18.9.13

North Sea Challenge De Panne--Knokke-Heist

Nu zaterdag 21 september vindt langs de hele kustlijn de North Sea Challenge plaats. Het is de eerste editie van dit sportevenement voor het goede doel. Het opzet is simpel: na de start in De Panne hou je de zee links, wandelend, lopend, fietsend of met de mountainbike. De kleine Short Sea Challenge eindigt aan de Drie Gapers in Oostende. Wie meer uitdaging wil, gaat door tot de eindmeet in Knokke. De opbrengst gaat volledig naar Kom op tegen Kanker. Daniel Hendrickx, organisator van het evenement, had ooit het plan opgevat om samen met zijn vader een wandeltocht langs onze kust te maken. Kanker besliste er echter anders over. Als eerbetoon aan zijn overleden vader bokste Daniel met zijn vzw Walkabout de North Sea Challenge in mekaar.
“We willen vooral de nadruk leggen op sport en gezondheid”, zegt hij, “en met de opbrengst een goed doel steunen. Daarom spreken we ook een breed publiek aan want van De Panne naar Oostende fietsen, 30 kilometer, dat kan iedereen. Maar je kan ook de 70 kilometer naar Knokke lopen, dat is een uitdaging voor de echte sportfanaten.” En die zijn er blijkbaar want de teller staat al op 300 inschrijvingen. “Als het weer een beetje meevalt, moeten we aan 1.000 deelnemers raken.”

De Challenge begint op de Esplanade van De Panne. De Dynastielaan zal voor de gelegenheid afgezet worden voor de deelnemers. Het officiële startschot wordt gegeven om 9 uur maar wie wil, kan er al om 6 uur aan beginnen. Er is voor iedereen een zakje met eten en drank voorzien en langs het parcours zijn er bevoorradingspunten voorzien, waar je trouwens ook je fiets kan laten herstellen. Er zijn EHBO-posten in Oostende en Knokke en ook twee mobiele hulpploegen. De ultieme aankomstlijn ligt aan de Royal Belgian Sailing Club op het einde van de dijk in Knokke-Heist en blijft open tot middernacht. Inschrijven kan via de website www.northseachallenge.eu en info@northseachallenge.eu.