25.8.12

Tiende Iron Kid in Knokke-Heist

Vrijdag en zaterdag werd in Knokke-Heist voor de 10de keer de Scapa Sports Iron Kid gehouden. De bedoeling was andermaal jongens en meisjes van 3 tot 12 jaar op een niet-competitieve manier kennis te laten maken met triatlon. Het is door de grote vraag van de voorbije jaren dat door de Sportdienst besloten werd om de Scapa Sports Iron Kid op te splitsen over 2 dagen. Zo kon men meer participanten toelaten. In totaal waren liefst 921 deelnemers ingeschreven. De 9-12 jarigen werkten hun triatlon af op vrijdagavond. De andere leeftijden kwamen zaterdag aan de beurt. Net zoals een echte triatlon bestaat de Scapa Sports Iron Kid uit 3 verschillende onderdelen: zwemmen, fietsen en lopen. Een beeldverslag van Christel Bedert kun je HIER bekijken.  

Durven échte fotografen écht niet meer de straat op in Knokke-Heist?

Vooral in de weekends ziet men ze bij het binnenrijden van Knokke bij bosjes staan, de autospotters met hun camera in aanslag om de nieuwste sjieke wagens te fotograferen en dan als eerste te uploaden naar een veel bekeken gespecialiseerde webstek. Het is uiteraard een hobby als een ander, zoals ‘train spotting’ ruim een halve eeuw geleden. Sommige andere fotografen vinden dat maar niks. Fréderic Louis schrijft “ik schaam me al om met camera rond te lopen in Knokke, omdat ze denken dat ik ook een 'spotterke' ben dan”. Over het fenomeen kun je HIER meer lezen. Feit is dat zowat elke foto die door om het even wie in Knokke-Heist genomen wordt promotie is voor de badstad. Zo denkt trouwens ook de Dienst Toerisme er over. Die pakte zopas uit met een Instagramwedstrijd. Neem een foto in Knokke-Heist volgens het thema van de week, post die op Instagram, bewerk die eventueel en share/deel die met vermelding van #knokkeheistgram én de # van de week. En, een auto-onderwerp zit er niet tussen: 

Van 22 tot 28 augustus: #liefdevoordezee
Van 29 augustus tot 4 september: #humor
Van 5 september tot 11 september: #sport
Van 12 september tot 18 september: #favorieteplek
Van 19 september tot 25 september: #cultuur
Van 26 tot 2 oktober: #verborgenplekje

24.8.12

Knokke-Heistenaar brengt Mercy Ships en Handbalploeg samen

Bert Van Dijk, de Knokke-Heistse voorzitter van Mercy Ships België, gaat eind deze maand een unieke samenwerking aan tussen een eerste klasse handbalploeg en zijn liefdadigheidsinstelling. Met de ploeg gaat het om handbalclub KV Sasja uit het Antwerpse Hoboken. Het bestuur van deze eerste klasser speelde al enige tijd met het idee om in navolging van FC Barcelona, een samenwerking aan te gaan met een liefdadigheidsinstelling om een extra dimensie te geven aan haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Terzelfdertijd zocht Mercy Ships een sportclub in de hoogste klasse om extra bekendheid te geven aan haar werkzaamheden voor de allerarmsten in de wereld. De Handbalclub Sasja is een club met een rijk verleden die al meer dan 50 jaar in de hoogste afdeling speelt. Mercy Ships is een internationale liefdadigheidsinstelling met het hospitaalschip de Africa Mercy, het grootste private hospitaalschip ter wereld waarop 450 vrijwilligers (1.200 per jaar), uit meer dan 30 landen zich belangeloos inzetten om gratis hoop en genezing te brengen aan de allerarmsten.

MER rapport windmolenpark ter inzage

De nv Rentel heeft een aanvraag ingediend bij de federale overheid voor de bouw en exploitatie van een windmolenpark op zee tussen de Thorntonbank en de Lodewijkbank. Voor deze aanvraag werd een milieu-effectenrapport (MER) opgesteld. Deze aanvraag kan door het publiek worden ingezien vanaf 29 augustus tot september. Het dossier ligt ter inzage bij de dienst leefmilieu, Walweinstraat 20, 8000 Brugge van ma tot vr van 9u30 tot 12u en van 14u tot 16u, op di tot 18u en in de burelen van de BMM in Brussel Gulledelle 100, 1200 Brussel (St Lambrechts-Woluwe) en Oostende, "Eguermin" gebouw, 3de en 23ste Linieregimentsplein, 8400 Oostende. Het MER staat op de website van de BMM. Geïnteresseerden kunnen hun standpunt, opmerkingen en bezwaren tot en met 12 oktober 2012 indienen, dmv een aangetekend schrijven met bericht van ontvangst aan de BMM, Gulledelle 100, 1200 Brussel, tav mevrouw Marisa de Marcantonio.

Vuurwerkfestival bijdrage Italië

Ondertussen zijn op de redactie nog meer foto’s binnengekomen van de bijzonder geslaagde Italiaanse bijdrage aan het vuurwerkfestival in Knokke-Heist. De foto’s van Ivan Blomme en een paar andere fotografen kun je HIER bekijken. Ook bij Freakpyromaniacs zijn een hele reeks Italiaanse vuurwerkfoto's te bekijken.  

Polderboeren dienen bezwaar in tegen uitbreiding van Het Zwin

Polderboeren in Knokke-Heist hebben bezwaar ingediend tegen de goedkeuring van de uitbreiding van Het Zwin door de Vlaamse Regering. Daarbij wordt op termijn 120 ha landbouwgrond onder water gezet. Luc Busschaert, Landbouwingenieur en woordvoerder van de Associatie Polderboeren zegt dat als gevolg daarvan rond Het Zwin een zone zal ontstaan waar toenemend verzilting zal optreden. Het gaat om een gebied van ongeveer 1.000 ha waar geen plaats meer zal zijn voor de traditionele landbouw. Totnogtoe zijn tegen die verzilting door de uitbreiding van Het Zwin nergens haalbare oplossingen gevonden. Een verdere verzilting van de regio hypothekeert niet alleen de toekomst van de polderboeren maar vormt ook een ernstige bedreiging voor de eigen zoetwaterwinning in de badplaats.

