19.9.13

Generali Supercup Basketball 2013

De Generali Supercup vindt ook dit jaar weer plaats in Knokke-Heist en dit op zaterdag 28 september in Sporthal Stormmeeuw. Landskampioen en bekerwinnaar Oostende neemt het vanaf 20.30 uur op tegen bekerfinalist Okapi Aalstar. Meteen een heruitgave van de Generali Supercup 2012 toen de Ajuinen van de Zeekapiteins na een zinderende partij zegevierden. Ook deze uitgave beloven beide ploegen vuurwerk. 
Het Oostende van coach Dario Gjergja heeft met Brent Wright, Veselin Petrovic, Dusan Djordjevic, Quentin Serron, Belofte van het Jaar Jean Salumu, Wes Wilkinson en Khalid Boukichou nog vertrouwde namen in de selectie. Naast Ryan Thompson (ex-Okapi Aalstar), trok het nog onder meer het Belgische duo Niels Marnegrave en Pierre-Antoine Gillet aan. Ook de Amerikaan Jared Berggren en de Poolse internationaal en talent Mateusz Ponitka zijn nieuw bij de landskampioen. 
Het Okapi Aalstar van coach Brad Dean heeft ook nog bekende namen: Chris Young, John Tofi, Ster van de Coaches Derek Raivio, Lee Cummard ,Thomas Dreesen en Hans Van Langenhove. De jongeren Arne Steinbach en Naim El Khounchar worden definitief in de selectie opgenomen. Da’Sean Butler en Travis Releford zijn twee Amerikaanse nieuwkomers en de Amerikaanse Belg Ian Hanavan (ex-Leuven Bears en Antwerp Giants) is de laatste aanwinst van de Ajuinen. 
Op 28 september is er om 16 uur eerst de oefenpot tussen Leuven Bears en het Nederlandse Landstede Zwolle.

Tickets: Voorverkoop: 12 EUR (voor kinderen onder 12 jaar: 5 EUR) – Aan de deur: 15 EUR (voor kinderen onder 12 jaar: 7 EUR). Tickets zijn verkrijgbaar bij de deelnemende ploegen en in het cafetaria van sporthal De Stormmeeuw. 
Programma
16.00 u.: Stella Artois Leuven Bears - Landstede (Eredivisie Nederland)

20.30 u.: BC Telenet Oostende - Okapi Aalstar