17.9.13

Briljanten huwelijksjubileum Van Zandweghe-Van de Sompele

Op zondag 15 september vierden Camiel Van Zandweghe en Cecilia Van de Sompele hun briljanten huwelijksjubileum bij hen thuis in de Dahliadreef 12.  Het paar is lid van Ziekenzorg, OKRA en de Vereniging voor mindervaliden. Het koppel ontving uit handen van schepenen Ingrid Reubens en Kathleen van der Hooft een Senseo-toestel. 
Camiel is geboren te Westkapelle op 6 mei 1923. Hij komt uit een gezin met 9 kinderen.
Hij liep in zijn geboortedorp ook school bracht er zijn volledige jeugd door. Zijn vader was landbouwer. Camiel werd vrijgesteld van legerdienst. Na zijn schoolperiode is Camiel beginnen te werken bij zijn vader op de boerderij en later nam hij de zaak over. Het landbouwbedrijf was gevestigd in de Waterstraat 18. De familie Van Zandweghe heeft er gedurende 108 jaar gewoond. Het bedrijf ging over van grootvader op vader op zoon. 

Cecilia zag eveneens het levenslicht in Westkapelle op 15 maart 1928. Ze komt uit een gezin met 9 kinderen. Ze heeft haar jeugd doorgebracht in Westkapelle en is er naar school geweest. Ze heeft het lager middelbaar onderwijs doorlopen in de Maricolen in Brugge. Haar vader was landbouwer. Het gezin woonde in de Hazegrasstraat 1. Na haar schoolperiode heeft ze thuis geholpen en na haar huwelijk op 15 september 1948 werkte ze samen met haar man op de boerderij. Cecilia zong vroeger in het zangkoor ‘Zingend Samen’ van Westkapelle. Het paar heeft 8 kinderen, 23 kleinkinderen en 11 achterkleinkinderen.