7.11.13

Duke Ellington’s Sound of Love in Scharpoord

Je hoeft niet in een dure rokerige jazzclub te zitten om van de songs en zwoele vocalen van de Australisch-Belgische jazzzangeres Kristen Cornwell te genieten. Via haar vertolkingen van Duke Ellington’s klassiekers kan je op zaterdag 9 november om 20 uur in het CC Scharpoord moeiteloos de bijhorende setting fantaseren. Naar aanleiding van deze voorstelling organiseert ROER op donderdag 7, 14, 21 en 28 november, telkens van 19.30 tot 21.30 uur een Jazz Class, gedoceerd door Filip Verneert. 
Destijds nam o.m. Ella Fitzgerald de gastrol van zangeres op zich. Nu is het de Australisch / Belgische jazzvocaliste Kirsten Cornwell die met verve eer bewijst aan The Duke, het boegbeeld van de jazz. Zij doe dit op een erg vrouwelijke wijze door zich in te leven in de wisselende gemoedsstemmingen die de composities van de grote jazzman evoceren. 
De piano van Michel Bisceglia creëert tijdens Duke Ellington’s Sound of Love nog meer elegante sfeer. Als producer en pianist bepaalt hij mede de mood die Duke Ellington in de naoorlogse jaren zo melancholisch wist op te roepen. De swingstijl ging hem goed af, maar ook de lovesongs. In de jazzballades overheerst een vage tristesse. 
ZANG Kristen Cornwell TROMPET Carlo Nardozza PIANO Michel Bisceglia CONTRABAS
Christophe Devisscher DRUMS Mimi Verderame.  
Jazz Class
Bij Roer wordt een JAZZ CLASS gegeven door Filip Verneert. Het gaat om 4 sessies  op do 7, 14, 21 en 28 november van 19.30 – 21.30 uur. Prijs (4 sessies): ROER € 82 / € 80 Uitpas + GRATIS TICKET VOOR DE VOORSTELLING OP 9 NOVEMBER 
In principe is jazz 'muziek van het moment' – er worden op elk moment nieuwe muzikale keuzes gemaakt die tot aan de vorm en alle op dat moment spelende musici reiken waardoor een persoonlijke en intensieve muziekbeleving ontstaat. In vier sessies krijg je een boeiende geschiedenis van de (Belgische) jazz, de belangrijkste muzikanten, invloeden en stromingen. Bovendien worden ook de groepen die dit seizoen met JazzLab Series op tournee gaan op een originele manier geïntroduceerd. Zo bieden we meteen de ideale inleiding aan op het concert op 9 november in de Schouwburg van Scharpoord. Het cursuspakket bevat voor elke deelnemer een syllabus, met discografie EN EEN TICKET VOOR DE VOORSTELLING OP 9 NOVEMBER. 

Voor alle info: www.ccknokke-heist.be