluiting voor paarden

Ook in Knokke-Heist kunnen tegenwoordig veilige weideafsluiting voor paarden worden geplaatst zonder dat nog een bouwvergunning nodig is. De beslissing werd genomen door de Vlaamse Regering op voorstel van minister van Ruimtelijke Ordening en Sport Philippe Muyters. Vanuit de paardensector worden afsluitingen met dwarsbalken in plaats van prikkeldraad of schrikdraad gepromoot als de meest veilige. Dat geldt ook als het niet om een professionele paardenhouderij gaat. Tot op vandaag was voor dergelijke afsluitingen een bouwvergunning nodig. Ook als minister van Sport voelt Philippe Muyters zich betrokken: "De goede resultaten van de Vlaamse ruiters binnen de verschillende Olympische disciplines moeten bestendigd kunnen worden op weg naar Londen 2012. Er is geen ruitersport zonder goede paarden en geen goede paarden zonder een veilige leefomgeving voor de jonge dieren."

Steilste bergkampbeklimming

Op dag drie van hun verblijf in het Zwitserse Obergesteln beleefden de Knokke-Heistse deelnemers aan het Knal!bergkamp hun eerste grote bergtocht. Voor de 65 jongeren werd het meteen de steilste klim uit de bergkampgeschiedenis. De stijging bedroeg liefst 800 meter in amper twee uur. Dat zorgde voor een gevarieerd uitzicht op de Obergomsvallei en de Rhônegletscher. Wie kon reikhalzen zag in de verte zelfs Italië liggen. Na de klim ging het ook weer 800 meter naar omlaag, gelukkig iets minder steil. De groep wordt op woensdagmorgen 3 augustus terug in Knokke-Heist verwacht.

25.7.11

Brits zeilduo aan de leiding in Delphis Dart 18 WK

Na de eerste dag van het Delphis Dart 18 Wereld Kampioenschap, waarop in Knokke-Heist twee races werden gevaren, staan de Britse zeilers Dan Norman en Melanie Rogers aan de leiding in het klassement. Ze worden met evenveel punten op de tweede plaats gevolgd door Alan en Fiona Kernick. Thierry en Kristine Wibaux delen de derde plaats met Emmanuel Dodé en Fred Moreau. Het eerste volledig Belgisch team wordt gevormd door de jeugdige zeilers Philip Hendrickx en Gaétan Bols uit Antwerpen.

Intieme Museumavond bij Sincfala met: 'Donder in 't Hooi'

Tijdens de museumavond nu donderdag 28 juli staat bij Sincfala in Knokke-Heist de West-Vlaamse folkgroep 'Donder in 't Hooi' op het programma. De formatie brengt al 15 jaar lang eigenzinnige Europese folk. Samen bespelen 5 muzikanten zo'n 20-tal instrumenten wat voor een uniek afwisselend geluid zorgt. In de badstad waren ze trouwens onlangs te gast gedurende het World Bolle festival in het Boerenhof. Het optreden in het Sincfala Museum in de Heistse Pannenstraat start om 20 uur. Voor meer info kan je HIER terecht. Toegang op museumavonden (inclusief het optioneel bezoek aan het museum met een gids): € 2,00 en een gratis drankje. Voor kinderen tot 12 jaar is het bezoek op deze avonden gratis.

Om 18.30 en 19 uur begint bij Sincfala in de grote zaal van het Oud Schoolgebouw trouwens ook een gids met een rondleiding doorheen het museum, met inbegrip van een bezoek aan de tijdelijke tentoonstelling ‘Zorg voor de doden!’. Tezelfdertijd kunnen kinderen op eigen houtje aan de slag. Samen met Fonske en met “Vlieg” gaan ze op schattenjacht. Het plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken. Verder is behendigheid troef met een circuit van volksspelen. Deze spelen zijn er natuurlijk voor jong en oud en dit jaar worden mensen ook uitgenodigd voor een partijtje matcurlen.

Knokke-Heistse ‘Route Du Soleil’ lifters in Venetië

Van de lifters die vorige week maandag uit Gent vertrokken in het kader van de “Route Du Soleil” wedstrijd hebben Aagje Rappé en Ann-Sophie Sierens uit Knokke-Heist tot dusver de snelste tijd gerealiseerd. Het team dat aan de wedstrijd deelneemt onder de naam “Asquared” heeft over de 7 etappes 28 uur en 43 minuten gedaan. Na zeven dagen liften (en een rustdag) hebben de deelnemende teams inmiddels hun einddoel Venetië bereikt. Slechts één van de circa 900 lifters heeft de wedstrijd tot hiertoe verlaten nadat zijn rugzak gestolen werd in een benzinestation. De vraag is of de lifters uit Leuven en Antwerpen, die een dag later vertrokken, het beter zullen doen dan het Knokke-Heistse duo. De winnaar van de race krijgt een wereldreis cadeau. Deze wordt aangeduid tijdens de finale op 13 augustus waaraan vijftien teams mogen deelnemen.

