8.11.13

Knokke-Heistse Paradise Rats sloten surfjaar af in Biarritz

Zopas hebben de Paradise “rats” een druk surfjaar afgesloten in het Zuid-Franse Biarritz, Europa’s historische surfhoofdstad. De Knokke-Heistse ‘rats’, ingedeeld in twee groepen volgens leeftijd en surfervaring, willen zoveel mogelijk vorderingen maken op surfgebied om zo snel mogelijk België op de internationale surfkaart te zetten. Met op zondagnamiddag van 13h-16h telkens training wordt geprobeerd een zo gevarieerd mogelijk programma voor te stellen. Het is immers niet evident om in ons land een vast trainingspatroon op te stellen als het over golfsurfen gaat.
Nochtans werden enkele opzienbare resultaten geboekt: Jack Verbraeken kroonde zich tot Benelux kampioen  en werd eveneens 4e in de British Surfing Chamionships – 16 jaar, Arnaud Bailyu en Loic Kessner haalden het podium op de Grommets Challenge, Dean Vandewalle surft ondertussen de pannen van het dak in Costa Rica en werd Belgisch Kampioen wakeskaten. En als we coach Tom Soupart mogen geloven is er nog heel wat talent onderweg.
Vanaf april 2014 hervatten de wekelijkse activiteiten. Deelnemen kan voor alle leden van Surfers Paradise en als je tot het A team wil behoren is reeds enige surfervaring vereist want daar wordt reeds veel op techniek gewerkt, met videoanalyses, bespreking van golf tot golf, wedstrijdtechnieken…
Volgend jaar zal dit team werken op afroep, wanneer er goeie golven staan. “Met het Paradise Nissan Surfbusje rijden we dan waar de golven het best zijn langs de Nederlandse of Belgische kust. Hetzelfde busje wordt gebruikt om naar alle surfwedstrijden te gaan.” Het B-team bereid zich iedere zondag voor op het grote werk: conditietraining, techniek, uitstappen en vooral overal van proeven: ingeval van platte zee wakeboarden op Lakeside Paradise, bezoek skatepark, terwijl er dit jaar ook kennis gemaakt werd met stand up peddelboarden, windsurfen, kitesurfen en vooral de verplaatsing naar Dutch Water Dreams in Zoetermeer die onvergetelijk was.