Italiaans Vuurwerk van wereldklasse in Knokke-Heist

Vuurwerkkijkers hebben donderdagavond als nooit tevoren superlatieven gebruikt om het kunstvuurwerk te beschrijven dat het Italiaanse Pirotecnica Scarpato in Knokke-Heist de avondlijke hemel heeft ingeschoten. Vuurwerkbeleefster Christel Bedert stak haar lof niet onder stoelen of banken. Ze noemde het pyrotechnisch hoogstandje “mooi verfijnd en bij momenten zelfs perfect op de muziek gesynchroniseerd. Er zat zelfs een kippenvelmoment bij, met name toen uit de luidsprekers ‘je t’aime' klonk terwijl het vuur in gouden stralen recht uit de hemel naar beneden stroomde…” Het Italiaanse vuurwerkbedrijf kijkt dan ook terug op zes generaties ervaring. De familie verzorgde in 1784 al vuurwerk voor de koning van Caserta. Het zijn de nakomelingen van die eerste “vuurartiesten” die nu in Rimini de familietraditie voorzetten. Het Italiaanse vuurwerk van donderdagavond heeft beslist de noodzakelijke winnende kwaliteiten laten zien. De Duitse vuurwerkkenner Sebastian Hahn noemde het vuurwerk “absolutely amazing”. Sir Andreas had het over “misschien wel het beste vuurwerk ooit”, terwijl Jasper Pillen het omschreef als een “waanzinnig goed vuurwerk”.

De finale van het Italiaanse vuurwerk kun je HIER nog eens bekijken.
Foto met dank aan FPM Patrick.

Verder nog op het vuurwerkprogramma:
Zaterdag 25 augustus Mexico
Maandag 27 augustus Polen

Soldaten mogen op de Sluise stranden, maar…

Er zijn plannen voor de verhuis van een Nederlandse marinierskazerne naar Vlissingen en dat de mariniers op termijn gaan oefenen op de meeste stranden in onze buurprovincie. De gemeente Sluis heeft in dat verband al groen licht gegeven. De kans is dus groot dat in de toekomst Nederlandse soldaten de stranden vanaf de Zwingeul tot in Breskens als hun oefenterrein zullen gebruiken. Ondermeer zouden er dan oefenlandingen op plaats vinden. Maar Sluis zegt dat in geen geval oefeningen tijdens het toeristenseizoen mogen gehouden worden. Van Sluis mogen de mariniers evenmin oefenen op het naaktstrand en in de Verdronken Zwarte Polder.

Gangsters aan de haal met opbrengst Kitsch Club

De ontvangsten van de nachtclubs Kitsch in Knokke, 69 in Gent en Magic in Antwerpen zijn gestolen uit de kluis van het moederbedrijf in de Blekerijstraat in Gent. Het gaat om een bedrag van zo’n 90.000 euro. De dieven waren goed op de hoogte zegt John Noseda van de Kitsch Club. Dure laptops en stapels kleingeld lieten ze links liggen. Ze braken binnen en 10 minuten later droegen ze een loodzware kluis met de buit naar buiten. Het ging ondermeer om de ontvangsten uit de Kitsch Club van zes dagen en ook van het evenement Kitsch Club on the Beach. De federale gerechtelijke politie voert intussen een onderzoek naar de daders.

Loop van de Bevolking in Knokke-Heist

Informatie over geboorten, huwelijken en overlijdens in Knokke-Heist vind je HIER.

Lippens bedankt elke kiezer ook als die voor andere partij stemt

Op de partijwebstek van de Gemeentebelangen heeft burgemeester Lippens in een paar woorden de groei van Knokke-Heist geschetst en aangekondigd dat zijn partij een nieuwe dimensie wil geven aan de badstad. Ondermeer wil men de toekomst van de jeugd verzekeren. Hij zegt verder dat de verkiezingen gehouden worden in moeilijke omstandigheden. Lippens dankt bij voorbaat de kiezer welke keuze hij of zij ook maakt. Van een verkiezingsprogramma als dusdanig wordt nog niks onthuld. De korte boodschap van de burgemeester werd donderdagavond openbaar gemaakt en men kan het filmpje HIER bekijken.

Benefiet op Lichttorenstrand

Op het Lichttorenstrand in Knokke wordt nu zondag 26 augustus een benefiet gehouden ten voordele van het “Ebenezer Children’s Home”. Dat is een weeshuis voor 400 kinderen in het Keniaanse Ahero. De opbrengst van het evenement gaat integraal naar dit project. Met het geld willen men onder andere een hoognodige waterput boren. Op het Lichttorenstrand kan men zondag voor het goede doel petanquen een drankje nuttigen en deelnemen aan een tombola. Voor de kinderen is er ondermeer een tekenwedstrijd. De start is om 13.30u.

Voor verdere informatie: www.ebenezerchildrenshome.org

23.8.12

Stroompanne Westkapelle

Delen van Westkapelle zaten donderdagnamiddag enige tijd zonder stroom. Dat gold ook voor een klein deel van Knokke. Vooral de buurt van de Natiënlaan en de Dorpsstraat in de deelgemeente waren getroffen. In het bijzonder voor bedrijven en handelaars zorgde dat voor flinke problemen. Bij de meesten werkten bijvoorbeeld de kassa's niet meer. Ondermeer bij Colruyt konden de aankopen niet afgehandeld worden en lieten klanten hun winkelwagentjes gewoon staan. Bij Eandis wist men te vertellen dat men hard aan het werk was om het euvel zo snel mogelijk te herstellen. Tegen 16u had iedereen weer stroom.

Knokke-Heist in The New York Times

Vroege donderdagnamiddag in Knokke-Heist. Het is rond deze tijd dat aan de andere kant van de Atlantische Oceaan de ochtendeditie van The New York Times in de kiosken ligt. In de krant bij het katern “Great Homes en Destinations” is vandaag de waarde van de eigendommen in Knokke-Heist aan de orde. Journalist Nick Foster heeft daartoe enig onderzoek gedaan in de badstad en omstreken. Het resultaat is een uitgebreid artikel over de badstad en de Compagnie Het Zoute. Jaren geleden kreeg Knokke-Heist ook al eens een forse write-up in The Los Angeles Times. Wie het artikel in de New York Times van vandaag wil lezen kan HIER terecht.

