22.10.13

Vernieuwde Erfgoedwandelroute in Duinbergen

De Erfgoedwandelroute van Duinbergen is flink onder handen genomen door het gemeentebestuur en het autonoom provinciebedrijf Westtoer. De route krijgt zijn officiële opening op zaterdag 9 november om 10.30 uur in brasserie Point-de-vue in Duinbergen, in het bijzijn van gedeputeerde Franky De Block. De nieuwe route is 3 km lang en leidt de liefhebber in een lus langs de meest charmante hoekjes van Duinbergen. De startplaats voor de route is het Joseph Stübbenpark. Klik hier voor de route van de wandeling. 
De badplaats Duinbergen ontstond ruim 100 jaar geleden en werd uitgetekend door de Duitse urbanist-stedenbouwkundige Joseph Stübben. Het resultaat is een oase van rust tussen het bruisende Albertstrand met zijn mondaine uitgaansleven en het levendige, familiale vakantieoord Heist. 

De Erfgoedwandelroute is een initiatief van Westtoer en kwam tot stand in samenwerking met de provincie West-Vlaanderen en de gemeente Knokke-Heist. De gemeente staat in voor het onderhoud van de wegen waarlangs de route voorbijkomt (onderhoud van de bermen, vrijwaren van de doorgang, dempen van putten en herstellen van voetpaden). Westtoer zorgt voor de bewegwijzering en het onderhoud hiervan en voor de brochure van de route.