16.9.13

Lezing poolreiziger Sam Deltour over durven dromen en leven

Op zaterdag 5 oktober organiseert de Gezinsbond Knokke in CC Scharpoord om 20 uur een lezing met Sam Deltour, poolreiziger en arts in opleiding. Hij vertelt er over “durven dromen – leven met de lokroep van avontuur”. 
Sam Deltour (geboren in 1985) bracht samen met Dixie Dansercour op de Zuidpool de langste expeditie in volledige autonomie ooit tot een goed einde. Zijn levensmotto is: “Als je het pad van je diepgewortelde levensdromen volgt, is niets onmogelijk. Motivatie en de wil om de nodige offers te brengen, zijn de ankers die je verbeelding vormgeven.” 
De jonge avonturier weet hoe belangrijk het is om steeds de eigen levensdromen na te streven en wat het belang is van motivatie in dit verhaal. Het is een avond voor durvers, dromers, jonge gasten met diepgewortelde levensdromen. Maar ook voor ouders, pedagogen en iedereen die met jongeren werkt zodat ze overtuigd worden van het feit dat positieve motivatie de beste manier is tot slagen. Hoe onwaarschijnlijk het idee ook is. 
Deltour: “Negentig dagen in de grenzeloze witte woestijn van Antartica hebben me veranderd. Antartica is een andere planeet. Er gelden andere wetten. Er is geen dag en geen nacht. Er is geen binnen en geen buiten. Er is geen tijd. Alles is wit. Alles is vijandig. De zon brandt je huid kapot. De kou nestelt zich genadeloos in je beenderen. De wind heeft venijnige tanden en eet je bij momenten levend op. Zo ga je alles vanuit een uniek perspectief zien, zo komen er diepe inzichten; Het leven krijgt opnieuw contrast.” 
Tickets kunt u bestellen via CC Scharpoord – T 050 630 430 - cc.ticket@knokke-heist.be.

Toegangsprijs: 5 euro voor leden van de Gezinsbond en uitpas, 8 euro voor niet-leden.