22.10.13

Nieuwe raad van bestuur bij JCI Knokke-Heist

De vormingsbeweging JCI Knokke-Heist heeft op donderdag 21 oktober zijn nieuwe raad van bestuur en geplande commissies voorgesteld voor het werkingsjaar 2013-2014. Doel van het komende jaar is om projectmatig de vier pijlers van JCI aan te pakken en voor alle vier realisaties te doen: internationalisme, gemeenschap, business en individu. 
Internationalisme
Dit is al jaren een troef binnen JCI Knokke-Heist. Vorig jaar organiseerde de vormingsbeweging nog een Belgische delegatie naar Taiwan. Ook dit jaar vindt er opnieuw zo’n delegatie plaats. In samenwerking met JCI Brugge heeft die Rio De Janeiro als bestemming. Daar vindt het JCI Wereldcongres plaats. De meegereisde Belgen worden daar begeleid en krijgen er ook een prachtige rondreis.
Verder vindt er dit jaar ook een Wereldontbijt plaats in onze gemeente. Bedoeling hiervan is om alle aanwezige culturen in Knokke-Heist te laten proeven en kennis te laten maken met andere culturen. Met als doel meer verdraagzaamheid en begrip in de gemeente. 
Gemeenschap
Voor deze pijler heeft de Knokke-Heistse afdeling van JCI de commissie ‘Fietsen door Vlaanderen voor het goede doel’ in het leven geroepen. Bedoeling is om alle afdelingen van JCI Vlaanderen te mobiliseren om in een soort van estafettesysteem richting Gent te fietsen en kilometers te verzamelen. Per kilometer gaat een bepaald bedrag naar een goed doel. De commissie is overigens op zoek naar sponsors en een goed doel. 
Business
Deze pijler krijgt ook in 2014 een boost, want een commissie zal rond een bouwbijeenkomst werken. Meer info hierover is nog niet beschikbaar. JCI Knokke-Heist blijft verder ook talrijk aanwezig op verschillende Business & Netwerking gelegenheden. 
Individu
Voor het individu biedt de vormingsbeweging ook dit jaar weer tal van vormingen en interessante gastsprekers. Zo is er onder meer de ‘Start to’-reeks, waarbij u tijdens 3 avonden een korte inleiding krijgt in de thema’s Feng Shui (eeuwenoude oosterse manier om de woning in te richten), Eat Healthy (gezond eten) en Behave (moderne etiquette). Tot slot is er ook nog een werkgroep ‘Leute’. Deze werkgroep organiseert ontspanningsactiviteiten om de groepssfeer te bevorderen. 

Wie interesse heeft om aan te sluiten of een Algemene vergadering wil bijwonen, kan contact opnemen met Annelies Verstraete via anneliesverstraete@telenet.be