17.9.13

Jong viooltalent tweemaal geselecteerd voor finale Belfiuswedstrijd

Maandag 9 september nam  Jeroen De Beer uit Knokke-Heist deel aan de muziekwedstrijd Belfius voor jonge solisten. Met werken van Mozart, Vitali en Devreeze kon hij zich selecteren voor de finale. Jeroen werd hierbij begeleid op de piano door Alain Reubens, leerkracht aan deKunstacademie Knokke-Heist en tevens inwoner van onze gemeente.
Vier dagen later, op 13 september stond Jeroen een tweede keer op het podium van de Belfiuswedstrijd, deze keer met zijn Trio Telepatico in de categorie kamermuziek. Dit ensemble bestaat uit Jeroen De Beer viool, Martijn Dendievel cello en Pieter-Jan Verhoyen piano. Met vertolkingen van Mozart, Denisov en Piet Swerts kon het trio ook hier een ticket voor de finale binnenhalen. 
Voor zijn beide deelnames ontving onze jonge inwoner heel wat lovende kritiek van de jury.
Jeroen is geboren in Knokke-Heist en volgde tot vorig jaar vioolles bij Karel Ingelaere aan het stedelijk conservatorium van Brugge. In 2012 werd hij toegelaten tot de jong talentklas van de Russische viooldocente Tatiana Samouil waar hij nu zijn vioolstudies zal verder zetten. Eind september start Jeroen zijn eerste Bachelor muziek aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.
Jeroen is een gepassioneerd muzikant en volgt al jaren stages en masterclasses voor viool en kamermuziek in binnen –en buitenland, o.a. bij Natalia Lomeiko, Yossif Ivanov, Igor Tkatchouk, Jolente De Maeyer, Guido Deneve, Vegard Nilsen, Sigiswald Kuijken, Eric Sluys, Nationaal Orkest van België, Filharmonie Antwerpen, …e.a.