13.11.13

Heistenaars in de Togo Jungle Challenge 2013

Heistenaars Allan Dewispelaere en Piet Ryheul nemen dit jaar deel aan de mountainbike challenge door het Afrikaanse Togo en Benin. Vandaag nam het duo vanuit Zaventem een vlucht naar Lomé in Togo. Op vrijdag 15 november start de eerste relatief vlakke etappe van 106 km in Bethania met 1 steile klim tot halverwege de Mount Agou.  Als alles volgens plan verloopt zullen beide stadsgenoten 636 km afleggen en 5940 hoogtemeters moeten overwinnen. 
Togo Jungle Challenge is hét ultieme mountainbike avontuur in het zwarte continent. 120 deelnemers volgen spectaculaire routes doorheen de bergachtige Togolese jungle en smalle paadjes door de groene tunnels van de Beninese teak- en palmwouden. De renners steken rivieren over met houten pirogues, nemen een duik in de warme tropische oceaan, delen belevenissen aan het kampvuur en bouwen een cocktailparty op de prachtige palmstranden van Grand-Popo in Benin. 

Met een gemiddelde afstand van 85km per dag is het in principe voor elke goed getrainde fietser mogelijk deze challenge tot een goed einde te brengen. De organisatoren leggen vooral de nadruk op fun, teamspirit en avontuur. Snelheid staat bij deze challenge dus niet centraal. Enerzijds is de tocht op zich al een uitdaging en anderzijds zit het competitie-element eerder in het opvolgen van vastgelegde waypoints. Hierdoor krijgt iedereen de kans om op een onvergetelijke manier kennis te maken met de adembenemende landschappen en het warme gevoel van Afrika. Avontuur met een grote “A” gegarandeerd!