Bankkaartdieven ingerekend

De politie heeft in Knokke-Heist een koppel opgepakt dat in Paul's Hotel in Duinbergen de rekening betaalde met een gestolen bankkaart. Het duo had in het hotel voor 1.800 euro sier gemaakt. De bankkaart behoorde toe aan een Canadese dame. De arrestatie verliep in samenwerking met de Nederlandse politie, omdat gevreesd werd dat de twee het land zouden ontvluchten. De man en de vrouw uit onze provincie zouden in aanmerking komen voor nog enkele andere misdaden. Het parket heeft hun aanhouding gevraagd.

Containertrafiek daalde in Zeebrugge in eerste semester 2011

In de eerste helft van het jaar heeft onze kusthaven 24,4 miljoen ton goederen behandeld. Dat is een terugval van 1,6 % tegenover de eerste 6 maanden van 2010, dat evenwel een recordjaar was. De daling is een gevolg van de verminderde overslag in containers. Er deden zich namelijk herschikkingen voor in de deepsea diensten en de daaraan gekoppelde feederservices. Bovendien kennen de Europe-Far East markten een groeivertraging. De containertrafiek in Zeebrugge daalde dan ook in de eerste zes maanden met 6,8 %. Zowel de shortsea als deepsea roll-on/roll-off trafieken kenden evenwel een sterke groei. Een stijging met ruim 9 procent tot 6,7 miljoen ton. Ondanks de terugval in de autotrafieken als gevolg van de Japanse aardbeving steeg het aantal verhandelde nieuwe wagens gedurende de eerste 6 maanden met 15 %. Het stukgoed daalde met 6.6%. De vaste bulk steeg met 5,9 % en de vloeibare bulk met 18,2 % in de eerste jaarhelft.

Knokke-Heistenaars in Antwerp Inronman

Atleten uit de badstad hebben zondag goed gepresteerd in de Antwerp Ironman. Onder hen ook een aantal mensen van het Triathlon Team Knokke-Heist. Deze halve Ironman werd evenwel net als vorig jaar gewonnen door Bart Aernouts (3:45:37) bij de heren en door Sofie Goos bij de dames. In totaal hebben 1223 mensen de zware wedstrijd tot een goed einde gebracht. Er is tijdens de wedstrijd echter een triatleet uit Antwerpen om het leven gekomen. In de fietsproef, bij de afdaling van de Waaslandtunnel, verloor de 26-jarige man het evenwicht toen hij met z’n pedaal de borduur raakte. Hij belandde met hoge snelheid tegen de tunnelwand. Hij liep daarbij een schedeltrauma op, werd gereanimeerd, maar overleed in het ziekenhuis. Opgemerkte prestaties van mensen uit Knokke-Heist waren ondermeer de volgende:
159. BEL 225 Frederik BOUSSY 4:45:27
319. BEL 1408 Luc VANMAELE 5:01:42
376. BEL 69 Yann THAI-THUC 5:07:05
569. BEL 1387 Martine AERTS 5:22:35
697. BEL 1285 Dominique MAAS 5:34:17

Vrijdag grootschalige reddingsoefening in Knokke-Heist

Op het strand van Knokke-Heist, ter hoogte van de Appelzakstraat, wordt op vrijdag 29 juli een reddingsoefening georganiseerd. Dat gebeurt op initiatief van gouverneur Paul Breyne. De oefening wil de nieuwe ‘Afsprakenregeling voor reddingen aan de Belgische kust’ uittesten. Het betreft meer bepaald de alarmering van de interventiediensten en de onderlinge communicatie tussen de diensten aan land, op zee en in de lucht. Tijdens deze oefening worden enkele drenkelingen uit zee gered door de strandreddingsdienst. Een en ander wordt uitgevoerd met hulp van de Seaking uit Koksijde en van de MUG-heli.

Brandweerlui op stap ten voordele van Oxfam

Vier Knokke-Heistse brandweermannen nemen op zaterdag 27 augustus deel aan de Oxfam Trailwalker 2011. Het gaat om Raf Snauwaert, Philippe Victor, Davy D’Hooghe en Chris Van Maldeghem. Ze vormen samen het team Immo CauweTrailWalkers. Het evenement is een unieke teamuitdaging om armoede en onrecht uit de wereld te helpen. Een wandeltocht van 100 km door de Hoge Venen, afgelegd door teams van 4 personen in maximum 30 uur tijd. Bovendien zamelt elk team minstens 1500 euro in ten voordele van projecten van Oxfam-Solidariteit in het Zuiden en in het Noorden. Om dat geld bijeen te krijgen organiseren de 4 stappers op zaterdag 6 augustus een spaghettiavond. Om 19.30 kan men aanschuiven spaghetti en sangria, dit alles voor 10 EUR voor een volwassene en 7 euro voor kinderen jonger dan 12 jaar. Dit alles krijgt z’n beslag in The Alley 98, Kragendijk 98, Knokke-Heist. Wie niet aanwezig kan zijn mag het brandweerteam steeds een duwtje in de rug geven door op de website www.oxfamtrailwalker.be Team 34 te zoeken en een bijdrage te leveren.