6.11.13

Oproep kandidaten Adviescommissie Beelden in de Stad

Bent u restaurant- of caféhouder, hotelier, houder van een kunstgalerij of vertegenwoordiger van een immobiliënkantoor in Knokke-Heist? Dan kan u zich kandidaat stellen om uw sector in de Adviescommissie Beelden in de Stad te vertegenwoordigen. Wenst u niet in de Commissie te zetelen, maar wel voor de persoon te stemmen die volgens u het best de belangen van uw sector in de Commissie zal vertegenwoordigen? Dat kan ook. Laat u dan registreren als stemgerechtigde. In beide gevallen (kandideren en/of stemmen) klik hier   voor het invulformulier dat u voor 16 november dient in te vullen.  Na de registratie wordt u verder op de hoogte gehouden van de verdere procedure. 
De Commissie ‘Beelden in de Stad’ adviseert het Gemeentebestuur bij de aankoop, aanvaarding van een schenking of de plaatsing van een kunstwerk op het publiek domein. De bekendste realisaties waarin de Commissie in het verleden haar adviserende rol speelde zijn ondermeer de ‘Twee grote (oranje) AVL-mannen’ op het Abraham Hansplein, ‘Hospitality’ (beter gekend als ‘de Haas’) van Flanagan in de duinen voor de Zwinvlakte, de ‘Wuivende Krabben’ van Panamarenko in het Zegemeer, de (witte) ‘Koppen’ van Franz West op het Rubensplein, … 

De Commissie komt minstens tweemaal per jaar samen en bestaat uit vertegenwoordigers van de politieke fracties uit de Gemeenteraad, deskundigen en vertegenwoordigers van het lokale sociaal-culturele en economische veld.