12.6.13

Gouden huwelijksjubileum voor echtpaar Strubbe-Brouns

Jacques Strubbe en Mariette Brouns huwden op 7 juni 1963 in Heist. Het feest voor hun gouden huwelijksjubileum vond plaats op 8 juni in Grand Café au Lilas Blanc. Ze kregen er een boeket bloemen en Senseo-toestel uit handen van het gemeentebestuur.

Jacques is geboren in Brugge op 8 maart 1940 in een gezin met drie kinderen. Zijn vader was buschauffeur en werkte bij de Lijn. Het gezin woonde in Brugge en Jacques bracht daar zijn jeugd en schoolloopbaan door. Na zijn schoolperiode werkte hij een jaar lang bij Chantier Navals de Bruges. Dit is een bedrijf dat schepen voorzag van buizen. Daarna ging hij aan de slag bij een verwarmingsfirma. Hij vervulde zijn legerdienst gedurende een jaar bij het varend personeel van de marine. Daarna startte hij bij Ebes, waar hij een loopbaan van 30 jaar lang uitbouwde en vervolgens met vervroegd pensioen ging.

Mariette zag het levenslicht in Brugge op 24 september 1941. Ook zij groeide op in een gezin met drie kinderen in Brugge (Sint-Pieters). Haar vader was glaskeurder. Toen Mariette 13 jaar oud was, verhuisde het gezin naar Heist. Na haar schoolperiode stond Mariette haar gezin thuis bij. Na haar huwelijk werd ze huisvrouw.

Het echtpaar heeft één zoon, Thierry, en één kleindochter, Maryska. Thierry werkt bij het gemeentebestuur van Knokke-Heist.


Jacques en Mariette gaan al 45 jaar lang kamperen. Ze hebben een standplaats aan de Kemmelberg en doen mee aan allerlei activiteiten op de camping zoals vissen. Mariette is ook nog prinses carnaval geweest en Jacques was op zijn beurt secretaris van De Bierlippen. Jacques deed vroeger aan atletiek, fietste geregeld en speelde ook voetbal. Vandaag gaat het koppel nog regelmatig samen fietsen.