14.11.13

Moedige jonge radiocollega overleden

Deze week heeft een vrije radiomedewerker van het eerste uur z’n gevecht tegen kanker verloren. Filip Vynck (aka Lex vd Veen) zou in januari pas 44 geworden zijn. In z’n jeugd raakte hij begeesterd door zeezenders als Veronica en Caroline. Muziek en radio maakten hem gelukkig. Toen het tijdperk van de vrije radio aanbrak in ons land kwam hij onder meer terecht bij Radio Blankenberge. Hij was ook een grage bezoeker bij Radio Dynamo in Knokke-Heist.

Ook toen later beroepsbezigheden en een huwelijk hem naar het zuiden van onze provincie deden verhuizen bleven herinneringen aan échte radio een rol spelen in z’n leven. Bezoeken met trouwe vrienden aan de zendschepen van Veronica en Caroline konden daarbij niet ontbreken. 
Ruim anderhalf jaar heeft Filip tegen z'n ziekte gestreden, altijd moedig. Het was ook een zwaar meebeleven voor z'n vrouw en kinderen.
Het mag ons niet verwonderen, dat toen hij zondag –met de dood voor ogen- voor het laatst z’n radiovrienden op bezoek kreeg, hij de babbel in de avond moedig afsloot met de woorden “De klok tikt steeds verder, ik heb nog enkele minuten.  Er moet misschien nog veel gezegd worden.  Maar ik heb de tijd niet, en ik kan het ook niet meer”. Zoals radiomensen onder ons weten waren het woorden die hij niet zelf had verzonnen. Het waren dezelfde woorden die Rob Out sprak op 31 augustus 1974 om 4 voor 6 ’ s avonds bij de dood van Radio Veronica vanop zee. Vervolgens heeft Filip nog “adios” op z’n Facebookpagina geschreven. 
Filip overleed in Harelbeke op 12 november. De burgerlijke afscheidsplechtigheid heeft plaats in de aula van het uitvaartcentrum Lambrecht, A. Rodenbachstraat 14 in Blankenberge (naast het AZ Koningin Fabiola) op zaterdag 16 november om 12u ’s middags.