14.6.13

Boulevardfeesten in Heist

Op zondag 16 juni vanaf 10.30 uur organiseren de handelaars van de Graaf d’Ursellaan hun jaarlijkse boulevardfeesten. Naast de klassieke braderie met o.a. mode- en autoshows, is er ook een waaier van straatanimatie te beleven. De For Freedom Pipeband, dansgroep De Sloepe, de Koninklijke Harmonie de Zeegalm en covergroep Blue Connexxion zorgen voor een sfeervol spektakel en de nodige muzikale ambiance. De restaurants en brasserieën presenteren bovendien overheerlijke boulevardmenu’s aan democratische tarieven.

Programma
In aanwezigheid van het gemeentebestuur worden om 10.30 uur een 16-tal beelden van Willy Demeester Willy plechtig onthuld. De sculpturen die verspreid opgesteld staan langs de Graaf d'Ursellaan, zijn nog tot 16 september te bewonderen.

Om 11 uur start het aperitiefconcert van de Koninklijke Harmonie de Zeegalm. Hongerige magen kunnen bij de Visbakkers terecht voor een “stuute” met verse pladijs, de Vis van het jaar.  Brouwerij Paljas heeft ter hoogte van reisbureau Continental zijn gloednieuw promotiebar geïnstalleerd. Voor de kinderen is er animatie met clown Bobo, springkastelen en een stand met kindergrime.  In de verkeersvrije boulevard kom je ongetwijfeld ook het animatieteam van Jet air en de stand van het heemkundig museum Sincfala tegen.

Om 15 uur start het optreden van dansgroep de Sloepe. Bezoekers kunnen deelnemen aan een etalagezoektocht met als hoofdprijs een weekendje Parijs. Liefhebbers van old timers kunnen zich vergapen aan blitse MG-sportkarren.


Om 17 uur  begint de Cavareceptie (bonnetjes te verkrijgen bij de plaatselijke handelaars) met optreden van de covergroep  Blue Connexxion. Het feest wordt om 20 uur afgesloten met een after Dinner party met dj Geert De Zwart in de Cinq Annoo.