11.6.13

Ramskapelle Kermis in aantocht

Van vrijdag 5 juli tot zondag 7 juli viert Ramskapelle, de kleinste deelgemeente van Knokke-Heist op grootse wijze zijn jaarlijkse kermisdriedaagse. Willem Vermandere, Luc Caals, Guy Depré, Bassie, Luc Steeno, Laura Lynn, Christophe en Sam Gooris zorgen er voor de nodige ambiance. Dierenliefhebbers kunnen genieten van ponyrijden, een roofvogelshow, ganzenfanfare en miniatuurpaardjes. Mountainbikers kunnen zich uitleven op de spectaculaire hindernissen van de Ramskapelle Trophy. 

Mooie aanloop op vrijdag en zaterdag
Op vrijdag en zaterdag kunt u al in de sfeer komen. Willem Vermandere geeft op 5 juli een optreden in een grote tent op het dorpsplein (in samenwerking met het For Freedom Museum). Op 6 juli vindt de tweede Ramskapelle Trophy plaats: een VTT wedstrijd in diverse categorieën, voor jong en oud, op een parcours van zo’n 2 km in het dorp van Ramskapelle met kunstmatige hindernissen en een offroadlus (in samenwerking met de Wacky Racers Knokke-Heist). ’s Avonds (om 19 u.) vindt in de grote tent de ‘Prehistorie Live met Guy Depré’ plaats. Daar kunt u genieten van muziek uit de jaren ’60, ’70, ’80 en ’90.

Feestzondag vol animatie
Ramskapelle wordt die dag overigens omgetoverd tot een heus feestdorp (tussen 8 en 19 uur). Aan de Kruier komt er een kinderdorp met kermis en kunnen kinderen ook ponyrijden. Verder is er een groot springkastelendorp en is er daarnaast nog heel wat te beleven: straatanimatie, zang, ambiance met een optreden van Luc Caals, dans, percussie, clowns, de For Freedom Pipeband, circusartiesten, een grootse roofvogelshow, een ganzenfanfare, een barbecue met een optreden van Bassie (van Bassie en Adriaan), steltlopers, een rommelmarkt en nog veel meer. ’s Avonds vindt er tot slot nog het Schlagerfestival plaats met optredens van vier toppers in het genre: Luc Steeno (21.30 u.), Laura Lynn (22.30 u.), Christophe (23.30 u.) en Sam Gooris (24.30 u.).

Miniatuurpaardjes
Stal Zeewinde in Ramskapelle opent op zondag 7 juli zijn deuren voor het grote publiek tijdens het dorpsfeest Ramskapelle Feesten. U kunt er alle paardjes ontdekken, waaronder ook Fantasy, het kleinste miniatuurpaardje van Europa. Verder kunt u er terecht met al uw vragen en kunt u fokker en trainer Sander Demuynck de oren van het hoofd vragen. Ook worden er enkele toppaardjes te koop aangeboden. Laat je tot slot onderdompelen in het magische decor van Mini Horse World en ontdek het Miniature horse trainingcentrum.

Tickets

Willem Vermandere:
-       wanneer:         vrijdag 5 juli om 19 uur
-       prijs:               vvk € 20
                           aan de deur: € 22
-       waar te koop:   Museum for Freedom Ramskapelle
                             Foto Jones en Continental Tours Knokke en Heist
                             Café Vouwte en Burgerwelzijn Ramskapelle

De Prehistorie Live:
-       wanneer:         zaterdag 6 juli om 20 uur
-       prijs:               vvk € 15                
-       waar te koop:  Museum for Freedom Ramskapelle
          Café Vouwte Ramskapelle
                             Café Burgerwelzijn Ramskapelle

Barbecue met Bassie:
-       wanneer:         zondag 7 juli om 12 uur
-       prijs:               € 14, kids € 7
-       waar te koop:  in ’t schooltje

Schlagerfestival:
-       wanneer:         zondag 7 juli om 20 uur
-       prijs:               vvk € 20
                          aan de deur: € 24                
-       waar te koop:  Museum for Freedom Ramskapelle
                            Café Vouwte Ramskapelle

                            Café Burgerwelzijn Ramskapelle