Cirque du Soleil met Kooza naar Knokke-Heist

Binnenkort doet “Cirque du Soleil” ook Knokke-Heist aan. Dat gebeurt met de productie Kooza. Deze show vertelt het verhaal van de "Onschuldige"; een eenzame, droevige man die op zoek is naar zijn plek in de wereld. Met Kooza keert “Cirque du Soleil” terug naar zijn roots. In de show spelen namelijk twee soorten traditionele circusartiesten de hoofdrol: acrobaten en clowns. De show legt de nadruk op fysieke inspanningen van menselijke prestaties in al hun pracht en breekbaarheid. Deze worden gepresenteerd in een kleurrijk geheel met de nadruk op onvervalste slapstickhumor. Tijdens zijn reis ontmoet de Onschuldige een reeks komische personages, zoals de Koning, de Bedrieger, de Zakkenroller en de Vervelende Toerist met zijn Valse Hond. De première van Kooza vond 5 jaar geleden plaats. Sindsdien werden reeds meer dan 4 miljoen mensen in Noord-Amerika en Japan door het wervelende spektakel geïmponeerd. Nu is het de beurt aan ons land. Volgende week worden meer details bekend gemaakt over wanneer precies de witte ‘Grand Chapiteau’ de skyline van Knokke-Heist zal sieren.

1001ste bom voor Belgische Marine

De Belgische Marine laat vandaag de 1.001ste bom op zee ontploffen. Een paar minuten tevoren maakt de Koninklijke Nederlandse Marine de duizendste bom onschadelijk. Een en ander gebeurt in Navo-verband. Men is het vernietigen van oorlogstuigen op zee beginnen tellen na het ongeluk met een Nederlands vissersvaartuig zeven jaar geleden. Op het vissersschip Ouddorp 1 ontplofte toen een mijn uit de Tweede Wereldoorlog die was opgevist. Drie mensen kwamen daarbij om het leven. Voor de duizendste en 1001ste bom sinds het ongeluk is extra aandacht, om vissers weer te wijzen op de gevaren zegt men bij de Marine. "Er liggen nog zo'n 300.000 bommen op de bodem van de Noordzee. Wij zullen nog voor generaties werk hebben om de Noordzee weer veilig te maken," zegt woordvoerster Valerie Meelker.

In september naar de stembus

Een maand vroeger dan wij trekken onze noorderburen op woensdag 12 september naar de stembus. Het gaat bij hen om landelijke verkiezingen. De stembusgang werd nodig na de val van het kabinet Rutte in april van dit jaar. Momenteel probeert onze buurgemeente Sluis zoveel mogelijk jongeren aan te sporen om daadwerkelijk te gaan stemmen. In Nederland is er namelijk stemrecht maar geen stemplicht. In de diverse Sluise deelgemeenten ontvangen zo’n duizend jongeren tussen de 18 en 24 jaar deze week een brief, waarin gevraagd wordt om hun stem niet onbenut te laten.

Hervorming van Justitie onder de aandacht in Knokke-Heist

Komende maandag 27 augustus heeft Hans Rieder het om 10 uur in Pavillon du Zoute over de noodzakelijke hervorming van Justitie. Het regeerakkoord is duidelijk: het aantal gerechtelijke arrondissementen zal tenminste met de helft verminderd worden. Minister van Justitie Annemie Turtelboom brengt in haar hervorming gerechtelijke arrondissementen van 27 naar 12 nieuwe gerechtelijke arrondissementen. De 10 provincies + Brussel en Eupen. Daarnaast werd ook artikel 156 van de Grondwet voor herziening vatbaar verklaard, waardoor de ressortgrenzen in een volgende legislatuur veranderd kunnen worden. Belangrijk in deze hervorming is dat, hoewel de organisatiestructuur grondig gewijzigd zal worden, de bestaande zittingsplaatsen behouden blijven, dit in het belang van de nabijheid van de rechtsbedeling. Door te kiezen voor de provinciegrenzen worden geen nieuwe structuren gecreëerd, maar kan toch maatwerk worden geleverd en dankzij het schaalvergrotingseffect efficiëntiewinsten worden gerealiseerd.

15 EUR; Uitpas: 12,50 EUR

Ploegvoorstelling Royal Knokke Football Club

Nu vrijdag 24 augustus stelt de Royal Knokke Football Club zijn ploegen voor. Vanaf 19 uur is iedereen uitgenodigd in het Olivier sportstadion voor de verschillende trainingssessies per ploeg verspreid over alle beschikbare velden. Op deze manier kan iedereen kennismaken met hun voorkeurteam. Vanaf 20 uur verplaatst het grote evenement zich naar de hoofdtribune van het A terrein. Daar zullen alle 250 spelers worden gepresenteerd, uiteraard met de nadruk op het 1ste elftal. De ploegenvoorstelling wordt afgesloten met een receptie.

Ongeval met landbouwvoertuig in Knokke-Heist

In Ramskapelle heeft zich in de Waterstraat een ongeval voorgedaan met een landbouwvoertuig. Een landbouwer moest ter hoogte van het huisnummer 22 zwaar uitwijken voor fietsers ten einde een aanrijding te vermijden. Bij dit manoeuvre is de sproeimachine van de weg geraakt. Groot was de verbazing van de landbouwer toen de twee fietsers gewoon doorreden, zonder zich te bekommeren om de gevolgen van het ongeval. Door het uitwijkmanoeuvre bleven de fietsers ongedeerd, maar de landbouwer zit wel met de opgelopen schade. Vandaar dat er in deze oogstperiode meer begrip gevraagd wordt van andere weggebruikers voor landbouwvoertuigen.

Foto met dank aan Jan Morbee

Beachopera Il Trovatore in Knokke-Heist

Op vrijdagavond 24 augustus wordt bij Rox Ambassadors Plaza ter hoogte van het Heldenplein in Heist de Muntopvoering van "Il Trovatore" op groot scherm geprojecteerd. Deze opera van Giuseppe Verdi is meteen de laatste productie uit de reeks die dit seizoen op het strand gebracht werd. Het plechtstatige slagwerk in de openingsmaten zet meteen de toon voor dit meesterwerk, waarin verlatenheid, passie, macht, ouderliefde en wraak enkele van de grote thema’s zijn. Met deze productie beleven we het Muntdebuut van de Russische regisseur Dmitri Tcherniakov en horen we Marc Minkowski in diens eerste confrontatie met Verdi. De toegang is gratis.

Vissers moeten meer afval meebrengen

Vissers moeten het afval dat in de netten terecht komt, mee aan land nemen. Dat heeft minister Vande Lanotte gezegd bij de Stichting voor Duurzame Visserijontwikkeling. De stichting beschikt over een eigen afvalpark. Dat noemde de minister "een voorbeeld voor het buitenland". Momenteel wordt door onze vissers jaarlijks al zo’n 30 ton afval uit zee meegebracht. Dat is echter slechts een fractie van wat er ronddrijft en naar de zeebodem is afgezakt. In de eerste plaats moet er echter voor gezorgd worden dat er niet nog meer afval in zee terecht komt, aldus de minister.

