17.9.13

Derde Verzet on Stage

Op zaterdag 21 september is Jeugdclub ’t Verzet in Knokke-Heist toe aan z’n derde ‘Verzet on Stage’. Lokale muzikanten treden op in de intieme sfeer van het jeugdcafé. Nadien kan er een jamsessie plaatsvinden met aanwezigen uit het publiek. Voor deze derde editie gaan we helemaal jazz en gipsy. De gasten op 21 september zijn Beranger Trio en Isle of Jazz.
Isle of Jazz is een nieuwe formatie: een jong dynamisch trio die de jazz standards in een funky jasje steekt. Mathias Vercammen (drums) en Alexander Schillewaert (bas) zorgen voor een stevige ritmesectie terwijl Matthias Rosseel ( gitaar) de melodieën speelt.
Het Beranger Trio begon aanvankelijk als pure navolger van de Hot Club de France. Een quintette die werd opgericht in Frankrijk in 1934 door gitarist Django Reinhardt en violist Stéphane Grappelli. De stijl waarin de groep speelde kreeg veel navolging en draagt nu dezelfde naam: Hot Club de France- stijl of gipsyjazz.
Ondertussen zijn er nog vele andere andere invloeden te ontdekken in hun muziek: zowel oude als nieuwe jazztunes, swing à la carte, latin bossa, Hongaarse gipsy , Franse musette alsook eigen composities. Met hun zonnig en origineel repertoire hebben ze hun eigen sound ontwikkeld die herkenbaar is vanaf de eerste noot
Praktisch: Inkom: GRATIS  Jeugdclub ’t Verzet – Duinenwater 45, 8300 Knokke-Heist
www.jeugdclubtverzet.be - www.facebook.com/tverzet