8.11.13

Flamboyant zet Knokke-Heist in vuur en vlam

Tijdens de drukke eindejaarsperiode pakt Knokke-Heist uit met een gloednieuwe publiekstrekker: Flamboyant. Dit groots openluchtspektakel zal Knokke-Heist van Het Zoute tot in Heist in vuur en vlam zetten. Op het Van Bunnenplein, Frans Desmidtplein, Lichttorenplein, Albertplein, Rubensplein, Heldenplein en in de Dumortierlaan worden er gedurende vier weekends rond Kerst en Nieuwjaar adembenemende vuurshows voor jong en oud opgevoerd. 
Vuurknikkkerbaan
Zo staat er op het Van Bunnenplein een spectaculaire vuurknikkerbaan en zijn er op de andere locaties diverse optredens gepland. Decoratieve vuurelementen dompelen, na het vallen van de duisternis, winkelstraten en pleinen onder in een sfeervolle warm-oranje gloed. Alle acts en attracties worden verzorgd door een gerenommeerd gezelschap van Belgische vuurartiesten. 
Extra dimensie aan kerstshoppingsweekends
Het is voor zo ver bekend de eerste keer dat een Belgische badplaats tijdens de eindejaarsperiode uitpakt met een dergelijk groots vuurspektakel. Knokke-Heist, een toplocatie voor winkelliefhebbers, geeft met Flamboyant dan ook een extra dimensie aan de kerstshoppingweekends. Dit initiatief past bovendien perfect in de citymarketingstrategie waarmee Knokke-Heist zich van andere kustgemeenten en winkelsteden wil onderscheiden. 
Burgemeester steekt vuur aan de lont
Op zaterdag 14 december om 16 uur steekt burgemeester Leopold Lippens persoonlijk het vuur aan de lont op het Van Bunnenplein. Vanaf dan zijn de Flamboyant-acts elke zaterdag en zondag te zien van 16 tot 19 uur. Het vuur wordt gedoofd op zondag 5 januari 2014. 
Het volledige programma van Flamboyant, met alle acts en locaties, is HIER te raadplegen.