Bodemonderzoek in Tramweg - Gasmeterstraat

Er komen proefboringen in de Tramweg en de Gasmeterstraat in Knokke. De openbare afvalstoffenmaatschappij OVAM heeft daartoe van het gemeentebestuur toelating gekregen. Doel van de boringen is de kwaliteit controleren van de bodem en het grondwater op die plaats. Het gaat namelijk om een site waar destijds een ‘gashouder’ of gasketel geëxploiteerd werd, op de hoek van de Tramweg en de Gasmeterstraat; vandaar trouwens de straatnaam.

Ondanks verlies is Philippoussis in z’n nopjes over Knokke-Heist

Ondanks het feit dat Mark Philippoussis in de badstad afgelopen weekend het onderspit moest delven is de 35-jarige Australische tennislegende bijzonder opgetogen over z’n verblijf in Knokke-Heist. In een korte mededeling zei hij donderdag “Knokke was a gorgeous place and it was a pleasure to play there. Next event is in London in December”. Op de tweede dag van de Optima Open 2012 in Knokke-Zoute werd de eerste match gespeeld tussen de Australiër Mark Philippoussis en Carlos Moya. De Spanjaard Moya, winnaar van de vorige editie, versloeg Philippoussis in drie sets met een spannende Champions tie-break (6-3 1-6 en 10-6). Mark Philippoussis begon op zijn zesde met tennis. In zijn jeugdjaren werd hij korte tijd gecoacht door Wimbledonkampioen Pat Cash. Philippoussis werd prof in 1994. In 1995 was hij met zijn 19 jaar de jongste speler in de top-50. Philippoussis won tien titels in het enkelspel.

22.8.12

Jim TV bij Lakeside Paradise

Woensdagnamiddag is de jeugdzender Jim TV afgestapt bij het nieuwe Lakeside Paradise in Knokke-Heist. Tussenin de gebruikelijke muziekclips waren ook interviews en demonstraties te zien vanaf het Duinenwatermeer. Ondermeer kwam een zekere Björn aan het woord, die nog maar zes weken wakeboard en dergelijke oefent bij Lakeside en nu reeds een sponseringovereenkomst heeft binnengerijfd.

Grootscheepse controles in het weekend

Komend weekend voeren de politie van de zone Damme / Knokke-Heist en de wegpolitie van West-Vlaanderen in onze regio samen acties tegen overdreven snelheid en rijden onder invloed. Dat gebeurt in het kader van het ‘Provinciale Actieplan Weekendongevallen’. Uit vaststellingen van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid blijkt namelijk dat 40 % van de verkeersdoden te betreuren vallen tijdens het weekend, waarvan de helft tijdens de weekendnachten waarbij de verkeersintensiteit laag is. De globale daling van het aantal verkeersdoden tijdens de periode van 2000 tot 2007 bedroeg 27 %; tijdens de weekends was dit zelfs 34 % maar tijdens de weekendnachten was de afname slechts 12 %.  Door volgehouden controles tijdens de weekends wil men de verkeersdoden laag houden. Zo is er voor het eerst in België vast te stellen dat het aantal dode verkeersslachtoffers onder de 1000 ligt (922). Het doel is om in 2015 maximaal 500 verkeersdoden op te tekenen. Komend weekend zullen er in Knokke-Heist snelheidscontroles zonder onderschepping worden uitgevoerd en ook alcohol- en drugscontroles. Verder heeft de Wegpolitie van West-Vlaanderen snelheidscontroles aangekondigd voor zaterdag 25 augustus op de N31 tussen de E40 en Zeebrugge.

Nieuwe stoep in de Heestersstraat

In het kader van wegeniswerken in de Heestersstraat in Knokke-Heist wordt volgende week gestart met het rooien van de bomen en het opbreken van de trottoirs langs de kant met de even huisnummers. De opritten zullen in deze fase behouden blijven. Op maandag 3 september zal Eandis dan beginnen met werken die ongeveer maximaal 7 weken zouden duren. In de derde week zullen de werkzaamheden door het Waterbedrijf beginnen. De heraanleg van het trottoir is gepland vanaf maandag 15 oktober.

Knokke-Heistse in Miss Coast Belgium finale

De 18-jarige Gaëlle Goossens uit Knokke-Heist zit samen met 21 andere meisjes in de finale van de Miss Coast Belgium. Die finale wordt op zaterdag 8 september gehouden. Gaëlle heeft de sportschool in Meulebeke doorlopen. Momenteel studeert ze communicatie management in Antwerpen. Deze zomer doet ze een vakantiejob bij Delano. Haar hobby’s zijn paardrijden, tennissen en dansen. Dit jaar steunt Miss Coast Belgium twee goede doelen, namelijk Mucopatiënten en Make a Wish. Gaëlle Goossens hoopt dat veel Knokke-Heistenaars op haar zullen willen stemmen: kandidate nummer 14 via www.misscoast.be


Zomerlezing: De ziekte van Alzheimer

Vrijdag 24 augustus om 10 uur spreekt Prof. dr. Rik Vandenberghe in het Pavillon du Zoute in Knokke-Heist over “De ziekte van Alzheimer, een uitdaging voor mens en maatschappij”. We leven gelukkig steeds langer, maar die evolutie heeft helaas ook een schaduwkant. Door de veroudering wordt het probleem van dementie immers steeds erger. Nu al lijden bijna 200.000 Belgen aan dementie en dat aantal neemt steeds toe. Professor Rik Vandenberghe, hoofd van de geheugenkliniek van het UZ Gasthuisberg in Leuven, belicht dementie vanuit zijn expertise: wat is dementie, kan je het voorkomen, kan je het proces vertragen, hoe ga je als familie om met dementerenden, …

15 EUR; Uitpas: 12,50 EUR

Prijzen voor mooiste Knokke-Heist Instagram

Een foto nemen met instagram in Knokke-Heist kan je een leuke prijs opleveren. Instagram is een mobiele app om foto's te delen. Het werkt, net als Twitter, met volgers, maar in plaats van tekst-updates ontvangt men foto-updates. De app maakt het ook mogelijk om foto’s te bewerken en ze (spijtig genoeg) een retro-look te geven. Voor de mooiste Knokke-Heist foto’s op Instagram worden elke week 2 winnaars beloond met een geschenkkaart ter waarde van 100 euro. Een professionele jury (met o.a. topfotograaf Filip Claus) selecteert één winnaar, de andere wordt gekozen door het publiek. De foto die op het einde van de themaweek de meeste ‘likes’ heeft, wint de publieksprijs. De mooiste foto’s van de week worden digitaal tentoongesteld bij Toerisme Knokke-Heist en zullen in december ook te zien zijn op de kunstbeurs Art Gent.

