11.6.13

Platina huwelijksjubileum voor echtpaar Kremer-Descourouez

Zopas vierden Marcel Kremer en Martine Descourouez hun platina huwelijksjubileum. Dit wil zeggen dat het echtpaar intussen al maar liefst 70 jaar gehuwd door het leven gaat. Het koppel gaf op zaterdag 8 juni een groot feest in restaurant P’tit Chef in de Lippenslaan. Ook het gemeentebestuur was van de partij en overhandigde Marcel en Martine een Senseo-machine. Ook kregen ze een gepersonaliseerde tinnen schaal vanwege de koning.

Marcel Kremer werd geboren in Brugge op 7 september 1923 als enig kind. Het gezin woonde in Knokke waar Marcel zijn jeugd doorbracht en ook school liep. Zijn vader was bediende en werkte op het einde van zijn loopbaan nog 17 jaar lang als bediende bij het gemeentebestuur. Na zijn schoolperiode werd Marcel weggevoerd naar Duitsland, waar hij twee jaar moest verblijven. Na de oorlog hielp hij eerst mee aan de wederopbouw van het interieur van een hotel. Daarna ging hij aan de slag in het Esso-station op het Burgemeester Frans Desmidtplein. In 1952 startte hij bij Volkswagen in Brugge, waar hij als bediende nog een carrière van 25 jaar lang opbouwde en daarna op pensioen ging.

Martine Descourouez werd geboren in Leopoldstad in Belgisch Kongo op 10 maart 1924. Ook zij was enig kind. Toen ze drie maanden oud was verhuisde haar gezin naar Veurne en ging later nog in Adinkerke en De Panne wonen. Haar vader was douanier. In 1945 verhuisde het gezin opnieuw en vestigde zich in Westkapelle. Tijdens de oorlog werkte Martine zes maanden bij het gemeentebestuur en was daarna nog drie maanden actief bij Volkswagen in Brugge. Daarna nam ze de taak van huisvrouw op zich.

Het echtpaar kreeg twee zonen, die hen intussen al vijf kleinkinderen en drie achterkleinkinderen schonken. Zoon Jacques is gehuwd en woont in Duitsland. Hij is vader van drie kinderen. Zoon Michel is gehuwd met Azzara en werkt bij De Post. Het koppel woont in Gent en heeft twee kinderen: Nathalie en Nadia. Nathalie is op haar beurt intussen moeder van de tweeling Rob en Arne. Nadia kreeg een zoon: Joery.


Marcel heeft in zijn leven vaak en graag geknutseld en heeft een passie voor fotografie. Martine stond hem daarin bij. Het paar volgde ook samen een cursus fotografie. Martine zit dan weer graag met haar neus in de boeken. Het echtpaar is lid van Volksontwikkeling en tevens steunend lid van de Koninklijke Ceciliaharmonie.