7.11.13

Zondagbabbel met Cas Goossens en Filip Dierckx

Op zondag 10 november houdt Filip Dierckx in Antique Café in de Lippenslaan geen economisch praatje of academische zitting. Cas praat wel met deze voormalige CEO van Fortis, tot voor kort de hoogste bankier van het land, over zijn verleden, drijfveren en connectie met Knokke-Heist. 
Filip Dierckx studeerde in 1978 af als Master in de Rechten aan de universiteit van Antwerpen en behaalde daarbovenop een graad in de rechten van de Harvard Law School (1980). Daarnaast behaalde hij een Bachelor in Economie aan de KUL. Dierckx is zijn loopbaan begonnen als advocaat bij De Bandt, van Hecke & Lagae, een bekende advocatenfirma in Brussel. In 1983 ging hij bij de Generale Bank aan de slag als International Legal Counsel en als General Manager raakte hij al gauw betrokken bij de algemene administratie. In die hoedanigheid was hij projectmanager tijdens de overname van Crédit Lyonnais Bank Nederland. In 1997 en 1998 was hij voorzitter van de Raad van Bestuur van Belgolaise Bank en sinds 1998 Managing Director bij Fortis Bank. In die functie was hij verantwoordelijk voor Retail Banking, Investment Banking & Financial Markets. 

In 2000 trad Dierckx toe tot het directiecomité van Fortis en werd hij CEO van Fortis Merchant Banking. Op 1 januari 2008 werd hij voorzitter van Fortis Bank. Filip Dierckx is bestuurslid van diverse ondernemingen van Group SD VEV (Vlaams Economisch Verbond) en is tevens lid van het bestuur van Voka – VEV.