13.11.13

Zeebrugge na elf uur terug uit de préhistorie

Kort na de middag belandde Zeebrugge dinsdag onverwacht  in de préhistorie. Dat had te maken met een serieus defect bij Telenet. Om 13.14u viel in de kustgemeente internet en tv-distributie weg. Dat was de voorbije weken al enkele keren gebeurd vanwege wegeniswerken in de Heiststraat. Na een paar uur was het euvel dan meestal verholpen. Dit keer duurde de onderbreking echter zo’n 11 uur. Een periode waarin een Neanderthalgevoel zich meester maakte van de inwoners. Het signaal werd namelijk pas rond middernacht hersteld.
Voor mensen die via het internet aan de slag zijn in onze kusthaven betekende een en ander uren lang met de duimen draaien. De informatieverstrekking van Telenet was tot de avond onbestaande. Toen gaf het bedrijf via Twitter toe dat er een probleem was.
’s Avonds kregen buren die Belgacom of satelliet in huis hadden onverwacht bezoek van vrienden die hun favoriete serie kwamen bekijken. Mensen die enkel een wifi-functie op hun iPad hadden moesten kunstgrepen uithalen door via tethering met hun 3g gsm een eigen wifi-spot op te zetten. Dolle pret. Er is zelfs een geval bekend van iemand die een boek is beginnen lezen!

Er is in alle geval iets voor te zeggen om een DVB-T ontvanger in huis te halen. Die kosten amper 40 euro en men kan er altijd een paar zenders mee binnenhalen. In Vlaanderen worden alle digitale radio- en televisiezenders van de VRT (de HD-zenders uitgezonderd) namelijk gratis uitgezonden via DVB-T.