13.11.13

Volksontwikkeling over “Criminaliteit in Cyberspace”

Volksontwikkeling Knokke-Heist, een samenwerkingsverband tussen Davidsfonds Knokke en vtbKultuur Knokke-Heist, heeft voor haar eerste lezing op 21 november niemand minder dan Hoofdcommissaris Luc Beirens weten te strikken. Luc Beirens, afkomstig uit Heist, is hoofd van de de Federal Computer Crime Unit, de gespecialiseerde centrale dienst van de Federale gerechtelijke politie die zich bezig houdt met de bestrijding van computercriminaliteit. Hij komt zijn talrijke ervaringen met die computercriminaliteit  met het ongetwijfeld aandachtige publiek delen. 
Op basis van zijn jarenlang opgebouwde expertise én aangevuld met de meest recente gebeurtenissen zal Luc Beirens illustreren dat wij allemaal het gemakkelijke doelwit kunnen zijn van computercriminelen. Hij zal met talrijke voorbeelden getuigen van de  vele nieuwe dreigingen in cyberspace en een beeld schetsen van typische daders en typische slachtoffers. Hij zal de aanwezigen echter ook tips verstrekken om zich te beschermen tegen de aanvallen en adviezen geven om beter te reageren wanneer de aanvallen zich voordoen.  Een avond waar iedereen met of zonder WiFi, e-bankier of niet, Facebook- of Twittergebruiker veel kan opsteken. En iedereen kan vragen stellen !
De lezing vindt plaats  op donderdag 21 november in Cultuurcentrum Scharpoord en vangt aan stipt om 20.00 uur

Inkomprijs: Leden Volksontwikkeling gratis. Andere geïnteresseerden € 8. Leden Davidsfonds, vtbKutuur en houders Uitpas of CJP: € 5 Euro