13.11.13

Inschrijvingen Mountain Bike Beach Challenge

Op zondag 2 februari 2014 organiseert de vzw Stedelijk Sportcentrum Knokke-Heist de 16de editie van de Mountainbike Beach Challenge. Inschrijven voor de Mountainbike Beach Challenge kan vanaf nu uitsluitend via www.mountainbikebeachchallenge.be tot maandag 27 januari 2014. Daginschrijvingen zijn niet mogelijk.  
De Mountainbike Beach Challenge blijft een zeer gevarieerde omloop waarbij de bikers de volledige kustlijn volgen van in Duinbergen tot aan het Zwin.  Tonnen hard en zacht zand, tal van verrassende golfbrekers, de natuurlijke glooiingen van het Zwin en de steile hellingen in Duinbergen, staan garant voor een echte "Challenge". Het startschot wordt om 10 uur gegeven door schepen van Sport Daniël De Vlamynck. Het parcours blijft behouden waardoor er opnieuw meermaals een doortocht is op de plaatsen waar het meest publiek staat, dit met ronden van 16km.  Als deelnemer kan men kiezen om deze 1, 2 of 3 maal af te leggen.  
De Mountainbike Beach Challenge is meteen ook de eerste activiteit van het sportstimuleringsproject “Knokke-Heist, een zee van sport”, dat 10 sportevents bundelt. Wie aan 5 van de 10 events deelneemt, mag rekenen op een getrouwheidspremie ten belope van de helft van het betaalde inschrijvingsgeld. Wie aan alle 10 de sportevents deelneemt, investeert niet alleen in zijn gezondheid, doch krijgt ook het volledig betaalde inschrijvingsgeld terug. 

Deelnemers hebben de keuze tussen de 16 km (Just for Fun, vanaf 13 jaar), de 32 km of de 48 km (beide afstanden vanaf 15 jaar). De deelnameprijs voor alle afstanden bedraagt € 16.  Hierin zit inbegrepen: verzekering (via WBV), bevoorrading op parcours en bij aankomst, bikewash, stuurnummer, douchefaciliteiten.