14.6.13

Briljant voor echtpaar De Schagt-Cattoor

Jérome De Schagt en Maria Cattoor vierden op 11 juni hun briljanten huwelijksjubileum. Op de feestelijke dag van hun 65 jaar huwelijk was ook het gemeentebestuur aanwezig. Ze overhandigden het koppel een Senseo als geschenk.

Jérome is geboren in Knokke op 29 juni 1923. Het gezin woonde in de De Judestraat en telde in totaal vier kinderen. Zijn vader was nachtwaker in het waterkasteel. Jérome bracht zijn jeugd en schoolperiode door in Knokke en ging daarna aan de slag als caddie in de Golf. Later werd hij strandarbeider (dijk en golfbrekers), een job die hij 42 jaar lang uitoefende tot hij op vervroegd pensioen ging.

Maria werd geboren in Zeebrugge op 1 februari 1925. Ook zij groeide op in een gezin met vier kinderen. Toen ze zes jaar oud was, verhuisde het gezin naar Knokke. Ze gingen er eveneens in de De Judestraat wonen. Haar vader werkte bij de spoorwegen. Na haar schoolperiode stond ze haar gezin thuis bij en na haar huwelijk nam ze de taak van huisvrouw op zich.


Maria houdt van televisiekijken en lezen. Jérome vulde vroeger vaak woordzoekers in en heeft ook een passie voor voetbal. Hij ging dikwijls supporteren voor FC Knokke.