11.6.13

Informatieavond over de volksmoestuintjes in Duinbergen

De gemeente Knokke-Heist werkt samen met VELT (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) aan een moestuinproject in Duinbergen. Zij zoeken enthousiaste tuiniers om het ‘samentuinen’ letterlijk uit de grond te stampen. Als smaakmaker voor ge├»nteresseerde tuiniers organiseert het Gemeentebestuur samen met VELT een informatieavond over dit project. Ben je inwoner of tweede verblijver in Knokke-Heist en zie je het zitten om samen met andere tuiniers op ecologische wijze je eigen groenten te kweken en te oogsten? Kom dan op dinsdag 18 juni om 20 uur naar zaal 200 in het Cultuurcentrum Scharpoord.  Daar kun je vernemen of je in aanmerking komt als toekomstige moestuinier!

Bij de opstart van de samentuin zal VELT gedurende drie jaar het project begeleiden.  Als volkstuinier in spe krijg je van de experts de nodige tips en tricks om op een ecologische manier voedsel te kweken, afval te verminderen en de natuurwaarde van de grond te verhogen. In dit project is er naast de individuele tuinpercelen per tuinder ook een gemeenschappelijk deel waar de groep tuinders samen voor instaan. Er is veel aandacht voor de biodiversiteit. De aanplantingen zullen gebeuren met bijvriendelijke planten en er zal een groot insectenhotel ingeplant worden. Met dit project wil het gemeentebestuur ook het groepsgevoel onder de gebruikers en buurtbewoners versterken.

De opstartfase duurt ongeveer een jaar: van droom tot ontwerp, van ontwerp tot oogst, van kandidaat-tuiniers tot tuin-verantwoordelijken. VELT zal instaan voor de organisatorische steun,  de begeleiding bij het plannen en de theoretische en praktische opleiding tijdens het hele proces.


Foto VELT V.Z.W.