Hoe ga je te werk?

Download de gratis app van Instagram op je smartphone of tablet en creëer een login. Neem een foto in Knokke-Heist volgens het thema van de week, post ze op Instagram, bewerk ze eventueel en share/deel ze met vermelding van de hagtash #knokkeheistgram én de hagtash # van de week.

De weekthema’s:

Van 22 tot 28 augustus: #liefdevoordezee
Van 29 augustus tot 4 september: #humor
Van 5 september tot 11 september: #sport
Van 12 september tot 18 september: #favorieteplek
Van 19 september tot 25 september: #cultuur
Van 26 tot 2 oktober: #verborgenplekje

Franse vuurwerkode aan het leven in Knokke-Heist

Het vertoon van de Franse vuurwerkmaker Féérie uit Saint-Herblain heeft dinsdagavond weer duizenden toeschouwers naar de stranden en zeedijk van Knokke-Heist gelokt. Flink wat noorderburen waren trouwens speciaal de grens overgestoken om de pyrotechnische hoogstandjes mee te maken. Ook vlak voor de kust lagen een aantal boten afgemeerd van waarop men het schouwspel overzichtelijk kon bekijken. De bedoeling was echter dat men ook van de bijpassende muziek zou genieten. Vuurwerk en muziek moesten van het Franse vuurwerk een ode aan het leven maken. Het zachte ontluiken van het leven ging daarbij over in staccato ritmes en klokkengelui die de blije momenten moesten voorstellen. Over het algemeen waren enkel positieve commentaren te horen over dit vuurwerk. Daniël Bassie stak het alvast niet onder stoelen of banken. Hij zei: “Het vuurwerk in Knokke was weer GE-WEL-DIG!” Bert Donkersloot sloot zich daarbij aan met zijn commentaar: “Wat blijft Knokke-Heist toch een gaaf muzikaal vuurwerk festival!!!!” De Knokke-Heistse Kriebel gaf echter làge cijfers aan het Franse hemelvuur. Dat kun je HIER zelf lezen.

Verder nog op het vuurwerkprogramma:
Donderdag 23 augustus Italië
Zaterdag 25 augustus Mexico
Maandag 27 augustus Polen

Een diareportage over de Franse vuurwerkbijdrage van de hand van Ivan Blomme kun je HIER bekijken.

21.8.12

SP.a met volledige lijst naar de verkiezingen in Knokke-Heist

Als derde partij heeft de SP.a in Knokke-Heist aangekondigd te zullen opkomen bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Eerder deden de partijen Gemeentebelangen (met daarin de Open-VLD) en de NVA dat al. Bij de vorige verkiezingen werd de SP.a in de badstad zo goed als weggeveegd met geen vertegenwoordiging meer in de gemeenteraad. Nu trekt men met een volledige lijst van 31 kandidaten afkomstig uit al de deelgemeenten naar de verkiezingen. Op de lijst 18 nieuwkomers, waaronder vijf jongeren. Met 16 vrouwelijke kandidaten zijn de dames op de lijst net in de meerderheid. Lijsttrekker is Alfons Dhondt, die van 2000 tot 2006 OCMW-raadslid was in de badstad. Zijn broer Ronny Dhondt, die 24 jaar in de gemeenteraad zetelde, gaat de lijst duwen. De tweede plaats wordt ingenomen door Katrien Anteunis en de derde plaats door Robert Madou. De jonge criminologe Kimberly Wisse uit Ramskapelle legt beslag op de vierde plaats. Ze staat ook achtste op de provincieraadslijst. De partij hoopt op 14 oktober “minstens twee zetels” te kunnen binnenhalen. Om dat te realiseren bindt de plaatselijke SP.a de strijd aan met de slogan “Knokke-Heist voor iedereen”. In haar programma legt de partij vooral de nadruk op betaalbaar wonen en meer sociale woningen, betere mobiliteit en het herbekijken van het parkeerplan, meer kinderopvang en meer inspraak. Eerdere gesprekken tussen SP.a en Groen om in de badstad samen op te komen zijn stukgelopen op een weigering van Groen. Deze partij heeft totnogtoe niet laten in de kaarten kijken. Dat geldt ook voor het Vlaams Belang in Knokke-Heist.

Knokke-Heistse triatleten terug van gereduceerde Iron Man in Vichy

De 25-koppige ploeg Knokke-Heiste triatleten zijn gezond en wel teruggekeerd van een loodzware Iron Man in het Franse Vichy. Daar gingen ze zondag deelnemen aan de volledige en halve triatlonwedstrijd. Net voor de start zondagmorgen om 6 uur kregen ze echter te horen dat de "Iron Man-distance' niet zou kunnen doorgaan. De Franse triatlonbond, de overheid en de medische teams hadden namelijk beslist dat het medisch onverantwoord zou zijn om de 3,8 km zwemmen, de 180 km fietsen en daarna nog de volledige marathon (42,5 km lopen) af te werken in de voorspelde tropische temperaturen. De Iron Man–afstand werd dan maar gereduceerd tot een halve triatlon. Toch ging men ervoor met schitterende prestaties als resultaat en drie Knokke-Heistse triatlonladies op het hoogste ereschavot. De drie eerste plaatsen per leeftijdscategorie gingen naar Nancy Obreno (5:21:09), Martine Aerts (5:35:47) en Greet Allemeersch (5:51:59). Jan Morbee, de trotse voorzitter van de nieuwe Knokke-Heistse triatlonclub 3TK, zegt: "Voor de start was iedereen ontgoocheld dat de volledige afstand niet kon doorgaan. Na maandenlange training stond de volledige ploeg op scherp om deze uitdaging aan te gaan. Maar achteraf bleek dat de enige juiste beslissing was genomen. ” Het lopen moest worden afgewerkt in een verzengende hitte van 43°C in de schaduw. In de zon werden temperaturen gemeten van 55 graden en meer. “Een en ander bewijst ook dat onze trainingen hun nut hebben bewezen . De resultaten zijn een extra stimulans om vanaf september met onze nieuwe club 3TK de trainingen terug aan te vatten in het nieuwe zwembad Duinenwater" aldus Jan Morbee.

De uitslagen kan men HIER opvragen.

