18.9.13

Herfstrally Men-Team Ramskapelle

Op zondag 22 september organiseert Men-Team Ramskapelle met medewerking van het gemeentebestuur voor de 10dekeer een koetsenrally. Deze herfstrally is een bewegwijzerde tocht voor menners doorheen de gemeente en de aanpalende polders. De wandeling start tussen 10 en 11.30 uur in Westkapelle. De tocht loopt via Ramskapelle naar het strand richting Knokke. De rit over het strand bedraagt ongeveer 7 km. De totale afstand bedraagt ongeveer 32 km
Er zijn drie stops onderweg. Bij de eerste halte krijgen de menners een aperitief aangeboden. De tweede stop is voorzien aan de rand van het Zwin en omvat een lunch. Daarna rijden de menners over de dijken en de weidse polders in de richting van het Nederlandse Anna-Ter-Muiden.  

Voor de middagpauze wordt een deel van de Zwinlaan verkeersvrij gemaakt. Op die manier kunnen de paarden en koetsen stilstaan tijdens deze pauze. Ook is het uitzonderlijk toegestaan voor de gelegenheid om met de paarden op het gedeelte van het strand tussen het Heldenplein en het Albertplein te rijden.