5.11.13

Prima herfstvakantie voor BC Namedis Chape Knokke-Heist

Dames:   BBC Houtem – Dames One: 63-79
Tegen de hekkensluiter uit eerste landelijke dames was het must dat de Blue Buddha brigade de drie punten mee naar huis zouden brengen. De wedstrijd startte vrij aarzelend, met veel missers aan beide zijden (15-13). In het tweede kwart gingen de Knokse meisjes beter spelen zodat ze de kleine achterstand konden ombuigen in een voorsprong (25-33 aan de rust).
Voor het eerst dit seizoen kenden de kustmeisjes na de rust geen inzinking en konden ze via snelle fastbreaks een 20 puntenkloof op het bord toveren. In het vierde kwart kon Houtem nog even de indruk wekken de voorsprong teniet te doen, door een paar mooie driepunters, maar de bezoekers konden de zege veilig stellen, en klimmen zo op naar een veilige 8ste plaats in het klassement, ver weg uit het degradatiegewoel. Om in de loop van het seizoen meer rotatiemogelijkheden te hebben werd oud-speelster Isabel Tallir opnieuw aangetrokken. Zij zal vermoedelijk vanaf het volgend weekend speelgerechtigd zijn. Zij speelde afgelopen jaren niet meer in competitie, maar traint al een tijdje mee.
Desselgem – Dames Two: 47-35
Onze dames gingen kansloos onderuit in het zuiden van de provincie, en zagen bovendien 2 speelsters geblesseerd uitvallen. De club is ook keihard op zoek naar een nieuwe trainer, nadat coach Michel Goffart omwille van gezondheidsredenen een stap opzij moest zetten.
Heren: Heren One – Peugeot Oostende: 75-58
De match werd op voorhand aangekondigd als zeer moeilijk, omwille van de vele ervaren spelers die Oudenburg op het parket kan brengen. Bovendien waren de 2 Knokse routiniers Pauwaert en Aelter nog niet helemaal fit na kleine kwaaltjes.
De chapebrigade stapte echte bijzonder gefocust op het veld en kon onmiddellijk een 10-4 stand op het bord plaatsen. Eenmaal Oudenburg het tempo kon breken en tot eenvoudige set-plays komen, kwamen ze terug helemaal in de match (16-14). Bij de lokale spelers ontbrak het vaak wat aan zelfvertrouwen, waardoor eenvoudige korven werden gemist (21-19). Na een goede time out van de Knokse coach kwam er meer energie in de de ploeg en kon het duo Braeckman Sander (paar bommen) en Devinck (inside en halve afstand) een kloof op het bord toveren (rust: 41-31).

In het derde kwart kregen alle spelers ruim speelgelegenheid. Desondanks kwam de voorsprong niet in het gedrang (58-48). In het slotkwartier vroeg de coach met het oog op de komende 2 zeer belangrijke weken de defence wat aan te scherpen, en in aanval de plays met een perfecte timing uit te voeren. Dit lukte zeer goed, alleen bleef het in de afwerking haperen. Deze zege was dan ook bijzonder verdient en opmerkelijk dat alle spelers hier hun steentje hebben toe bijgedragen, kenners weten dat dit in basket niet zo evident is. De heren one blijven dan ook ongeslagen leider in derde provinciale A met een match voorsprong op dichtste achtervolgers Sijsele en Koekelare.