Bijna 28.000 Knokke-Heistenaars naar de stembus

De dienst Burgerzaken heeft zopas de officiële kiezerslijst voor Knokke-Heist opgemaakt. Daaruit blijkt dat in de badstad in totaal 27.949 inwoners een stembrief zullen ontvangen. Onder hen ook 111 onderdanen van andere Europese landen en 7 niet-Europeanen. Alle stemplichtigen zullen zich op 14 oktober van 8 tot 15 uur dienen aan te bieden in één van de 36 elektronische stembureaus verspreid over 8 verschillende locaties. Knokkenaars en een beperkt aantal Duinbergenaars kunnen terecht in het Cultuurcentrum Scharpoord, waar zich 6 stembureaus bevinden. Verder wordt ook gestemd in de gemeentelijke basisschool de Vonk met 5 stembureaus, deKunstAcademie met 2 stembureaus en de school in de Jef Mennekenslaan met 5 stembureaus. Heistenaars en de meeste Duinbergenaars zijn welkom in het Sportcentrum Laguna (10 stembureaus) en zaal Ravelingen (3 stembureaus). Westkapelle stemt in het Sportcentrum Molenhoek (4 stembureaus) en Ramskapelle in het stembureau in ’t Zaaltje.

Brons voor Jeugdkoor Rondinella

Het Knokke-Heistse Jeugdkoor Rondinella heeft in het Italiaanse Turijn een derde plaats gehaald tijdens het tiendaagse “Festival Europa Cantat”. Dat gebeurde in het kader van “The European Choral Video Award”. Rondinella was het enige koor dat helemaal live optrad in die discipline. Er namen zo’n 4.000 artiesten deel aan het festival. Voor de finale hadden zich 24 koren geplaatst. In totaal werden 111 concerten gegeven door de deelnemers uit 42 landen. De publieke belangstelling was massaal. Elke avond verzamelden zich tussen de 2.500 en 3.000 toeschouwers op de Piazza San Carlo om de diverse koren te horen.

Meer overtredingen op de kusttram

Dit jaar werden bij reizigers op de kusttram tussen Knokke-Heist en De Panne al bijna 1500 overtredingen vastgesteld. Dat zijn er zowat 37 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Elke maand worden circa 25.000 passagiers gecontroleerd. Deze zomer werden voor het vijfde jaar op rij bij die controles studenten van de West-Vlaamse politieschool ingezet. Ze werden daarbij voor het eerst ook bijgestaan door leerlingen van de politiescholen uit Amsterdam en Den Haag.

Uittocht van de Vlaamse ooievaars

De ooievaars hebben momenteel voor een groot deel reeds de omgeving van de broedplaatsen in Het Zwin verlaten. Stilaan breekt de trek los. Groepen ooievaars bereiden zich daar op voor. De dieren duiken zowat overal op. Ze foerageren op pas gemaaide hooilanden, maar ze zijn ook vlak bij huizen en op lantaarnpalen en wegwijzers te zien. In onze regio kunnen we de komende dagen ook groepen ooievaars uit meer noordelijke streken zien overvliegen. Sommigen rusten daarbij even uit in Het Zwin. De grootste wolk ooievaars ooit boven ons land geregistreerd werd vier jaar geleden opgemerkt en telde liefst 266 vogels. Meestal bestaan de trekgroepen uit enkele tientallen vogels. Er zijn in Het Zwin trouwens ook een aantal ooievaars die de trek niet meemaken omdat ze er in slagen hier op een dieet van mollen en muizen de winter door te brengen. Per dag legt een Vlaamse Ooievaar gemiddeld zo’n 150 kilometer af. Vijf jaar geleden haalde de Planckendael-Ooievaar Kobe een record met 487 kilometer op één dag tussen het zuidwesten van Frankrijk en het noorden van Spanje.

Zomerlezing: Is de kiezer onvoorspelbaar geworden?

Nu donderdag 23 augustus praat Prof. dr. Marc Hooghe in het Pavillon du Zoute in Knokke-Heist in het kader van de Zomerlezingen over kiezers, politieke partijen en verkiezingen. Hij vraagt zich daarbij af of de kiezer onvoorspelbaar geworden is. Bij elke nieuwe verkiezingen zien we dat heel veel burgers van politieke voorkeur veranderen. Partijen die enkele jaren geleden als paddenstoelen uit de grond schoten, lijken nu al weer verdwenen. Ook voor de komende gemeenteraadsverkiezingen kunnen we ons aan flinke verschuivingen verwachten. Betekent dit dat de kiezer onvoorspelbaar is geworden, en zich laat leiden door plotse indrukken en verkiezingscampagnes? Wordt de persoonlijkheid van een kandidaat belangrijker dan de ideologie van een politieke partij? En betekent dit inderdaad dat het moeilijker wordt een land op een stabiele manier te besturen?  Politicoloog Marc Hooghe analyseert de verschuivingen in het kiesgedrag van de Belgische, en Europese bevolking. Hij is gewoon hoogleraar politieke wetenschappen aan de KU Leuven. Hij doceert er politicologie, politieke sociologie, politieke communicatie, en politieke partijen en sociale bewegingen. Eerder doceerde hij ook onder meer aan de Université Lille-II en de Universiteiten van Mannheim en Darmstadt.  Hij is voorzitter van het Politologisch Instituut, de Vlaamse vereniging voor politieke wetenschappen. Hij is hoofdredacteur van het wetenschappelijke tijdschrift Acta Politica en publiceerde vooral over politieke participatie en politiek vertrouwen.
Deelname: 15 EUR; Uitpas: 12,50 EUR

De geschiedenis van een leven in vuurwerk

Op het strand in Duinbergen wordt momenteel voor de Franse vuurwerkmaker Féérie s.a.s. alles klaargemaakt voor de pyrotechnische show van vanavond. Het bedrijf viert dit jaar z’n 20ste verjaardag. Maar de ervaring van deze Franse vuurwerkmakers reikt veel verder terug. Stichter Joël Hamon is met de reuk van vuurwerkpoeder groot geworden, want z’n vader werkte voor één van de toenmalige pyrotechnische bedrijven. Vanavond wil de Franse bijdrage de geschiedenis van een leven in vuurwerk vertolken: van de geboorte, de onschuldige kindertijd en het huwelijk tot vreugde, maar ook strijd en conflict op weg naar wijsheid en zelfbeheersing.

Start om 22u bij de Wandelaar in Duinbergen.
23 augustus Italië

25 augustus Mexico
27 augustus Polen

Vanavond: Rock & Blues met the Porkchops

Vanavond, dinsdag 21 augustus, treedt de plaatselijke band The Porkchops op in het park van het Boerenhof in Heist. De meeste Knokke-Heistenaars kennen zanger-gitarist Frank The Butcher, muzikaal ondersteund door Manu Ide (gitaar), Pascal d'Anvers (drums), Eddy Verlinde (piano - harmonica - vocals) en Dirk Delmaere (basgitaar) van stevige nummers van o.a. Rolling Stones, Pink Floyd, Jimmy Hendrix, Jerry Lee Lewis, Herman Brood, Lynyrd Skynyrd, ZZ Top, Red Hot Chillipeppers en andere muzieklegendes. In het kader van World vertolken ze dit keer een meer intimistisch repertoire met een eigenzinnige mix van rock & blues. Aanvang om 21 uur. Toegang gratis.

