15.11.13

Vlaams Minister van Sport trekt geld uit voor sportvloer Laguna

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters trekt in totaal 3 miljoen euro uit voor 62 gemeenten, die een aanvraag indienden voor een vernieuwde of nieuwe sportvloer die voldoet aan de Europese normen. Ook de aanvraag van Knokke-Heist voor de renovatie van de vloer in de rode zaal van het sportcentrum Laguna werd ontvankelijk verklaard. Doordat BlOSO 50% van het investeringsbedrag subsidieert, zullen ook de gebruikers van deze sportinfrastructuur in Duinbergen binnenkort in prima omstandigheden kunnen sporten. Wie sport op een kwaliteitsvolle vloer, loopt immers minder kans op letsels. 
Vorig jaar kregen 55 lokale besturen in Vlaanderen ondersteuning voor de aanleg van een Finse piste of voor de realisatie van een nieuwe sportvloer. Door de grote vraag lanceerde Vlaams minister van Sport Philippe Muyters in mei 2013 een nieuwe oproep, dit keer enkel voor sportvloeren. Opnieuw reageerden de lokale besturen enthousiast. Er werden 66 subsidieaanvragen ingediend, 62 projecten werden geselecteerd na advies van de commissie bestaande uit Bloso, het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media, de Vlaamse Sportfederatie en de Vlaamse Sportraad. De projecten zijn goed verspreid over de vijf provincies en ook in het Brussels Hoofdstedelijk gewest worden dankzij deze impulssubsidie twee nieuwe sportvloeren gerealiseerd. 

Vlaams minister Muyters: “Ik wil dat Vlamingen hun favoriete sport kunnen beoefenen in optimale omstandigheden. Blessures zijn vaak te wijten aan verkeerd materiaal of een slechte ondergrond. Vandaar het initiatief om de kwaliteit van sportvloeren te verbeteren. Vlaanderen subsidieert 50% van het investeringsbedrag van een nieuwe sportvloer. We geven 62 lokale besturen een financieel duwtje in de rug, zodat zij in deze financieel moeilijke tijden toch kunnen blijven investeren in lokale sportinfrastructuur.” Bloso volgt dit initiatief op en betaalt de subsidies uit.