16.9.13

Zeebrugge klaar voor Havendag 2013

Op zondag 22 september zetten alle Vlaamse havens de deuren open voor het publiek. Zeebrugge wist een bijzonder uitgebreid programma uit te werken voor de bezoeker. In het kader van de nakende Havendag organiseerde het havenbestuur van Zeebrugge deze voormiddag in het Vandammehuis een briefing voor alle deelnemende organisaties en bedrijven.
Voor de derde editie van de Vlaamse havendag heeft de haven van Zeebrugge heel wat steun gekregen van de bedrijven in het havengebied. Dankzij de inzet en de medewerking van deze bedrijven kan het havenbestuur een boeiend en gevarieerd programma aanbieden, met aandacht voor alle bezoekers, jong en oud. 
De centrale site van de Vlaamse havendag is gelegen aan de Vlaamse Visveiling. Daar is er voor de bezoekers een infobeurs met 17 standen. Bezoekers worden gevraagd om de wagen aan de site te parkeren en de bedrijven te bezoeken via de georganiseerde buslussen die aan de Visveiling vertrekken. Op elke bus is er een gids van de West-Vlaamse Gidsenkring of de Koninklijke Gidsenbond aanwezig die eventuele vragen over de haven kan beantwoorden. Wie met het openbaar vervoer komt kan aan het station van Zeebrugge een shuttlebus (elk uur) nemen tot aan de centrale site.
Aan de centrale site wordt ook randanimatie voorzien. Zo zijn er onder andere verschillende muzikale optredens, is er een knutselworkshop van het Kinderatelier en een demo van Bikte Trial, free running en BMX.
Het havenbestuur van Zeebrugge geeft de bezoekers van de Vlaamse Havendag in Zeebrugge speciaal de kans om het schip Polybotes te bezoeken. Polybotes is een estuair schip voor nieuwe wagens, container en high and heavy cargo en is de nieuwste aanwinst voor de haven van Zeebrugge.

De Vlaamse Havendag is een initiatief van de Vlaamse Overheid en moet de blik van de mensen op de havens verruimen. De haven van Zeebrugge hoopt op de talrijke aanwezigheid van allen die de haven beter willen leren kennen. Iedereen welkom op zondag 22 september vanaf 10u! Het hele programma vind je viawww.vlaamsehavendag.be