Windturbinefunderingen op weg naar Zweden

Maandagavond is in Zeebrugge een gigantisch ponton met twaalf windturbinefunderingen de Vandammesluis gepasseerd op weg naar Kårehamn in de Baltische Zee bij de Zweedse zuidzuidoostkust. De funderingen variëren in hoogte van 15 tot 25 meter. Het zwaarste element weegt bijna 2.000 ton. De funderingen werden de voorbije zes maanden gebouwd op pontons in de Zeebrugse achterhaven in opdracht van de Jan De Nul Groep. Het zal twee zeeslepers ruim een week kosten om het ponton tot voor de Zweedse kust te slepen. Volgende maand worden nog eens vier funderingen naar Baltische wateren gesleept. Daar worden alle elementen op de zeebodem afgezonken.

Foto met dank aan Joke Swyngedouw

Geen oranjereuzen in Heist

Tijdens de finalemanche van het Belgisch Kampioenschap BeachSoccer bij Rox Arena in Knokke-Heist kwam Waterloo als beste strandvoetbalteam van ons land uit de strijd. De finale werd gespeeld tegen Nivelles. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, maar in het slot van de wedstrijd nam Waterloo toch afstand en de wedstrijd eindigde in een 5-3 stand. Nadien was er uiteraard nog de strandinterland tussen de Rode Duivels en Oranje. Daar was in de badstad enorme belangstelling voor na de 4-2 nederlaag van onze noorderburen in de oefeninterland in Brussel. In deze 'galawedstrijd' was ons land veruit de sterkste, vooral dan Gilles De Bilde, die zich duidelijk in de kijker speelde door liefst alle Belgische goals te scoren. Eindstand 8-5.

20.8.12

Vuurwerkfestival van start met Oostenrijk

Zondagavond is het 33ste Vuurwerkfestival van Knokke-Heist van wal gestoken met de bijdrage van Oostenrijk. Het pyrotechnisch gebeuren kon andermaal rekenen op massale belangstelling. De Oostenrijkers hadden de lat meteen hoog gelegd. Sommige vuurwerkkijkers waren dan ook zeer onder de indruk van deze eerste vuurwerkavond. Mathias Vissers uit Westerlo noemde het, het “zotste en schoonste vuurwerk ever. Met grote voorsprong”. Het is nu aan de andere deelnemers om te zien wie het beter kan doen. Dat het Vuurwerk een mega publiekstrekker is mag ook blijken uit de reactie van Martijn de Heij uit Oostburg (die thuis was gebleven). Hij zei teleurgesteld “er is geen bal te doen op het internet omdat iedereen naar Knokke is…” Dinsdagavond is het de beurt aan Frankrijk en daarna volgen Italië en Mexico. Polen, de winnaar van vorig jaar, mag het festival afsluiten. Het vuurwerk start iedere keer stipt om 22u vlakbij De Wandelaar in Duinbergen. De deelnemende landen worden beoordeeld op kleurenspel, synchronisatie, compositie, harmonie en originaliteit.

Foto’s met dank aan o.a. Ivan Blomme kun je HIER bekijken.

De finale seconden van het Oostenrijkse vuurwerk kun je HIER nog eens herbeleven.

Celebrity Eclipse in Zeebrugge

Zondag had het cruiseschip Celebrity Eclipse weer veel bekijks in de haven van Zeebrugge. Het 314m lange vaartuig heeft een capaciteit van 2.850 passagiers en had 1.211 bemanningsleden aan boord. Het schip kwam uit Southampton. De aanloop in Zeebrugge moest de passagiers in staat stellen met de bus Brugge te verkennen. Zondagavond is de Celebrity Eclipse weer afgevaren. Het zeekasteel is bezig aan een 14-daagse trip waarbij ook Duitsland, Rusland en de Scandinavische landen worden aangedaan. Na Zeebrugge wordt afgemeerd in Warnemünde om de opvarenden Berlijn te laten bezoeken. Daarna volgen: Stockholm, Helsinki, St Petersburg, Tallinn en Kopenhagen. Vervolgens zet het schip weer koers naar Southampton.

Foto’s van het bezoek van de Celebrity Eclipse kun je bekijken bij Cruiseschepen In Zeebrugge.

Gezondsheidsbus wijst jongeren bij Parkies op risicogedrag

De gezondheidsbus van het Franse Département du Nord zal maandagavond 20 augustus worden opgesteld bij het Parkies gebeuren aan de Scharpoord tuin in Knokke-Heist. Vorige maand kon de bus in het kader van “De Kusttoer” ook reeds bij het Evenementenstrand bezocht worden. Daarbij wordt informatie verschaft over allerlei preventies die de gezondheid moeten ten goede komen. Dat gaat van zonnepreventie tot verslavingspreventie. De bus omvat twee delen. Een zone voor het brede publiek en een zone waar jongeren op een ongedwongen manier informatie krijgen. Daarbij zullen leuke gadgets worden uitgedeeld. De Preventiedienst van Knokke-Heist zal uitgebreid meewerken aan deze campagne. Men wil met jongeren ervaringen uitwisselen en ze informeren over gezondheidsrisico’s en preventie voornamelijk de risico’s gelinkt aan de vrijetijdsbesteding in de zomer zoals verstandig zonnen, gehoorschade, middelengebruik en SOA’s.

