18.9.13

The Zoute Grand Prix 2013

Knokke-Heist vormt van 10 tot 13 oktober al voor de vierde keer het decor van de Zoute Grand Prix. Liefhebbers van klassieke wagens, exclusieve bolides en ‘s werelds meest prestigieuze automerken mogen zich weer opmaken voor een autofeest en een society event met de nodige grandeur.
Parade van oldtimers
Organisator Zoute Events pakt dit jaar uit met een aantrekkelijk en gevarieerd programma. Van donderdag tot zondag kunt u doorlopend de Zoute Top Marques bezoeken. Deze permanente expositie biedt op 13 podia aan de Zeedijk (Het Zoute) en in de Kustlaan een overzicht van de nieuwste modellen van Alfa Romeo, Audi, Bentley, BMW, Ferrari, Fisker, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mc Laren, Mercedes-Benz, Porsche en Rolls-Royce.
De Zoute Rally, een gechronometreerde oldtimerwedstrijd en een ballade voor classic cars, nemen eigenaars van exclusieve oldtimers op vrijdag en zaterdag mee doorheen het hinterland van Knokke-Heist. Langs het parcours zijn er verschillende view points waar u de 165 deelnemers met hun bolides, gebouwd tussen 1920 en 1965, in volle actie kunt bewonderen. Het vertrek- en aankomstpunt van de rally ligt op het Albertplein in hartje Het Zoute.
De Zoute Grand Prix wordt traditiegetrouw op zondag afgesloten met twee topevenementen. De internationale elegantiewedstrijd Zoute Concours d’élégance toont op de Fairway 1 van de Royal Zoute Golf Club een selectie van zeldzame voor- en naoorlogse wagens. Na de jurering en de prijsuitreiking worden de wagens rond 16 uur gepresenteerd op het Albertplein. Voor het slotakkoord zorgt de Zoute GT Tour. Deze parade van 150 moderne GT’s (jonger dan 20 jaar) start ‘s morgens vanop Kortrijk-Wevelgem Airport en komt vanaf 12 uur aan in Knokke-Heist. 
Primeur: veiling luxewagens
Om het imago van de Zoute Grand Prix extra glans te geven, is er (zoals eerder gemeld) op vrijdag 11 oktober voor het eerst een Zoute Sale by Bonhams. Deze veiling van klassieke luxewagens in samenwerking met het gereputeerde Britse veilinghuis Bonhams start om 18 uur en eindigt omstreeks 21 uur. Afspraak in de VIP-tent aan het Albertplein als u te vinden bent voor een interessante belegging. 


Foto’s: © Eventattitude/F.Blaise-J.Mahiels-R. de Borman