8.11.13

Swinging (in the rain?) met Cloud Nine

In het kader van Mo(nu)ment voor Vrede en Verdraagzaamheid vindt op maandag 11 november om 11 uur rond het oorlogsmonument op het burgemeester Frans Desmidtplein een ingetogen herdenking van beide wereldoorlogen plaats. De plechtige ceremonie wordt omstreeks 11.45 uur afgesloten met een gratis openluchtreceptie met een live concert van Cloud Nine.  Deze 12-koppige band brengt gedurende een uur de sterkste nummers uit de rijke Motown- geschiedenis. Zet u schrap voor een niet-aflatende stroom hits van Stevie Wonder, The Supremes, The Temptations, The Four Tops, Marvin Gaye en vele anderen. Meezingen is toegestaan en zelfs aangeraden; dansen nog feller. Cloud Nine garandeert dat zelfs bij regenweer u na afloop met een ander gevoel naar huis gaat.  
Cloud Nine is een soulformatie die bestaat uit twaalf leden, met evenveel verschillende achtergronden en karakters. Eén ding brengt hen samen: stuk voor stuk zijn ze gefascineerd door het fenomeen Motown, en de vertolkers ervan. Motown cover je niet zomaar. Cloud Nine ziet zichzelf eerder als een tributeformatie, die met veel liefde en respect voor het origineel op zoek gaat naar die sound van weleer, met aandacht voor elk detail. Het doel is duidelijk: het publiek transporteren naar the heart and soul, het Detroit van de sixties en vroege seventies. Noem het een tijdsportaal, een luisterervaring, een onderdompelen in een bad van songs die verrassend vertrouwelijk aandoen en een laagje soulglow achterlaten op de ziel. 

Naast de grote namen wil Cloud Nine evengoed eerbetoon brengen aan de werkbijen van Motown, de vaste begeleidingsband met topmuzikanten, die zijn stempel drukte op een hele serie wereldhits. Het kloppend hart van Motown zowaar, waarvan de bandleden zowat hun ganse carrière doorbrachten in de schaduw van de frontmannen en –vrouwen die ze keer op keer feilloos ondersteunden. The Funk Brothers krijgen nu eindelijk de glorie die hen toekomt, en dit met de complimenten van Cloud Nine.