Tropisch weekend kan seizoen niet goedmaken

Ondanks de soms dreigende wolkenvelden in de namiddag is het zondag weer een topdag geworden in Knokke-Heist. Dat neemt niet weg, dat er ’s morgens bij het spoor toch nog enkele plaatsen vrij waren richting zee. Met de trein naar de badstad reizen verliep trouwens niet altijd zonder slag of stoot. Halfweg de voormiddag werd de trein Knokke/Blankenberge in Brugge niet ontkoppeld. Het treinstel reed integraal door naar Blankenberge. Reizigers met bestemming Knokke-Heist moesten plots overstappen. Door de binnensluipende wolken werd de hoogste temperatuur in de badstad zondag kort na de middag al genoteerd en haalde net de 30 graden niet. Toch was het drummen op de stranden en terrasjes in de hele badstad. Ook alle hotels waren zo goed als volgeboekt. Dat het druk is geweest in de badstad mag blijken uit de bergen afval die door de vakantiegangers werden achtergelaten. Ondanks het feit dat het een vuurwerkavond was begon in de late namiddag een massale uittocht. Op een gegeven moment stond het autoblik aan te schuiven langs de N49 van Knokke-Heist tot in de buurt van Eeklo. Ondertussen was uiteraard ook de intocht van wagens voor het vuurwerkfestival al begonnen; weer iedereen op zoek naar een parkeerplaats. Het tropische weekend was voor de horeca en de recreatiehouders in de badstad alvast een grote meevaller. Toch kan dit het matige voorseizoen en de ronduit slechte julimaand niet helemaal goedmaken. Bij een Unizo-bevraging heeft 65% van de ondernemers trouwens bevestigd dat het niet meer mogelijk is om het seizoen nu nog recht te trekken.

Knokke-Heists Cartoonfestival op Vuurwerkavonden later open

Op de vuurwerkavonden 21, 23, 25 en 27 augustus blijft het Cartoonfestival uitzonderlijk langer open. Bezoekers kunnen dan tot 22 uur terecht in het Cartoonpaviljoen op het strand ter hoogte van het Casino Knokke. Ideaal dus om vooraleer te genieten van het vuurwerkspektakel de lachspieren te laten werken. En bovendien, de toegang is gratis.

Eerste Draaiorgelfestival in Knokke-Heist

De eerste editie van het draaiorgelfestival van Heyst Leeft was zondag meteen een voltreffer. In totaal lieten elf mechanische orgels en draaiorgels hun typische deuntjes weerklinken in de straten en pleinen van de deelgemeente. Wie niet meer zo jong is herinnerde zich meteen de caféorgels en uiteraard het orgeltje van Carolientje, dat een halve eeuw geleden furore maakte op de zeedijk in Heist en Duinbergen. Van de orgels die zondag in Heist hielpen mooi weer maken kwamen er drie uit Nederland. De hele namiddag gingen her en der in de badstad mensen even verpozen bij een van de spelende orgels. Op het Heldenplein waren op een bepaald moment ruim 300 toeschouwers aanwezig. Om 17 u werd daar ook de slotpresentatie gehouden. De deelnemers kregen op dat moment ook een relatiegeschenk van het gemeentebestuur van Knokke-Heist. Ondertussen werd in de ‘wandelgangen’ door de heemkring al overleg gepleegd over de mogelijke organisatie van het Nationaal Kampioenschap draaiorgels in 2014 te Heist-aan-Zee.

Foto: Het bestuur van Heyst Leeft, schepen Geerinckx, de deelnemende draaiorgelbezitters en de delegatie van Mechamusica.

My Ferry Link opvolger van SeaFrance van start

Maandag is de nieuwe Franse Kanaalrederij “My Ferry Link” van start gegaan met twee ropaxferry’s op de lijn Calais-Dover. Het gaat om de Berlioz en de Rodin. In september zou ook een vrachtveer worden ingezet. De veerboten van de failliete rederij SeaFrance lagen enkele maanden werkloos aan de kant in Duinkerke. De ferry’s werden gekocht door Eurotransmanche, een werkmaatschappij van Eurotunnel. Ze worden bemand door zo’n 400 vooral Franse personeelsleden van de coöperatieve Scop die de ferry's chartert. De nieuwe maatschappij wordt geleid door ondermeer ex-topmensen van de rederij Brittany Ferries. My Ferry Link mikt op acht procent van de Kanaalmarkt. Andere operatoren op de Korte Kanaalroute, P&O Ferries en DFDS/LD Lines, staan kritisch staan ten opzichte van de nieuwekomer omdat het een te sterke marktpositie zou geven aan de uitbater van de Kanaaltunnel.

Strand van Duinbergen verhuisd

Onlangs werd in Knokke-Heist op het kruispunt van de Duinbergenlaan met de Joseph Nellenslaan een gloednieuwe houten bewegwijzering neergepoot. Daarop is heel precies af te lezen hoe ver het naar Heist en De Panne is. Ook ziet men dat men amper 400 meter van het strand van Duinbergen verwijderd is. Maar dat strand ligt volgens de wegwijzer niet langer aan zee maar bij het station van Duinbergen. Het verhuizen van het strand is natuurlijk meegenomen voor wie met de trein komt.

Foto met dank aan Marie-José Vanbelle

19.8.12

Een kwarteeuw Dino’s in Knokke-Heist

Al 25 jaar lang is Dino’s een begrip in het uitgangsleven in Knokke-Heist. Voor uitbater Deano Stepman was het een jongensdroom om een eigen zaak uit te baten. Na z’n opleiding in de Oostendse hotelschool doorliep hij stages in diverse restaurants in Knokke. Met het nachtleven maakte hij kennis als jobstudent in de zaak van z’n broer in Brugge, de Pick op de Eiermarkt. Later was hij er ook barman toen Roger Mortier eigenaar was. Daarna kwam Knokke weer in zicht. Deano was een jaar aan de slag bij Willy de Baene, de toenmalige eigenaar van Café Du Nord. Toen in 1986 Snookersaloon PF (“De Snooker”) zijn deuren opende, waren Deano en z’n echtgenote Christel Ide de eersten die de zaak hebben gerund op zelfstandige basis. Ze deden dat in opdracht van Fernand Obreno. De plannen om zelf een zaak te beginnen werden echter steeds concreter. Op 25 juni 1987 was het eindelijk zover. Deano Stepman was zelf pas 24 toen Dino’s z’n deuren opende. Intussen zijn we 25 jaar verder. “Onder de klanten nog mensen van toen en zelfs al kinderen van liefdesrelaties die in onze bar ontstaan zijn. Het café heeft intussen al een paar metamorfoses ondergaan maar de passie is nog altijd dezelfde” zegt de inmiddels 49-jarige Deano Stepman. Door het 25-jarig bestaan van Dino’s krijgt de Fin Saison viering uiteraard een extra feestelijke allure. Op zondag 26 augustus kan iedereen van 17u gratis terecht in de grote feesttent op het Verweeplein. Om 19u is er Happy Hour. Vip tafels kan men reserveren bij Dino’s.

Programma feesttent

17.00u DJ Don Camilo
22.00u DJ Robert Abigail

Programma café Dino’s (inside)
Binnen in het café draaien enkele resident-deejay’s uit de afgelopen 25 jaar.
DJ KENNETH
DJ TORRES
DJ MIKE SPORT
DJ NICOLAS DECOSTER
DJ YVES VAN DEYNSE