12.11.13

Groene Halte: Nieuwe wandelroute ‘Zwinduinen en –polders’

Op dinsdag 3 december (Internationale Dag voor Personen met een Beperking) openen TreinTramBus, Agentschap voor Natuur en Bos, Westtoer en Licht en Liefde de nieuwe wandelroute ‘Zwinduinen en -polders’  in Knokke-Heist. Deze wandelroute is niet enkel goed bereikbaar met het openbaar vervoer, maar ook toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit, in het bijzonder voor blinden en slechtzienden. Het grootste deel van het traject kan zowel door blinden en slechtzienden als door rolstoelgebruikers volledig zelfstandig afgelegd worden - met behulp van de routebeschrijving en de kaart in de brochure, de grootlettertekst en eventueel de audio- en gpx-bestanden die je ter aanvulling zal kunnen downloaden via www.groenehalte.be
Het project Groene Halte+ werd gerealiseerd met de financiële steun van het Fonds Elia beheerd door de Koning Boudewijnstichting. De infrastructuur voor deze Groene Halte+-route werd gerealiseerd in het kader van het Interreg IVa project REECZ en werd mede gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, Toerisme Vlaanderen, Westtoer en het Agentschap voor Natuur en Bos. Ook NMBS, De Lijn en de Stad Knokke verleenden hun medewerking aan het project.

Een Groene Halte-wandelroute begint en eindigt aan een station, een bus- of tramhalte. Dit zijn de zogenaamde ‘Groene Haltes’, herkenbaar aan het Groene Haltelogo. De trein, bus of tram die stopt aan een Groene Halte heeft een frequentie van minimaal één rit per uur, ook op zaterdag, zon- en feestdagen.Tussen 2006 en 2013 ontwikkelde TreinTramBus al veertig Groene Haltetrajecten.