17.9.13

TC Duinbergen presteert prima in eindrondes intergewestelijke interclub

TC Duinbergen zette in de voorbije dagen een aantal puike prestaties neer met 4 verschillende interclubploegen. Op donderdag 5 september zette kapitein Roland Mortier in de reeks Heren 65-1 in de 1/8 finale RTC Morlanwelz (Henegouwen) aan de kant met een bijzonder nipte overwinning: 3 matchen tegen 3, maar 7-6 in de beslissende tie-break.
Op 12 september hield die ploeg het in de finale tegen Bayard TC Dinantais zeer droogjes: zij haalden de ¼ finale binnen met een 6-0 winst. Te volgen volgende donderdag 19 september, uit tegen T.C. Emblem.
In de reeks Heren-2 wint de thuisploeg o.l.v. kapitein Philippe Stichelbaut de nationale titel van Tennis Bilzen met een ruime overwinning: 5-1.
In de reeks Dames-30/2, won de ploeg, aangevoerd door Annabelle De Lille op zondag 8 september de ¼ finale  thuis van TC Musson met 5-1. Vorig weekend rondden deze dames hun ½ finale af met een fel bevochten zege op verplaatsing van TC Odrimont (Waals-Brabant): 3/3 in de sets, 7-6 en 58-58 gelijk in de spelletjes. Finale uit, volgende zondag 22 september tegen TC Meerdal (Oud Heverlee).
De 4de topprestatie werd geleverd in de reeks Dames-40/afdeling 2 onder aanvoering van Sabine Slabbinck.
Op zondag 8 september haalden de dames thuis met slechts 2 punten verschil in de eindafrekening de ¼ finale. TC De Krekel uit Peer moest toen de duimen leggen. Vorige zondag, zetten zij na een bijzonder spannende ontmoeting op TC Ter Linden (Antwerpen) de stap naar eeuwige roem: zij spelen op zondag 22 september de finale tegen TC Witte Kaproenen (Deinze). 

Foto: Dames 40, reeks 2: de bezoekende ploeg TC Duinbergen, in sportief gezelschap van de ontvangende ploeg, TC Ter Linden (Edegem – Antwerpen)